Скумбрія, запечена з цибулею та морквою

Скумбрія дуже смачна рибка до того ж у неї великі кісточки це полегшує її вживання. Тому ділюся з вами рецептом фаршированої запеченої скумбрії. Скумбрія вважається дієтичною, оскільки вона малокалорійна. М’ясо скумбрії виходить незвичайно м’яким і ніжним. Саме тому не варто смажити цю рибку найкраще її загасити або ж приготувати фаршировану запечену скумбрію. Щоб загасити рибку достатньо її обробити, розпотрошити, промити і нарізати на порційні шматочки. Потім приготувати для рибки соус. Обсмажити цибулю з морквою, додати трохи борошна, підлити водички, додати томатну пасту і трохи загасити. Потім викласти в соус рибку, посолити, поперчити за смаком і тушкувати з закритою кришкою. Рибка вийде дуже соковитою і ніжною.

 

Скумбрія, запечена з цибулею та морквою

 

Для приготування скумбрії фарширований морквою і цибулею можна використовувати будь-які приправи за вашим смаком. Наприклад, посипати приправою для рибки або ж додати зелень. Ще один секрет щоб швидко приготувати рибку можна використовувати моркву по-корейськи. Вона сама по собі насичена смаками і ароматами і не вимагає обсмажування. Вам достатньо буде обсмажити цибулька, перемішати з морквою і фарширувати скумбрію. Обов’язково спробуйте приготувати це смачне блюдо і порадуйте близьких.

Час виготовлення: 50 хвилин
Кількість порцій: 4 шт.

Для цього нам знадобиться:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Одна велика цибулина
  • Одна велика морквина
  • Пісне масло

 

Як приготувати скумбрію з цибулею та морквою

  • Рибку необхідно почистити, гарненько помити.
  • Відрізаємо голову, хвіст і зрізаємо все плавники.
  • Після цього потрошимо і прибираємо всі нутрощі.
  • Знову добре промиваємо рибку, акуратно по хребту розрізаємо її до самого хвоста і розкриваємо як книжку.
  • Виймаємо повністю хребет і очищаємо від кісточок.
  • Цибулину поріжемо півкільцями, моркву тремо на тертці.
  • У сковороду наливаємо трохи олії і ставимо на вогонь розігріватися.
  • Після цього відправляємо туди овочі і обсмажуємо до готовності.
  • Обов’язково солимо і перчимо за смаком.
  • Філе рибки натираємо трохи олією, солимо і перчимо за смаком.
  • Потім викладаємо овочі по серединці рибки, складаємо її і закручуємо в фольгу.
  • Ставимо в духовку, підігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
  • Скумбрія, фарширована цибулею і морквою готова. Подавати рибку бажано охолодженої. На мою думку рибка так значно смачніше.
Дивіться також:  Рецепти літніх десертів

 

Прокрутка до верху