Поради та рекомендації щодо приготування страви
Щоб блюдо вийшло смачним, потрібно враховувати деякі правила вибору і смаження такого продукту.
- Для приготування на сковороді підходять цукіні, куанд, зебра та інші доступні сорти цієї різновиди гарбуза.
- Великі плоди більше підходять для рагу і оладок, так як мають м’яку, м’ясисту серцевину. Щоб обсмажені шматочки вийшли цільними і не розпадалися, вибирають середній за розміром продукт вагою не більше 350-400 р.
- У маленьких і великих плодів шкірка тверда. Її знімають ножем або овочечисткою.
- Нарізані шматочки солять після приготування, щоб зберегти соковитість.
- Швидкість приготування залежить від сорту і зрілості овоча: молоді плоди обсмажують близько однієї хвилини з кожного боку, стиглі і перестиглі – 2-3 хвилини.
- Для рівномірної прожарювання шматочки викладають на сковороду в один шар. Аналогічно поступають в разі запікання плодів.