Смажена картопля з грибами – 6 рецептів приготування
Таке ситне і бюджетне страва сподобається багатьом. Адже це всіма улюблена смажена картопля з грибами. Сьогодні ми вам розповімо кілька варіантів її приготування.
З сушеними грибами
Для цього рецепта краще використовувати рожеву картоплю. Вона не розвалиться, і буде хрустіти.
Інгредієнти:
картопля – 6 штук;
часник – 3 зубчики;
сушені гриби – 0,1 кг;
сіль і спеції для картоплі» – за смаком;
масло – для смаження;
свіжа зелень (кріп або петрушка) – 60-80 грам;
цибуля – 1 головка.
Приготування:
Залийте сушені гриби холодною водою на 1 годину.
Промийте картоплю і цибулю, зніміть з них шкірку.
Наріжте його тонкими брусочками (як картопля фрі).
Нашаткуйте цибулю середніми кубиками.
Розігрійте сковороду і налийте в неї рослинне масло.
На розпечену сковороду викладіть весь цибулю. Смажте його на невеликому вогні. Коли цибуля почне підрум’янюватися – відразу витягайте його зі сковороди.
Викладайте картоплю і смажте його на середньому вогні. Час від часу перемішуйте вміст сковорідки. Але робіть це не часто, тому що картопля може розвалитися.
Промийте кілька разів сушені гриби.
На окремій сковорідці обсмажте лісові гриби до коричневого кольору.
Перекладіть сушені гриби до смаженій картоплі.
Додайте в сковороду цибулю. Все змішайте і смажте на невеликому вогні близько 3-5 хвилин.
Дрібно наріжте свіжу і промиту зелень.
Часник очистіть, і роздушіть його в часникодавці.
Додайте до картоплі сіль, часник і спеції для картоплі». Все змішайте, притрусіть блюдо зверху кропом або петрушкою. Закрийте кришку і на мінімальному вогні обсмажте картоплю ще одну-дві хвилини.
Смажена картопля з грибами на сковорідці готова! Подавайте її гарячою. Разом з улюбленим соусом. Приємного вам апетиту!
В сметанному соусі
Якщо ви використовуєте в рецепті печериці, то смачніше будуть саме маленькі гриби. Великі печериці не мають такого яскравого смаку.
Цибулю очистіть від шкірки і нарубаєте дрібними кубиками.
Печериці промийте, зріжте темні частини і нижню частину ніжки.
Наріжте гриби тонкими пластинами.
Розігрійте сковороду і розтопіть на ній шматочок вершкового масла.
Обсмажте на вершковому маслі цибулю до м’якості.
Викладіть в сковороду гриби. На середньому вогні обсмажте овочі до рум’яного кольору. Гриби відразу пустять сік, щоб вода випарувалася швидше, можна трохи збільшити газ. Коли волога випарується, додайте ще трохи вершкового масла. Щоб овочів було на чому смажитися.
У глибокій ємності змішайте такі компоненти: сметану, яйця і сіль. Збийте масу до однорідності.
Коли гриби стануть золотистого кольору, заливайте їх яєчним соусом.
На невеликому вогні тушкуйте суміш близько 15 хвилин.
Картопля очистіть від шкірки і наріжте її тонкими кружечками.
На окремій сковорідці, змащеній маслом, обсмажте картоплю.
Коли картопля тільки почне підрум’янюватися, відразу перекладіть до неї гриби з соусом. Посоліть блюдо.
Закип’ятіть воду і налийте в сковороду півсклянки води. Все змішайте і залиште картоплю тушкуватися на невеликому вогні.
Натріть сир твердих сортів на дрібній тертці.
Зелень дрібно нарубаєте.
Коли картопля стане м’якою, присипте її сиром. Додайте нарізану зелень. Залиште страву на мінімально вогні ще 2-3 хвилини.
Смажена картопля з грибами в сметані готова. Подавайте її разом з часниковим соусом.
Як приготувати в мультиварці?
Інгредієнти:
картопля – 7 штук;
свіжий кріп – 1 пучок;
рафінована олія – 1 ст. ложка;
шампіньйони – 0,5 кг;
чорний перець (мелений) – 2 щіпки;
зелена цибуля – 2-3 стебла;
сіль — за смаком.
Приготування:
Зніміть з лука шкірку, нарубаєте його кубиками.
Гриби промийте. Наріжте їх пластинами.
Очистіть картопля від шкірки. Покришіть його соломкою.
