Смажена картопля з м’ясом не втрачає своєї привабливості, будучи ситним та смачним варіантом обіду або вечері, оскільки добре поєднується зі свіжими салатами, так і з зимовими заготовками. Існує безліч способів приготування, кожен з яких додасть свій неповторний смак і аромат всіма улюбленої страви.
Картопля, смажена з м’ясом і цибулею на сковороді
В цілях економії часу і отримання більш яскравого смаку всіх складових у даному рецепті рекомендується використовувати дві сковороди.
Для приготування страви потрібно:
- 300 грам свинячого філе або вирізки;
- 600 г картоплі;
- дві-три цибулини;
- соняшникова олія, сіль, перець.
Приготування
Обсмажити нарізане соломкою м’ясо до утворення рум’яної скоринки, додати цибулю півкільцями, смажити ще кілька хвилин на слабкому вогні. Паралельно нарізану тонкою соломкою картоплю обсмажується на другий сковороді. З’єднати м’ясо з картоплею в одну сковорідку, посипати перцем і сіллю за смаком, накрити кришкою і потримати на вогні ще близько трьох хвилин.
Приготовлена таким способом смажена картопля відмінно поєднується з салатами зі свіжих овочів, квашеної капусти, а також маринованими помідорами або огірочками.
З додаванням грибів на сковороді
Освіжити класичний рецепт можна, якщо додати туди грибів. Гриби можна брати будь-які: печериці, опеньки, лисички і т. д.
Список необхідних інгредієнтів:
- м’ясо – 300 грам;
- середня цибулина;
- картопля – 400 грам;
- гриби – 300 грам;
- рослинне масло – 20 грам;
- улюблені спеції за смаком.
Смажена картопля з грибами і м’ясом готується в кілька етапів:
- М’ясо нарізати невеликими кубиками – не більше одного сантиметра, обсмажується на невеликій кількості олії близько п’яти хвилин.
- Гриби промиваються, позбавляються зайвої вологи, додаються до м’яса. Смажать ще кілька хвилин.
- Цибуля подрібнюється, приєднується до м’яса та грибів.
- Очищений і промитий картоплю нарізати кубиками і відправляється до піджарки з м’яса і грибів. Сковорода накривається кришкою до моменту, коли картопля стане м’яким.
- В останню чергу в блюдо додаються вибрані спеції і сіль за смаком, потім все злегка підсмажується на великому вогні.
При використанні лісових грибів слід заздалегідь відварити їх, якщо ж беруться заморожені гриби, то розморожувати їх попередньо не потрібно.
Печеня в мультиварці по-домашньому
Мультиварка не тільки економить масу часу, позбавляючи від годинного стояння біля плити, але і допомагає добитися неповторного смаку страв, приготованих в російській печі.
Нам знадобляться:
- свиняче філе – п’ятсот грамів;
- картопля – 1 кілограм;
- одна середня цибулина;
- морква – 1 шт;
- томатна паста – 80 грам;
- два-три зубчики часнику;
- сіль, улюблені спеції, лавровий лист, зелень – за смаком.
Спочатку слід підготувати м’ясо і овочі:
- свинину промити і нарізати кубиками;
- картоплю очистити, порізати на кубики або соломку;
- цибулю, часник очистити і подрібнити;
- попередньо очищену моркву натерти на тертці.
Далі на дно чаші викладається м’ясо, яке покривається подрібненими овочами. Слідом додається паста і вибрані спеції, після чого все ретельно перемішується до моменту, поки інгредієнти не придбають рожевий відтінок. Потім мультиварка наводиться в режим «Гасіння», при наявності функції вибору продукту включити режим «М’ясо». Час приготування регулюється до однієї години, однак після вимикання програми не варто поспішати відкривати кришку – печеня буде смачніше, якщо йому дати потомитися ще 15-20 хвилин. Подавати страву рекомендується з зеленню, житнім хлібом і молоком.
Простий рецепт приготування в мультиварці
Приготовлена за таким рецептом картопля стане відмінним варіантом повноцінного вечері для всієї сім’ї в стислі терміни.
Інгредієнти:
- 600 г свинини;
- 1 кг картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- лавровий лист;
- соняшникова олія.
Спосіб приготування
Процес приготування максимально проста, не займає багато часу і проходить поетапно:
- Цибулю і моркву очистити, нарізати будь-яким зручним способом і протягом декількох хвилин підсмажити на невеликій кількості олії в режимі «смаження».
- Тим часом картоплю очистити, промити, нарізати скибочками і додати до вже підсмажених овочів.
- Туди ж відправити м’ясо, лавровий лист і сіль за смаком.
- Залити все водою. Кількість води регулюється в залежності від того, потрібна чи підлива в готовому блюді.
- Включити мультиварку на 20 хвилин в режим «Гасіння».
Готову страву розкласти по тарілках, прикрасити зеленню і сметаною. Подавати гарячим.
М’ясо по-французьки з картоплею в мультиварці
Улюблене блюдо, приготоване в мультиварці, набуває своєрідний неповторний смак і аромат при мінімальному часу готування.
Для рецепту вам знадобиться:
- філе свинини – 500 г;
- картопля великий – три штуки;
- помідор великий – дві штуки;
- цибуля – дві штуки;
- сир – 50 р.;
- сметана або майонез – 100 мл;
- часник – два зубчики;
- сіль, перець за смаком;
- рослинна олія – 30 мл
Спосіб приготування картоплі з м’ясом по-французьки:
- Перед приготуванням свинину необхідно промити холодною водою, нарізати тонкими пластинками і акуратно відбити. Потім на дно чаші мультиварки вилити масло і помістити туди підготовлене м’ясо, яке потім посолити і поперчити.
- Заздалегідь підготовлені цибулю і моркву нарізати кільцями і викласти на м’ясо: спочатку цибулю, потім картоплю. Змастити сметаною (майонезом), посолити повторно, посипати подрібненим часником. Закрити кришкою, встановивши режим «Випічка» на сорок хвилин.
- За п’ятнадцять хвилин до закінчення терміну потрібно відкрити кришку, викласти поверх картоплі нарізані кружальцями помідори і посипати тертим сиром. Закрити кришку до закінчення часу приготування.
Подавати м’ясо краще в широкій тарілці, прикрасивши гілочками кропу або петрушки.