Смажені кабачки — відмінна закуска, яка підійде як до святкового столу, так і в будній день. Ці овочі містять багато вітамінів, мікроелементів, тому страви будуть не тільки з прекрасним смаком, а й корисними. Кожен з рецептів особливий, відрізняється набором продуктів і технологією приготування.
Кабачки, смажені на сковороді з часником і майонезом
Кабачки смажені з часником і майонезом дуже пікантні. Закуска обов’язково сподобається вашим гостям.
Компоненти:
- 2 кабачки середнього розміру;
- 75 г майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- 100 г борошна;
- 100 мл соняшникової олії;
- мелений перець, харчова сіль,
- зелень.
Технологія приготування:
- Кабачок миємо, нарізаємо кружальцями (0.5 — 1 см), натираємо спеціями.
- Кожен гурток обкачуємо борошном з двох сторін, смажимо до рум’яного відтінку.
- Окремо в піалі змішуємо майонез з видавленим часником.
- Кожен кабачок зверху намазуємо часниковим соусом, прикрашаємо з зеленню.
Саме такі кабачки, смажені на сковороді в маслі, будуть самими хрусткими і смачними.
Зі сметанним соусом
Цукіні зі сметанним соусом стають особливо ніжними і ароматними. Їх можна подавати з основним блюдом в якості гарніру.
Компоненти:
- 2 молодих цукіні середнього розміру;
- 100 г сметани
- 2 зубчики часнику;
- 50 мл олії соняшникової;
- спеції;
- кріп.
Технологія приготування:
- Очищений цукіні нарізаємо кубиками, обсмажуємо буквально 10 хвилин.
- Між тим, змішуємо сметану зі спеціями і дрібно натертим часником.
- На деко викладаємо цукіні, заливаємо соусом, випікаємо при середній температурі 10 хв.
- Подаємо з нарізаним кропом.
З ковбасою і сиром
Така закуска відмінно підійде до сімейного обіднього столу. Блюдо ситне, смачне, чудово з’їдається хоч як гарнір, хоч просто з хлібом. Близькі будуть в захваті.
Компоненти:
- 2 цукіні середнього розміру;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- 75 г майонезу;
- 150 г напівкопченої ковбаси;
- 150 г Моцарели;
- 100 мл соняшникової олії;
- мелений перець, харчова сіль.
Технологія приготування:
- Неочищені, промиті цукіні ріжемо кружальцями.
- Збиваємо яйця, змішуємо зі спеціями.
- Потім кабачки в борошні, потім в яйці і обсмажуємо.
- На кожен кругляш даємо трохи майонезу, гурток ковбаси і затираємо Моцарелою.
- Перед подачею закуску потрібно розігріти в мікрохвильовій печі до розплавлення сирної стружки.
Кабачки і баклажани кільцями в хрусткій скоринці
Кабачки і баклажани — різні за смаковими якостями овочі, але дуже смачні в поєднанні. Таке блюдо точно варто спробувати.
Компоненти:
- 1 кабачок;
- 1 баклажан;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- 2 зубчики часнику;
- 75 г майонезу;
- 50 мл олії соняшникової;
- мелений перець, харчова сіль,
- листя салату.
Технологія приготування:
- Неочищені і промиті овочі нарізаємо кільцями.
- Яйце змішуємо зі спеціями.
- Обсмажуємо кружечки овочів на рослинному маслі, обваляти спочатку в борошні, а потім змочити в яйці.
- Майонез змішати з вичавленим часником.
- Обсмажені овочі намазуємо соусом.
- На кабачки кладемо трохи листя салату, накриваємо баклажаном. У нас вийшли так звані, овочеві бургери.
Варіант приготування на грилі
Цей варіант приготування робить овочі соковитими, а відсутність жиру і муки дозволяє пробувати їх навіть тим, хто стежить за фігурою.
Компоненти:
- 2 кабачка;
- спеції;
- рослинна олія для змащування;
- зелень.
Технологія приготування:
- Очищені овочі нарізаємо середніми кільцями, обтираем спеціями.
- Сковороду гриль розігріваємо, змащуємо олією, викладаємо кабачки.
- Через 4 хв. повернемо їх на іншу сторону і доведемо до готовності.
Подавати таку закуску добре з зеленню.
Таким же чином можна готувати будь-які овочі, головне, діяти швидко, тоді вони в середині залишаться соковитими.
Рулетики з кабачків з куркою
Поєднання курячого м’яса і овочів просто фантастичне. Така закуска буде користуватися шаленою популярністю у ваших гостей.
Компоненти:
- 2 молодих кабачка;
- 1 куряче філе;
- 1 червоний перець;
- 100 г майонезу;
- 3-4 зубчики часнику;
- спеції;
- 1 ст. л. рослинного масла.
Технологія приготування:
- Кабачки нечищені, але промиті, нарізаємо смужками-мовами завтовшки не більше сантиметра. Обсмажуємо на невеликій кількості олії з одного боку — овоч має залишитися пластичним. При необхідності, можна обсмажити слайсы і з іншого боку.
- Філе нарізаємо смужками, відбиваємо молоточком, обтираем спеціями.
- Майонез змішуємо з часником. Перець дрібно нарізаємо.
- Овочеві смужки змащуємо невеликою кількістю соусу, викладаємо на них філе і знову змащуємо. На м’ясо викладаємо перець і отримані «слойки» закручуємо в рулети.
- На деко викладаємо рулети швом вниз і випікаємо до готовності курки (близько 30 хв).
