Смажені макарони – 8 рецептів приготування

Якщо ви ще жодного разу не робили смажені макарони, то це терміново потрібно виправляти. Адже це ідеальний і швидкий обід або вечерю.

Смажені макарони на сковороді без варіння

Макарони на сковороді без варіння готуються зовсім просто, і ви можете не турбуватися за те, що вони злипнуться.

Необхідні продукти:

  • ложка рослинної олії;
  • 0,2 кг макаронів;
  • спеції за смаком;
  • зубчик часнику.

Процес приготування:

  • На сковороду влийте рослинне масло і дайте йому нагрітися, потім туди ж викладіть макарони і добре перемішайте їх, так щоб вони просочилися маслом.
  • Коли у них почне змінюватися колір, додаємо дрібно нарізаний або пропущений через часник і заправляємо спеціями.
  • Заливаємо вміст водою, вона повинна покривати інгредієнти і смажимо близько семи хвилин, поки макарони повністю не вбере в себе рідину.

З сиром

Ну, хто не любить макарони з сиром? Це ж блюдо на всі випадки. Давайте спробуємо їх не відварити, а посмажити і приправити сиром.

Необхідні інгредієнти:

  • приправа для макаронів або будь-яка інша;
  • 30 мл рослинного масла;
  • близько 50 грам сиру;
  • зубчик часнику;
  • 0,2 кг макаронних виробів.

Процес приготування:

  • Прогрійте масло на сковороді, додайте туди вибрані макарони і обсмажуйте їх кілька хвилин постійно заважаючи. За цей час вони повинні добре просочитися маслом.
  • Присипте блюдо спеціями, можна використовувати як вже готову приправу, так і, наприклад, сіль і чорний мелений перець. Туди ж відправляємо часник, який заздалегідь нарізали або натерли.
  • Заливаємо все невеликою кількістю води, так щоб вона покрила продукти, і тримаємо на невеликому вогні під кришкою протягом приблизно п’яти хвилин, поки макарони не вбере все в себе.
  • Присипаємо тертим сиром і страву можна подавати.
Дивіться також:  Сальтисон з свинячої голови – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Готуємо з яйцем

Якщо хочете чогось ще більш смачного і цікавого, але так щоб без м’яса, то обов’язково зробіть смажені макарони з яйцем.

Необхідні продукти:

  • ложка рослинної олії;
  • чотири яйця;
  • будь-які приправи за своїм смаком;
  • 300 грам макаронів;
  • шматочок вершкового масла.

Процес приготування:

  • Макаронні вироби потрібно попередньо відварити. Зробіть це самим звичайним способом, але бажано, щоб вони були не дуже м’якими, а все ж вийшли злегка недовареними, твердуватими.
  • Обидва види масла кладемо на сковороду і туди ж відправляємо вже відварені макарони, все добре перемішуємо, так щоб вміст повністю було в маслі.
  • І смажимо поки макарони не дійдуть до потрібного стану. Ступінь обжарювання кожен визначає для себе сам, комусь подобаються зовсім коричневі, а хтось віддає перевагу тільки злегка зарумяненные.
  • Вбийте до макаронів яйця, відразу ж покладіть вибрані спеції і перемішайте. Яйця дуже швидко побіліють, залишиться тільки ще пару хвилин посмажити блюдо і воно готове.

Макарони смажені по-вірменськи

Смажені макарони по-вірменськи – це просто приголомшливе блюдо і ви багато втратили, якщо ще не пробували його.

Необхідні інгредієнти:

  • два зубчики часнику;
  • 0,3 кг макаронних виробів;
  • спеції на свій смак;
  • 60 грам вершкового масла;
  • 30 мілілітрів масла рослинного.

Процес приготування:

  • Змішайте обидва види масла, нагрійте на плиті, викладіть туди макарони і перемішайте, щоб вони вкрилися масляною сумішшю.
  • Обсмажте їх кілька хвилин, додайте подрібнений часник, будь-які спеції, потім залийте водою і тримайте на вогні, поки рідина повністю не вбереться.
  • Прикрийте кришкою, вимкнути плиту і дайте їм постояти близько 10 хвилин перед подачею.

Як приготувати з тушонкою

Для страви потрібно:

  • банку тушонки;
  • одна цибулина;
  • ложка рослинної олії;
  • будь-які приправи;
  • 0,3 кг макаронів;
  • два зубчики часнику.
Дивіться також:  Куряча гомілка – 10 рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді

Процес приготування:

  • Відокремлюємо від тушонки жир, трохи розминаємо її виделкою, змішати з подрібненою цибулею і часником і обсмажуємо на сковороді.
  • В іншу ємність вливаємо олію, кладемо макарони і смажимо їх до рум’яності, не забувши покласти спеції.
  • Заливаємо водою і тримаємо на вогні до повного всмоктування рідини.
  • З’єднуємо тушонку з макаронами і страва готова до подачі.

Простий рецепт з цибулею

Необхідні інгредієнти:

  • половина упаковка макаронів;
  • будь-які приправи за бажанням;
  • масло рослинне – 20 мл;
  • одна цибулина і зубчик часнику.

Процес приготування:

  • Цибулю і часник подрібнюємо будь-яким зручним способом і злегка обсмажуємо на розігрітій олії.
  • Туди ж кладемо макарони, вимішуємо до однорідного розподілу масла, заправляємо все спеціями і заливаємо водою.
  • Продовжуємо, готувати поки макарони не вберуть в себе рідину, після чого трохи обсушуємо їх і страва готова.

З овочами

Для страви потрібно:

  • 200 грам заморожених овочів;
  • три ложки рослинного масла;
  • спеції за смаком;
  • 250 грамів макаронних виробів.

Процес приготування:

  • Готуємо дві ємності для обжарювання. На обидві вливаємо олію. В одну викладаємо овочі, смажимо до готовності, приправте спеціями.
  • В іншу сковороду відправляємо макарони, вимішуємо їх в олії і смажимо, поки вони не стануть рум’яними або навіть коричневими. Після цього заливаємо водою і чекаємо, коли вона повністю вбереться. Знову ж таки не забуваємо про приправи.
  • З’єднуємо обидві маси, перемішуємо й подаємо.

На сковороді з фаршем

Необхідні продукти для страви:

  • половина пачки макаронів;
  • приправи;
  • дві ложки рослинної олії;
  • цибулина;
  • часник при бажанні;
  • 300 грам будь-якого фаршу.

Процес приготування:

  • З’єднайте напівфабрикат з дрібно нарізаною цибулею, заправте спеціями і обсмажте на олії до готовності. Так само за смаком можна додати трохи часнику.
  • Макарони викладіть на сковороду з маслом, перемішайте і смажте, поки вони не придбають золотистий колір. Додайте спеції і воду, покривши вміст.
  • Продовжуйте готувати до випаровування води, а потім з’єднайте з фаршем.
  • Перемішайте для рівномірного розподілу інгредієнтів, обсмажте ще буквально протягом двох хвилин і подавайте. Ідеально поєднується з сиром, свіжою зеленню або томатним соусом.
Дивіться також:  Пхали по-грузинськи — 8 рецептів
Прокрутка до верху