Сніданки — 18 рецептів приготування: швидко і корисно!

Коли звичайна ранкова яєчня набридає, на допомогу господині приходять оригінальні рецепти сніданків. Серед них різноманітні каші, бутерброди, омлети, трубочки з начинкою, салати і багато іншого. Вони допоможуть вгамувати голод і зарядитися енергією на весь день.

Корисна вівсяна каша з сухофруктами на сніданок

Інгредієнти: 40 г вівсяної крупи, повну склянку жирного молока, по 35 г кураги та родзинок, 40 г масла, 1,5 ст. л. цукрового піску, щіпка солі.

  • У товстостінній посуді молоко доводять до кипіння.
  • Паралельно готуються сухофрукти. Для цього вони ретельно промивається холодною водою, після чого подрібнюються гострим ножем.
  • У кипляче молоко всипається крупа. Вогонь зменшується до мінімального.
  • В майбутню кашу висипаються подрібнені сухофрукти.
  • Додаються солодкий пісок і щіпка дрібної солі.
  • Через 8 – 9 хвилин варіння в страву можна вводити масло. Його кількість регулюється за смаком.

Ще через пару хвилин можна знімати частування з плити, перемішувати і подавати кашу на сніданок.

Трубочки з лаваша з сирною начинкою

Інгредієнти: упаковка тонкого вірменського лавашу, 320 г ковбасного сиру, 2 сирих і 1 варене яйце, 3 пера зеленого цибулі, 1,5 ст. л. сметани та майонезу, 80 мл молока, сіль.

  • Яйце вариться заздалегідь, остуджується і треться в миску.
  • До нього додаються подрібнений таким же чином ковбасний сир, дрібно порізану зелену цибулю, сметана, майонез і сіль за смаком.
  • Лаваш нарізати на однакові квадратні шматочки. Кожен з них змащується сирною начинкою і згорнути трубочкою.
  • Залишилися сирі яйця подсаливаются і збиваються з молоком.
  • У цю суміш умочують з усіх боків заготовки і обсмажуються на сковороді з розігрітим маслом.

Роздумуючи, що приготувати на сніданок, можна нескінченно експериментувати з такими трубочками. Наприклад, додаючи в начинку м’ясо і мариновані овочі.

Класичний континентальний сніданок

Інгредієнти: 2 великих яйця, 2 ст. л. дрібно порізаних черрі, 3 ст. л. ложки мініатюрних кубиків шинки або бекону, по 1 ст. л. подрібненого ріпчастої цибулі та болгарського перцю, сіль, суміш перців.

  • Яйця розбиваються в миску і перемішуються. Їх складові повинні з’єднатися.
  • Прямо в миску до сирим яйцям висипаються всі складові.
  • Маса підсолювати і за смаком перчится. Можна взяти і будь-які улюблені приправи.
  • Отриману суміш викласти на сковорідку з великою кількістю розігрітого масла. Приблизно через хвилину блюдо перевертається і готується ще стільки ж з іншого боку.

Вийшла яєчня-мікс – один з найпопулярніших варіантів континентального сніданку.

Молочна манна каша з домашнім варенням

Інгредієнти: 430 мл жирного молока, 1,5 ст. л. цукрового піску і манної крупи, сіль на кінчику ложки, півсклянки будь-якого домашнього варення.

  • Ємність з товстим дном обполіскується крижаною водою. Цей секрет дозволяє захистити молоко від підгоряння.
  • Рідина виливається в каструльку і відправляється підігріватися.
  • В окремому посуді змішуються всі сипучі компоненти. Далі вони тонким струменем всипати в кипляче молоко.
  • Маса вариться 5 – 6 хвилин при постійному помішуванні. Це допоможе запобігти появі грудочок.
  • Далі каша знімається з вогню, накривається щільною кришкою і залишають настоюватися на 10 – 12 хвилин.

У вже готовий швидкий і корисний сніданок додається будь-яке домашнє варення. Дуже смачно використовувати полуничне або чорничне.

