Сметанник торт – 16 рецептів приготування в домашніх умовах

Багато помиляються, що для приготування смачного десерту необхідно витратити багато часу. Сметанний торт – це класика. Якщо дати йому настоятися, то ласощі вийде смачним і соковитим. У багатьох господинь є свій перевірений рецепт сметанника, яким вони радують гостей на свята. Пропонуємо найкращі, перевірені варіанти приготування.

Торт Сметанник — класичний рецепт

Цей варіант полюбився багатьом за просте приготування і ніжний смак.

Інгредієнти:

  • сметана – 620 мл жирна;
  • вершковий жир;
  • ваніль;
  • цукор – 400 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • мука в/с – 230 г;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашене.

Приготування:

  • 200 грам цукру насипати в яйця. Збити. Необхідна пишна маса. Влити сметану (200 г). Продовжуючи збивати насипати ваніль і соду. Всипати борошно. Збити. Комков бути не повинно.
  • Взяти форму. Змащувати жиром. Залити тісто. Помістити в духову піч (200 градусів). Запікати 2/3 години.
  • Цукор, що залишився засипати в сметану. Збити.
  • Дістати корж і остудити. Розрізати уздовж.
  • Половиною сметанною маси промазати перший корж. Накрити другим і залити кремом. За допомогою силіконової пензлика розподілити по поверхні і боків ласощі.

Як приготувати десерт на сковороді?

Сметанник на сковороді не лише швидкий, але і смачний десерт.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • мука в/с – 390 г;
  • цукор – 170 г для крему;
  • сметана – 200 мл для тіста;
  • сметана – 630 мл для крему;
  • печиво – 230 г;
  • цукор – 210 г для тесту.

Приготування:

  • Норму сметани і цукру для тіста змішати. Насипати розпушувач і борошно. Замісити.
  • Скачати ковбасу. Розрізати на частини. Знадобиться вісім однакових шматків. Кожен розкачати. Діаметр повинен бути рівним діаметру сковорідки.
  • Обрізати краю, щоб вийшов рівний круг. З обрізків вийде ще два кола.
  • Сковорідка для приготування знадобиться суха. Розігріти і помістити заготовку. Засмажити. На кожну сторону буде потрібно три хвилини. Повторити з усіма колами.
  • Норму сметани і цукру для крему збити. Промазати коржі.
  • Перетворити печиво в крихту. Обсипати десерт. Настояти добу.

Сметанник в мультиварці — просто і смачно

Дуже легко приготувати сметанник в мультиварці. Виходить ніжним і ароматним.

Склад:

  • борошно – 170 г;
  • цукор для крему – 180 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сметана для крему – 430 мл;
  • цукор – 210 г;
  • розпушувач – 1 ст. ложка;
  • сметана – 230 р.

Приготування:

  • У сметану влити яйця, і насипати цукор. Збити. Додати борошно і розпушувач. Збити.
  • У промазану маслом чашу залити тісто. Включити режим на приладі. Знадобиться «випічка». Таймер встановити на півтори години. Після сигналу закінчення приготування відразу відкривати кришку не варто. З-за різкого перепаду температур, є велика ймовірність що бісквіт впаде. Вимкніть прилад і потримайте, не відкриваючи кришки чверть години. Довше теж не можна тримати, інакше утворюється конденсат, і корж стане мокрим.
  • Вийшов пиріг сметанник, який смачний сам по собі. Тепер слід приготувати крем, і оформити торт. Збити норму цукру і сметани для крему. Розрізати корж на дві частини і промазати отримані коржі.

Татарський рецепт

Пиріг має ніжний, сирний присмак, хоч сир для приготування і не використовується. Незрівнянна начинка принесе радість і задоволення, і буде танути в роті.

Інгредієнти:

  • молоко – 110 мл для тіста;
  • сметана – 320 мл для начинки;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка для тіста;
  • яйце – 1 шт. тісто;
  • борошно – 370 г;
  • яйце – 3 шт. для начинки;
  • сіль;
  • цукор – 0,5 ст. ложки для тесту;
  • дріжджі – 0,5 ч. ложки для тесту;
  • цукор – 3 ст. ложки для начинки.

