Цікава неизбитая закуска до святкового столу — смажені крабові палички. Готується просто і буквально за лічені хвилини. Можна доповнювати крабові палички різними начинками, комбінуючи смак, вносячи новизну в знайомі рецепти.
Смажені крабові палички з сиром
Склад продуктів:
- 12 шт. охолоджених крабових паличок;
- 400 г солоного сиру;
- 1 упаковка майонезу;
- 50 – 70 г рисового борошна;
- 1 десертна ложка соєвого соусу;
- 3 яйця;
- масло.
Рецепт страви:
- Сир дуже дрібно потерти. Вилити до нього весь майонез.
- Добре перемішати начинку.
- Для кляра змішати сирі яйця, соєвий соус, рисове борошно.
- Акуратно розгорнути крабові палички. Покрити їх сирною начинкою.
- Загорнути палички. Вмочити в одержаний рисовий кляр.
- Обсмажити заготовки на розпеченому маслі.
Готові смажені крабові палички з сиром подати з солодким кетчупом.
З часником
Склад продуктів:
- невелика упаковка соковитих крабових паличок;
- 1 яйце;
- 3 – 5 десертних ложок борошна;
- 100 р «Гауди»;
- 2 – 4 зуб. свіжого часнику;
- майонез;
- сухарна крихта для панірування;
- соняшникова олія.
Рецепт страви:
- Вилити вміст сирого яйця в миску. Добре збити до появи піни.
- Сковорідку з олією ретельно розігріти.
- З крабових паличок зняти плівки. Розгорнути.
- Сир дрібно потерти. Додати до нього розім’ятим часник. Заправити масу майонезом. Промазати начинкою крабові палички. Загорнути заготовки.
- Обваляти кожну в борошні. Полити яєчної сумішшю. Присипати сухарній крихтою.
- Обсмажити в сковорідці до золотисто-рум’яною кірочки.
Викласти готову закуску на серветки з паперу, щоб вони увібрали зайвий жир.
Готуємо з грибами
Склад продуктів:
- 12 шт. великих крабових паличок;
- 100 г дрібних креветок;
- 1 цибулинка;
- рослинна олія;
- майонез;
- сухарна крихта;
- 100 г печериць;
- 2 варених яйця 1 сире;
- 100 г дрібно тертого сиру.
Рецепт страви:
- Окремо потерти варені білки і жовтки.
- Дрібно порубати сиру цибулю. Печериці порізати пластинками. Обсмажити інгредієнти разом на рослинному маслі. Подрібнити їх блендером в однорідну масу.
- Зварити креветки до готовності. Дрібно порізати.
- Змішати обжарку з сиром, морепродуктів, білками. Додати майонез.
- Розгорнути крабові палички. Нафарширувати їх масою з минулого кроку. Загорнути палички.
Вмочити їх у збите яйце, обваляти в сухарній крихті. Обсмажити пару хвилин на розігрітому маслі.
Крабові палички, смажені в клярі
Склад продуктів:
- 1 столове яйце;
- 3 десертні ложки просіяного борошна;
- 150 г крабових паличок;
- сіль, мелений чорний перець;
- рафінована олія.
Рецепт страви:
- Якщо крабові палички були заморожені, то їх потрібно попередньо розморозити. Але для обговорюваної закуски краще підходить охолоджений продукт – його вдається акуратно розгорнути, не порвавши платівку.
- Вміст сирого яйця влити в невелику миску. Додати мелений чорний перець. Суміш посолити. Збовтати, використовуючи віночок.
- Частинами всипати масу в борошно, збиваючи її після кожної нової порції. Кляр повинен вийти однорідною, без грудочок і досить густим.
- Крабові палички очистити від плівок. Кожну палички розрізати на дві частини. Вмочити в густий кляр. Обсмажити на сковорідці з розігрітим жиром.
- Викласти смажені крабові палички в кляре на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайве масло.
Подавати готову закуску можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
З макаронами
Склад продуктів:
- 200 – 250 г спагетті;
- 200 – 250 г охолоджених крабових паличок;
- 3 середніх помідора;
- 2 зуб. свіжого часнику;
- 4 десертні ложки оливкової олії;
- 40 г замороженої петрушки;
- сіль, сухі спеції.
Рецепт страви:
- Зварити спагетті в солоній воді до готовності. Відкинути їх на друшляк. Дати стекти зайвої рідини. Не промивати! Додати до спагетті половину оливкової олії.
- Помідори обдати окропом, потім холодною водою. Подрібнити овочі невеликими шматочками.
- Відправити томати в сковорідку. Висипати до них соломку крабових паличок. Посолити. Додати сухі спеції і заморожену петрушку.
- Готувати масу на середньому вогні 3 – 4 хвилини.
- Спагетті скрутити «гніздами», викласти на тарілки порціями.
Доповнити блюдо соусом з сковорідки.
Рулет з начинкою, смажена на сковороді
Склад продуктів:
- 1 велика упаковка крабових паличок;
- 1 жменя очищених волоських горіхів;
- ½ Банки печінки тріски;
- 2 яйця;
- майонез і свіжа зелень;
- масло для обсмажування.
Рецепт страви:
- Відварити яйця до затверділого жовтка. Остудити їх, очистити від шкаралупи. Дрібно покришити.
- Очищені горіхи обсмажити на сухій сковорідці пару хвилин. Подрібнити за допомогою блендера до стану великої крихти.
- З банки з рибними консервами злити масло. Шматочки розтерти ложкою.
- Змішати печінку з горішками, вареними яйцями, рубаною зеленню і майонезом. За бажанням можна додати в начинку і дрібну сіль.
- Крабові палички очистити від плівок. Кожну акуратно розгорнути, щоб не пошкодити основу.
- Густо промазати розгорнуті крабові палички начинкою. Акуратно скрутити щільні рулети.
Кожну паличку з начинкою злегка обсмажити на розігрітому жирі з кожної сторони. За бажанням можна пропустити цей етап і подати закуску без термічної обробки.
Смажені кульки з крабових паличок і сиру
Склад продуктів:
- 100 г жирного масла;
- 200 – 250 г соковитих охолоджених крабових паличок;
- 100 г вже дрібно тертого сиру;
- 1 яйце;
- сухарна крихта для маринування;
- жир для фритюру.
Рецепт страви:
- Вершкове масло охолодити. Крупно потерти його.
- Охолоджені крабові палички подрібнити за допомогою дрібної терки.
- Змішати обидва інгредієнти з сиром.
- З отриманої маси зліпити невеликі кульки. Кожен вмочити у збите яйце, обваляти в сухарній крихті.
Готувати закуску у фритюрі 2 хвилини.
Смажені крабові палички можуть стати не тільки смачною закускою, але також основним гарячою стравою. Можна подавати їх до столу з різними гарнірами і соусами. Наприклад, з картопляним пюре, відварним рисом і кетчупом.