Смажена цвітна капуста на сковороді – 7 рецептів

Смажена цвітна капуста – це не просто смачне, але ще і дуже корисна страва. Приготувати її можна найрізноманітнішими способами, обов’язково спробуйте один з них!

Смажена цвітна капуста – простий рецепт на сковороді

Найпростіший варіант: зовсім небагато часу і гарнір готовий.

Необхідні продукти:

  • качан цвітної капусти;
  • 50 мл оливкової олії;
  • спеції за бажанням.

Процес приготування:

  • Капусту добре промиваємо і розбираємо на частини, після чого нарізаємо на невеликі шматочки, так щоб вони були приблизно однакового розміру.
  • У сковороді розігріваємо масло і поміщаємо туди суцвіття, перемішуємо, так щоб вони всі отримали потрібну кількість масла.
  • Тримаємо на вогні стільки часу, скільки буде потрібно для рум’янцю, постійно помішуючи овоч. Коли з’явиться гарний колір, можна додати приправи і через кілька хвилин знімати.

Як смачно посмажити в панірувальних сухарях?

Цвітна капуста в сухарях – це соковитий, хрусткий гарнір, який готується дуже просто.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • близько 700 грам капусти;
  • упаковка сухарів для панірування;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Цей варіант вимагає попередньої підготовки. Овоч потрібно промити, обробити на шматки і відварити до м’якості близько 7 хвилин після закипання води. Подивіться на її стан, щоб не перетримати, інакше капуста вийде дуже м’якою і не привабливою.
  • Поки триває цей процес, в мисці злегка збиваємо яйця, з’єднуємо їх з вибраними приправами. Покласти можна що завгодно на свій смак, але бажано, щоб було хоча б трохи солі і чорного меленого перцю.
  • Приготовану, розм’якшену капусту опускаємо в зроблену суміш з яєць, а потім і в іншу ємність з панірувальними сухарями, так щоб вони добре обтягнули шматочки зі всіх сторін.
  • Викладаємо на розігріту сковороду з маслом і доводимо до готовності, не забуваючи помішувати. Повинен з’явитися характерний рум’яний колір. Зазвичай на це потрібно близько семи хвилин.
Дивіться також:  Французькі страви – 8 рецептів приготування національних страв французької кухні

В клярі

Смажена цвітна капуста в клярі цілком можна вважати дієтичним рецептом, якщо використовувати мінімум масла. До того ж це рецепт без яєць.

Необхідні продукти:

  • 150 грам борошна;
  • приправи на свій смак;
  • стакан води;
  • близько 600 грам капусти.

Процес приготування:

  • Для початку зробимо кляр: змішати борошно з водою, так щоб вийшла досить густа маса, схожа на сметану. У неї додаємо вибрані приправи і обов’язково сіль з перцем.
  • Капусту розбираємо на шматочки, повністю обволікає в приготованою масою і викладаємо на гарячу сковороду. Смажимо, поки вона не стане рум’яною.

З яйцем на сковороді

Цвітна капуста з яйцем – апетитне блюдо, яке буде повноцінним вечерею або обідом.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • ложка борошна;
  • приправи за бажанням;
  • пів кілограма цвітної капусти.

Процес приготування:

  • Капусту потрібно розібрати на шматочки і відправити варитися в гарячу, трохи підсолену воду. Буде достатньо 10 хвилин, щоб вона стала м’якою.
  • Поки йде процес, можна підготувати інші інгредієнти. Яйця розбиваємо в миску, змішуємо з вказаною кількістю борошна і будь-якими спеціями за вашим бажанням.
  • Капусту виймаємо з каструлі, даємо їй трохи охолонути, обвалюємо в яєчної суміші і викладаємо на сковороду з олією. Смажимо близько 10 хвилин, поки овочі не стане красивого рум’яного кольору.

З ковбасою

Хочете зробити страву більш насиченим і ситним? Тоді варто приготувати його за цим рецептом, з додаванням ковбаси.

Необхідні продукти:

  • 200 грам ковбаси або сосисок.
  • два яйця;
  • 500 грам капусти;
  • ложка борошна;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • Овоч ретельно промиваємо, поділяємо на суцвіття і прибираємо в каструлю з гарячою водою. Тримаємо на вогні близько 10 хвилин після закипання.
  • В цей час змішуємо яйця зі спеціями і борошном, а вибраний м’ясний продукт нарізаємо невеликими шматочками.
  • Коли капуста буде готова, поміщаємо її в суміш з яйцями, так щоб вона покрила всі шматочки. Після цього смажимо на сковороді приблизно 7 хвилин.
  • Викладаємо ковбасу до капусти і тримаємо на плиті ще пару хвилин.
Дивіться також:  Биточки з фаршу – 8 рецептів, як приготувати смачні биточки

В сметанному соусі

Простий рецепт дозволяє зробити кольорову капусту ще більш м’якою і соковитою.

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • цибулина;
  • близько 400 грам сметани;
  • невеликий качан капусти.

Процес приготування:

  • Спочатку готуємо головний компонент, який потрібно злегка розм’якшити процесом варіння. Поміщаємо її в гарячу воду і тримаємо на плиті близько п’яти хвилин, дістаємо і даємо трохи охолонути.
  • На сковороду викладаємо попередньо подрібнену цибулю, трохи смажимо, потім додаємо суцвіття капусти, приправляємо всі обраними спеціями за смаком.
  • Залишилося тільки влити сметану, добре перешкодити і тримати на вогні ще близько 10 хвилин, після чого страву можна подавати.

Простий варіант смаження з грибами

Якщо ви думаєте, що кольорова капуста погано поєднується з грибами, то дуже помиляєтеся. Це взагалі практично універсальний овоч, який можна готувати з будь-якими продуктами і соусами.

Необхідні інгредієнти для страви:

  • будь-які приправи на свій смак, але сіль і чорний перець обов’язково;
  • качан капусти вагою близько 400 грам;
  • одна цибулина;
  • приблизно 300 грам будь-яких грибів.

Процес приготування:

  • Для початку добре промиваємо овочі. Цибулю подрібнюємо на невеликі квадратики і викладаємо на гарячу сковороду з маслом, тримаємо кілька хвилин, поки він не стане рум’яного кольору.
  • В цей час капусту ділимо на шматочки і викладаємо в каструлю з уже нагрітою водою, чекаємо, поки вона знову закипить, варимо близько п’яти хвилин. Головне – не переварити продукт!
  • Коли цибуля зарум’яниться, додаємо до нього порізані гриби і доводимо все до готовності протягом п’яти хвилин.
  • Далі викладаємо до посмажені овочів капусту, перемішуємо, засипаємо спеції, серед яких обов’язково сіль і мелений перець, щоб страва не було прісним.
  • Тримаємо на плиті ще 3-4 хвилини і через цей час можна подавати.
Дивіться також:  Риба в клярі — 11 рецептів приготування

Прокрутка до верху