Смажені креветки – це проста, але в той же час досить цікава закуска, яка зможе прикрасити будь-яке застілля і посиденьки з друзями. Рецепт смажених креветок не являє собою нічого складного і його можна урізноманітнити безліччю добавок.
Смажені креветки — простий рецепт зі спеціями
Приготувати смажені креветки дуже легко. Достатньо лише скористатися даними покроковим рецептом. Він простий у виконанні, не займає багато часу на приготування, а результат незмінно виходить чудовим.
Що знадобиться:
- креветки – 0,5 кг;
- хліб білий – 100 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- борошно – 2 ст. ложки;
- шматочок масла до 100 м;
- чорний перець – 1 ч. ложка;
- червоний перець – ½ ч. ложки;
- різні спеції – по щіпці.
Змішайте в невеликій мисці суміш своїх улюблених спецій або будь-яких, придатних до риби і морепродуктів.
Як правило, це паприка, сушену цибулю і часник, орегано, чебрець, розмарин і кмин.
Не забудьте покласти туди також сіль з будь-яким перцем і борошно.
Креветки підготуйте — розморозьте, очистіть від панцирів і гарненько обваляйте в підготовленої суміші спецій. Поставте сковороду з шматком масла на сильний вогонь і розігрійте. Викладіть туди креветки, не перемішуючи. Через 3-4 хвилини переверніть їх на іншу сторону і обсмажуйте, поки вони не скрутити кільцями і стануть злегка прозорими.
Як посмажити з часником?
Смажені креветки з часником — ще один хороший варіант приготування цієї закуски.
Що знадобиться:
- креветки – 1 кг;
- часник – 1 головка;
- пісне масло – 3 ст. ложки;
- сіль;
- перець мелений;
- сік лимона – 2 ч. ложки.
Розморозьте креветки, промивши їх під теплою водою. Можна ненадовго в ній же їх замочити. Розігрійте в сковороді олію на сильному вогні, покладіть туди морепродукти, і періодично перемішуйте.
Креветки смажаться до тих пір, поки з них повністю не випарується волога і вони не скрутити кільцями.
Відокремте у 6 зубчиків часнику, очистіть їх і дрібно наріжте. Покладіть порубаний часник до майже готових креветок, перемішайте, посоліть і смажте ще 5 хвилин для додання закуски смачного аромату. Готова смакота викладається на тарілку і поливається зверху соком з половинки лимона.
Можна додатково креветки з часником і лимоном прикрасити парою гілочок зелені.
В клярі
На півкіло креветок знадобиться:
- пара яєць;
- будь пісне масло – ½ склянки;
- по 2 ложки крохмалю і сметани;
- волоські горіхи – ½ склянки;
- пара зубків часнику;
- зелень з сіллю і перцем.
Розморозьте креветки, очистіть їх від панцирів і відірвіть головки. Злегка промокніть паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу.
Обсмажте горіхи протягом 3-5-ти хвилин без додавання олії, а потім подрібніть їх. Слідом необхідно приготувати кляр. Для цього білки відокремлюють від жовтків, змішують з невеликою кількістю води і збиваються віночком або міксером на невеликій швидкості до утворення пінки. Додайте в кляр ложку крохмалю і ще раз перемішайте.
У решти крохмалю обваляйте повністю креветки і умочіть їх в отриманий кляр. Обсмажте морепродукти, на сковороді до отримання красивого золотистої скоринки.
В соєвому соусі
Креветки, смажені в соєвому соусі, стануть чудовою закускою для гурманів і любителів пряних страв.
Що знадобиться:
- креветки – 0,5 кг;
- соєвий соус – 250 мл;
- часник – 3 зубчики;
- лимонного соку – 1 ст. ложка;
- олії – 3 ст. ложки;
- зелень.
Наріжте зубчики часнику тонкими пластинками і обсмажте з маслом на сковороді до легкого прозорості. Потім вийміть часник і викладіть його окремо на тарілку, залишивши ароматне масло в сковороді.
