Цибуля і часник – це і смачно, і корисно! Сумніваєтеся? А ось і дарма! Сьогодні ми розповімо вам, чому це саме так.
Як багатьом з нас відомо, і цибулю, і часник – дуже корисні – вони багаті фітонцидами, допомагають при застуді, зміцнюють імунітет.
Звичайно ж, є їх можна далеко не всім – для багатьох, які перебувають на дієті, ці продукти протипоказані.
Однак у сьогоднішній нашій статті мова зовсім не про корисні властивості цих чудових продуктів і навіть не про дієтичному харчуванні, а про те, наскільки смачні ці добавки – приправи до різних страв, як вони відтіняють і гармонізують смак, як додають пікантності, так і просто допомагають створювати смак багатьох улюблених нами страв.
І правда, є страви, – і перші, і другі, які чудово обходяться без цибулі та часнику, але як же смачні, наприклад, вареники з картоплею чи капустою, приправлене цибулею, літні овочеві салати з цибулькою, та часничком!
А численні, такі улюблені нами супи і борщі – без цибулі, ну а борщ – і без часнику, практично не обходяться!
Існують навіть страви, в основі яких саме цибулю, щодо часнику – не знаємо, брехати не будемо.
Цибулевий суп, літній салат із зеленої цибулі зі сметаною входять в раціон багатьох шанувальників цього смачного і корисного продукту.
Та що там говорити, існує навіть рецепт цибульного мармеладу! Вже не знаємо, не пробували, смак, напевно, на любителя.
Ну, а часник, крім того, що входить до складу багатьох страв, ще і є складовою для багатьох смачних соусів, а також основою для відповідного в якості доповнення для досить великої кількості страв часникового соусу.
Цибулю і часник є поширеними складовими у багатьох, якщо не у всіх кухнях світу.
У таких країнах, як Італія, Корея та Китай споживання часнику на душу населення досягає таких, здається, значних показників, як 8-12 зубчиків в день (не рекомендуємо повторювати дану досягнення без попереднього узгодження з дієтологом), часник лежить в основі іспанської кухні (Вікіпедія).
Одним з великих виробників часнику є Україна.
І адже недарма ці культури так популярні! Вони корисні, вони смачні, вони надають, як ми вже писали вище, пікантність багатьох страв…
Їжте цибулю і часник на здоров’я! Але не забувайте про протипоказання.
Ну, а на завершення нашої статті досить простий і доступний рецепт весняного вітамінного салату зеленого цибулі зі сметаною, який, тим не менш, свій простотою і пікантністю може прикрасити святковий стіл.
Інгредієнти:
- 2 середніх пучка молодої зеленої цибулі;
- близько 100 гр. свіжої сметани – краще 10-15% жирності – для більш низькій калорійності страви;
- сіль за смаком.
Цибулю помити і дрібно нарізати, заправити сметаною, додати сіль за смаком, перемішати. Зверху прикрасити салат можна, посипавши його, знову ж таки, дрібно нарізаною цибулею.
Салат готовий, він є прекрасним доповненням до других страв, страв з овочів, особливо картоплі. Є його як самостійну страву можна, але бажано з хлібом, оскільки цей салат досить гострий, гармонійно з ним поєднується темний хліб.
Приємного апетиту!