Смачні канапки на святковий стіл – 10 рецептів

Канапе являють собою святковий варіант бутербродів. Їх можна робити овочевими, м’ясними, сирними і будь-якими іншими. Нижче зібрані кращі рецепти красивих і смачних канапе на святковий стіл, які зроблять ваше свято яскравим і незабутнім.

Сирно-овочеві канапе на святковий стіл

Інгредієнти:

  • ½ Батона;
  • 150 г сиру Фета;
  • 3 помідори;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 огірок;
  • часник за смаком;
  • жменя світлого кунжуту;
  • класичний майонез;
  • зелень.

Приготування:

  • Хліб злегка підсушити на сковорідці без масла. Формочкою для печива вирізати з нього гуртки.
  • Кожен змастити сумішшю майонезу з размятым часником і зеленню. Зверху викласти по скибочці томату і свіжого огірка.
  • Далі розподілити суміш з розім’ятої сиру з невеликою кількістю майонезу.
  • Закрити конструкцію скибочкою солодкого перцю, закріпивши його шпажкою.
  • Присипати кунжутом.

Якщо готуються такі канапе для дітей, варто відмовитися від часнику, а майонез краще замінити сметаною.

Рецепт приготування з креветок

Інгредієнти:

  • ½ Кіло креветок;
  • 150 р «Російського» сиру;
  • 8 шт. оливок;
  • 1 огірок;
  • ½ Ст. будь-якого соусу для креветок;
  • житній хліб;
  • зелень;
  • улюблені спеції.

Приготування:

  • Креветки відварити до готовності в солоному окропі. Очистити готові морепродукти від усього зайвого – зрізати голову і хвіст, видалити кишкові вінки.
  • Свіжий житній хліб нарізати невеликими квадратами, кружечками і підсушити їх в духовці.
  • Змастити хрусткі основи обраним креветочним соусом і зверху покласти по кружечку свіжого огірка.
  • Розподілити по основам цілі креветки, присипати їх спеціями і також полити соусом.
  • Накрити морепродукти кубиком сиру, половинкою оливки і зафіксувати зубочисткою.

Прикрасити отримані канапе подрібненою зеленню.

Формуючи канапе, не використовуйте занадто багато інгредієнтів. Закуска повинна цілком зручно міститися в рот, щоб смаки всіх компонентів можна було відразу оцінити в загальному ансамблі.

Кораблики з оселедця на шпажках

Інгредієнти:

  • 150 г пряної солоної оселедця;
  • 1 маринований огірок;
  • 4 квадратних скибочки чорного хліба;
  • 2 ч. л. негострої гірчиці;
  • 50 г вершкового масла;
  • 8 маслин без кісточок;
  • 3 гілочки зелені кропу.

Приготування:

  • Видалити з кірки хліба. Решту нарізати рівними, акуратними квадратами.
  • Промазати основи дуже тонким шаром негострої гірчиці.
  • Розм’якшити вершкове масло і змішати його з подрібненим кропом. За бажанням, присолити вийшов ароматний складу. Більш пряний відтінок йому можна надати за допомогою розтертого в ступці коріандру.
  • Розподілити масу по хлібним скибочкам.
  • Зверху покласти по шматочку оселедця і по половинці маслини.
  • Маринований огірок нарізати якомога тонше і згорнути кожен слайс у вигляді вітрила. Встановити його на половинці маслини, закріпивши шпажкою або зубочисткою.
Дивіться також:  Риба Голець – 7 рецептів приготування

Прикрасити закуску маринованими овочами. Подати канапе на шпажках з оселедцем охолодженими.

З авокадо і червоною рибою

Інгредієнти:

  • тонкий багет;
  • 150 г слабосоленої сьомги;
  • 1 шт. авокадо;
  • 1 ч. л. лаймового соку;
  • 1 пучок кропу;
  • вершковий сир;
  • свіжий огірок.

Приготування:

  • Багет нарізати середніми шматочками і густо промазати їх вершковим сиром. За смаком можна замінити його розм’якшеним маслом з прянощами.
  • Авокадо почистити, звільнити від кісточок, дрібно порізати і збризнути лаймовим соком. Викласти фруктові шматочки поверх сирної намазування і покрити їх тонкою пластинкою огірка.
  • Сьомгу нарізати смужками, присипати зеленню і згорнути рулетиками.
  • Встановити отриману рибну конструкцію на основу і закріпити шпажкою.

Такий рецепти канапе можна модифікувати на свій смак. Наприклад, змінювати вид риби, додавати інші овочі, замінювати зелень.

Фруктові канапе для дітей

Інгредієнти:

  • 3 солодких яблука;
  • 4 шт. ківі;
  • 1 ст. кубиків консервованого ананаса;
  • 1 ст. свіжої чорниці;
  • по 150 г світлого винограду без кісточок і полуниці.

Отже, тепер канапе готуємо з фруктів:

  • Яблука почистити і порізати кубиками.
  • Таким же чином підготувати і порубати ківі.
  • Всі ягоди позбавити від хвостиків, а виноградини зняти з гілки.
  • На довгі шпажки нанизати фрукти в наступному порядку: виноград – лохина – ківі – ананас – яблуко.
  • Завершити конструкцію полуницею. Ягода буде закривати гострий кінчик.

З фруктів канапе готувати особливо легко і швидко. Можна вибирати для них будь-які інші сезонні складові.

Додавши до фруктів по шматочку сиру, можна виконати чудові канапе вже для дорослих, які чудово підуть під вино.

