Слабосолона сьомга – це неймовірно смачна закуска для ваших свят чи домашнього столу. Червону рибу можна подавати самостійно, доповнивши часточками лимона, або використовувати у приготуванні бутербродів. Забирайте добірку для приготування слабосоленої сьомги з десяти рецептів у домашніх умовах з покроковими фото.
Швидка слабосолона сьомга в домашніх умовах
Швидка слабосолона сьомга в домашніх умовах – відмінний варіант для ваших свят, смачних сніданків або перекушування. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Порадуйте себе та своїх близьких!
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Сьомга – 450 гр.
- Сіль морська – ¼ ст.
- Перець рожевий – за смаком
- Цукор-пісок – ¼ ст.
Процес приготування:
Слабосолона сьомга легко і швидко готується в домашніх умовах. Підготуємо необхідні продукти зі списку. Також нам знадобиться харчова плівка та марля.
Підготуємо рибу. Якщо бажаєте, можете видалити жирну частину філе, але можна залишити і так. Пінцетом видаляємо кісточки. Потім рибу промиваємо та обсушуємо за допомогою паперових рушників.
З’єднуємо сіль та цукор між собою.
Філе посипаємо подрібненим рожевим перцем.
Далі рибу добре обвалюємо в суміші із солі та цукру.
Укутуємо підготовлену сьомгу в марлю і кладемо на блюдо.
Щільно обмотуємо харчовою плівкою і притискаємо невеликим вантажем – близько 700-1000 грам. Забираємо в холодильник на 12 годин.
Швидка слабосолона сьомга в домашніх умовах готова. Частуйтесь!
Малосольна сьомга з сіллю та цукром
Малосольна сьомга з сіллю та цукром виходить неймовірно соковитою та апетитною. Вона чудово підійде для святкових бутербродів та інших закусок. Засолити червону рибу в домашніх умовах неважко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час приготування – 12 годин.
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Сьомга очищена – 1 кг.
- Сіль – 2 ст.
- Цукор – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний шматок риби, промиваємо її та очищаємо від шкірки.
Крок 2. Зрізаємо плавці та ділимо рибу на філе.
Крок 3. Рибні ребра можна залишити і засолити.
Крок 4. Акуратно дістаємо усі кісточки. Зручно це робити пінцетом.
Крок 5. Шкірку можна залишити, тому філе збереже привабливу форму.
Крок 6. Вимішуємо в глибокій скляній ємності сіль із цукром. Обвалюємо підготовлену рибу.
Крок 7. Закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 12 годин. Час засолювання може досягати до 36 годин, залежить від розміру рибних шматків.
Крок 8. Під час соління виділяється рідина, її необхідно злити.
Крок 9. Далі рибу можна зберігати у чистому скляному контейнері, а перед подачею поділити на скибочки.
Крок 10. Малосольна сьомга із сіллю та цукром готова. Можна куштувати!
Слабосолона сьомга з горілкою
Слабосолона сьомга з горілкою – це цікавий та смачний спосіб приготування червоної риби в домашніх умовах. Таке частування урізноманітнить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки.
Час приготування – 12 годин.
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Філе сьомги – 0,7 кг.
- Цукор – 4 ч.л.
- Сіль морська – 3 ч.л.
- Горілка – 50 мл.
- Лимон – 1 шт.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Петрушка – 0,5 пучка.
Процес приготування:
Крок 1. Філе сьомги відокремлюємо від шкірки та ріжемо на частини.
Крок 2. Дрібно рубаємо ножем кріп та петрушку.
Крок 3. З’єднуємо сіль із цукром і перемішуємо.
Крок 4. Відміряємо чарку горілки.
Крок 5. Підготовлену рибу ріжемо на порційні скибочки.
Крок 6. Дно форми посипаємо сіллю та зеленню.
Крок 7. Шарами викладаємо сюди рибу, знову посипаємо сіллю із цукром та зеленню. Поливаємо горілкою та соком лимона.
Крок 8. Закриваємо кришкою та прибираємо рибу в холодильник на ніч.
Крок 9. Слабосолона сьомга з горілкою готова. Подавайте найсмачнішу закуску до столу!
Малосольна сьомга з коньяком
Малосольна сьомга з коньяком порадує вас насиченим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Готову червону рибу можна подавати як святкову закуску або їсти просто так. Приготувати її в домашніх умовах зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 доба
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Сьомга – 1 кг.
- Сіль морська – 1,5 ст.
- Цукор – 1,5 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Лист лавровий – за смаком.
- Коньяк – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо рибу та ділимо її на філе. За допомогою пінцета можна видалити кісточки.
Крок 2. Перемішуємо цукор із морською сіллю.
Крок 3. Рибу кладемо в зручну ємність і посипаємо сумішшю із солі та цукру.
Крок 4. Також посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 5. Доповнюємо шматочками лаврового листа та поливаємо коньяком.
Крок 6. Зверху встановлюємо вантаж і забираємо заготовку в холодильник для соління. Приблизно на добу.
Крок 7. Малосольна сьомга з коньяком готова. Поділіть на тонкі скибочки і подавайте до столу!
Слабосолона сьомга з лимоном
Слабосолона сьомга з лимоном – насичене за смаком та ароматне частування. Таку рибу можна подавати як святкову закуску або їсти просто так. Приготувати її в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 2 години 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Сьомга – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 100 гр.
- Цукор – 10 гр.
- Спеції – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти для засолювання червоної риби.
Крок 2. Лимон промиваємо і ріжемо на тонкі півкільця.
Крок 3. Рибу розділяємо на філе та видаляємо кісточки за допомогою пінцету.
Крок 4. Змішуємо сіль із цукром. Половину суміші висипаємо у форму. Кладемо сюди рибні шматочки.
Крок 5. За бажанням можна використовувати ароматні спеції. Наприклад, чебрець і розмарин.
Крок 6. Засипаємо рибу сумішшю, що залишилася. Доповнюємо спеціями та часточками лимона. Забираємо заготівлю на 2 години в холодильник. Перед подачею промиваємо рибу від спецій.
Крок 7. Слабосолона сьомга з лимоном готова. Частуйтесь!
Сьомга слабосолона в апельсиновому соку
Сьомга слабосолона в апельсиновому соку виходить неймовірно соковитою та ароматною. Вона чудово підійде для святкових бутербродів та інших закусок. Засолити червону рибу в домашніх умовах неважко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 2 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Філе сьомги – 1 кг.
- Апельсин – 1 шт.
- Сіль – 1 ст.
- Цукор – 2 ст.
- Трави прованські – до смаку.
- Перець чилі – 1 щіпка.
- Кріп – за смаком.
- Паприка – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо філе червоної риби. За допомогою пінцету потрібно видалити кісточки.
Крок 2. Сіль перемішуємо із цукром та сушеними спеціями зі списку. Апельсин поділяємо навпіл.
Крок 3. Рибне філе ділимо на два пласти і кладемо їх у контейнери. Сьомгу обов’язково натираємо сухою сумішшю з двох сторін.
Крок 4. Поливаємо рибні шматки віджатим апельсиновим соком.
Крок 5. Доповнюємо рибу часточками апельсина та подрібненим кропом.
Крок 6. Забираємо на добу в холодильник. Через добу перевертаємо та знову відправляємо в холодильник.
Крок 7. Сьомга слабосолона в апельсиновому соку готова. Подавайте до столу, нарізавши тонкими скибочками.
Малосольна сьомга з цибулею
Малосольна сьомга з цибулею – це яскравий та смачний спосіб приготування червоної риби в домашніх умовах. Таке частування стане улюбленою закускою на вашому столі. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Сьомга – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 3 ст.
