Сьогодні ми представляємо розкішну підбірку домашньої здоби. Кожен рецепт сметанного торта дозволяє швидко і легко приготувати приголомшливо смачну випічку в духовці або на сковороді. Такого чудового ласощі в магазині просто не знайти!
Класичний рецепт
Основу якісного страви становить тісто на сметані для торта. Класичний рецепт розкриє принципи традиційного приготування смачної страви.
Склад інгредієнтів для тіста:
- свіжа сметана — 250 г;
- оцет — 5 мл;
- звичайний цукор — 200 г;
- яйця — 3 шт.;
- какао-порошок — 70 г;
- сода харчова — 8 г;
- борошно просеянная — 260 г;
- сухарі панірувальні, шоколад чорний.
Для крему готуємо:
- ванілін;
- домашня сметана — 500 мл;
- пудра цукрова — до 100 р.
Для просочення торта потрібно:
- коньяк, вода кип’ячена — по 2 ст. л.;
- пудра цукру — 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Поміщаємо свіжі яйця в чашу кухонного комбайна або міксера. Додаємо цукор-пісок, збиваємо складу до 5 хвилин, використовуючи високі обороти агрегату. Отримуємо пишну масу світлого відтінку.
- Тепер приєднуємо неодмінно домашню жирну сметану. Незважаючи на те в рецептурою тіста присутній кисломолочний продукт, здатний погасити соду, розводимо її в оцті, щоб виключити присмак бікарбонату натрію в готовому виробі.
- Перемішуємо суміш, просіваємо порції борошна (в два або три прийоми), не припиняючи розбивати всі утворюються грудки. Сипучого складу може бути трохи більше або менше, щоб в результаті замісу вийшло тісто, по консистенції трохи густіше якісної домашньої сметани.
- Поділяємо масу порівну на дві чаші. Одну частину продукту змішуємо з какао-порошком.
- Обробляємо роз’ємні форми маслом, переливаємо підготовлене тісто в різний посуд для випічки, відправляємо на 30 хвилин у духовку (180 °C). Піч не відкриваємо протягом перших 20 хвилин. Дістаємо готові коржі, ще чверть години залишаємо здобу на решітці.
- Збиваємо міксером компоненти крему. Для цього витрачаємо не більше 2 хвилин, щоб жирна сметана не перетворилася в масло.
- Розрізаємо золотисті пампушки на половинки, відокремлюємо підсмажені скоринки, з’єднуємо їх з кремом, викладаємо на середній шар торта під час його оформлення.
- Змішуємо інгредієнти просочення, ретельно обробляємо складом кожен корж, потім рясно змащуємо густим кремом. Укладаємо пампушки один на одного в будь-якому бажаному порядку.
Густо обсипаємо сметанний торт дрібною стружкою шоколаду, залишаємо на 2 години в холодильнику, а вже потім приступаємо до дегустації ласощі.
Готуємо в мультиварці
Приготування випічки в нашій улюбленій диво-каструльці — заняття приємне і зовсім нескладне.
Склад продуктів:
- густа сметана — 210 г;
- борошно 130 г;
- яйця — 2 шт.;
- масло вершкове — до 6 м;
- розпушувач — 10 г;
Для отримання крему поміщаємо в глечик заглибного блендера склянку дуже жирної сметани, така ж кількість пудри цукру і ваніліну, доданого за бажанням. Ретельно збиваємо суміш домашнім приладом.
Приготування торта:
- Обробляємо внутрішню частину чаші мультиварки шматочком масла. Бока змащуємо не вище двох третин ємності.
- З’єднуємо в зручній посуді сметану, яйця і білий цукор. Збиваємо складу 2 хвилини міксером. Додаємо розпушувач і просіяне борошно. Продовжуємо роботу ще хвилину, потім перелити масу в каструльку домашнього агрегату. Встановлюємо на 50 хвилин режим «Випічка».
- Через певний час перевертаємо виріб, готуємо ще 10 хвилин.
