Смачні рецепти як готувати манну кашу

Манник — швидкий пиріг

Манник легко і швидко готується, для нього не потрібні особливі дорогі продукти. Але якщо зробити все правильно, то вийде дивовижний пиріг, який можна подавати і до святкового столу.

Вам знадобиться:

  • манка — 160 г;
  • кефір — 200 мл;
  • цукор — 160 г;
  • три курячих яйця;
  • сода — 5 м;
  • вершкове масло — 100 г;
  • борошно першого сорту — 130 гр.

Спосіб приготування:

  • В окремий посуд всипаємо манну крупу, вливаємо в неї весь кефір. Прибираємо суміш на 60 хвилин.
  • В іншу миску насипаємо цукор, у нього розбиваємо яйця, обробляємо міксером.
  • Вершкове масло розігріваємо в мікрохвильовці і в розтопленому вигляді додаємо в манку.
  • З’єднайте всі продукти в одному посуді.
  • Туди ж поступово насипаємо борошно, а слідом і соду, слідкуйте за появою грудочок і вчасно розбивайте їх.
  • Тісто має нагадувати сметану по своїй густоті, опустіть в нього ложку — вона не повинна впасти.
  • Дістаємо деко або форму для запікання, обмазуємо маслом.
  • Виливаємо в неї тісто і ставимо в жерло розпеченій духовки.
  • Готувати при температурі 190 градусів протягом 40 хвилин.
  • Готовий пиріг можна прикрасити, посипавши цукровою пудрою або корицею. Налийте на нього сметану або згущене молоко. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Плов з качки – 7 рецептів, як приготувати в мультиварці, в казані і в духовці
Прокрутка до верху