Скумбрія, запечена в духовці у фользі – 10 рецептів

Їли хочете приготувати універсальне дуже смачне рибне блюдо, спробуйте рецепт скумбрії, запеченої в духовці у фользі. Щоб риба пропеклась рівномірно, залишилася соковитою і не втратила дивовижний аромат, слід загортати її саме у фольгу.

Скумбрія в фользі в духовці — самий простий рецепт

Кожна господиня повинна мати в запасі перевірений, швидкий рецепт приготування смачної вечері. Цей варіант відповідає всім перерахованим вимогам. Виходить неймовірно ароматна страва, яка сподобається найвимогливішим гурманам.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • скумбрія – 2 шт.;
  • лимон;
  • цибуля – 1 луковичка;
  • суміш прянощів для рибних страв;
  • соус томатний – 4 ст. ложки;
  • перець чорний;
  • майонез – 6 ст. ложок.

Приготування:

  • Якщо риба з морозилки, залиште її в природних умовах розморозитися.
  • Обробити.
  • Позбавити від нутрощів. Видалити чорну плівку. Промити.
  • Нарізати. Для приготування знадобляться шматки середнього розміру.
  • Змішати сіль з сумішшю прянощів і перцем.
  • Обваляти кожен шматок.
  • Перетворити цибулинку в кільця, занадто товсто не нарізати.
  • У майонез влити томатний соус. Перемішати.
  • Виставити режим духової шафи. Буде потрібно 180 гр.
  • Рибу вмочити в отриманий соус.
  • На деко розстелити фольгу.
  • Помістити шматки.
  • Обсипати цибулею.
  • Облити соусом.
  • Загорнути фольгу. Намагайтеся сформувати бортики, щоб рідина не витікала.
  • Готувати півгодини.
  • Відкрити фольгу. Запікати чверть години, повинна з’явитися золотава скоринка.
  • Лимон нарізати.
  • Подавати страву з шматочками лимона.

В лимонному соусі з зеленню

Блюдо виходить дуже ароматним завдяки додаванню пряних трав. Багато, хто збирається вести здоровий спосіб життя, замислюються про користь риби і про калорійності скумбрії. Якщо готувати за цим рецептом, то ви отримаєте поживна страва, яке має низьку калорійність (всього 166 ккал на 100 г).

Інгредієнти:

  • кінза – 20 г;
  • скумбрія – 2 тушки;
  • олія оливкова – 50 мл;
  • часник – 4 зубки;
  • лимонний сік – 50 мл;
  • духмяний перець – 5 горошин;
  • петрушка – 20 г;
  • сіль.

Приготування:

  • Розпотрошити тушки. Видалити нутрощі, зрізати зайві частини.
  • Промити.
  • Підсушити. Прискорить цей процес застосування паперового рушника.
  • Взяти ступку. Потовкти зубки часничку з перцем і сіллю.
  • Влити сік та олія оливкова. Перемішати.
  • Нашаткувати зелень.
  • Отриманим соусом обмазати тушки всередині і зовні.
  • Нашатковану зелень розподілити брюшках.
  • Кожну обернути фольгою. Промаринувати годину.
  • Духова шафа прогріти. Буде потрібно 180 гр.
  • Помістити заготовки на деко.
  • Запікати годину.

Ситне блюдо з картоплею і помідорами

Це поживна страва стане прикрасою на святі. Якщо готувати в фользі, то продукти просочаться власним соком, і страву просто буде танути в роті. Точно сказати, скільки запікати скумбрію з часу ніхто не зможе – все залежить від індивідуальних особливостей духової шафи. Приблизно потрібно близько півгодини.

Дивіться також:  Кальмари в сметанному соусі – 8 смачних рецептів

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт.;
  • картопля – 7 бульб;
  • перець;
  • скумбрія – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 луковичка;
  • часник – 3 зубчики;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Обробити рибку.
  • Зрізати не потрібні частини.
  • Промити.
  • Тепер потрібно буде розрізати. Потрібні порціонні шматочки не до кінця дорезанные. Вийде, як гармошка.
  • Подрібнити зубки часничку. Використовуйте дрібну тертку. Змішати з сіллю і перчиком.
  • Присипати цією сумішшю рибку. Натерти. У розрізи теж повинна потрапити приготовлена суміш.
  • Відставити на півгодини просочитися.
  • Порізати картоплю. Знадобляться часточки великого розміру.
  • Закинути у воду.
  • Підсолити. Проварити.
  • Через вісім хвилин злити рідину.
  • Цибулю нарізати. Повинні вийти півкільця.
  • Помідори перетворити в тонкі напівкола.
  • Лимон нарізати так само, як і томати.
  • На деко вистелити фольгу.
  • Розкласти картоплю, рибку.
  • У розрізи помістити цибулю, томати і лимончик.
  • Полити олією.
  • Загорнути.
  • Духову шафу треба заздалегідь прогрівати.
  • Запікати півгодини. Режим 180 гр.