- Остиглий корж розрізаємо навпіл, змащуємо товстими шарами крему. Коли він трохи вбереться в ніжну здобу, ще раз її обробляємо ароматною сумішшю. Кладемо другий корж, не притискаючи його до пишної прошарку.
Прикрашаємо випічку шоколадною стружкою або робимо це за своїм смакам.
Шоколадний десерт
Практично ні одна насолода не обходиться без продукту, винайденого індіанцями майя — шоколаду. Не винятком став і сметанний торт.
Необхідні компоненти:
- яйця — 3 шт.;
- какао-порошок — 40 г;
- сметана (жирність 25%) — 420 г;
- звичайний цукор — 200 г;
- розпушувач — 9 м;
- борошно — 120 г;
- ванілін;
- шоколад чорний — 60 г;
- суниця або інша ягода — елементи прикраси.
Етапи приготування:
- Кладемо в чашу свіжі яйця і ½ кількості звичайного цукру. Збиваємо продукти міксером. Продовжуємо процес, приєднуючи порції попередньо просіяного борошна, змішаного з порошком какао. Отримуємо трохи рідку однорідну масу.
- Вливаємо тісто в оброблену маслом форму, відправляємо на 25 хвилин у піч, нагріту до t 180 °C. Розрізаємо остиглий корж на дві половини. Зручніше за все зробити це з допомогою кулінарної волосіні.
- Тепер готуємо сметанний крем. Для цього збиваємо кисломолочний продукт з рештою цукровим піском. Обробляємо частини коржа отриманої пишною масою, формуємо торт. Густо обсипаємо його стружкою шоколаду, прикрашаємо десерт суницями або іншими свіжими ягодами.
Випічка вийшла — справжній захват!
Торт зі сметанним кремом і бісквітними коржами
Пропонуємо базовий рецепт приготування випічки. В нашій волі імпровізувати з кондитерськими віддушками, натуральними ароматизаторами, зовнішнім оформленням торта.
Перелік продуктів:
- борошно та білий цукор — 200 г;
- пакетик ваніліну;
- пудра цукрова — 200 г;
- яйця — 6 шт.;
- жирна сметана — 800 р.
Порядок приготування:
- Всі компоненти страви попередньо збираємо в одному місці, щоб вони мали однакову кімнатну температуру. З’єднуємо злегка збиті яєчні білки з ½ кількості цукру, продовжуємо обробляти продукти міксером.
- Таким же способом протягом двох хвилин збиваємо білки до стану твердих піків. Додаємо дрібку солі, потім вводимо по ложці цукру, використовуючи частину білих гранул. При приміщенні останньої порції додаємо ванілін.
- З’єднуємо обидва отриманих складу, просіваємо борошно. Щоб яйця не осіли, замішуємо тісто вручну.
- Виливаємо ароматну масу в підготовлену для випічки посуд, відправляємо заготовку на півгодини в духовку. Остиглий бісквіт поділяємо на частини. Їх кількість залежить від діаметру форми.
- Пудру і ванілін з’єднуємо зі сметаною, ретельно перемішуємо, змащуємо кожен корж отриманим кремом, формуємо торт.
Приготований десерт буде прекрасним частуванням за вечірнім чаюванням або навіть прикрасою святкового солодкого столу.
З додаванням сиру
Приготувати чудовий сметанник можна і без використання духовки. Цей спосіб особливо популярний в літній час, коли жар від печі — явище не дуже приємне.
Необхідні компоненти:
- незбиране молоко — 100 мл;
- желатин — 15 г;
- ванілін;
- якісний сир, густа сметана — 500 г;
- звичайний цукор (можна замінити рідким медом) — 60 г;
- какао-порошок — 50 г;
- свіжі ягоди.
Технологія приготування:
- Спочатку розпускаємо желатин в половині складу молока, залишаємо години на два набухати. Коли всі крупинки з’єднаються з рідиною, вливаємо решту молока, продовжуємо готувати на водяній бані. Нагріваємо (не кип’ятимо!) суміш до повного розчинення желатину. До моменту приміщення в тісто желеподібний компонент повинен охолонути.