- Цукор – 2 ст.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Лист лавровий – 5 шт.
- Олія – 80 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відокремлюємо рибне філе, видаляємо кісточки за допомогою пінцету.
Крок 2. Далі підготовлене філе ріжемо на невеликі скибочки.
Крок 3. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.
Крок 4. З’єднуємо горошини чорного перцю, гвоздику та лаврове листя. Перемелюємо їх до дрібної крихти.
Крок 5. У контейнер кладемо рибу, цибулю та спеції.
Крок 6. Доповнюємо сіллю, цукром і поливаємо олією. Добре перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо маринуватися на 40 хвилин.
Крок 7. Малосольна сьомга з цибулею готова. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!
Як солити сьомгу з олією
Як солити сьомгу з олією, розповідаємо у покроковому рецепті з фотографіями. Приготовлена таким способом червона риба виходить дуже соковитою та яскравою до смаку. Її можна додавати в різні закуски або просто так. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 14 годин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе сьомги – 400 гр.
- Часник – 2 голівки.
- Олія – 1,5 ст.
- Кріп сушений – 5 гр.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні продукти. Вибираємо відповідний шматок рибного філе.
Крок 2. Далі сьомгу ріжемо тонкими пластинками, при необхідності очищаємо її.
Крок 3. Дрібно рубаємо очищений від лушпиння часник.
Крок 4. У глибоку миску кладемо кілька шматків риби. Посипаємо сіллю, перцем, сушеним кропом та подрібненим часником.
Крок 5. Повторюємо шари та заповнюємо всю миску. Забираємо в холодильник на 2 години.
Крок 6. Заливаємо заготівлю олією.
Крок 7. Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 12 годин до повної готовності.
Крок 8. Тепер ви знаєте, як солити сьомгу з олією. Обов’язково спробуйте!
Слабосолона сьомга з медом
Слабосолона сьомга з медом – це оригінальний спосіб приготування апетитної червоної риби. Продукт вийде насиченим за смаком та ароматним. Його можна подавати як окрему холодну закуску або використовувати у приготуванні салатів, бутербродів. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 6 годин 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сьомга – 0,5 кг.
- Сіль дрібна – 1,5 ст.
- Мед – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо рідкий мед та дрібну сіль.
Крок 2. Виберемо відповідний шматок сьомги. Можна взяти хвостову частину.
Крок 3. З’єднуємо мед із сіллю та ретельно вимішуємо суміш.
Крок 4. Акуратно обробляють рибу. При необхідності видаляємо кісточки пінцетом.
Крок 5. Добре обмазуємо медовою сумішшю м’якоть риби, а потім шкірку. Складаємо рибний шматок.
Крок 6. Загортаємо заготовку в марлю і забираємо в холодильник на 6 годин.
Крок 7. Слабосолона сьомга з медом готова. Нарізайте скибочками та подавайте до столу!
Солона сьомга в розсолі з приправами
Солона сьомга в розсолі з приправами виходить неймовірно апетитною та ароматною. Вона ідеально підійде для бутербродів, салатів та інших закусок. Засолити червону рибу в домашніх умовах неважко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час приготування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сьомга – 0,5 кг.
- Вода – 0,5л.
- Сіль – 2 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Перець чорний горошок – до смаку.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Сіль з’єднуємо з цукром у каструлі, заливаємо водою та доводимо до кипіння. Потім даємо охолонути до кімнатної температури.
Крок 2. Рибу поділяємо на філе і звільняємо від кісточок.
Крок 3. Далі підготовлену сьомгу ріжемо на невеликі скибочки.
Крок 4. Викладаємо рибні шматочки у контейнер.
Крок 5. Доповнюємо горошинами перцю і заливаємо охолодженим розсолом.
Крок 6. Забираємо заготовку в холодильник на 2-3 години, потім розсіл зливаємо і поливаємо олією.
Крок 7. Солона сьомга в розсолі з приправами готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!