З рисом і лимоном

Цю варіацію смачного ласощі готують з начинкою з рису. Хороший варіант для вечері, але і на святковому столі приверне загальну увагу.

Інгредієнти:

  • олія оливкова – 15 мл;
  • рис – 95 г;
  • сіль;
  • скумбрія – 550 г;
  • петрушка – 15 г;
  • перець мелений чорний;
  • каррі – 0,5 ч. ложечки;
  • крихта хлібна – 3 ст. ложки;
  • сік лимонний – 35 мл

Приготування:

  • Зрізати плавники у риби.
  • Не розрізаючи повністю тушку надрізати таким чином, щоб було можливо дістати хребет. Розрізати по спинці. Хвіст повністю не надрізати.
  • За допомогою ножика видалити кістку.
  • Взяти ножиці. Розрізати хребет біля голови, потім біля хвоста.
  • Дістати кишки, кістки. З черевця слід повністю видалити чорну плівку. Якщо її залишити, то готове блюдо буде з гірким неприємним присмаком.
  • Промити.
  • Взяти паперові рушники, підсушити.
  • Присипати сіллю.
  • Поперчити.
  • Натерти.
  • Проварити рис.
  • Присолити.
  • Порубати зелень.
  • Змішати з крупою.
  • Присипати каррі. Розмішати.
  • Полити лимонним соком.
  • Влити масло оливкове.
  • Перемішати.
  • Перемістити начинку в тушку.
  • Обсипати хлібними крихтами.
  • Загорнути у фольгу.
  • Готувати в теплому духовій шафі (180 гр.) півгодини.
Дивіться також:  Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Риба, фарширована грибами та цибулею

Проведіть враження на гостей, подавши ефектне страва – фаршировану рибку. Подавати можна цілою тушкою, як гаряче блюдо або використовувати як закуску, нарізавши шматочками.

Інгредієнти:

  • орегано – 1 ч. ложка, сушений;
  • цибуля – 1;
  • майонез – 110 мл;
  • зелень кропу – 3 ст. ложки;
  • скумбрія – 2 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • сіль;
  • сир – 230 г твердий;
  • печериці – 210 г;
  • перець духмяний перемелений.

Приготування:

  • Зробити розріз уздовж спини. Черевце не надрізати.
  • Дістати нутрощі.
  • Зрізати плавники.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Порізати кубиками болгарський перчик.
  • Таким же чином подрібнити грибочки.
  • Кріп порубати.
  • Взяти тертку, яка має великі отвори. Перетерти сир.
  • Половину сирної стружки змішати з грибами, зеленню, перцем і цибулинкою.
  • Засипати орегано, підсолити. Розмішати.
  • Залити майонез. Перемішати.
  • Помістити в черевце.
  • Присипати залишилася сирної стружкою.
  • Загорнути у фольгу.
  • Відправити в духову піч.
  • Запікати півгодини.
  • Режим не більше 200 гр.

В часниковому маринаді

Ніжна рибка, яка доставить вам задоволення ідеальним смаком і порадує швидкістю приготування.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 тушки;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • часник – 5 зубків;
  • перець;
  • кріп – 35 г;
  • сіль;
  • вершки – 220 мл

Приготування:

  • Прогріти духовку. Температура потрібна 200 гр.
  • Не очищаючи, помістити зубки часнику на деко.
  • Запекти. Потрібно п’ять хвилин.
  • Зняти шкірку.
  • Взяти вилку. Розім’яти зубки. Необхідно щоб вийшло пюре.
  • Нашаткувати кріп.
  • Залити вершками.
  • Закинути часникове пюре. Перемішати.
  • Всипати сіль.
  • Додати перчик.
  • Розмішати.
  • У рибок видалити нутрощі. Зняти темну плівочку. Промити.
  • Взяти серветку. Просушити.
  • Натерти отриманою сумішшю.
  • Дати відлежатися. Буде потрібно не менше години.
  • У фольгу помістити тушки. Полити соусом.
  • Загорнути фольгою.
  • Перемістити на деко.
  • Запікати півгодини.
  • Режим 185 гр.

