З додаванням овочів
Для приготування скумбрії з картоплею і овочами візьмемо:
- 1 велику скумбрію;
- морква;
- 4 бульби картоплі;
- 2 великих помідора;
- 200 г сметани жирністю 20 – 25%;
- сіль, ароматні трави за смаком;
- зелень цибулі.
Використовуючи морожену рибу, не розморожуйте її повністю. В іншому випадку при нарізці вона буде розпадатися.
Процес приготування:
- Скумбрію ріжемо шматками, звичайно, не забувши її почистити і промити.
- Перед запіканням рибні заготовки необхідно обсмажити в маслі до легкого рум’янцю.
- Картоплю, щоб прискорити швидкість приготування, ріжемо тонкими кружальцями або слайсами, а потім злегка відварюємо в підсоленій воді 5 хвилин буде достатньо.
- Спосіб нарізки моркви такий же, як і в картоплі. Її разом з помідорами (без шкірки) обсмажуємо в олії після риби.
- У форму для запікання викладаємо шарами: скумбрію, картопля, морква з томатами і рубані пір’я цибулі. Зверху все рясно поливаємо сметаною.
- Робимо імпровізовану кришку з фольги і відправляємо блюдо в духовку. Через 30 хвилин при високій температурі воно буде повністю готове.
Варто згадати, що такий спосіб підійде і для приготування в мультиварці.