Приготування:

  • Молоко нагріти. Помістити вершкове масло. Влити яйце. Посолити. Насипати цукор. Додати дріжджі. Насипати борошно. Замісити. Відставити на кілька годин, попередньо укривши пакетом.
  • Розкачати. Діаметр кола повинен вийти на три сантиметри більше, ніж форма.
  • Тепер підійшла черга начинки. Змішати цукор з яйцями. Перемішати віночком. З-за блендера утворюється багато пухирців, які зіпсують начинку. Влити сметану. Розмішати.
  • Помістити тісто у форму. Розкласти начинку. Загорнути бортики.
  • Відправити в духовку (200 градусів). Витримати півгодини.
Дивіться також:  Кіш з куркою – 7 рецептів французького пирога

Готуємо ванільне ласощі

Ванільний торт підкорить ваше серце. Має ніжну текстуру і чудовий аромат.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • вершкове масло – 190 г крижане;
  • борошно – 310 г;
  • яйце – 4 шт. для начинки;
  • цукор – 110 г для тесту;
  • яйце – 1 шт. для тіста;
  • цукор – 110 г для начинки;
  • сметана – 420 мл;
  • ванілін – 2 р.

Приготування:

  • Взяти велику тертку і подрібнити масло. Засипати цукром, розпушувачем, борошном і влити яйце. Замісити тісто. Скачати. Отриманий шар потримати в холодильнику півгодини.
  • Розкачати. Товщина знадобиться півсантиметра. Застелити у формі. Головне, щоб утворилися високі борти! Ласощі виходить високим, і начинка виростає під час приготування.
  • Для начинки змішати масло з яйцями, сметаною і цукром. Маса повинна стати однорідною без кристалів. Перелити на тісто. Борти повинні бути вище начинки.
  • Помістити в духовку (180 градусів). Запікати годину.
  • Щоб десерт став смачніше, потримайте в холодильнику чотири години.

Шоколадно-сметанний торт

Просте ласощі, яке виходить дуже смачним і швидко готується. Навіть якщо ви жодного разу не готували торти, то за цим рецептом у вас десерт вийде з першого разу.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;
  • мука в/с – 200 г;
  • сметана – 1 склянка для крему;
  • цукор – 200 г;
  • сіль;
  • цукор – 1 склянка для крему;
  • сметана – 200 г;
  • сода – 1 ч. ложка, гасити не треба;
  • какао – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Всі продукти для тіста з’єднати і збити. Залити у форму. Запікати в духовій печі півгодини при 180 градусів.
  • Дістати, остудити бісквіт. Розрізати навпіл.
  • Збити продукти для крему. Корж промазати. Зверху покласти другий. Залишками крему змастити верх і краю десерту. Щоб торт просочився швидше можна проткнути десерт виделкою або зубочисткою в різних місцях.

Як зробити частування з желе?

Цей смачний десерт готують на основі желатину і у випічці він не потребує. Щоб надати гарний вигляд, використовуйте силіконову форму, яка має отвір у центрі.

Інгредієнти:

  • сметана – 650 мл;
  • цукор – 1 склянка;
  • вода – 0,5 гуртки;
  • полуниця – 530 г;
  • желатин – 26 р.

Приготування:

  • У воду засипати желатин. Відставити. Для приготування використовуйте швидкорозчинний желатин.
  • Збити цукровий пісок і сметану.
  • Коли желатин розбухнув, відправити в мікрохвильову піч і розтопити. Головне, щоб маса не закипіла. Інакше свої властивості желатин втратить.
  • Продовжуючи збивати сметанную масу, тоненькою цівкою залити рідкий желатин.
  • Промити і перебрати ягоди. Помістити у форму. Залити підготовленою білою масою.
  • Взяти силіконову лопаточку і підняти ягоди в масі. Відправити в холодильник. Потримати пару годин.

Простий торт без яєць

Неймовірно смачне блюдо, яке порадує всіх на святі або сімейному чаюванні.

Інгредієнти:

  • сметана – 260 мл;
  • цукор – 190 г;
  • какао – 3 ч. ложки;
  • борошно – 165 г;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної.

Крем:

  • ванілін – 2 ч. ложки;
  • вершкове масло – 230 г;
  • цукрова пудра – 210 г;
  • вершковий сирний крем – 670 р.

Приготування:

  • Змішати продукти для тіста. Збити. Промазати маслом форму. Залити отриману масу. Відправити запікатися. Температура духовий печі потрібно 180 градусів. Запікати півгодини.
  • Для приготування кремової маси використовуйте тільки холодний сир, який можна на чверть години помістити в морозильну камеру. А масло беріть м’яке, кімнатної температури.
  • З’єднати продукти для крему. Включити міксер і збити. Щоб маса краще лягала, потримайте півгодини в холодильнику.
  • Розрізати охолоджений бісквіт. Перший корж промазати, накрити другим. Залишками крему змастити поверхню десерту. Прибрати на годину в холодильник.
Дивіться також:  Сирне тісто – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт приготування зі згущеним молоком

Виходить не лише ніжним, але і соковитим.

Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 240 г;
  • борошно – 2 гуртки;
  • цукор – 1,5 гуртки;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • масло – 240 г;
  • згущене молоко – 210 мл;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • сметана – 250 г;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Перетерти цукровий пісок з яйцями. Окремо змішати половину згущеного молока з какао. З’єднати дві маси. Залити сметану і додати соду. Розмішати.
  • Засипати борошно. Збити. Половину відправити у форму. Запікати півгодини. Температура духовий печі 180 гр.Також запекти другу частину тіста.
  • Коржі розрізати навпіл. Для приготування необхідно чотири коржа.
  • Трохи підтопити для крему масло і перемішати з цукровою пудрою. Влити решту згущене молоко. Включити міксер і збити. Прибрати в холодильник і потримати півгодини.
  • Промазати кожен корж кремом і скласти один на одного. Обрізати краю. Промазати залишилися кремом десерт зі всіх сторін. Обрізки розкришити і присипати ласощі.

Сирний Сметанник в домашніх умовах

Легкий, смачний, ніжний і повітряний. Цей десерт займе почесне місце на святі і продемонструє ваші кулінарні здібності. Ласощі буде танути в роті і викликати захоплення у гостей.

Інгредієнти:

  • сир – 260 г;
  • ванілін – щіпка;
  • сметана – 210 мл;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • молоко – 5 ст. ложок;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершкове масло – 25 г розтопленого;
  • малина – 230 г свіжої;
  • цукор – 135 г;
  • манка;
  • борошно – 1 склянка просіяної.

Приготування:

  • Половину сиру засипати цукром (70 м від норми). Розтерти. Підігріти молоко і розтопити масло. Змішати з сирною масою. Засипати борошном і підсипати розпушувач. Збити.
  • Промазати маслом форму. Присипати манкою. Залити тісто.
  • Залишок цукру змішати з яйцями. Насипати ванілін. Влити сметану. Додати сир і столову ложку борошна. Збити.
  • Ягоду промити і просушити. Розмістити на поверхні тесту. Залити начинкою.
  • Помістити в гарячу духовку (180 градусів). Запікати годину.

Готуємо з італійським безе і яблуками

Навіть найвимогливіші гурмани оцінять смак цього вишуканого десерту.

Інгредієнти:

  • борошно – 1,5 гуртки;
  • яблука – 6 шт.;
  • майонез – 200 мл;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • сметана – 110 мл;
  • яйце – 3 шт.;
  • цукор – 2 гуртки.

Приготування:

  • У жовтки насипати половину цукру і перетерти. Засипати борошно з содою. Влити сметану з майонезом. Збити.
  • Влити тісто у форму. Відправити в духову піч. Запікати поки заготовка не набуде золотистий колір. Режим 160 градусів.
  • Решту норму цукру збити з білками. Повинна вийти густа маса.
  • Нарізати яблука. Шматочки викласти на готовий сметанник. Залити яєчної піною. Розрівняти. Відправити назад у духову шафу. Маса повинна зарум’яниться і стати сухуватою. Головне – не пересушите, постійно перевіряйте ступінь готовності.

Бісквітний Сметанник з заварним кремом

Ніжний і повітряний десерт доставить насолоду смаком.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • яйце – 3 шт.;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • сметана – 320 мл;
  • борошно – 2,5 гуртки;
  • цукор – 290 р.

Крем:

  • мука – 4 ст. ложки;
  • сметана – 1 склянка;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 2 гуртки.

Приготування:

  • Цукор залити яйця і збити. Повинна вийти пишна піна. Залити сметану і додати соду з борошном. Збити.
  • Половину отриманого тесту залити у форму. У другу частину насипати какао. Збити. Залити у форму за розміром як перша.
  • Відправити в духову шафу. Температура необхідна 170 градусів. Запікати годину. Дістати і остудити бісквіти. Кожен розрізати на дві частини.
  • Для крему взяти цукор (1,5 гуртки). Влити яйця. Збити. Насипати борошно. Збити.
  • Молоко закип’ятити. Влити яєчну масу. Заважати слід постійно. Комков бути не повинно. Остудити.
  • З цукром змішати сметану. Розмішати. Кристали повинні повністю розчинитися. З’єднати два крему. Збити.
  • Промазати коржі, які варто чергувати за кольором. Зверху залити рештою крему.
Дивіться також:  Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 7 рецептів

Незвичайний десерт з вишнею

Торт з дитинства, який підкорює наївністю і простотою. У нього немає ідеальних форм і модного велюру з глянцевими поливами. Він завойовує серця багато років завдяки приголомшливому поєднанню вишні і крему на основі сметани.