Готуємо з сиром та оливками

Інгредієнти:

  • 150 г свіжого бородінського хліба;
  • 80 г м’якого вершкового сиру і 100 г твердого;
  • ½ Пучка свіжої зелені, лимон;
  • 12 шт. оливки без кісточок;
  • 2 десертні ложки класичного майонезу.
Дивіться також:  Бігус зі свіжої капусти – 9 рецептів

Приготування:

  • Позбавити хліб від кірочок. Нарізати його невеликими рівними і акуратними квадратами.
  • Змішати два види сиру. Твердий слід попередньо потерти (50 г).
  • Всипати в сирну масу подрібнену зелень і отриманою пастою намазати основи для канапе з бородінського хліба.
  • Що залишився сир нарізати тонкими прямокутними пластинками. Встановити їх на хліб у вигляді вітрил. Посередині розташувати по цілій оливці. Закріпити конструкцію шпажкою.

Прикрасити частування рубаною зеленню і лимонними часточками.

З фореллю та перепелиними яйцями

Інгредієнти:

  • 8 перепелиних яєць;
  • 80 – 100 г слабосоленої форелі;
  • ½ Ст. сирного сиру «Альметте» (можна з будь-якими добавками);
  • 4 скибки житнього хліба;
  • свіжий кріп.

Приготування:

  • Яйця опустити у велику кількість киплячої води на 6 – 7 хвилин. Потім охолодити і почистити від шкаралупи. Потрібно уважно стежити за тим, щоб не порушилася цілісність білка, інакше готові канапе будуть виглядати неакуратно.
  • Сирний сир змішати з подрібненим кропом. Якщо молочний продукт купується вже з зеленню, то від такого додаткового інгредієнта можна відмовитися.
  • Форель нарізати квадратами за кількістю основ. На кожен хлібний скибочку укласти з рибної заготівлі.
  • За допомогою кулінарного шприца або звичайної ложки зверху викласти сир із зеленню.
  • Встановити на інші компоненти перепелине яйце вертикально і закріпити конструкцію шпажками.

Викласти канапе на красиву тарілку, застелене листям салату.

«Сонечка» з ікрою

Інгредієнти:

  • ½ Булки білого хліба;
  • вершкове масло;
  • помідори черрі;
  • кілька маслин без кісточок;
  • 70 г червоної ікри;
  • свіжа «кучерява» петрушка.

Приготування:

  • Білий хліб позбавити від скоринки і вирізати з нього нетовсті круглі основи для канапе.
  • Кожну заготовку густо змастити розм’якшеним вершковим маслом.
  • Розподілити по хлібу червону ікру. Чим рівномірніше і густіше вийде її шар, тим смачніше буде готова закуска, тому використовуване кількість ікри можна збільшувати.
  • Черрі розрізати навпіл. У кожної половинки з одного боку вирізати невеликий трикутник, щоб заготовка імітувала тільце комахи з крильцями.
  • Розташувати черрі на ікрі. З половинки маслини зробити «голову» божої корівки. З решти вирізати цятки комахи.
Дивіться також:  Як смачно приготувати свинину?

Прикрасити канапе петрушкою. За бажанням, на закуску можна розкласти шматочки вареного курячого білка і зерна солодкої консервованої кукурудзи у вигляді апетитних ромашок, а також придумати інші способи її прикраси.

Варіант з ковбасою салямі і огірками

Інгредієнти:

  • 250 г якісної ковбаси салямі;
  • 150 – 200 м «Голландського» або будь-якого іншого твердого/напівтвердого сиру;
  • 1 свіжий огірок;
  • мариновані печериці (дрібні);
  • зелень петрушки;
  • білий хліб.

Приготування:

  • Білий хліб і копчену ковбасу нарізати однаковими прямокутними шматочками. Відразу укласти ці інгредієнти один на одного. За смаком можна попередньо злегка підсушити хліб в духовій шафі і остудити.
  • Брусочки сиру зробити за розміром менше, ніж хліб і ковбаса. Укласти зверху на всю конструкцію.
  • Парус зробити з тонкого слайсу свіжого огірка і закріпити його на канапе зубочисткою. На верхівку «щогли» насадити маринований гриб.

Викласти канапе на тарілку з петрушкою.

З анчоусами і помідорами

Інгредієнти:

  • 60 г анчоусів;
  • 100 г білого пшеничного хліба;
  • соняшникова олія;
  • 2 стиглих персика;
  • 2 ст. л. винного оцту;
  • зелений салат;
  • свіжий кріп;
  • 2 помідори черрі.

Приготування:

  • Хлібні скибочки обсмажити до рум’яності на соняшниковій олії.
  • Персики очистити від шкірки і пюрировать.
  • Анчоуси залити сумішшю винного оцту і води (в пропорціях 1 до 2). Залишити рибу в такому вигляді в прохолоді на півгодини.
  • Черрі розрізати на половинки. Кріп розібрати на гілочки. Листя салату порвати руками.
  • На обсмажений хліб викласти фруктове пюре і розподілити салат. Додати мариновані анчоуси і кріп.

Прикрасити канапе половинками черрі і закріпити шпажкою.

Щоб канапе виглядали цікавіше, варто відмовитися від використання звичайних зубочисток. Краще взяти оригінальні фігурні шпажки. Дуже великий вибір таких аксесуарів представлений в магазинах з товарами для організації свят.

Прокрутка до верху