Манник — швидкий пиріг
Манник легко і швидко готується, для нього не потрібні особливі дорогі продукти. Але якщо зробити все правильно, то вийде дивовижний пиріг, який можна подавати і до святкового столу.
Вам знадобиться:
- манка — 160 г;
- кефір — 200 мл;
- цукор — 160 г;
- три курячих яйця;
- сода — 5 м;
- вершкове масло — 100 г;
- борошно першого сорту — 130 гр.
Спосіб приготування:
- В окремий посуд всипаємо манну крупу, вливаємо в неї весь кефір. Прибираємо суміш на 60 хвилин.
- В іншу миску насипаємо цукор, у нього розбиваємо яйця, обробляємо міксером.
- Вершкове масло розігріваємо в мікрохвильовці і в розтопленому вигляді додаємо в манку.
- З’єднайте всі продукти в одному посуді.
- Туди ж поступово насипаємо борошно, а слідом і соду, слідкуйте за появою грудочок і вчасно розбивайте їх.
- Тісто має нагадувати сметану по своїй густоті, опустіть в нього ложку — вона не повинна впасти.
- Дістаємо деко або форму для запікання, обмазуємо маслом.
- Виливаємо в неї тісто і ставимо в жерло розпеченій духовки.
- Готувати при температурі 190 градусів протягом 40 хвилин.
- Готовий пиріг можна прикрасити, посипавши цукровою пудрою або корицею. Налийте на нього сметану або згущене молоко. Приємного апетиту!