Сметанний крем для торта – 8 смачних рецептів приготування
Сметанний крем для торта відрізняється ніжною текстурою і легкою, ледь відчутною кислинкою. Це ідеальне рішення для просочення бісквітів. З використанням сметани можна приготувати безліч варіантів смачної начинки.
Класичний сметанний крем для торта
Для бісквітного торта сметанний крем самий простий у приготуванні варіант. Він зберігає всі корисні властивості сметани, оскільки не піддається обробці теплом.
Інгредієнти:
сметана – 520 г;
ванілін – щіпка;
цукор – 300 р.
Приготування:
Щоб торт вийшов смачним, необхідно правильно приготувати крем. Незважаючи на свою простоту, слід дотримуватися прості поради. Крем повинен вийти густим і пишним. Інакше він буде витікати. Використовувати слід сметану середньої або високої жирності і обов’язково охолоджену. Витримати в холодильнику не менше трьох годин.
Ємність для збивання повинна бути чистою і сухою. Влити сметану.
Насипати цукор. Додати ванілін.
Запустити міксер.
Збивати поки маса не стане щільною.
Якщо нахилити ємність і крем не розтікається по стінках, значить вийшов ідеальний результат. Якщо маса рідкувата, то продовжувати збивати.
Рецепт для бісквіта
Бісквіт просочений кремом на основі сметани надає тортику особливу ніжність.
Інгредієнти:
сметана – 750 г;
пудра цукрова – 300 р.
Приготування:
Підготувати каструлю. Взяти сито, можна друшляк. Діаметр повинен збігатися.
Підготувати бавовняну тканину, вона повинна бути чистою. Накрити сито. Кінці повинні залишитися звисати по краях.
Перелити сметану. Вкрити залишилася тканиною. Сховати в холодильник на ніч.
За цей час сироватка стече в каструльку. Сметана стане більш густий і легко відокремиться від тканини.
Підготувати глибоку ємність. Влити воду, вона повинна бути крижаний.
Поставити ємність меншого розміру в воду.
Перекласти сметану.
Засипати цукрову пудру.
Запустити міксер. Збити. Витратити буде потрібно не менше чверті години.
Для медовика
Щоб крем для медовика ідеально просочив коржі і не перетворив їх в кашу, необхідно правильно його збити. Ніжний, гарний крем має шовковисту структуру і ідеально поєднується з медовими коржами.
Проварити півтори години. Перемішувати слід кожні шість хвилин.
Маса стане шовковистою з легким карамельним відтінком.
Прибрати з вогню.
Закинути масло.
Розмішати.
Остудити.
З додаванням згущеного молока
Сметанний крем із згущеним молоком – це знахідка для будь-якої господині. При мінімально витраченому часу, ви отримаєте чудовий, повітряний, дивовижного смаку десерт.
Інгредієнти:
коньяк – 2 ст. ложки;
молоко – 470 г згущеного;
сік лимонний – 55 мл;
сметана – 410 г жирної;
рідкий екстракт ванілі – 1 ч. ложечка.
Приготування:
Помістити В ємність сметану.
Запустити міксер. Необхідна велика швидкість.
Чотири хвилини збивати. Продукт насититься киснем. Придбає густоту і стане повітряним.
Влити згущене молоко. Перемішати.
Додати сік лимонний.
Влити ваніль.
І останнім – коньяк.
Знову завести міксер.
Виставити велику швидкість.
Збивати півгодини.
Вкрити плівкою.
Прибрати в холодильник на три години.
Сметанно-заварний крем
Сметанний заварний крем підходить, коли необхідний товстий шар крему між бісквітами. Він не осяде навіть під важкими бісквітами. Промащувати слід відразу, як тільки крем був приготований.
Інгредієнти:
масло – 210 г вершкового;
сметана – 310 г жирної;
цукор – 130 г;
борошно – 2 ст. ложки;
яйце куряче – 1 куряче;
цукор – 20 г ванільного.
Приготування:
Влити в каструльку яйце.
Засипати цукор.
Перетерти. Повинна стати однорідна маса.
Всипати борошно. Перетерти.
Влити сметану. Перемішати.
Поставити на водяну баню.
Проварити до загустіння.
Помістити частину масла (50 г).
Масло потрібно кімнатної температури.
Помістити в ємність. Збивати міксером. Необхідна пишна маса.