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 гуртки;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • какао – 3 ст. ложки;
  • лимонний сік, вичавлений з половини лимона;
  • сметана – 1500 мл;
  • яйце – 3 шт.;
  • вишня – 0,5 літра;
  • цукор – 4 гуртки.

Приготування:

  • В кружку цукру залити яйця. Перемішати. Маса повинна бути густоватой і білої. Влити склянку сметани і перемішати. Засипати кухлем борошна і додати соду (0,5 ч. ложки). Збити. Залити у форму. Запікати при 200 градусах. Потрібно півгодини.
  • Тепер треба приготувати другий корж, для цього використовувати ті ж продукти, що і для першого коржа і додати в тісто какао. Збити. Залити у форму. Запікати при такій же температурі стільки ж час.
  • Розрізати навпіл кожен бісквіт. Скропити кожен отриманий корж лимонним соком.
  • Решту сметану збити з цукром.
  • Кожен корж промащувати кремом і розкласти ягоди. Коржі чергувати за кольором. Зверху залити кремом і прикрасити ягодами.

Повітряний Сметанник

Вивчивши цей рецепт, ви навчитеся готувати повітряне ласощі, яке буде чудовою прикрасою на святковому столі.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • борошно – 470 г;
  • маргарин – 210 г;
  • какао – 5 ст. ложок;
  • цукор – 290 г;
  • розпушувач – 23 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • сметана – 360 мл

Крем:

  • кондитерські вершки – 230 мл;
  • сметана – 230 мл;
  • цукрова пудра – 230 р.

Приготування:

  • Для приготування знадобиться дві форми, які мають однаковий розмір.
  • Яйця збити з цукром і розпушувачем. Розтопити масло і перемішати з яйцями. Засипати ванільний цукор. Збити. Ввести сметану. Збити.
  • Половину залити у форму. У тісто всипати какао. Перемішати. Залити у форму.
  • Відправити запікатися в духову піч. Потрібно півгодини і температура 180 градусів.
  • Залишилося приготувати крем. Для цього збити вершки. Поступово засипаючи цукрову пудру.
  • Влити сметану. Вона обов’язково повинна бути охолодженою. Збити.
  • Бісквіт остудити. Розрізати на дві частини. Промащувати коржі кремом чергуючи за кольором. Зверху торт також промазати кремом. Можна прикрасити кондитерської посипкою.

Варіант з пряників з бананами

Швидкий варіант домашнього ласощі, яке готується без запікання.

Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.;
  • шоколадні пряники – 650 г;
  • шоколад — плитка;
  • сметана – 650 мл;
  • горіхи – 180 г;
  • кокосова стружка;
  • цукрова пудра – 120 р.

Приготування:

  • Підготувати миску, застеливши її плівкою. Розрізати пряники уздовж. Має вийти з кожного дві половинки. М’якоть банана нарізати кружечками.
  • У цукрову пудру, влити сметану. Збити. Розкришити горіхи. Натерти шоколад.
  • Пряникові половинки вмочити в крем і викласти шаром в миску. Зверху розмістити бананові кружечки і присипати горіхами. Вкрити пряниками, які смочены в кремі.
  • Потримати пару годин на столі. Потім заховати в холодильник. Витримати три години.
  • Перевернути миску. Витягти десерт. Зняти плівку. Посипати шоколадною стружкою.

Лінивий Сметанник

Якщо ви не любите витрачати багато сил на приготування, то ця варіація стане для вас знахідкою. Ласощі виходить дуже ніжним, ароматним і дивовижно смачним.

Інгредієнти:

  • цукор – 5 ст. ложок;
  • печиво – 550 г;
  • шоколадна стружка – 1 упаковка;
  • сметана – 270 мл

Приготування:

  • Насипати цукор в сметану. Збити.
  • Підготувати форму, яка повинна бути з високими бортиками. Розкласти печиво. Промазати кремом. Далі повторювати шари, поки продукти не закінчаться. Накрити харчовою плівкою. Прибрати на півдоби в холодильник. Дістати. Присипати стружкою.

Прокрутка до верху