Люди, які дотримуються посту, періодично бажають урізноманітнити свій раціон і дізнатися нові страви під час Великого посту рецепти, які припадуть до смаку вашим близьким. Пісне меню не містить м’яса. Однак його прекрасними замінниками можуть стати грибочки або бобові, оскільки вони містять багато поживних речовин. У певні дні дозволяється вживання риби. У зв’язку з цим ви можете урізноманітнити свій обід рибними стравами.
Рецепти під час посту сподобаються вашим близьким, оскільки пісні страви можуть бути дуже смачними. На їх приготування не піде багато часу і сил. Вони готуються досить легко. З усіх постів найбільш суворим є Великий піст, але це не означає, що страви, які дозволені в ці дні, повинні бути несмачними. Виберіть для себе улюблені рецепти і радуйте своїх близьких смачними стравами щодня.
Пісні рецепти під час посту на сніданок
Рецепт пісних драніков
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для пісних драніков:
1. 8 картоплин.
2. Сіль.
3. Зелень кропу або петрушки.
4. ½ Склянки олії соняшника.
Приготування пісних драніков
Картопля очищається, промивається і крупно натирається за допомогою терки або кухонного комбайна. Деруни найкраще готувати з несочных сортів картоплі, щоб вона не пускала багато соку. Терта картопля солиться, перчится і змішується з рубаною зеленню при бажанні.
Сковорідка з маслом соняшнику розігрівається на середньому вогні. Після кожної порції дерунів необхідно підливати трохи олії, оскільки картопля добре вбирає.
Маса з тертої картоплі викласти на сковорідку з гарячим маслом, вирівнюється до форми оладка і обсмажується по 4 хвилини з двох сторін. Готові деруни викладаються на паперові рушники для видалення зайвої олії.
Завдяки таким дерунам ви переконаєтеся, що рецепт страв під час посту може бути не тільки простим, але і дуже смачним. До таких дерунам відмінно підійде копчений лосось і гілочка кропу. Любителі картоплі будуть в захваті від такого ситного пісного страви.
Пісні рецепти на кожен день – Сніданок вегетаріанський
Витрата часу – 1 ч.
Порції – 1.
Склад продуктів для завтра вегетаріанського:
1. 100 мл води.
2. 2 ст. л. кукурудзяної крупи.
3. 100 мл молочка.
4. 20 г родзинок.
5. 10 г масла коров’ячого.
6. Сіль.
Приготування сніданку вегетаріанського
Перед приготуванням кашки необхідно обробити горщик з глини. Він замочується у воді 15 хвилин. Це дія допоможе уникнути тріщин в ньому під час запікання в гарячій духовій шафі. Кашу можна готувати в іншій ємності, яка підходить для духовки.
Горщик заливається молочком і водичкою в однаковому обсязі. Кукурудзяна крупа всипається в горщик і солиться. Потім крупа змішується з родзинками і цукром при бажанні. Горщик відправляється в гарячу духовку на півгодини. Після цього вміст горщика перемішується і відправляється в духовку ще на 15 хвилин. Каша розбавляється коров’ячим маслом і подається до столу.
Смачні рецепти під час посту на вечерю
Рецепти під час посту – Котлети з кабачками і гарбузом
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для котлеток з кабачками і гарбузом:
1. 250 г кабачків.
2. 250 г гарбуза.
3. 4 картоплин.
4. Сіль.
5. Коріандр.
6. 4 ст. л. борошна для тіста (4 ст. л. для панірування).
7. 50 мл олії соняшника.
8. Зелень кропу.
Приготування котлеток з кабачками і гарбузом
Картопля відварюється в «мундирі» і очищається від шкірки. Гарбуз вимивається, очищається від шкірки і нарізати на кубики. Кабачок також вимивається і нарізати на кубики. Овочі подрібнюються за допомогою блендера до однакових крихт.
Варена картопля дрібно натирається за допомогою терки, і змішується з овочевою сумішшю. Інгредієнти солятся, перчатся, приправляється меленим коріандром і посипаються зеленню. У ємність до компонентів всипається пшеничне борошно. Все добре перемішується.
За допомогою рук необхідно сформувати котлетки і опустити в борошно для панірування. Котлети обсмажуються в розігрітій сковорідці з гарячим маслом до золотистої скоринки з двох сторін.
Це пісне блюдо і інші рецепти під час Великого посту здивують вас своїм вишуканим смаком і ароматом.
Рецепти на кожен день під час посту – Салат з солоними огірками і картоплею
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для салату з солоними огірками і картоплею:
1. 2 відварних моркви.
2. 4 картоплини.
3. 4 солоних огірка.
4. 2 ч. л. пісного майонезу.
Приготування салату з солоними огірками і картоплею
Солоні огірочки витягуються з розсолу. У них видаляються «попки». Огірки нарізати дрібними шматочками. Картопля відварюється «в мундирі», очищається і нарізати на кубики. Так само нарізається варена морквина. Зелень подрібнюється за допомогою гострого ножа. Всі інгредієнти змішуються і заправляються майонезом.
Пісні смачні рецепти під час посту на десерт
Пісне меню – Булочки з чорницею
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для булочок з чорницею:
1. 1 склянку теплої води.
2. 1 склянку борошна.
3. 2 склянки чорниці.
4. ½ Пачки сухих дріжджів.
5. ½ Пачки ванільного цукру.
6. 1 ст. л. коричневого цукру.
7. 2 ст. л. цукру.
8. 50 мл олії соняшника.
Приготування булочок з чорницею
Для приготування тіста необхідно змішати дріжджі з теплою водою, цукром і борошном. Опару залишаємо в теплому місці на деякий час, щоб вона підійшла. Потім опара змішується з залишилася борошном, ванільним цукром і маслом соняшнику і отставляется на півгодини.
Підготовлене тісто розкочується в пласт. Чорниця промивається і обсушивается. Ягоди викладаються на тісто і присипаються з допомогою коричневого цукру. Тісто загортається в рулетик. Робляться смужки, якими булочка «закривається» зверху. Булочки настоюють 15 хвилин і відправляються в гарячу духовку на 30 хвилин.
Абрикосовий пудинг
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для абрикосового пудингу:
1. Кокосове молоко – 250 мл
2. Манна крупа – 100 р.
3. Ванільний цукор – 10 р.
4. Лимонна цедра – 1 плід.
5. Крохмаль – 1 ст. л.
6. Цукор – 50 р.
7. Консервовані абрикоси – 250 р.
8. Абрикосовий сироп – 100 мл
9. Масло соняшнику.
Приготування абрикосового пудингу
Кокосове молочко нагрівається і додається дрібка солі. Манна крупа всипається в тепле молоко, помішується і вариться до готовності. Каша не повинна містити грудочки. Крупа посипається ванільним цукром, знімається з плити, накривається кришкою і залишають на 15 хвилин. Після цього вона змішується з лимонною цедрою.
Духовка включається для розігріву. Силіконова або жароміцний форма змащується олією. На форму викладається манна маса. Форма ставиться в глибоку ємність, в неї наливається вода, і відправляється в духовку на півгодини.
Половина крохмалю розвести холодною водою (1 ст. л.). До неї додається друга половина. Інгредієнти ретельно перемішуються. При бажанні абрикоси нарізати на шматочки, заливаються сиропом, доводять до кипіння, заливаються крохмаль і знову доводять до кипіння.
Пудинг викладається на красиве блюдо, поливається соусом з абрикосів, прикрашається фруктами і подається до столу.