Смажені креветки — 8 смачних рецептів

У вершковому соусі

Практично будь-які морепродукти відмінно поєднуються з вершковими соусами. І креветки в цьому випадку не є винятком.

Що знадобиться:

  • креветки – 0,8 кг;
  • вершки – 1 склянку;
  • шматочок масла для обсмажування;
  • часник – 2 зубчики;
  • зелень;
  • сіль;
  • перець.

Часник злегка обсмажується разом з маслом на сковороді. Потім додайте вершки, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Це і буде вершковий соус для креветок. Розморозьте їх у теплій воді, очистити від панцирів і протріть від зайвої вологи. Потім покладіть морепродукти в сковороду і ретельно перемішайте з соусом.

Креветки обсмажуються приблизно 8-10 хвилин. Перед самим завершенням приготування кладеться подрібнена петрушка або будь-яка інша зелень, яку ви віддаєте перевагу. Також відмінно підійде кріп. Вийміть креветки з соусу і трохи стушкуйте його, поки він не стане більш густої консистенції. Потім поверніть морепродукти назад і припустіть їх ще пару хвилин.

Дивіться також:  Котлети з судака — 8 дуже смачних рецептів