Розморозьте креветки, при необхідності очистіть і промокніть паперовим рушником.
Викладіть їх на сковороду, де смажився часник і перемішайте рівномірно з соєвим соусом. Обсмажте на середньому вогні протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи. Готові креветки до пива викладіть на тарілку, полийте лимонним соком і прикрасьте зеленню.
Королівські креветки смажені
Що знадобиться:
- королівські креветки – 1 кг;
- часник – 1 головка;
- масло – 3 ст. ложки;
- лимон – 1 шт.;
- сіль;
- перець.
Розморозьте креветки в теплої (але не гарячої) води, а потім промокніть їх паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу.
Розігрійте на сковороді олію, а потім викладіть в нього очищені від панцирів і голів королівські креветки. Обсмажуйте їх на сильному вогні, поки з них повністю не випарується вся волога. Ви зрозумієте це, коли креветки скрутити кільцями.
Після цього додайте улюблені спеції, посоліть, а також покладіть подрібнений часник. Добре перемішайте і обсмажуйте ще 3-5 хвилин із закритою кришкою. Готові креветки сбрызгиваются лимонним соком.
Як смажити креветки на сковороді в панцирі?
Приготувати креветки разом з панциром буде ще простіше, ніж без нього, а результат порадує вас своїм особливо соковитим смаком.
Що знадобиться:
- креветки – 0,5 кг;
- масло – 3 ст. ложки;
- зелена цибуля;
- соєвий соус – 1 ч. ложка;
- курячий бульйон – 2 ст. ложки;
- сіль;
- перець.
Промийте креветки, промокніть їх паперовим рушником і викладіть просто в панцирі на розігріту сковороду з маслом. Додайте туди ж пару столових ложок курячого бульйону, спеції і обсмажте до появи золотистої скоринки. Готові креветки в панцирі викладаються на блюдо, поливаються соєвим соусом і до них кладуть нарізану зелену цибулю. Також можна злегка збризнути закуску лимонним соком.
У вершковому соусі
Практично будь-які морепродукти відмінно поєднуються з вершковими соусами. І креветки в цьому випадку не є винятком.
Що знадобиться:
- креветки – 0,8 кг;
- вершки – 1 склянку;
- шматочок масла для обсмажування;
- часник – 2 зубчики;
- зелень;
- сіль;
- перець.
Часник злегка обсмажується разом з маслом на сковороді. Потім додайте вершки, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Це і буде вершковий соус для креветок. Розморозьте їх у теплій воді, очистити від панцирів і протріть від зайвої вологи. Потім покладіть морепродукти в сковороду і ретельно перемішайте з соусом.
Креветки обсмажуються приблизно 8-10 хвилин. Перед самим завершенням приготування кладеться подрібнена петрушка або будь-яка інша зелень, яку ви віддаєте перевагу. Також відмінно підійде кріп. Вийміть креветки з соусу і трохи стушкуйте його, поки він не стане більш густої консистенції. Потім поверніть морепродукти назад і припустіть їх ще пару хвилин.
Оригінальна закуска по-тайськи
Що знадобиться:
- королівські креветки – 0,8 кг;
- лимонник – 4 стебла;
- імбир – 50 г;
- лаймовые листя – 5 шт.;
- перець чилі – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- олія – 5 ст. ложок;
- апельсиновий сік – 1 стакан;
- сіль.
Часник і імбир натираються на тертці і перемішуються. Стебла лимонника розрізають на 4 рівних частини. Перець дрібно натирається і додається до суміші часнику з імбиром. При цьому краще працювати в рукавичках, так як сік гострого перцю дуже важко відмиваються від рук.
Покладіть в суміш нарізаний лимонник, лаймовые листя, сіль, масло і залийте соком. В отриманий розсіл кладуть креветки і настоюються в холодильнику кілька годин (не більше 5-6-ти). Після цього загорніть їх у фольгу прямо в маринаді і запечіть на решітці або на вугіллі. Оригінальна закуска готова!