- Викладаємо сир і цукор в просторий посуд, ретельно перетираємо продукти, потім додаємо домашню сметану і ванілін. Добре все перемішуємо, отримуємо однорідну масу без грудочок трохи рідкої консистенції.
- Вводимо в сметанную суміш підготовлений желатин, злегка обробляємо тісто блендером, після чого ділимо його навпіл. В одну частину додаємо порошок какао, в іншу — добре промиту і просушену суницю.
- Тепер столовою ложкою поміщаємо в силіконову форму ягідне і шоколадне тісто, чергуючи обидва продукту. Викладаємо склади дуже акуратно, щоб кольори шарів чітко відділені один від одного.
Відправляємо заготовку на ніч у холодильник. Вранці витягаємо застигле виріб, із задоволенням насолоджуємося ніжним, чудово ароматним сирно-сметанним тортом.
Вишневе ласощі
Солодка випічка знайшла таку кількість варіацій, що очі розбігаються від яскравих фарб і кулінарних образів. Ось і це вишневе ласощі вже манить і звабливо дражнить своєю смачною фруктової неотразимостью.
Склад інгредієнтів:
- яйця — 2 шт.;
- борошно 130 г;
- свіжі вершки — 220 г;
- сода харчова — 4 г;
- вишня — 300 г;
- сметана (35% жирності) — 650 г;
- цукор-пісок — 200 г;
- ванілін;
- сік від вичавленою буряків — ½ ч. л.
Етапи приготування:
- Ретельно розтираємо в зручній посуді яйця і 100 г цукру. Додаємо борошно, соду, 250 г жирної сметани. Замішуємо злегка рідке тісто, розбиваючи всі грудочки.
- Форму застеляємо пекарським папером, обробленої маслом, кладемо на неї сметанную масу і відправляємо її на 50 хвилин в духовку (180 °C). Готовий корж трохи охолоджуємо, потім розділяємо на маленькі шматочки. Шкода, звичайно, таку рум’яну красу ламати, але буде ще краще!
- Тепер приступаємо до оформлення сметанного крему для торта. Для цього з’єднуємо залишилася сметану, сік натертої і віджатою буряків, цукор і ванілін. Ретельно перемішуємо світло-рожевий склад.
- Вистилаємо роз’ємну форму фольгою або папером, поміщаємо половину раскрошенного коржа, на нього розкидаємо вишню без кісточок (свіжу або заморожену).
- Далі маємо шар з половини сметанного крему, потім решта шматочки коржа. Завершуємо нашу кулінарну композицію густої кремоподібної прошарком. Частина пишної маси відсаджуємо у формі безе, прикрашаючи блюдо витонченими «завитками».
Обов’язково приготуйте це чарівне ласощі з феєричним букетом фруктових смаків і запашних ароматів.
Млинцевий торт зі сметанним кремом
За назвою рецепта вже зрозуміло, що зараз ми створимо сметанний крем для випічки з справжнім російським акцентом.
Список продуктів:
- ванілін;
- вода фільтрована — 200 мл;
- масло пісне;
- молоко незбиране — 1 л;
- цукровий пісок — 250 г;
- яйця — 6 шт.;
- сметана домашня — 250 г;
- сода харчова — 5 р.
Спосіб приготування:
- Вливаємо в чашу ½ літра молока, вводимо яйця, додаємо ложку цукру, міксером збиваємо складу. Поступово підсипаємо попередньо просіяне борошно. Через 2 хвилини приєднуємо вскипяченную питну воду, знову все перемішати з допомогою домашнього приладу.
- Тепер додаємо соду. Щоб млинці були тонкими і повітряними, використовуємо винятково свіжий продукт. Перевірено на практиці!
- Вливаємо в приготовану масу 100 мл олії без запаху, перемішуємо ложкою компоненти страви. Даємо тісту постояти півгодини, потім випікаємо на сковороді тонкі млинці з ніжно-золотистим кольором.
