Смачні салати на день народження – Топ 10 рецептів приготування

Салати легко можна перетворити в окраса святкового столу. Але для цього потрібно подбати про їх оригінальному оформленні. Є безліч рецептів смачних салатів на день народження, найвдаліші з яких ми зібрали нижче.

«Цезар» з курячим філе з класичним соусом

Інгредієнти:

  • півкіло відвареного філе курки;
  • 1 пачка пшеничних сухарів;
  • 300 р «Голландського» сиру, 50 г Пармезану;
  • 3 стиглих помідора;
  • 1 пучок листового салату;
  • сіль;
  • 4 варених перепелиних яйця і 2 сирих курячих;
  • ¾ Склянки олії оливи;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • ½ Часникових зубки;
  • філе 4 анчоусів;
  • 1 ст. л. соку лайма;
  • 1,5 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 пучку цукру-піску.

Приготування:

  • Для початку потрібно зайнятися соусом. Сирі жовтки приправити сіллю, цукром і збити.
  • Потроху влити до них олія оливи, продовжуючи працювати міксером. Додати гірчицю, тертий Пармезан, нарізане невеликими шматочками рибне філе, часник, сік лайма і соєвий соус. Всі компоненти обробити заглибним блендером.
  • Листовий салат крупно порвати руками і висипати на блюдо. Зверху розподілити часточки помідорів, перепелиних яєць і брусочки курячого філе.
  • Всі компоненти залити злегка настоявшимся класичним соусом.

Присипати готовий салат тертим твердим сиром і сухариками.

Салат «Обжорка» з яловичиною на день народження

Інгредієнти:

  • 350 г вареної яловичини;
  • 2 великі морквини 1 цибулина;
  • 150 г бочкових солених огірків;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 ст. л. соняшникової олії;
  • свіжа петрушка;
  • сіль і мелений перець;
  • класичний майонез.

Приготування:

  • Варене м’ясо розділити на волокна прямо руками.
  • Нашаткувати півкільцями очищений цибулю і дрібно потерти моркву. Обсмажити овочі на 1 ст. л. олії — вони повинні вийти м’якими з легким золотавим відтінком.
  • Огірки нарізати тонкою довгою соломкою і віджати від зайвої рідини. Для цього салату важливо вибрати саме солоні огірки, а не мариновані.
  • З’єднати в загальній мисці всі підготовлені і охолоджені продукти.
  • Посолити і поперчити закуску.

Майонез змішати з розчавленим часником і рубаною петрушкою. Заправити цим соусом салат.

«Тіффані» з куркою і виноградом

Інгредієнти:

  • 2 сирі курячі грудки;
  • 1 гроно світлого винограду;
  • 4 великих варених яйця;
  • 200 г сиру;
  • 1 ст. обсмажених горіхів мигдалю;
  • майонез на перепелиних яйцях;
  • сіль, каррі;
  • рослинне масло.
Дивіться також:  Крабовий салат з капустою – 6 рецептів приготування

Приготування:

  • Філе птиці обмазати сіллю, карі і олією. Обсмажити до рум’яності і порізати кубиками.
  • Так само подрібнити яйця. Крупно потерти відразу весь сир. Його кількість можна регулювати по своєму смаку.
  • Виноград промити і розрізати кожну ягоду навпіл. Обсмажені горішки відправити в блендер або кавомолку.
  • Першим шаром закуски висипати курятину і змастити її солоним майонезом. Присипати м’ясо сиром.
  • Зверху розподілити кубики яєць з підсоленим соусом, поверх яких розташувати мигдаль.
  • Промазати верх закуски великою кількістю заправки і прикрасити половинками винограду.

Дати салату добре просочитися і подати до святкового столу.

Закуска «Грибна поляна» на свято

Інгредієнти:

  • 1 середня банку маринованих цілих печериць;
  • 250 г вареного філе птиці;
  • 150 г солоних огірків;
  • 3 середніх варених картоплини;
  • 1 варена морквина;
  • 100 р «Російського» сиру;
  • 3 варених яйця;
  • свіжа петрушка;
  • сіль, спеції, класичний майонез.

Приготування:

  • Затягнути роз’ємну форму двома шарами харчової плівки. Викласти на дно гриби капелюшками вниз. Вони повинні повністю покрити ємність і розташуватися досить щільно один до одного.
  • Залишилися між грибами проміжки заповнити крупно порізаної свіжої петрушкою.
  • Заздалегідь зварені і охолоджені коренеплоди потерти великою теркою. Так само подрібнити яйця і сир. Курку і огірки порізати невеликими шматочками. Майонез змішати з сіллю і перцем.
  • М’ясо висипати на гриби із зеленню, промазати соусом і прим’яти руками.
  • Далі розташувати шарами – моркву, сир, яйця, огірки, картоплю. Всі пласти промащувати соусом і добре утрамбовувати руками.
  • Дати закуски добре настоятися в прохолоді і перевернути її на плоску тарілку. Акуратно видалити харчову плівку.

Для такого салату використовуються тільки недорогі інгредієнти, але при цьому він виходить дуже смачним і святковим.

«Соняшник» з картопляними чіпсами

Інгредієнти:

  • 350 копченого філе птиці і стільки ж маринованих шампіньйонів;
  • 1 цибулина;
  • 3 зварених яйця;
  • рослинна олія;
  • 100 р «Російського» сиру;
  • класичний майонез;
  • 17 – 20 шт. великих картопляних чіпсів;
  • 1 банка маслин без кісточок;
  • петрушка.

