Смажені гриби з цибулею – 7 рецептів приготування

У величезному царстві живих організмів, якими є і гриби, люди багато століть з успіхом використовують їх в гастрономічних цілях. Серед усього різноманіття створених страви, смажені гриби з цибулею користуються незмінною популярністю. Прості і смачні рецепти приготування розкриють цілий спектр кулінарних можливостей цих дивовижних створінь.

Базовий рецепт смажених грибів з цибулею

Представлене страва стане фундаментальною основою, що дозволяє легко і швидко надати новим страв цікавий смак і яскраву виразність.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — 100 мл;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • печериці (лисички, сироїжки, рижики, інші види) — 1 кг;
  • спеції (сіль, перець) зелень.

Враховуючи величезну різноманітність світу грибів можна використовувати практично будь-які екземпляри, дотримуючись головна і неодмінна умова — вони повинні бути їстівними. Неодмінно переконайтеся в цьому!

Спосіб приготування:

  • Обробці продукту приділяємо пильну увагу. Отсортировываем і видаляємо будь-гриб, що викликає сумнів в його якості. Ретельно промиваємо ніжки та шапки. Не забуваємо про те, що на поверхні круглого «ковпачка» можуть оселитися бактерії, що викликають ботулізм. Нещадно боремося з цими «ворожими» колоніями! Пластинчасті гриби попередньо замочуємо, щоб виманити можливих черв’ячків. Вони теж люблять поласувати поживною їжею.
  • Промокаємо наше «рослинна м’ясо». Так, саме з цим продуктом можна зіставити гриби по їх білкової повноцінності. Далі нарізаємо капелюшки кубиками або не дуже великими скибочками, ніжки рубаємо кругляком.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями, пасеруємо на олії до прозорості.
  • Приєднуємо грибний склад. Готуємо на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина, потім обсмажуємо продукт до золотистого відтінку, приправляємо сіллю і перцем.
  • Закриваємо сковороду, продовжуємо менш інтенсивне нагрівання ще 10 хвилин. Для кращого смаку можна додати 50 грамів вершкового масла. Гриби його просто обожнюють!

Подаємо смажені шампіньйони з цибулею у гарячому вигляді, неодмінно прикрашаємо блюдо нарубаною зеленню. Чудова вийшла лісова галявина!

Готуємо зі сметаною

Наповнення домашньої кулінарної скарбнички продовжимо рецептом смажених грибів з цибулею і улюбленим кисломолочним продуктом.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • стружка тертого сиру — 600 г;
  • свіжі гриби (можна заморожені) — 1 кг;
  • домашня сметана — 500 г;
  • зубки часнику — до 6 шт.;
  • сіль, перець.
Дивіться також:  Рулет з фаршу з яйцем в духовці – 7 рецептів

Процес приготування:

  • Обробляємо вибрані для приготування страви гриби, дотримуючись наведених у попередньому рецепті вимоги. Нарізаємо їх тонкими слайсами.
  • Очищаємо від лушпиння цибулю шаткуємо невеликими шматочками. Часникові зубки ділимо на половинки. Як сирного компонента використовуємо будь-який бажаний сорт.
  • Вливаємо в сковороду ароматне масло, обсмажуємо в ньому частини часнику, потім видаляємо їх. На звільнене місце викладаємо цибулю, продовжуємо приготування, поки овоч не «позолотеет».
  • Ось тепер прийшов час для приєднання грибів. Якщо вони знаходяться в замороженому вигляді, висипаємо «льодинки» в ємність. Через кілька хвилин, коли грибочки підтануть, смажимо складу до випаровування рідини і появи легкої рум’яності.
  • Приправляємо страву сіллю і перцем, заливаємо свіжою сметаною. Добре все перемішуємо, густо посипаємо сирної стружкою, відправляємо на 10 хвилин в духовку, нагріту до 180 °C.

Подаємо смажені гриби з цибулею і сметаною в гарячому стані, прикрашаємо страву «конфетті» з нарубаної зелені.

З додаванням сиру

Продовжимо «смачну» тему грибів. Підсмажуємо їх з цибулею і кисломолочним продуктом. На порядку нашого меню — ніжний сир!

Необхідні інгредієнти:

  • масло (вершкове і оливкове);
  • цибуля ріпчаста — невелика головка;
  • хлібний батон/багет (пшеничний, житній або білий);
  • сир французький «Брі» (Brie) — 300 г;
  • гриби — 600 г;
  • салатні листя;
  • спеції, зелень.

Процес приготування:

  • Нарізаємо батон скибочками товщиною до 2 см, підсушуємо в тостері або духовці.
  • Окремо готуємо салат з томатів черрі, свіжого огірка, зеленого перцю, оливок — словом, все, що знайдемо в холодильнику.
  • Шаткуємо дисками заздалегідь оброблені гриби, обсмажуємо разом з подрібненою цибулею в суміші вершкового і оливкового жиру до ніжної золотавості.
  • Тепер увага! Вимикаємо піч, сковороду з продуктами залишаємо на гарячої конфорці. Поділяємо «Брі» на тонкі пластини, акуратно викладаємо поверх грибного складу, закриваємо ємність. Даємо сиру час зігрітися і повністю розпуститися в ароматній масі.
Дивіться також:  Горбуша в фользі в духовці – 8 соковитих і смачних рецептів

Викладаємо на приготовані тости гаряче страву з цибулею і сиром, додаємо порції свіжого салату, подаємо закуску до столу.

