Смажені кабачки з часником і майонезом – 4 смачних рецептів приготування

Серед літніх овочевих страв особливою популярністю користуються кабачки смажені з часником і майонезом. Таке ласощі готують з овочів середнього розміру, так як крупні плоди мають більш жорстку шкірку і великі насіння.

Смажені кабачки з часником і майонезом на сковороді

Щоб посмажити кабачки на сім’ю з чотирьох осіб, знадобиться:

  • 2-3 плода (750-850 г);
  • 1 головка часнику;
  • 1 склянку пшеничного борошна;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • зелень;
  • майонез (краще власного приготування).

Після підготовки всіх інгредієнтів, потрібно:

  • Плоди вимити, витерти чистим рушником або серветкою, при необхідності – зрізати шкірку, нарізати кружечками шириною 10-15 мм. При більшій ширині овоч не прожариться і залишиться твердим.
  • На розігріту сковороду налити олію так, щоб воно повністю покривало кружечки.
  • Нарізку обваляти в борошні, занурити в олію.
  • Прожарювати плоди до утворення золотистої скоринки (1-2 хвилини з кожної сторони).
  • Підготувати соус із майонезу, зелені, перцю, дрібно нарізаного часнику (кількість підбирається за смаком) і солі. Сирі плоди не солять, щоб вони передчасно не пустили сік.
  • Обсмажені, трохи охолоджені кружечки викладають на тарілку, обмазують часниково-майонезній заправкою і прикрасити зеленню.

Овоч, нарізану кубиками, обсмажують без борошна протягом 5-7 хвилин, часто помішуючи. В готову страву додають тертий сир і свіжу зелень.

Готуємо в мультиварці

Кабачки, смажені в мультиварці, нарізають більш тонкими кружечками і готують з нежирної сметаною.

Для їх приготування також знадобляться:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • борошно – 7 столових ложок;
  • олія для смаження;
  • часник – 3 очищених зубчика;
  • сіль.

Основний інгредієнт нарізають тонкими скибочками або кружальцями.

Далі потрібно:

  • Збити курячі яйця, додати борошно, сіль, перець.
  • Мультиварку включити в режимі «Випічка», чашу змастити маслом.
  • Кабачки вмочити в кляр, викласти на нагріту чашу.
  • Через 10 хвилин перевернути нарізку на іншу сторону, запікати стільки ж.
  • Обсмажену нарізку викласти на блюдо до охолодження.
  • Подрібнити часник і зелень, змішати їх зі сметаною.
  • Готової сметанно-часниковою сумішшю обмазати верхню кірочку.
Дивіться також:  Кляр для курячого філе -7 рецептів приготування

Як посмажити з помідорами

Є кілька варіантів приготування кабачків з часником і помідорами, останній інгредієнт в рецептах може застосовуватися у вигляді нарізки або подрібненої в блендері на пюре. Найпростіший варіант – кожен обсмажений кабачок прикрасити кружечком помідора.

Безпосередньо для обжарювання кабачків з помідорами потрібно:

  • Підготувати помідори (вимити, видалити вологу серветкою, очистити від шкірки, нарізати кубиками).
  • Подрібнити нарізку у блендері до утворення однорідної кашки.
  • Подрібнити часник, придавити зубчики так, щоб пішов сік. Обсмажити зі спеціями в розігрітому маслі. Дістати з сковороди.
  • Акуратно вилити на сковороду кашку з помідорів, тушкувати 2-3 хвилини.
  • Обсмажити в соусі основний овоч.

Також можна на готові кабачки викласти часточки помідорів і будь твердий і попередньо натертий сир. Масу викладають на деко і на 3 хвилини відправляють в розігріту духовку.

Готуємо в клярі

Щоб цей овоч приготувати в клярі «по-флотськи» потрібно:

  • м’ясний фарш – 400 г;
  • цибулина велика – 1 шт.;
  • кабачки – 3 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • борошно;
  • спеції.

Покрокова інструкція:

  • Плоди миють, при необхідності видаляють шкірку, нарізують соломкою.
  • Кабачкову нарізку змочують у збитих яйцях і борошні.
  • Часник обсмажують в олії протягом 30-40 секунд.
  • Засипають у сотейник нарізку в клярі, обсмажують до м’якості.
  • Паралельно на другий сковороді обсмажують цибулю, нарізану дрібними кубиками. У процесі смаження він повинен стати світло-золотистим, але не коричневим.
  • У цибулю додають фарш. Обсмажують 3-5 хвилин.
  • Засмажки змішують. Готову страву прикрашають зеленню і майонезом.

Поради та рекомендації щодо приготування страви

Щоб блюдо вийшло смачним, потрібно враховувати деякі правила вибору і смаження такого продукту.

  • Для приготування на сковороді підходять цукіні, куанд, зебра та інші доступні сорти цієї різновиди гарбуза.
  • Великі плоди більше підходять для рагу і оладок, так як мають м’яку, м’ясисту серцевину. Щоб обсмажені шматочки вийшли цільними і не розпадалися, вибирають середній за розміром продукт вагою не більше 350-400 р.
  • У маленьких і великих плодів шкірка тверда. Її знімають ножем або овочечисткою.
  • Нарізані шматочки солять після приготування, щоб зберегти соковитість.
  • Швидкість приготування залежить від сорту і зрілості овоча: молоді плоди обсмажують близько однієї хвилини з кожного боку, стиглі і перестиглі – 2-3 хвилини.
  • Для рівномірної прожарювання шматочки викладають на сковороду в один шар. Аналогічно поступають в разі запікання плодів.
Дивіться також:  Піджарка з яловичини – 5 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху