Смажений сир халумі на сковороді – це вишуканий продукт, який широко застосовується в кулінарії, проте далеко не кожен кухар знає, як його правильно приготувати. Сам процес смаження дуже простий, а ось поєднання цього сиру з іншими компонентами дуже незвичайно. Рум’яний теплий халумі ідеально гармонує з натуральним медом, фруктами та всілякими заправками, які відтіняють та доповнюють насичений смак.
Як приготувати сир «Халумі» на сковороді?
Як приготувати сир «Халумі» на сковороді? Цей процес зовсім не складний і всі нюанси ви знайдете в цьому рецепті, а також дізнаєтеся, з яких інгредієнтів можна зробити неймовірно смачний і оригінальний салат. Нам буде потрібно крім сиру, також рукола і трохи каперсів.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Сир Халлумі – 70 гр.
- Рукола – 20 гр.
- Олія оливкова – 2 ч.л.
- Каперси – 1 ч.л.
- Сік лимонний – 1/2 ч.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Смажений сир халумі на сковороді готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір: ретельно промиваємо листочки руколи та відкидаємо їх на сито, щоб стекла зайва вода.
Сир поділяємо руками на довільні шматочки.
У сковорідці розігріваємо оливкову олію.
Викладаємо скибочки сиру і, періодично помішуючи, підрум’янюємо на помірному полум’ї.
Золотистий халумі викладаємо на паперові рушники, складені в кілька шарів, щоб вони вбрали надлишки олії.
На блюдо сервіровки кладемо рукколу, красиво розкладаємо сир і прикрашаємо каперсами. Злегка підсолюємо та присмачуємо соком цитрусового фрукта.
На стіл подаємо, не чекаючи остигання. Смачного!
Смажений сир «Халумі» з помідорами
Смажений сир «Халумі» з помідорами – це легка, але водночас дуже поживна закуска, яка здивує не лише членів вашої родини, а й гостей. Поєднання компонентів настільки вдале, що спробувавши зовсім небагато, зупинитися вже просто неможливо!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Сир «Халумі» – 100 гр.
- Олія оливкова – 2-3 ст.л.
- Орегано – 1 гілочка.
- Сік лимона – до смаку.
- Томати “чері” – 12 шт.
- Маслини – 12 шт.
- Цибуля зелена – 4-5 пір’я.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Чері обполіскуємо під струменем води, обсушуємо, розрізаємо навпіл і висипаємо салатник. Слідом викладаємо маслини і рубані пір’я зеленої цибулі, солимо і збризкуємо олією.
Крок 2. Халумі розрізаємо на скибочки, завтовшки близько одного сантиметра.
Крок 3. Кожен шматочок промазуємо тонким шаром оливкової олії, приправляємо свіжим листям орегано. Також промаслюємо сковороду.
Крок 4. Обсмажуємо сир на помірному полум’ї протягом двох хвилин із кожної сторони.
Крок 5. Рум’яний і гарячий халумі кладемо поверх овочевої подушки, присипаємо чорним перцем і негайно знімаємо пробу. Смачного!
Смажений халумі з медом
Смажений «халумі» з медом та овочами – це швидка і дуже смачна закуска, яку подають на стіл як салат. Весь секрет смаку та неймовірного аромату полягає саме в сирі та заправці, що складається з соєвого соусу, російської гірчиці та натурального меду.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 2 шт.
- Томати “чері” – 250 гр.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Сир «халумі» – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Оцет яблучний – 1 ст.
- Соус соєвий – 2 ч. л.
- Олія соняшникова – 50 мл.
- Мед – 2 ч.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Мікс салатний – 1 жменя.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо все необхідне, овочі обполіскуємо та промокуємо серветками.
Крок 2. Солодкий перець розрізаємо навпіл і видаляємо всі «начинки», кладемо на фольгу, поливаємо олією і перемішуємо руками.
Крок 3. Розжарюємо сковорідку-гриль і смажимо болгарський перець по 3-4 хвилини з кожного боку, потім обертаємо той самий лист фольги і залишаємо в спокої на кілька хвилин.
