Смажений короп на сковороді – 5 рецептів приготування

Смажений короп — це страва, знайоме нам з дитинства. Щоб посмажити коропа на сковороді, не потрібно багато часу і зусиль, достатньо лише дотримуватися технологію приготування, послідовно виконуючи прості дії.

Короп, смажена на сковороді цілком

Для приготування смаженого коропа на сковороді цілком вам знадобиться:

  • 1 живою свіжий короп (1,5-2 кг);
  • суміш спецій для риби;
  • борошно або подрібнені сухарі для панірування;
  • пісне масло;
  • сіль і спеції для маринаду.

Покрокова інструкція:

  • Моєму рибу в холодній воді.
  • Очищаємо тулуб від луски і зрізаємо плавці.
  • Знімаємо залишки чорної плівки зі спини карпа.
  • Робимо акуратний розріз уздовж черевця (не більше 2-х см в глибину, щоб не зачепити жовчний міхур).
  • Повністю видаляємо нутрощі і ще раз промиваємо рибу.
  • Натираємо тушку спеціями і поставити маринуватися на 20 хвилин у холодильник.
  • Якщо залишився неприємний запах, кладемо в черевце натертий зубчик часнику.
  • Обвалюємо рибу в борошні або паніровці.
  • Смажимо коропа на сковорідці з додаванням невеликої кількості рослинного масла по 5-7 хвилин з одного і з іншого боку до появи рум’яної скоринки.
  • Викладаємо на блюдо до гарніру і за бажанням прикрашаємо зеленню.

Готуємо шматочками

Щоб посмажити карпа шматочками, вам потрібно:

  • 700-800 г свіжого коропа;
  • 3 цибулини середнього розміру;
  • 1/2 лимона;
  • будь олію;
  • борошно чи готові сухарі для панірування;
  • сіль і спеції для маринаду.

Покрокова інструкція:

  • Моєму карпа, очищаємо від луски і нутрощів, відокремлюємо голову.
  • Розрізаємо на стейки завширшки 4-6 див.
  • Злегка скроплюємо лимонним соком.
  • Натираємо спеціями для риби і ставимо в холодильник маринуватися на 20 хвилин.
  • Поки риба маринується, нарізаємо цибулю кільцями і смажимо на слабкому вогні до появи рум’яності.
  • Далі обвалюємо шматочки риби в паніровці або борошні.
  • Кладемо стейки на сковороду, попередньо розігрівши її з рослинним маслом. Смажимо до готовності по 5-6 хвилин з одного і з іншого боку.
  • Подаємо до столу на блюді з улюбленим гарніром та ловлення цибулею.
Дивіться також:  Риба під маринадом класична - 10 рецептів приготування на сковороді

Як посмажити в сметані

Смажений короп в сметанному соусі володіє ніжним вершковим смаком, що дозволяє використовувати рибу як доповнення до будь-якого гарніру або в якості самостійного блюда. Так само, як і в попередньому рецепті, страва з печеного коропа можна доповнити ловлення цибулею і морквою, приправити свіжою зеленню.

Основні інгредієнти:

  • 700-800 г свіжого коропа;
  • 4 ст. л. сметани (не менше 15% жирності);
  • 2 великі цибулини;
  • борошно або панірувальні сухарі на вибір;
  • будь олію;
  • сіль і спеції для маринаду.

Інструкція по приготуванню:

  • Очищаємо коропа від луски, виймаємо нутрощі, ретельно миємо і відокремлюємо філе від хребта, нарізаємо на порційні шматочки.
  • Готуємо сметанний соус: змішуємо 250 р сметани і 2 ст. л. води, додаємо сіль і перець за смаком.
  • Далі натираємо філе коропа спеціями для риби і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
  • Поки риба маринується, підсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю на сковороді до золотистого кольору.
  • Перед обсмаженням обвалюємо в борошні або паніровці.
  • Готуємо на слабкому вогні по 2-3 хвилини з одного і з іншого боку до появи рум’яної скоринки.
  • Зливаємо залишки рослинного масла зі сковороди, зверху на філе викладаємо підсмажену цибулю і заливаємо сметанним соусом.
  • Залишаємо рибу смажитися в сметані на слабкому вогні 5-10 хвилин, після чого даємо настоятися під закритою кришкою ще 15 хвилин до повної готовності.

Технологія приготування в клярі

Основні інгредієнти:

  • 800 г свіжої риби коропа;
  • 2-3 столові ложки борошна;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. жирного майонезу;
  • будь олію;
  • сіль, перець, спеції для кляра і маринаду.

Покрокова інструкція:

  • Промиваємо рибу в холодній воді.
  • Очищаємо від луски, зрізаємо плавники, відокремлюємо голову.
  • Повністю видаляємо нутрощі і ще раз промиваємо, розрізаємо тушку на шматочки.
  • Готуємо кляр для смаження: змішуємо яйця, спеції майонез, поступово всипаємо борошно і збиваємо до однорідної консистенції.
  • Занурюємо стейки в кляр і кладемо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом.
  • Готуємо рибу на слабкому вогні. Смажимо не більше 5 хвилин з одного і з іншого боку, щоб кляр не підгорів.
  • Подаємо страву з улюбленим гарніром і зеленню.
Дивіться також:  Класична Лазанья – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

У борошні з хрусткою скоринкою

Для приготування смаженого коропа вам знадобиться:

  • 700-800 г свіжої риби коропа;
  • 2 великих яйця;
  • 4-5 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. готових панірувальних сухарів;
  • будь олію для обсмажування;
  • сіль і спеції для маринаду.

Покрокова інструкція приготування:

  • Рибу очищаємо від луски, зрізаємо плавники, виймаємо нутрощі, миємо й розрізаємо на порційні шматочки.
  • Готуємо панірування: змішуємо сіль, перець, борошно і сухарі для панірування. Окремо збиваємо яйця до однорідної консистенції.
  • Трохи змочуємо стейки водою, обвалюємо в борошні і сухий готової паніровці.
  • Опускаємо шматочки в яйце і кладемо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом.
  • Обсмажуємо з одного і з іншого боку до появи рум’яної скоринки.
  • Для видалення зайвого жиру викладаємо рибу на папір або серветки, чекаємо 5 хвилин і страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху