Якщо ви ще жодного разу не робили смажені макарони, то це терміново потрібно виправляти. Адже це ідеальний і швидкий обід або вечерю.
Смажені макарони на сковороді без варіння
Макарони на сковороді без варіння готуються зовсім просто, і ви можете не турбуватися за те, що вони злипнуться.
Необхідні продукти:
- ложка рослинної олії;
- 0,2 кг макаронів;
- спеції за смаком;
- зубчик часнику.
Процес приготування:
- На сковороду влийте рослинне масло і дайте йому нагрітися, потім туди ж викладіть макарони і добре перемішайте їх, так щоб вони просочилися маслом.
- Коли у них почне змінюватися колір, додаємо дрібно нарізаний або пропущений через часник і заправляємо спеціями.
- Заливаємо вміст водою, вона повинна покривати інгредієнти і смажимо близько семи хвилин, поки макарони повністю не вбере в себе рідину.
З сиром
Ну, хто не любить макарони з сиром? Це ж блюдо на всі випадки. Давайте спробуємо їх не відварити, а посмажити і приправити сиром.
Необхідні інгредієнти:
- приправа для макаронів або будь-яка інша;
- 30 мл рослинного масла;
- близько 50 грам сиру;
- зубчик часнику;
- 0,2 кг макаронних виробів.
Процес приготування:
- Прогрійте масло на сковороді, додайте туди вибрані макарони і обсмажуйте їх кілька хвилин постійно заважаючи. За цей час вони повинні добре просочитися маслом.
- Присипте блюдо спеціями, можна використовувати як вже готову приправу, так і, наприклад, сіль і чорний мелений перець. Туди ж відправляємо часник, який заздалегідь нарізали або натерли.
- Заливаємо все невеликою кількістю води, так щоб вона покрила продукти, і тримаємо на невеликому вогні під кришкою протягом приблизно п’яти хвилин, поки макарони не вбере все в себе.
- Присипаємо тертим сиром і страву можна подавати.
Готуємо з яйцем
Якщо хочете чогось ще більш смачного і цікавого, але так щоб без м’яса, то обов’язково зробіть смажені макарони з яйцем.
Необхідні продукти:
- ложка рослинної олії;
- чотири яйця;
- будь-які приправи за своїм смаком;
- 300 грам макаронів;
- шматочок вершкового масла.
Процес приготування:
- Макаронні вироби потрібно попередньо відварити. Зробіть це самим звичайним способом, але бажано, щоб вони були не дуже м’якими, а все ж вийшли злегка недовареними, твердуватими.
- Обидва види масла кладемо на сковороду і туди ж відправляємо вже відварені макарони, все добре перемішуємо, так щоб вміст повністю було в маслі.
- І смажимо поки макарони не дійдуть до потрібного стану. Ступінь обжарювання кожен визначає для себе сам, комусь подобаються зовсім коричневі, а хтось віддає перевагу тільки злегка зарумяненные.
- Вбийте до макаронів яйця, відразу ж покладіть вибрані спеції і перемішайте. Яйця дуже швидко побіліють, залишиться тільки ще пару хвилин посмажити блюдо і воно готове.
Макарони смажені по-вірменськи
Смажені макарони по-вірменськи – це просто приголомшливе блюдо і ви багато втратили, якщо ще не пробували його.
Необхідні інгредієнти:
- два зубчики часнику;
- 0,3 кг макаронних виробів;
- спеції на свій смак;
- 60 грам вершкового масла;
- 30 мілілітрів масла рослинного.
Процес приготування:
- Змішайте обидва види масла, нагрійте на плиті, викладіть туди макарони і перемішайте, щоб вони вкрилися масляною сумішшю.
- Обсмажте їх кілька хвилин, додайте подрібнений часник, будь-які спеції, потім залийте водою і тримайте на вогні, поки рідина повністю не вбереться.
- Прикрийте кришкою, вимкнути плиту і дайте їм постояти близько 10 хвилин перед подачею.
Як приготувати з тушонкою
Для страви потрібно:
- банку тушонки;
- одна цибулина;
- ложка рослинної олії;
- будь-які приправи;
- 0,3 кг макаронів;
- два зубчики часнику.
Дивіться також: Куряча гомілка – 10 рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді
Процес приготування:
- Відокремлюємо від тушонки жир, трохи розминаємо її виделкою, змішати з подрібненою цибулею і часником і обсмажуємо на сковороді.
- В іншу ємність вливаємо олію, кладемо макарони і смажимо їх до рум’яності, не забувши покласти спеції.
- Заливаємо водою і тримаємо на вогні до повного всмоктування рідини.
- З’єднуємо тушонку з макаронами і страва готова до подачі.
Простий рецепт з цибулею
Необхідні інгредієнти:
- половина упаковка макаронів;
- будь-які приправи за бажанням;
- масло рослинне – 20 мл;
- одна цибулина і зубчик часнику.
Процес приготування:
- Цибулю і часник подрібнюємо будь-яким зручним способом і злегка обсмажуємо на розігрітій олії.
- Туди ж кладемо макарони, вимішуємо до однорідного розподілу масла, заправляємо все спеціями і заливаємо водою.
- Продовжуємо, готувати поки макарони не вберуть в себе рідину, після чого трохи обсушуємо їх і страва готова.
З овочами
Для страви потрібно:
- 200 грам заморожених овочів;
- три ложки рослинного масла;
- спеції за смаком;
- 250 грамів макаронних виробів.
Процес приготування:
- Готуємо дві ємності для обжарювання. На обидві вливаємо олію. В одну викладаємо овочі, смажимо до готовності, приправте спеціями.
- В іншу сковороду відправляємо макарони, вимішуємо їх в олії і смажимо, поки вони не стануть рум’яними або навіть коричневими. Після цього заливаємо водою і чекаємо, коли вона повністю вбереться. Знову ж таки не забуваємо про приправи.
- З’єднуємо обидві маси, перемішуємо й подаємо.
На сковороді з фаршем
Необхідні продукти для страви:
- половина пачки макаронів;
- приправи;
- дві ложки рослинної олії;
- цибулина;
- часник при бажанні;
- 300 грам будь-якого фаршу.
Процес приготування:
- З’єднайте напівфабрикат з дрібно нарізаною цибулею, заправте спеціями і обсмажте на олії до готовності. Так само за смаком можна додати трохи часнику.
- Макарони викладіть на сковороду з маслом, перемішайте і смажте, поки вони не придбають золотистий колір. Додайте спеції і воду, покривши вміст.
- Продовжуйте готувати до випаровування води, а потім з’єднайте з фаршем.
- Перемішайте для рівномірного розподілу інгредієнтів, обсмажте ще буквально протягом двох хвилин і подавайте. Ідеально поєднується з сиром, свіжою зеленню або томатним соусом.