Ірландський сніданок у кращих традиціях

Інгредієнти: 2 великих яйця, 4 скибочки бекону, 2 пшеничних тосту, 80 г маринованих шампіньйонів, невелика ріпчаста цибулина, помідорів, 60 г квасолі в томатному соусі (консервованої), шматочок масла, сіль, пахучі трави. Як приготувати традиційний ірландський сніданок, розберемо докладніше.

Дивіться також:  Пиріг з картоплею і куркою — 7 рецептів, як приготувати

  • Скибочки пшеничного хліба підрум’янюються на сухій сковорідці. Найкраще взяти для цього спеціальний тостовий.
  • Спочатку на розтопленому маслі злегка обсмажується бекон, порізану на невеликі шматочки. Далі він відкладається в сторону.
  • На цій же сковороді готуються тонкі полуколечки цибулі і гриби. Продукти перекладаються на окрему тарілку.
  • З двох яєць смажиться глазунья. У процесі сковорідку повертається м’ясо. Компоненти солятся, присипаються сухими ароматними травами.

Вийшла яєчня перекладається на широке плоске блюдо. Поруч розташовуються шматочки свіжого помідора, квасоля, тости і цибулю з грибами.

Дієтичний омлет на швидку руку

Інгредієнти: 5 столових яєць, склянка нежирного молока, сіль.

  • Вміст сирих яєць солиться і добре збивається.
  • Після вливання молока збивання повторюється.
  • Отримана маса виливається в поліетиленовий пакет і щільно зав’язується.
  • Заготівля відправляється в каструлю з киплячою водою. Вариться дієтичний омлет 12 – 16 хвилин.

Пакет на готовій страві акуратно розрізається, після чого воно викладається на тарілку і порційно нарізається.

Фруктовий салат на сніданок

Інгредієнти: великий солодкий апельсин, велика щільне яблуко, 80 г волоських горіхів, 90 г чорносливу, 1 ст. л. цукрового піску, 3 ст. л. жирної сметани.

  • Промиті сухофрукти хвилин на 12 заливаються окропом. Далі відкидаються на друшляк, обсушиваются і нарізаються. У плодах не повинно бути кісточок.
  • Яблука без шкірки і серцевини ріжуться середніми скибочками.
  • Апельсинові часточки позбавляються від шкірки. Кожна нарізається на 2 – 3 частини.
  • Горіхи дрібно рубаються ножем.
  • Всі продукти змішуються.

Закуска заправляється сумішшю з сметани і солодкого піску.

У такому сніданку величезна кількість вітамінів, тому в дитячому меню він стане особливо актуальним.

Корисні бутерброди з яйцями і курячим філе

Інгредієнти: стиглий соковитий томат, батон, 2 варених яйця, половинка вареного курячого філе, 90 г сиру, 2 зуб. часнику, сіль, спеції.

  • Помідор нарізати дрібними кубиками разом з шкіркою.
  • Таким же чином ріжуться заздалегідь зварені охолоджені яйця.
  • Варене філе довільно подрібнюється.
  • Батон нарізати скибочками. Оптимальна товщина – 1,5 див.
  • У мисці перемішати м’ясо, томат, крупно тертий сир, роздавлений часник і яйця. Начинка солиться, приправляється спеціями.
  • Маса густо наноситься на скибочки батона. Заготовки викладають на деко, застелене пергаментом.

Такі бутерброди на сніданок запікаються до хрусткої скоринки в дуже гарячій духовій шафі.

Пісні бутерброди з паштетом фасолевым

Інгредієнти: житній хліб, 160 г білої сухої квасолі, щіпка мускатного горіха, цибулина, морквина, 120 г заморожених опеньків, зубок часнику, стебло селери, дрібка сушеної петрушки, сіль, 1 ст. л. бальзамічного оцту, по щіпці меленого запашного перцю і солодкої паприки.

