Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

З додаванням овочів

Для приготування скумбрії з картоплею і овочами візьмемо:

  • 1 велику скумбрію;
  • морква;
  • 4 бульби картоплі;
  • 2 великих помідора;
  • 200 г сметани жирністю 20 – 25%;
  • сіль, ароматні трави за смаком;
  • зелень цибулі.

Використовуючи морожену рибу, не розморожуйте її повністю. В іншому випадку при нарізці вона буде розпадатися.

Процес приготування:

  • Скумбрію ріжемо шматками, звичайно, не забувши її почистити і промити.
  • Перед запіканням рибні заготовки необхідно обсмажити в маслі до легкого рум’янцю.
  • Картоплю, щоб прискорити швидкість приготування, ріжемо тонкими кружальцями або слайсами, а потім злегка відварюємо в підсоленій воді 5 хвилин буде достатньо.
  • Спосіб нарізки моркви такий же, як і в картоплі. Її разом з помідорами (без шкірки) обсмажуємо в олії після риби.
  • У форму для запікання викладаємо шарами: скумбрію, картопля, морква з томатами і рубані пір’я цибулі. Зверху все рясно поливаємо сметаною.
  • Робимо імпровізовану кришку з фольги і відправляємо блюдо в духовку. Через 30 хвилин при високій температурі воно буде повністю готове.

Варто згадати, що такий спосіб підійде і для приготування в мультиварці.

Дивіться також:  Гур’євська каша класичний рецепт і 4 варіанти приготування
Прокрутка до верху