Сметанний крем із згущеним молоком

Сметанний крем готується дуже швидко і просто. Він чудово просочує бісквітні коржі завдяки цьому на просочення торта йде значно менше часу. І торт, приготований з кремом сметана зі згущеним молоком завжди виходить дуже ніжним і м’яким. Готується крем з інгредієнтів, які завжди знаходяться в нашому холодильнику ну або легкодоступні. Якщо ви не знайшли варене згущене молоко в магазині тоді спробуйте його приготувати самі. Для цього купіть звичайну згущене молоко в жерстяній банці, покладіть її в каструлю і залийте водою, повністю покривши банку. Поставте на вогонь і варіть протягом 2 годин, періодично підливаючи википає воду. У цей крем також можна додавати різні добавки на свій смак. Це можуть бути різні фрукти, ягоди, горіхи, тертий шоколад, мак, кокосова стружка і багато іншого. Підбирайте консистенцію крему залежно від коржів майбутнього торта. Наприклад, якщо у вас покупні коржі або ж бісквіт, який ви приготували, трохи пересох тоді можна використовувати сметану і з 20% жирності. Крем вийде більш рідким, що додатково просочить коржі і торт вийде м’яким і ніжним. А щоб отримати більш стійкий крем і обмазати їм весь торт тоді використовуйте сметану жирністю не нижче 30% і без желатину. Таким кремом можна буде зробити прикраси для торта за допомогою кондитерського мішка. Верх торта можна покрити глазур’ю і тоді вийде просто чудовий десерт. Навіть якщо ви не хочете готувати торт, але вам дуже хочеться чогось солоденького. Тоді приготуйте дуже легкий і смачний десерт. Для цього достатньо приготувати один невеликий бісквітний корж або ж використовувати магазинні коржі. І в глибокі десертницы викласти на дно пару ложок крему зверху накрити разломанными шматочками бісквіту, потім знову шар крему, на нього викладаємо фрукти або ягоди. Повторіть ще один шар і поставте в холодильник на одну годину. Легкий, порційний і смачний десерт готовий. Тому обов’язково візьміть на замітку наш рецепт крему сметана зі згущеним молоком. Також цей крем ідеально підійде для домашнього чізкейку або будь-якого фруктового торта. Завдяки тому, що фрукти містять свою природну невелику кислоту, вони добре відтіняють солодкість крему. І в цілому це робить торт або десерт просто ідеальним за смаком.

Дивіться також:  Карась запечений в духовці. Рецепт з фото.

 

Готуємо Сметанний крем із згущеним молоком ♥

 

 

Час виготовлення: 10 хвилин
Кількість порцій: на один середній торт.

 

Для цього потрібні:

  • Сметана високої жирності – 800 р.
  • Згущене молоко – 1 банка
  • Желатин харчовий – 1 пакетик
  • Ванілін – 1 пакетик

Як приготувати сметанний крем із згущеним молоком

Сметану перекладаємо в глибоку миску і збиваємо до пишноти за допомогою міксера або блендера з насадкою для збивання.
Продовжуючи збивати, вливаємо тоненькою цівкою згущене молоко.
Желатин замочуємо згідно інструкції на упаковці.
Як правило, його замочують у незначній кількості води і потім підігрівають на вогні до повного розчинення.
Додаємо в крем ванілін і желатин, знову добре збиваємо.
Крем готовий!

Прокрутка до верху