Смажені гриби з морквою та цибулею

Досить додати до складу страви солодкий коренеплід, щоб назавжди закохатися в таку дивовижно смачне блюдо, як смажені гриби з морквою і цибулею.

Перелік продуктів:

  • олія соняшникова;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • опеньки — 300 г;
  • морква — 2 шт.;
  • сметана — 100 г;
  • спеції.

Порядок приготування:

  • Обробляємо свіжі гриби відварюємо в підсоленій питній воді. Відкидаємо їх на друшляк і ретельно промиваємо продукт. Обсмажуємо його в ароматній олії до випаровування зайвої вологи й появи світло-коричневого відтінку.
  • Очищаємо овочі, дрібно нарізаємо цибулю, крупно натираємо солодку моркву. Додаємо компоненти страви до золотистого грибного складу і обсмажуємо до рум’яності.
  • Викладаємо в сковороду свіжу сметану, нагріваємо до кипіння. Закінчуємо приготування через 5 хвилин повільного томління.

Подаємо апетитну страву в якості гарніру або самостійного блюда.

Як смачно посмажити гливи

Ошатні гриби сімейства Плевротовых не тільки прикрашають стовбури дерев, але й радують нас своїм приємним смаком.

Використовувані продукти:

  • гливи — 500 г;
  • олія соняшникова;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • часникові зубки — 4 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Поетапне приготування:

  • Дрібно шаткуємо очищений від лушпиння цибулі, підсмажуємо до рум’яності.
  • Зрізаємо грибницю, видаляємо великі ніжки, дрібні зберігаємо в незмінному вигляді. Поділяємо на частини великі капелюшки, маленькі залишаємо цілими.
  • Промиваємо підготовлений продукт. Не залишаємо гриби надовго у воді, оскільки вони надзвичайно швидко вбирають вологу, що негативно позначається на смаку будь-якого підготовлюваного блюда.
  • Відправляємо гливи до подрумянившимся овочів. Через 10 хвилин активного нагрівання приєднуємо очищені зубки часнику. Приправляємо страву сіллю і перцем, посипаємо нарубаною зеленню. Добре все перемішуємо, тушкуємо на слабкому вогні не більше 3 хвилин.

Опис рецепта не може передати всю красу приготованого блюда. Підсмажені печериці з цибулею перетворилися в соковите і дуже ніжне страва.

Рецепт з білих грибів

Зацвіла липа — значить, прийшла пора збирати такі чудові гриби, як боровики. Ці міцні, щільні організми, що привертають увагу розфарбованими капелюшками з різноманітними відтінками, сьогодні постануть у вигляді смачного делікатесного страви.

Дивіться також:  Тісто для пельменів на окропі – 7 рецептів, як приготувати заварне тісто еластичне

Такого делікатесу ми завжди влаштовуємо воістину «царський» кулінарний прийом. А як інакше реагувати на цього неперевершеного «красеня»!

Склад інгредієнтів:

  • цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • боровики (гриби білі) — 1 кг;
  • масло пісне;
  • спеції (сіль, перець).

Опис рецепту:

  • Висипаємо вміст кошика на стіл, прибираємо сміття. Ретельно промиваємо кожен гриб, також добре просушуємо паперовими серветками.
  • Нагріваємо сковороду (без масла) і викладаємо в неї наш розкішний лісовий «урожай». Солимо, щоб боровки віддали свій сік.
  • Коли вся зайва волога випарується, вливаємо ароматне масло (соняшникова чи оливкова), смажимо до складу яскравою рум’яності.
  • Зменшуємо інтенсивність нагрівання, приєднуємо очищений і нашатковану півкільцями цибулю.
  • Продовжуємо приготування вже на середньому полум’я конфорки, постійно перемішуючи апетитну масу. Ні в якому разі не допускаємо появи подгорелых елементів — такий «благородний» продукт цього не переносить!

Подаємо блюдо з будь-яким картопляним гарніром. Однак смачніше всього поласувати чудесним страв вприкуску з хрусткою окрайцем свіжого хліба.

Печериці, смажені з цибулею

Ну і, нарешті, класика російської кухні, яка подарувала нам запаморочливо смачне блюдо з печериць. І це, звичайно, смажені гриби з цибулею і сметаною.

Список продуктів:

  • масло оливи;
  • цибуля-ріпка — 300 г;
  • свіжі гриби — 1 кг;
  • якісний майонез без добавок;
  • спеції.

Приготування страви:

  • Обробляємо печериці в звичайному порядку, нарізаємо невеликими частинами, викладаємо в нагріту сковороду. Поки створюємо наше кулінарне творіння в сухий ємності, додавши кілька ложок питної води.
  • Коли волога звернеться в пар, додаємо ароматне масло (можна використовувати суміш з вершкового і рослинного жиру) і нарізаний цибулю.
  • Обсмажуємо складу до рум’яності, поливаємо майонезним соусом, приправляємо невеликою кількістю солі і перцю, добре все перемішуємо.

Чудова страва буде готова в найближчі п’ять хвилин.

Смачно приготовані смажені гриби з цибулею гарні в будь-якому оформленні. Не відмовляємо собі в задоволенні скуштувати таке воістину королівське страва!

Прокрутка до верху