Смажена картопля — просте, смачне, ситне і швидке блюдо на обід. Готується воно на швидку руку, і аромат апетитною хрусткою картопельки розноситься по всьому будинку.
Найпростіший рецепт смаженої картоплі
Якщо потрібно терміново щось зробити на обід, то цей рецепт для вас.
Вам знадобиться:
шість середніх бульб картоплі;
перець чорний — за смаком;
масло рослинне — 30 мл;
масло вершкове — 40 гр;
часникові зубчики — 3 шт.;
сіль — 15 гр;
свіжий кріп.
Поетапне приготування:
Залити почищений і промитий картоплю холодною водою. Дайте постояти 10 хвилин. Це робиться для того, щоб крохмаль пішов у воду, і картопля вийшла хрусткою.
Після цього зливаємо рідину, а бульби рубаємо соломкою.
Нагріти на газу сковорідку, налити на її поверхню рослинного масла і кинути шматок вершкового масла, через хвилини воно розтопиться і можна кидати картоплю.
Перші 7 хвилин готувати без кришки, іноді перемішуючи вміст сковороди.
Далі зменшіть потужність вогню, і смажте, поки брусочки картоплі не розм’якшиться і не покриються золотистою скоринкою.
В кінці додайте перець і сіль, покришіть подрібнений часник і кріп.
Смачна ароматна картопля готова!
З цибулею на сковороді
Список продуктів:
одна цибулина;
сіль за смаком;
три великих картоплини;
олія для смаження.
Як готується смажена картопля з цибулею на сковороді:
Обробити картоплю, почистивши і помивши її.
Поріжте її на тонкі бруски.
Нагрійте посуд для смаження, влийте соняшникову олію і киньте шматочки картоплі.
Заважайте його рідко, так як ви поламаєте лише цілісні шматочки.
Позбавте цибулину від лушпиння і дрібно наріжте.
Додайте цибульну масу в сковороду.
Готуйте страву з відкритою кришкою.
Акуратно переверніть картоплю на іншу сторону дерев’яною лопаткою.
Через 10 хвилин насипте сіль і перемішайте страва в останній раз.
Чоловіки обожнюють це блюдо. М’ясо +картопля +масло = жирне, смачне і ситне страву.
Склад рецепта:
свинина — 150 гр;
масло рослинне — 50 мл;
свіжа зелень — 15 гр;
картопля — 0,6 кг;
дві щіпки солі;
чорний перець — 8 гр.
Як приготувати картоплю з м’ясом:
Промиту свинину порізати на скибочки.
Накаливаем сковороду з олією, викладаємо на неї шматочки м’яса.
Поки м’ясо готується, очищені бульби рубаємо кубиками.
М’ясо перевертаємо на інший бік. Коли воно зарум’яниться, викладаємо картопляну масу.
З цього моменту смажимо страва ще 10 хвилин, солимо і перчимо.
Продовжуємо готування з закритою кришкою, зрідка обережно перемішуючи блюдо.
Ніжну димлячу картоплю з скоринкою посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.
З додаванням грибів
Гриби урізноманітнюють картоплю і внесуть нову гаму смаків.
Основні інгредієнти:
шість картопляних бульб;
гриби -0,3 кг;
одна цибулина;
масло вершкове — 30 гр;
сіль — 10 гр.
Як готується смажена картопля з грибами:
Обробити гриби, помивши, очистивши від шкірки. Довільно порізати.
Цибулину дрібно нашаткувати.
Бульби картоплі позбавити від шкірки і порізати брусочками.
В прогріту сковороду кинути шматочок масла. Скоро воно розтопиться.
Додати потужність вогню і додати шматочки грибів.
Як тільки рідини на сковороді додасться від грибів — випаруйте її і покладіть обсмажуватися цибулю.
Через 5 хвилин додайте брусочки картоплі і готуйте 20 хвилин, зрідка перемішуючи всю масу.
Якщо масло швидко випарується, додайте рослинне масло.
Як тільки картопля приготується, посоліть її.
При необхідності страву посипте петрушкою.
По-селянськи
Дуже незвичайна варіація класичної смаженої картоплі. Картопля готується прямо в шкірці на великій кількості олії. Для тих, хто любить смачно і ситно поїсти.
Картопляні бульби ретельно промити під краном, не очищаючи їх. Використовуйте для цього жорсткі губки для миття посуду.
Кожен бульба розрізати на чотири частини.
Готуємо маринад — 30 мл олії від загальної кількості перелити в окремий посуд, кидаємо туди прянощі перець, насипаємо сіль і розчиняємо сипучі інгредієнти в маслі.
Полити маринадом тільки половину картоплі і готувати його на розпеченій посуді для смаження 10 хвилин.
Додати і посмажити іншу частину картоплі.
Викладаємо сочиться масло блюдо в миску і подаємо разом з кетчупом або сметаною. Приємного апетиту!
Рецепт з сиром
Дуже апетитне блюдо, ніжне всередині, і з хрусткою скоринкою зовні.
Базові продукти:
оливкова масло — 30 гр;
великий картопля — 4 шт.;
сушена зелень;
сир — 200 гр.
Покрокове приготування:
Очищені бульби нарізати кубиками.
Варити в солоній воді 10 хвилин.
Шматочки сиру провести через тертку.
Наполовину зварену картоплю викласти на розпечену сковороду, залити оливковою олією
Тушкувати під закритою кришкою протягом 7 хвилин.
Після цього посипати страву сиром.
Готову страву посипати сушеної зеленню і подавати до столу. Приємного апетиту!