Гуляш з курячого філе можна назвати спрощеним варіантом приготування угорської юшки. Як правило, таке блюдо готують з телятини, але замінивши його курячим м’ясом, ніяк не зіпсує його смак. Навпаки, страва виходить більш ніжним і насиченим. Підливу можна приготувати на основі сметани, вершків, томатного соусу або звичайного бульйону.
Смачний гуляш з курячого філе з підливою
Домашній м’ясний гуляш – це чудова можливість швидко нагодувати свою сім’ю. При цьому таке блюдо готується просто і швидко, а для рецепта ви можете взяти будь-яке м’ясо, в тому числі і куряче філе.
Інгредієнти:
- 650 г філе птиці;
- дві середні моркви;
- дві невеликі цибулини;
- 320 мл бульйону;
- дві ложки борошна;
- два зубці часнику.
Спосіб приготування:
- М’ясо птиці нарізаємо на невеликі брусочки, цибулю шаткуємо на четвертинки, моркву ріжемо тонкою соломкою. Крім моркви і цибулі в гуляш можна додати й інші овочі, наприклад, селера або болгарський перець.
- Беремо глибоку сковороду або сотейник, ллємо олія (без запаху) починаємо пасерувати овочі, спочатку моркву, потім цибулю.
- Як тільки цибуля стане прозорим, закладаємо м’ясо і обсмажуємо до рум’яності, потім солимо, посипаємо борошном, перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася по всім кусочкам. Вливаємо бульйон (овочевий, м’ясної), тушкуємо 30-35 хвилин.
- Потім кладемо подрібнений часник, лавровий лист та інші спеції, наприклад, прованські трави. Тушкуємо ще пару хвилин, і знімемо з плити.
Рецепт приготування зі сметаною
Гуляш з курячого філе зі сметаною – це не тільки ніжне і м’яке м’ясо, але і дуже смачна підлива. Багато гурмани люблять таке страви саме через соусу. Його можна приготувати на основі кисломолочних продуктів, які відмінно поєднується з м’ясом і овочами.
Інгредієнти:
- дві курячих грудки;
- дві цибулини;
- велика морква;
- п’ять часникових зубчиків;
- п’ять ложок сметани;
- 35 г борошна.
Спосіб приготування:
- Охолоджене м’ясо розрізаємо однаковими шматочками. Крупно ріжемо часник, змішуємо його з м’ясом і маринуємо разом приправами.
- У глибокому сотейнику пасеруємо кубики цибулі, а потім кладемо натерту моркву, через пару хвилин закладаємо м’ясо і обсмажуємо до рум’яної скоринки.
- В піалі змішуємо сметану з борошном, добре розмішуємо, щоб не було грудочок.
- Виливаємо соус до м’яса з овочами, додавши трохи води, тушкуємо гуляш 10-15 хвилин.
У томатному соусі
Особливо смачним виходить гуляш з томатною підливою. Таке м’ясне блюдо можна подати з будь-яким гарніром, будь то картопляне пюре, рис або макарони.
Інгредієнти:
- 550 г філе птиці;
- з однієї цибулини і моркви;
- великий плід солодкого перцю;
- 65 мл томат-пюре;
- дві ложечки кетчупу.
Спосіб приготування:
- М’ясо птиці ріжемо невеликими шматочками. Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву і перець — соломкою. Щоб гуляш вийшов соковитим і при цьому красивим, для подрібнення овочів не варто використовувати терку.
- Отже, як приготувати гуляш. Першим ділом пасеруємо цибулю до прозорості, потім кладемо моркву.
- Як тільки овочі добре просмажиться, закладаємо м’ясо, а через п’ять хвилин додаємо солодкий перець.
- У невелику чашу кладуть томат-пюре, кетчуп, додаємо трохи солі і перцю, розмішуємо.
- Якщо м’ясо стало золотистим, то можна вливати томатний соус і дві склянки води (бульйону), тушкуємо блюдо 15 хвилин.
Гуляш із курячої грудки з грибами
Гуляш – це практичне і смачне блюдо. При цьому м’ясо можна готувати з різною підливою та іншими інгредієнтами, наприклад, з грибами.
Інгредієнти:
- філе птиці;
- велика цибулина;
- 280 г грибів;
- склянка вершків (сметани);
- ложка борошна.