  • Суха біла квасоля заливається холодною водою на всю ніч. Потім продукт вариться 1,5 години після закипання. Солиться квасоля тільки в самому кінці варіння.
  • Опеньки розморожуються.
  • Часник, цибуля, селера і морквина подрібнюються. Ці продукти обсмажують на розігрітому маслі. До них додаються розморожені опеньки.
  • В останню чергу в масу додається бальзамічний оцет. Він повинен повністю випаруватися з сковорідки.
  • Обжарка та варена квасоля пюрируются блендером. Маса солиться, в неї додаються всі приправи.
  • Густота паштету регулюється відваром бобових.

Такий пісний сніданок подається на підсушених шматочки житнього хліба. Можна прикрашати бутерброди зеленню і половинками черрі.

Дивіться також:  Як зробити мастику в домашніх умовах?

Поживні батончики з сухофруктами

Інгредієнти: 160 г чорносливу, 120 г горіхового асорті, 160 г кураги.

  • Сухофрукти потрібно взяти без кісточок. Вони добре промиваються і заливаються окропом хвилин на 8 – 9. Потім продукти нарізати невеликими шматочками і переміщуються в блендер.
  • Пристрій перетворить їх в кашку.
  • Горіхи також обробляються блендером до стану дрібної крихти. Краще взяти асорті з фундука, арахісу і волоських горішків.
  • Подрібнені продукти змішуються.
  • Вийшло «тісто» ділиться на 8 – 9 частин, кожна з яких формується в батончик.
  • Вітамінні заготівки сушаться 90 хвилин в духовій шафі при температурі 60 – 70 градусів.

Таке корисне ласощі стане відмінним доповненням до ситного сніданку, наприклад, до яєчні з беконом.

Смузі на сніданок — користь і смак

Інгредієнти: половина склянки м’якого тофу, 1 склянку ванільного соєвого молока, стиглий, але не почорнілий банан, половина склянки арахісового масла.

  • Банан очищається від шкірки і разом з тофу нарізати невеликими шматочками.
  • Продукти з першого кроку збиваються з соєвим молоком і арахісовим маслом.
  • Вийшло частування відразу можна пити.

Такий ситний поживний напій сподобається і вегетаріанцям. Адже в ньому немає продуктів тваринного походження. При цьому частування насичений рослинними білками та різними корисними речовинами.

Яєчне суфле зі шпинатом і сиром

Інгредієнти: півкіло молодих листя шпинату, 2 зуб. часнику, склянка нежирного молока, 220 г м’якого козячого сиру, 4 яйця, 40 г борошна, 2 ст. л. Пармезану, масло оливи, сіль, перець.

  • Добре промиті молоді листочки шпинату відправляються в сотейник без масла. До них додається сіль, перець. Зелень залишається на вогні, поки не зів’яне.
  • Далі шпинат віджимається через марлю від зайвої рідини, дрібно ріжеться. Можна подрібнити його блендером.
  • На розігрітому оливковому маслі обсмажується часник. До нього додається борошно. Приготування триває 2 – 3 хвилини.
  • Додається молоко. Коли суміш загусне, вона перекладається на велику миску для остигання.
  • До вмісту сковорідки додається два види сиру, яєчні жовтки, сіль.
  • В окремому посуді білки збиваються до стійкої піни.
  • Шпинат з’єднується з усіма іншими продуктами. Білки втручаються до нього дуже обережно, щоб не осіли.
  • Маса розкладається по промасленим керамічним формочках і запікається 13 – 15 хвилин. Оптимальна температура – 200 градусів.

Такий білковий сніданок можна подавати і гарячим, і холодним.

Цветаевский яблучний пиріг

Інгредієнти: 90 г масла, 290 г жирної сметани, склянка з гіркою борошна, 1 мал. ложка розпушувача, 170 г цукрового піску, 1 ст. л. крохмалю, ваніль, 3 яблука.