Приготування:

  • «Російський» сир потерти ніс занадто дрібно. Цибуля довільно подрібнити гострим ножем. Копчене м’ясо порізати великими кубиками.
  • Гриби почистити і дрібно нашаткувати. Яйця поділити на складові. Білки крупно потерти, а жовтки просто розім’яти виделкою.
  • Обсмажити цибулю з грибами до готовності. Посолити і охолодити.
  • На круглу тарілку викласти м’ясо з підсоленим майонезом і зверху висипати остиглу обжарку.
  • Розподілити білок яєць з тонким прошарком соусу і далі висипати сирну стружку з майонезом.
Дивіться також:  Салат з ківі — 12 рецептів приготування

Прикрасити салат раскрошенными яєчними жовтками, половинками маслин і чіпсами. Усі ці компоненти допоможуть створити на тарілці апетитний соняшник з «насінням»-маслинами і «пелюстками»-чіпсами. Доповнити композицію можна свіжою петрушкою.

З сиром Фета, кавуном і оливковою олією

Інгредієнти:

  • 150 – 200 р сиру Фета;
  • 250 р свіжої кавунової м’якоті;
  • 2 свіжих великих міцних огірка;
  • суміш перців;
  • 1 невеликий пучок різної свіжої зелені;
  • 2 ст. л. олії оливи;
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту.

Приготування:

  • Всі продукти слід заздалегідь охолодити.
  • Кавунову м’якоть звільнити від кісточок і нарізати рівними, акуратними кубиками середнього розміру.
  • Таким же чином подрібнити сир і огірки без шкірки. Розмір шматочків всіх компонентів повинен бути однаковим. Це важливо, оскільки закуска буде формуватися особливим чином.
  • Викласти на тарілку квадратом 9 різних смачних кубиків. Зверху розташувати наступний шар компонентів. На кожній тарілці створити апетитний «кубик Рубика». Всього у порції буде 3 шари з 9 різних шматочків.

Збризнути закуску сумішшю олії та оцту. Присипати міксом мелених перців і прикрасити свіжою зеленню.

Салат «День Народження» з майонезній заправкою

Інгредієнти:

  • 250 р копченого філе курки;
  • 3 – 4 стебла селери;
  • 2 зварених до готовності яйця;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. соняшникової олії;
  • 2 ст. л. класичного майонезу;
  • перець і сіль;
  • свіжий часник.

Приготування:

  • Яйця посолити, поперчити, збити до піни і змішати з борошном. Зробити суміш максимально однорідною.
  • З отриманої маси посмажити тоненькі млинці на мінімальній кількості соняшникової олії. Вийде 3 – 4 «омлету». Їх слід остудити і порізати соломкою.
  • Нарізати м’ясо довгими тонкими брусочками. Селеру порізати невеликими скибочками. Майонез посолити і змішати з розчавленим часником.
  • Всі підготовлені інгредієнти змішати, залишивши кілька шматочків млинчика для прикраси.

Заправити закуску соусом з часником, а зверху розкласти згорнуті рулетиками смужки омлету.

«Королівська» закуска з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 6 варених курячих яєць;
  • 1 середня упаковка крабових паличок;
  • 2 стиглих апельсина;
  • 1 ст. зерен солодкої консервованої кукурудзи;
  • 2 часникових зубки;
  • 1 ст. класичного майонезу;
  • дрібна сіль.
Дивіться також:  Капуста Провансаль — 9 рецептів приготування

Приготування:

  • Крабові палички нарізати кубиками. Варто брати не заморожений, а охолоджений продукт, так як він завжди соковитіше.
  • Таким же чином подрібнити охолоджені варені яйця.
  • Апельсини почистити від шкірки, розділити на часточки, кожну позбавити від плівки і порізати на 3 – 4 частини.
  • Змішати продукти в загальній тарілці, всипати кукурудзяні зерна без рідини і посолити.

Заправити закуску соусом з майонезу з часником і ретельно перемішати. Можна розкласти готовий салат по порційним пісочним тарталеткам.

Хрусткий рецепт з ананасами і куркою

Інгредієнти:

  • 350 р філе курятини;
  • 200 г консервованих ананасів;
  • 250 р «Російського» сиру;
  • 150 г батона;
  • ½ Ст. класичного майонезу;
  • 30 мл. рослинного масла;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Обсмажити шматочки курятини на розігрітій олії до рум’яної хрусткої скоринки. Залишити остигати.
  • На що залишився після курки жирі злегка обсмажити шматочки батона без скоринки.
  • Змішати м’ясо з сухариками в загальній мисці, додати кубики консервованих фруктів без сиропу і подрібнений так само кубиками сир.

Салат посолити і заправити майонезом.

Салат «Венеція» на день народження

Інгредієнти:

  • півкіло філе курки;
  • 2 відварних яйця;
  • 2 відварені картоплини;
  • 150 г сиру «Гауда»;
  • 150 г чорносливу;
  • 200 г маринованих шампіньйонів;
  • 2 свіжих огірка;
  • сіль;
  • несолодкий йогурт і майонез.

Приготування:

  • Варену картоплю нарізати дуже дрібними кубиками і висипати в сервірувальну кільце.
  • Зверху розподілити дрібно нарізаний чорнослив.
  • Далі розкласти шматочки відвареного курячого філе, яєць, маринованих грибів і свіжого огірка.
  • Все засипати тертим сиром.

Шари за смаком слід промащувати соусом, приготованим з присоленного майонезу і несолодкого йогурту. Можна додати до його складу будь-які приправи.

З представленого вище топ 10 салатів і соусів до них кожна господиня зможе вибрати для себе кілька найбільш підходящих за всіма параметрами закусок. Будь-який варіант вийде особливо смачною, якщо перед зняттям проби дати йому настоятися гарненько. Спочатку 40 хвилин при кімнатній температурі, а потім ще півгодини в холодильнику.

Прокрутка до верху