Оладки з цукіні з вівсяними пластівцями
Оладки з вівсянкою виходять дуже смачними. А якщо вони ще й з кабачками, то смак буде просто дивним, а тісто — ніжним.
Компоненти:
- 1 цукіні середнього розміру;
- 2 яйця;
- 100 г вівсяних пластівців;
- 100 мл соняшникової олії;
- харчова сіль.
Технологія приготування:
- Неочищений цукіні дрібно натираємо з допомогою терки або блендера.
- Збиваємо яйця, солимо, насипаємо вівсяні пластівці, перемішуємо — повинна утворитися однорідна маса. Залишаємо тісто на деякий час, щоб вівсянка набухла.
- Смажимо оладки з двох сторін, подаємо до столу. Така страва обов’язково буде імпонувати маленьким шанувальникам кулінарії.
Спосіб приготування кабачків з помідорами
Цукіні з помідорами — це завжди дуже смачно. Томати дають неймовірний соковитий акцент, який всім подобається, а кабачки є ідеальної нейтральною основою взагалі для будь-яких кулінарних експериментів.
Компоненти:
- 1 цукіні;
- 1 середнього розміру помідор;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- 75 г майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл соняшникової олії;
- мелений перець, харчова сіль,
- листя салату.
Технологія приготування:
- Збиваємо зі спеціями два яйця. Неочищений цукіні ріжемо кружальцями. Кабачки перед смаженням обов’язково слід просушити, щоб сік не бризкав на розпеченому маслі.
- Розігріваємо на сковороді олію. Кожен кругляш макаємо в яйце, потім обкачуємо борошном і обсмажуємо з двох сторін.
- Змішуємо майонез з вичавленим часником. Змащуємо соусом обсмажені кабачки. На половину з них кладемо трохи листя салату, помідор і накриваємо залишилися кругляком.
Закуску можна подавати до столу.
Кругляшки з кабачків, смажені в борошні
Смажені кабачки в борошні надзвичайно швидко готуються і не вимагають значної кількості інгредієнтів.
Компоненти:
- 1 кабачок;
- 100 г борошна;
- 2 зубчики часнику;
- 50 мл олії соняшникової;
- мелений перець, харчова сіль.
Технологія приготування:
- Кабачки, можна неочищені, нарізаємо шайбами, обтираем спеціями і вичавленим часником.
- Розігріваємо олію на сковороді.
- Потім обкачуємо кожен кругляш в борошні і обсмажуємо.
Подавати закуску добре з зеленню і стрілками лука.
Конвертики з кабачків з сирною начинкою
Кабачкові конвертики — це щось новеньке. З цим блюдом потрібно трохи повозитися, але результат неодмінно задовольнить господиню.
Компоненти:
- 2 кабачка;
- 200 г сиру російського;
- 50 г майонезу;
- 2-3 зубці часнику;
- зелена кінза;
- спеції;
- 50 мл рослинного масла.
Технологія приготування:
- Нечищені кабачки промиваємо, нарізаємо смужками-мовами нетолще сантиметри. Потім потрібно обсмажити їх на невеликій кількості олії з двох сторін. Смужки повинні стати пластичним.
- Сир натираємо, зелень миємо, дрібно нарізаємо. Змішуємо, додаємо спеції, вичавлений або натертий часник і майонез.
- Викладаємо дві овочеві смужки хрестом, в середину кладемо начинку, загортаємо, утворюючи конвертик, і закріплюємо шпажкою. Аналогічні дії повторюємо з іншими смужками.
Перед подачею розігріваємо закусочні конвертики в мікрохвильовці, щоб сир у них розплавився.
Рецепт приготування в клярі
Цукіні в клярі — прекрасна закуска, якщо несподівано прийшли гості, а їх нічим пригостити. Блюдо швидко готується і дивує своїм ніжним смаком, запечатаним в хрусткий кляр.
Компоненти:
- 2 цукіні середнього розміру;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- 100 мл соняшникової олії;
- мелений перець, харчова сіль,
- кріп.
Технологія приготування:
- Овочі обполоснути в окропі, щоб вбити мікроби. Нарізати кругляком (0,5—1см).
- Яйця збиваємо виделкою, приправляємо спеціями, додаємо порізаний кріп.
- Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи олії.
- Кожен кругляш обкачуємо спочатку в борошні, потім в яйці і, нарешті, обсмажуємо з двох сторін.
Цукіні в клярі сподобаються всім, хто їх спробує. Тому будьте готові подати гостям добавку.
Оладки з кабачків
Кабачкові оладки дуже апетитні і сподобаються навіть дітям.
Компоненти:
- 2 молодих кабачка середнього розміру;
- 100 г борошна;
- 2 яйця;
- 50 г манки;
- 100 мл сметани
- 100 мл соняшникової олії;
- харчова сіль.
Технологія приготування:
- У посуді з високими бортами дрібно натираємо з допомогою терки очищений кабачок.
- Збиваємо яйце, солимо, насипаємо манку з борошном і перемішуємо. Повинна вийти однорідна маса. При необхідності можна зменшити кількість манки. Щоб оладки були пишними, добре б насипати в тісто щіпку соди.
- Обсмажуємо наші оладки з обох сторін і подаємо до столу зі сметаною.
В даній статті представлено 12 рецептів приготування страв з кабачка: в клярі, з помідорами, ковбасою та сиром, рулетики, конвертики, оладки. Будь-який з них винятковий і непорівнянний з іншими. Кожна хазяйка зможе знайти саме той рецепт, який доведеться їй і її домашнім по душі.