Спосіб приготування:
- Для рецепту ви можете використовувати гриби, які більше любите. В даному випадку візьмемо печериці, які найчастіше використовуються в приготуванні страв.
- У глибокій сковороді обсмажуємо м’ясні шматочки до рум’яного кольору. М’ясо викладаємо і починаємо обсмажувати дрібно нарізану цибулю до прозорого кольору. Потім кладемо до нього пластини печериць і смажимо до повного випаровування рідини. Щоб у процесі смаження гриби не потемніли, збризніть їх лимонним соком.
- Тепер повертаємо в сковороду м’ясо, солимо, перчимо, через пару хвилин посипаємо борошном, ретельно перемішуємо, щоб не було ніяких згустків. Залишилося тільки додати сметану і тушкувати гуляш п’ять хвилин з моменту закипання соусу. Якщо підлива вийшло занадто густий, розбавте її водою або молоком. Якщо рідкої основи, потушкуйте страва до повного загусання соусу.
Готуємо в мультиварці
Суперечки про те, що таке гуляш ведуться до цих пір. Хтось вважає його другим блюдом, хтось густим м’ясним супом. Але для простих гурманів, це м’яке м’ясо з овочами і смачною підливою, яке згасимо в мультиварці.
Інгредієнти:
- 420 г філе птиці;
- з однієї моркви і цибулі;
- по ложці борошна та цукру;
- дві ложки томатної пасти;
- сіль, приправи.
Спосіб приготування:
- Цибулю шаткуємо кубиками і разом з рафінованою олією кладемо в чашу приладу, включаємо режим «Смаження».
- Цибуля посипаємо борошном, перемішуємо і кладемо тонкі брусочки моркви. Після закладаємо шматочки м’яса і смажимо до рум’яності.
- В окремій піалі змішуємо пасту з підсолоджувачем, сіллю, вливаємо пару ложок води.
- Соус разом з лавровими листками і горошинами перцю відправляємо в чашу, перемішуємо, міняємо режим на програму «Гасіння» і тушкуємо гуляш півгодини.
У вершковому соусі
Гуляш у вершковому соусі – це приголомшливо смачне блюдо. Для цього рецепта краще не економити на сирі і придбати одним з найкращих сортів – пармезан.
Інгредієнти:
- 570 г курячого філе;
- половинка цибулини;
- 165 мл вершків;
- ложка борошна;
- 65 г вершкового масла;
- 110 г пармезану;
- суміш перців, сіль.
Спосіб приготування:
- М’ясо птиці ріжемо соломкою і разом з нашаткованою цибулею обсмажуємо на рафінованій олії.
- Перш ніж ввести муку, її потрібно підрум’янити на сухій сковороді, а потім перемішати з іншими інгредієнтами.
- Після вливаємо вершки, кладемо масло вершкове, прогріваємо і засипаємо натертий пармезан, додаємо сіль і суміш перцем, тушкуємо гуляш протягом 15 хвилин.
У пряно-часниковою підливі
Цей рецепт гуляшу відрізняється приголомшливим ароматом і смаком. Відмінний варіант страви для сімейного вечері.
Інгредієнти:
- 620 г філе птиці;
- велика цибулина;
- п’ять часникових зубчиків;
- 65 мл томат-пюре;
- за смаком приправи для курки, каррі, перець часниковий і аджика;
- масло топлене і рафінована;
- зелень.
Спосіб приготування:
- У миску кладемо шматочки курячого м’яса, додаємо прянощі, змішуємо і відставляємо маринуватися на 15 хвилин.
- Потім обсмажуємо замариновані м’ясні шматочки до рум’яності і викладаємо в миску.
- Після до золотавості пересмажуємо півкільця цибулі і два подрібнених зубчики часнику.
- Томатну пасту розвести водою, вливаємо до овочів і через п’ять закладаємо м’ясо.
- Доливаємо ще трохи води, кладемо залишилися часникові зубчики (не очищені), лавровий листок, сіль за смаком. Тушкуємо гуляш 10 хвилин, в кінці додаємо рубану зелень.
Для гуляшу головне підібрати інгредієнти, які будуть гармонійно поєднуватися між собою. Тільки так можливо приготувати оригінальне блюдо не тільки для сімейного, але і для святкового столу.