В отриману масу ввести сметанную. Додавати частинами по парі ложок не перестаючи збивати.
Якщо отриману насолоду охолодити, то можна сміливо прикрашати торт роблячи різні візерунки.
Це універсальний рецепт, адже отриману масу можна використовувати не тільки як крем для бісквіта, але і в якості самостійного десерту. Маса виходить легкою, ніжною і дуже ароматною. Основним плюсом є не тільки смакові якості, але і швидкість приготування.
Інгредієнти:
вода – 60 мл теплої;
цукрова пудра – 160 г;
сметана – 2 склянки середньої жирності;
желатин – 2 ч. ложки.
Приготування:
Засипати в малу ємність желатин.
Влити воду, яка обов’язково повинна бути теплою.
Відставити на чверть години.
Влити в каструлю воду. Закип’ятити. Помістити ємність з желатином зверху каструлі.
Помішуючи дочекатися розчинення желатину. Уважно стежити за станом, якщо маса закипить – десерт буде зіпсований.
У ємність влити сметану.
Засипати цукровою пудрою. Збивати поки не утвориться однорідна маса.
Залити желатин, поспішати не треба, додавати малої цівкою. Не треба лякатися якщо маса стала зовсім рідкою.
Сховати в холодильник на годину.
Якщо часу мало, а хочеться приготувати ласощі швидше, то треба збільшити кількість желатину.
Шоколадно-сметанний крем
Дивовижно красивий і смачний. Підходить для прошарку коржів і прикраси випічки.
Інгредієнти:
масло вершкове – 55 г;
ванільний екстракт – 1 ч. ложечка;
шоколад гіркий – 160 г;
пудра цукрова – 420 г;
сіль – ¼ ч. ложечки;
сметана – пів склянки.
Приготування:
Шоколадку розламати на шматочки.
Помістити в піалу. Приєднати масло вершкове.
Розтопити. Можна скористатися мікрохвильовою піччю. Не кип’ятити.
Перемішати. Остудити.
Сметану збити з сіллю і ванільним екстрактом.
Ввести шоколадну масу.
Продовжуючи збивати засипати порціями цукрову пудру. Може потрібно більше або менше. Маса повинна стати кремоподібної, густий.
Для просочення, можна використовувати відразу. Якщо хочете робити прикраса з крему, слід охолодити.
Сирно-сметанна прошарок
Якщо хочете здивувати гостей смачним десертом, то цей крем допоможе вам досягти мети. Завдяки тонкій, оксамитової консистенції він перетворить звичайний бісквіт на витвір кулінарного мистецтва.
Якщо ви використовуєте м’який сир, який має однорідну структуру, то додатково обробляти його не треба. Сир домашнього приготування або зернистий слід пропустити через м’ясорубку або збити за допомогою блендера. Можна скористатися ситом і перетерти.
Замість цукру краще використовувати цукрову пудру, для цього скористатися готовою або перетерти цукор. Завдяки цьому, солодкий компонент буде рівномірно розподілений по крему.
Сметана знадобиться самої високої жирності. Ідеально якщо залишити її в марлі, в друшляку на кілька годин, щоб позбутися від сироватки. В такому випадку крем буде максимально густий.
З’єднати інгредієнти. Збити. Відставити в холод на кілька годин.
Секрет: як зробити сметанний крем для торта густим?
Самий простий у приготуванні крем не у всіх виходить густим.
Щоб домогтися бажаного результату, необхідно слідувати порадам:
Щоб отримати густу кремову субстанцію жирність сметани повинна бути найвищою (33%).
Густота залежить від швидкості і часу збивання. Збивати потрібно близько півгодини, не менше.
Перед приготуванням сметану охолодити. Потримати в холодильнику не менше трьох годин. Теплий продукт ніколи не дасть результат у вигляді густого крему.
Якщо крем вийшов рідкуватим, то врятувати ситуацію допоможе крохмаль. Додайте цей інгредієнт в крем, перемішайте і охолодіть.
Також на допомогу прийде желатиновий порошок. Він допомагає надати крему форму.
Якщо хочете отримати консистенцію щільніше і густіше, то додайте в крем масло. Але в цьому випадку крем стані більш калорійним.
Хорошим помічником є харчовою загусник. Його можна придбати в будь-якому магазині і, дотримуючись інструкції надрукованій на пачці.