Змастіть чашу мультиварки маслом і виставте програму «Смаження».
Через 2-3 хвилини, коли олія нагріється, можна закладати в прилад цибулю і гриби. Під час смаження, кришку не закривайте, кілька разів перемішайте овочі.
Через 10 хвилин, гриби повинні набути золотистий відтінок. Додайте до них картоплю.
Додайте близько 50 мл гарячої води, все змішайте. Залиште овочі смажитися під закритою кришкою на 25 хвилин.
Кожні 7-10 хвилин намагайтеся перемішувати страву. Щоб всі компоненти змогли рівномірно приготуватися.
За п’ять хвилин до закінчення готування, відкрийте кришку приладу. Тоді овочі будуть мати хрустку скоринку.
У готове блюдо додайте сіль і перець.
Смажена картопля з грибами в мультиварці готовий. Прикрасьте блюдо кропом і зеленою цибулею.
Смажена картопля з грибами на сковорідці (з додаванням цибулі)
Інгредієнти:
шампіньйони – 0,5 кг;
перець і сіль – за смаком;
цибуля – 1 головка;
картопля – 0,5 кг;
рафінована олія – для смаження овочів.
Приготування:
Наріжте цибулю півкільцями.
Обсмажте його на рафінованій олії до прозорості.
Гриби розріжте на 4 частини або нарубайте їх на тонкі пластини. Додати їх до цибулі.
Смажте овочі під кришкою до рум’яної скоринки. Готові гриби додайте сіль і перець.
Картопля наріжте тонкими кружечками. Обсмажте її на окремій сковорідці близько 15 хвилин. За цей час її потрібно перемішати 2-3 рази. Тепер трохи присолите картоплю.
Змішайте всі овочі на одній сковороді. Виставте мінімальний вогонь і тушкуйте картоплю з грибами близько 5 хвилин. Якщо необхідно, додайте ще солі.
Картопля з грибами та цибулею готовий. Подавайте його разом з салатом зі свіжих овочів.
З замороженими грибами
Для приготування цієї страви можна використовувати будь-які заморожені гриби. Наприклад, білі гриби, лисички, маслюки, сироїжки та інші.
Інгредієнти:
картопля – 5 штук;
соняшникова олія – для смаження;
заморожені гриби – 0,2 кг;
сіль, перець, приправа для картоплі» — за смаком;
цибуля – 3 головки.
Приготування:
Розморозьте гриби і гарненько промийте їх під проточною водою. Відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Наріжте гриби невеликими шматочками.
Дві цибулини наріжте тонкими півкільцями.
Розігрійте на сковороді трохи олії.
Викладіть гриби з цибулею на розпечену поверхню і смажте їх до рум’яного кольору.
Картопля очистіть від шкірки і наріжте її соломкою або часточками.
Цибулю наріжте півкільцями.
На іншій сковороді, на невеликій кількості олії обсмажте картоплю.
В кінці смаження додайте цибулю.
Коли картопля підрум’яниться, перекладіть до нього гриби. Додайте сіль, приправи для картоплі» і перець. Все змішайте.
Поставте на невеликий вогонь і смажте на ньому страву ще близько 5 хвилин.
Картопля з замороженими грибами готова. Прикрасьте її зеленню і подавайте до столу. Приємного вам апетиту!
Промийте свиняче м’ясо. Зріжте зайвий жир і кістки.
Наріжте свинину тонкими смужками. Чим більше вони будуть, тим довше буде готуватися блюдо.
Картоплю наріжте соломкою.
Гриби промийте і розріжте на 4 частини.
Нагрійте на сковороді олію. Виставте великий вогонь і обсмажте на ньому свинину з двох боків до золотистої скоринки. Приблизний час смаження – півтори хвилини.
Насипте в сковороду гриби. При постійному помішуванні обсмажте їх до рум’яного кольору.
Тепер викладайте картоплю. На великому вогні смажте блюдо близько 5-7 хвилин. Кожні 2 хвилини заважайте картоплю.
Тепер виставте середній газ. Додайте вершкове масло, все змішайте.
Через 10 хвилин додайте сіль і перець.
Ще через 10 хвилин вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою, нехай блюдо настоїться.
Картопля з м’ясом і грибами готова. Подавайте блюдо з улюбленими соусами.
Ось ми і розглянули з вами кілька простих рецептів приготування картоплі з грибами. Сподіваємося, ви знайдете для себе підходящий варіант. Готуйте з любов’ю!