Сметанник в мультиварці – це швидкий рецепт смачною випічки, не вимагає особливих кулінарних знань. Такий десерт можна приготувати на сметані, з додаванням ягід, фруктів і інших інгредієнтів. Якщо проявити фантазію і прикрасити випічку, то вийде справжній торт.
Класичний сметанник в мультиварці
Нескладно здогадатися, що сметанник випікається на основі сметани. Такий продукт можна використовувати як для тесту, так і для крему.
У тісто можна класти навіть подкисшее кисломолочне виріб, а ось для крему потрібно густий і свіжий продукт.
Інгредієнти для тіста:
- 1 ст. сметани;
- два яйця;
- 1 ст. солодкого піску;
- дві ч. ложки розпушувача;
- 1 ст. в/з борошна.
Для крему:
- 1 ст. солодкої пудри;
- півтора склянки сметани (жирної).
Спосіб приготування:
- У чашу блендера засипаємо підсолоджувач, вбиваємо яйця і кладемо сметану. Збиваємо до однорідності.
- Після вводимо борошно з розпушувачем, збиваємо ще пару хвилин.
- У промаслений чашу виливаємо основу і готуємо в режимі «Випічка» 50 хвилин.
- Після сигналу випічку перевертаємо і випікаємо в тому ж режимі ще десять хвилин (не більше).
- Для крему просто змішуємо кисломолочний продукт з пудрою. Для аромату можна покласти ваніль.
- Остиглий корж розрізаємо навпіл. Промазуємо одну половину кремом, кладемо другу, зверху і з боків також наносимо кремову масу. Готовий десерт можна прикрасити ягодами або шоколадною стружкою.
Готуємо зі згущеним молоком
Сьогодні є різні варіанти приготування сметанника, в тому числі, і на основі згущеного молока.
Для рецепту беремо звичайну білу згущене молоко без будь-яких добавок.
Інгредієнти для тіста:
- 1 ст. сметани;
- півсклянки згущеного молока;
- два яйця;
- ч. ложка соди;
- 2 ст. борошна;
- 1 ст. солодкого піску.
Для крему:
- банку звичайної згущеного молока;
- ложка вершкового масла;
- ч. ложка кави.
Спосіб приготування:
- Яйця збиваємо з підсолоджувачем до повного розчинення солодких частинок. Потім вливаємо згущене молоко і сметану, змішуємо.
- Вводимо борошно, додаємо гашену соду, замішуємо тісто і випікаємо основу в мультиварці, встановивши режим «Випічка» на годину.
- Для крему беремо ч. ложку розчинної кави і розводимо його ложкою води. Після, з’єднуємо з м’яким маслом і згущеним молоком.
- Готовий остиглий сметанник розрізаємо на два коржа, промазуємо кремом і даємо час просочитися.
Рецепт з шоколадом
Якщо ви більше віддаєте перевагу шоколадну випічку, то спекти пиріг сметанник можна з какао або додати розтоплену плитку шоколаду.
Інгредієнти:
- 2 ст. сметани;
- 1,5 ст. солодкого піску;
- 1 ст. з гіркою борошна;
- дві ложки какао;
- три яйця;
- ч. ложка соди.
Спосіб приготування:
- Чашу мультиварки можна відразу обмазати маслом і встановити в прилад.
- Від загальної кількості інгредієнтів відміряємо половину сметани і половину підсолоджувача, з’єднуємо, додаємо яйця і збиваємо.
- Після, засипаємо борошно з розпушувачем і какао, перемішуємо шоколадне тісто.
- Виливаємо його в чашу і печемо основу протягом години (режим «Випічка»).
- Залишився кисломолочний продукт і солодкий пісок перемішуємо, для аромату можна покласти ванілін.
- Готовий корж змащуємо кремом і охолоджуємо перед подачею.
Маковий сметанник в мультиварці
Маковий сметанник можна спекти не тільки з маком, але і додати в склад трохи горішків.
Для більшого аромату і смаку їх рекомендуємо подрібнити і трохи підсушити на сковороді.
Інгредієнти для тіста:
- неповний склянку сметани;
- 0,5 ч. ложки розпушувача;
- неповний склянку солодкого піску;
- півсклянки маку;
- неповний склянку борошна;
- два яйця.
Для крему:
- 110 г горіхів;
- 90 мл сметани;
- солодкий пісок за смаком.
Спосіб приготування:
- У чашу розбиваємо яйця, засипаємо підсолоджувач і вливаємо кисломолочний продукт. Занурюємо віночки міксера і збиваємо масу до однорідності.