Скумбрія в гірчичному соусі

Це неперевершений варіант приготування.

Інгредієнти:

  • соус соєвий – 3 ст. ложки;
  • скумбрія – 2 тушки;
  • зелень;
  • цибуля – 1;
  • гірчиця – 2 ст. ложки;
  • майонез – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Видалити нутрощі з тушок.
  • Промити. Потрібно нарізати рибу на порційні шматки.
  • Цибулю подрібнити півкільцями.
  • Майонез залити в гірчицю.
  • Влити соєвий соус.
  • Перемішати. Сіль не потрібно. Її функцію виконає соєвий соус.
  • Закинути цибулинку в соус.
  • Перемішати з шматками риби.
  • Дати настоятися годину. Можна витратити більше часу, буде смачніше.
  • Загорнути у фольгу.
  • Помістити на деко. Сховати в піч.
  • Виставити режим на 170 гр.
  • Готувати півгодини.
Дивіться також:  Кіш з куркою і грибами – 6 рецептів, як приготувати французький пиріг Кіш

Риба фарширована овочами

Незважаючи на те, що страва дешеве, воно виходить неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1,5 тушки;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • масло вершкове;
  • морква – 2 шт.;
  • спеції;
  • луковичка – 1 шт.

Приготування:

  • Половинку тушки звільнити від кісточок. Порізати. Шматочки знадобляться дрібні.
  • Цілу тушку розрізати по спинці. Акуратно вийняти хребет. Прибрати нутрощі і плівку.
  • Промити. Черевце треба ціле.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Натерти морквину.
  • Порізати перчик кубиками.
  • Розігріти сковорідку.
  • Покласти вершкове масло.
  • Розтопити.
  • Закинути овочі. Обсмажити.
  • Змішати з рибними шматочками. Присолити. Посипати спеціями.
  • Залишити на півгодини. Потримати краще в холодильнику. Поміщати начинку перед фаршем в холод необхідно для того, щоб продукти ідеально просочилися і стали одним цілим. Це допоможе зробити смак приготованого блюда більш насиченою і гармонійніше.
  • У черевце покласти начинку.
  • Загорнути у фольгу.
  • Помістити на деко.
  • Пропекти в духовій шафі півгодини при 180 гр.

Смачний варіант з сирною скоринкою

Ця улюблена всіма сирна скоринка допоможе зробити вигляд і смакові якості скумбрії незабутніми.

Інгредієнти:

  • сир – 210 г;
  • скумбрія – 950 г;
  • масло вершкове – 1 ст. ложка розтоплене;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • сметана – 150 г;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • майонез – 150 р.

Приготування:

  • Тушки риби позбавити від нутрощів. Зрізати голови і плавники.
  • Відокремити кістки. Потрібно філе.
  • Нарізати на порційні шматочки.
  • Перетерти сир. Підійде середня терка.
  • Подрібнити цибулину кільцями.
  • Застелити деко фольгою. Сформувати краю.
  • На фольгу помістити цибулю.
  • Вкрити рибними шматочками.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Влити сметану в майонез. Залити лимонним соком.
  • Покрити соусом рибу.
  • Укрити фольгою. Краї добре защипнути.
  • Запікати півгодини.
  • Відкрити фольгу.
  • Присипати сиром.
  • Запікати чверть години.

Скумбрія шматочками в фользі в духовці

Зробивши це блюдо на свято, приготуйтеся роздавати рецепт приготування. Всі гості будуть в захваті від цієї страви.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 850 м;
  • сіль морська;
  • гірчиця – 2 ч. ложечки;
  • майонез – 3 ч. ложечки;
  • хрін – 2 ч. ложечки.

Приготування:

  • Зрізати голову у тушок. Видалити плавники і нутрощі. Не забути зняти плівку.
  • Нарізати.
  • У майонез помістити гірчицю.
  • Додати хрін.
  • Посипати сіллю.
  • Розмішати.
  • Форму застелити фольгою.
  • Розкласти рибні шматочки.
  • Підсолити.
  • Промазати соусом.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати півгодини.
  • Режим духової шафи встановити 180 гр.

Прокрутка до верху