- Змішуємо залишилася сметану з білим цукром і ваніліном, добре збиваємо продукти. Крем повинен бути максимально густим, не розтікатися на торті. Для цього витримуємо його півгодини в холодильнику.
- Залишилося зібрати охолоджені вироби в акуратну стопку і обробити кожен гурток пишним кремом.
Приготовлена випічка особливо популярна у наших малюків, адже апетитні млинчики вони обожнюють в будь-якому вигляді, лише б їх було багато!
Зі згущеним молоком
Немає ніякої необхідності розповідати про переваги випічки, якщо серед інгредієнтів страви «красується» улюблена всіма солодкість. Це вже апріорі смачно!
Перелік компонентів:
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 240 г;
- сода — 9 м;
- какао-порошок — 35 г;
- масло вершкове — 100 г;
- банку згущеного молока;
- оцет столовий — 10 мл
Для глазурі необхідно мати:
- какао, цукрову пудру, злегка нагріту воду — по 3 ч. л.;
- масло вершкове — 80 р.
Сметанний крем готуємо звичайним способом. Ретельно збиваємо 700 г домашнього кисломолочного продукту і 150 г цукру. Просочення для коржів отримуємо, змішуючи 20 мл фільтрованої води і 30 мл коньяку.
Поетапне приготування торта:
- З’єднуємо розм’якшене масло і яйця збиваємо продукти міксером. Відкриваємо банку згущеного молока, додаємо вміст ємності до решти складу. Далі вводимо гашену оцтом соду і підсипаємо порції заздалегідь просіяного борошна.
- Обробляємо масу кухонним приладом до утворення тіста густий, схожою на домашню сметану, консистенції.
- Ділимо його на дві частини, одну з яких змішуємо з какао-порошком. Викладаємо обидва складу в різні форми, оброблені маслом, відправляємо на 20 хвилин у піч, нагріту до t 180 °C.
- Готові коржі розрізаємо на половинки, ретельно просочуємо коньячним соусом, густо змащуємо сметанним кремом, включаючи бічні частини виробу. З оброблених коржів формуємо торт.
Змішуємо інгредієнти глазурі, теплу суміш наносимо на верхню частину торта і відправляємо його годин в холодильник на 10 просочуватися придбаними ароматами.
Швидкий рецепт на сковороді
Якщо рецепт починається зі слова «швидкий», це зовсім не означає можливість зневажливого ставлення до представленого яству. Навпаки — воно просто чудово!
Необхідні компоненти:
- цукор-пісок — 140 г;
- масло вершкове — 40 г;
- сметана домашня — 210 г;
- сода — 9 м;
- борошно (бажано пшеничне) — 370 г;
- сіль — 3 г;
- пакетик ваніліну.
Для отримання сметанного крему з’єднуємо 170 г звичайного цукру, 600 г неодмінно домашнього кисломолочного продукту, бажану кількість ваніліну. Ретельно збиваємо складу.
Готуємо торт:
- Викладаємо в чашу розм’якшене масло і цукор, розтираємо продукти, потім додаємо сіль, соду і сметану. Перемішуємо отриману масу, просіваємо порціями борошно, замішуємо однорідне тісто.
- Поділяємо продукт на 8 частин, розкачуємо пласти товщиною до 3 мм, кришкою від каструлі обрізаємо нерівні краї. Випікаємо здобу до рум’яного відтінку на сковороді з антипригарним покриттям.
- Кожен корж змащуємо тонким шаром крему, формуємо з ароматною здоби торт. Залишаємо його на 50 хвилин в холодильнику для остаточної просочення.
На приготування апетитною випічки витрачаємо не більше години.
Сметанний торт давно придбав славу улюбленого домашнього десерту. Варто прикрасити ніжне й ароматне ласощі кокосової або шоколадною стружкою, ягодами, безе або глазур’ю, як проста випічка знайде святковий і незвичайно презентабельний вигляд. Воістину, народна творчість!