- Потім засипаємо борошно, мак і розпушувач, перемішуємо і випікаємо маковий корж в мультиварці протягом 50 хвилин у програмі «Випічка». Після сигналу корж перевертаємо і готуємо ще 15 хвилин.
- Для крему сметану кладемо підсолоджувач за смаком, засипаємо подрібнені горішки.
- Одержаним складом змащуємо коржі і посипаємо десерт маком або горіхами.
З яблуками, ягодами і горіхами
Якщо ви придбали таку чудо-техніку, то спробуйте спекти в ній сметанник. Рецепт простий, продукти доступні, а сам десерт виходить дуже смачним. Особливо якщо приготувати сметанник з фруктами, ягодами і горіхами.
Інгредієнти:
- по склянці борошна і сметани;
- стакан підсолоджувача;
- 125 г маргарину;
- третина кіло солодких яблук;
- будь-які ягоди (можна заморожені);
- жменя волоських горіхів;
- два яйця;
- ч. ложка розпушувача;
- кориця, ваніль, сіль.
Спосіб приготування:
- Розм’якшений маргарин (масло) розтираємо з підсолоджувачем, додаємо ваніль і яйця збиваємо.
- Після, засипаємо борошно, сіль і розпушувач, змішуємо.
- Яблука очищаємо, дрібно ріжемо і скроплюємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Частина горішків подрібнюємо, інші залишаємо для присипки.
- Змішуємо яблука з горіхами, корицею і двома ложками підсолоджувача. Горіхово-фруктову масу отруюємо в тісто і перемішуємо.
- У промаслений чашу приладу виливаємо частину тіста, викладаємо ягоди і закриваємо їх залишилася основою. Включаємо режим «Випічка» і готуємо до півтора годин.
Торт з сирним кремом
Смачний сметанник можна приготувати з будь-яким кремом. Якщо ви обожнюєте сир, то просочення можна зробити і з нього. Для красивої подачі готовий десерт прикрасимо глазур’ю, і тоді вийде справжній торт сметанник.
Інгредієнти для тіста:
- 1 ст. густої сметани;
- 2 ст. борошна;
- 125 г маргарину;
- за ч. л. розпушувача і ванілі.
Для крему:
- півтори пачки сиру;
- півтора склянки сметани;
- до 100 г солодкого піску;
- ч. ложка ванілі.
Для глазурі:
- 55 г вершкового масла;
- 65 мл молока;
- дві ложки солодкого піску;
- дві ложки какао;
- ¼ Банки згущеного молока.
Спосіб приготування:
- Першим ділом розтираємо підсолоджувачем з яйцями, вливаємо розтоплене масло, додаємо сметану і засипаємо всі сухі інгредієнти для тіста. Ретельно все перемішуємо.
- В режимі «Випічка» печемо сметанник протягом 65 хвилин.
- В цей час зробимо крем. Тут все просто: розтираємо солодкий пісок зі сметаною, сирним продуктом і ваніліном до однорідності.
- Готовий корж розрізаємо на дві – три частини і добре промазуємо кремом.
- Залишилося тільки полити десерт глазур’ю. Для цього на малому вогні розтоплюємо масло, вливаємо молоко, засипаємо цукор і какао. Варимо три хвилини, потім знімаємо з плити і змішуємо склад зі згущеним молоком.
- Сметанник можна просто полити глазур’ю або прикрасити за допомогою кондитерського мішка.
Сметанник для тих, що худнуть мультиварці
Від смачної випічки завжди важко відмовитися, але що робити, якщо хочеться зберегти свою фігуру? Вихід з такої ситуації є – скористайтесь нашим рецептом сметанника для тих, що худнуть дам.
Приготуємо тісто на основі нежирного сиру, а сметану додати в крем.
Інгредієнти:
- півпачки сиру;
- дві ложки солодкого піску;
- п’ять ложок молока;
- п’ять ложок олії пісного;
- 1 ст. борошна;
- дві ч. ложки розпушувача.
Для крему:
- 1 ст. нежирної сметани;
- третина кіло будь-яких ягід;
- дві ложки солодкого піску.
Спосіб приготування:
- Сирний продукт збиваємо з солодким піском, вливаємо олію, молоко, засипаємо борошно і розпушувач. Борошно допустимо замінити вівсяними пластівцями, які попередньо слід перемолоти в кавомолці.
- Отриману масу кладемо в чашу мультиварки і печемо в режимі «Випічка» протягом години.
- Сметану змішуємо з будь-якими ягодами та підсолоджувачем.
- Готовий корж просочуємо ягідним кремом і прикрашаємо за бажанням.
Сподіваємося, що наші рецепти припали вам до смаку, і якийсь із них обов’язково оселиться у вашій кулінарній книзі.