Крок 4. Тим часом, черрі розрізаємо на половинки або четвертинки, цибуля – кільцями – овочі висипаємо в чашу і заправляємо оцтом, сіллю та цукровим піском.
Крок 5. Сир ріжемо на невеликі сегменти і смажимо по 1-1,5 хвилин з кожного боку, до утворення апетитної скоринки.
Крок 6. У піалі змішуємо соняшникову олію з гірчицею, медом, соєвим соусом та щіпкою солі.
Крок 7. У сервірувальне блюдо першим шаром викладаємо салатний мікс, потім томати з цибулею і соком, що виділився. Далі кладемо смужки печеного перцю та сир – поливаємо підготовленою заправкою.
Крок 8. Барвисті страви подаємо на стіл і дегустуємо. Смачного!
Салат зі смаженим «халумі» та грушею
Салат зі смаженим «халумі» та грушею – це оригінальна закуска, яка приведе ваші смакові рецептори до справжньої гастрономічної насолоди. І якщо на перший погляд вам може здатися, що солодкі фрукти та ягоди не можуть поєднуватись із медово-оливковою заправкою, то після дегустації ваша думка зміниться!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Мікс салатний – 80 грн.
- Груші – 2 шт.
- Томати “чері” – 120 гр.
- Голубика – 60 гр.
- Сир «халумі» – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для заправки:
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Оцет яблучний – 1 ст.
- Мед – до смаку.
- Ядра волоського горіха – 30 гр.
- Гірчиця дижонська – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо заправку: у піалу висипаємо рубані горіхи, вливаємо оливкову олію та оцет, додаємо трохи меду та дижонську гірчицю – ретельно перемішуємо до однорідності.
Крок 2. У сервірувальну тарілку висипаємо промитий і обсушений салат, розкладаємо половинки чері та лохину.
Крок 3. Слідом відправляємо кубики грушевої м’якоті (за бажанням кілька слайсів залишаємо для декору), присмачуємо заправкою, а також сіллю та чорним перцем.
Крок 4. «Халумі» ріжемо на пластини і швидко підрум’янюємо на сухій сковорідці.
Крок 5. Перекладаємо золотистий сир у салатник, прикрашаємо грушею.
Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Смажений халумі з брусничним соусом
Смажений «халумі» з брусничним соусом – це вишукана страва, яка здивує вас своїми смаковими характеристиками та ніжною текстурою. Яка ховається під апетитною рум’яною скоринкою і ідеально гармонує з домашнім соусом ягідним, для готування якого нам знадобляться прості компоненти.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Сир «халумі» – 350 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Олія – 200 мл.
Для соусу:
- Брусниця – 150 гр.
- Вода – 100 мл.
- Сік апельсину – 25 мл.
- Крохмаль кукурудзяний – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Гвоздика – 2 гудзики.
- Бадьян – 1 шт.
- Кориця мелена – 1/3 ч.л.
- Імбир мелений – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед варимо соус: промиті ягоди висипаємо в каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння і вводимо такі компоненти: мелену корицю, імбир і цукор. Склад перемішуємо та прибираємо з конфорки, даємо постояти близько 5 хвилин.
Крок 2. Ягідну масу пробиваємо за допомогою занурювального блендера до однорідності.
Крок 3. Паралельно змішуємо цитрусовий сік із крохмалем, отриманий розчин втручаємо в соус. Закидаємо спеції, заважаємо і через півгодини видаляємо бутони гвоздики та бадяну.
Крок 4. Не гаючи часу, нарізаємо брусками «халумі».
Крок 5 Для панування в одну тарілку насипаємо сухарі, а в другій розбиваємо курячі яйця.
Крок 6. Обмочуємо скибочки відразу в сухарях, а потім у яйці, повторюємо маніпуляцію двічі і поміщаємо сир у сковорідку з гарячою олією. Смажимо протягом 25-30 секунд з кожного боку.
Крок 7. Гарячий сир у пануванні перекладаємо на порційні тарілки та щедро поливаємо соусом – дегустуємо. Смачного!