  • 20 г цукру з’єднуються з пекарським порошком. Відразу додається борошно (крім 1 ст. л.) і все розм’якшене масло.
  • У тісто переміщається і 90 г сметани. Замішується м’яка липковатая маса, яка завертається в пакет і забирається на півгодини в прохолоду.
  • Далі тісто розкочується в корж. Він розрівнюється по формі. Ліпляться середні бортики.
  • Яблука чистяться, нарізати тонкими пластинками. Шматочки викладаються в «кошик» з тіста.
  • Для заливки з’єднується інша сметана, 1 ст. л. борошна, крохмаль, цукор, що залишився і ваніль за смаком. Інгредієнти перемішуються. Заливка виливається на пиріг.

Пиріг випікається в гарячій духовці 55 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів. Бажано витримати готовий десерт кілька годин у холодильнику і тільки потім нарізати.

Пшоняна каша з яйцем пашот

Інгредієнти: півсклянки пшона, 2 ст. очищеної води, щіпка солі, 30 масла, куряче яйце, 60 г бринзи, трохи чорного меленого перцю, сушена петрушка.

Дивіться також:  Пиріг з яблуками з листкового тіста – 8 рецептів шарлотки

  • Добре промита крупа солиться, заливається водою і вариться при частому помішуванні 15 – 17 хвилин.
  • За пару хвилин до готовності страву додаються масло і перець за смаком. Каша упаривается в щільно закритій каструлі.
  • Окремо у великій ємності нагрівається вода. Коли рідина стане гарячою (90 градусів), вона солиться. Віночком в центрі робиться воронка, в яку вбивається яйце і вариться 2 хвилини.
  • Гаряча каша викладається в тарілку, посипається кубиками бринзу і сушеної петрушкою.

Яйце акуратно виловлюється шумівкою і укладається поверх порції пшінки.

Оладки зі шпинатом і сиром

Інгредієнти: 270 г шпинату і м’якого сиру, 2 яйця, по 2 ст. л. пшеничного та кукурудзяного борошна, стільки ж олії, сіль.

  • У сковороду без масла викладається шпинат і прогрівається до м’якості. За цей час зелень повинна зменшитися в розмірі.
  • Яйця збиваються окремо, солятся і перемішуються вже зі злегка остигнув шпинатом.
  • У масу додається два види борошно, сир. Можна додати ще трохи солі. Суміш залишають хвилин на 15.
  • У сковорідці розігрівається масло. Вийшло в минулому кроці тісто викладається в неї ложкою.
  • Оладки обсмажують з двох сторін до готовності.

Такий сніданок з сиру і шпинату подається зі свіжою сметаною.

Закусочні солодкі грінки до сніданку

Інгредієнти: цілий батон, 2 яйця, цукровий пісок за смаком, 1/3 ст. молока.

  • Білий хліб нарізати акуратними однаковими шматочками.
  • Яйця розтираються з цукром-піском. Достатньо буде 2 – 3 ст. л.
  • В яєчну суміш виливається молоко. Компоненти добре перемішуються.
  • В солодку рідину з яйцями занурюються шматочки батона.

Грінки обсмажують на розігрітому олії до рум’яності.

Вівсяна каша Геркулес в мультиварці

Інгредієнти: 1 ст. вівсяних пластівців, 2 ст. молока, рідкий мед за смаком, яблуко.

  • Сухі пластівці відразу висипаються в чашу приладу, змащену будь-яким жиром. Краще всього, звичайно, використовувати масло.
  • Слідом виливається нехолодну молоко. За бажанням його можна замінити звичайною водою.
  • Залишилося додати мед, закрити кришку і активувати пристрій на 20 хвилин у відповідному режимі (зазвичай це «Каша»).

Готова каша подається до столу з шматочками свіжого яблука.

Французькі тости з бананами і сиром

Інгредієнти: 8 шматочків білого тостового хліба, великий стиглий банан, 1 ст. л. рідкого меду, 5 яєць, 60 г твердого сиру, 6 ст. л. молока, цукрова пудра, вершкове масло.

  • З хліба зрізують всі скоринки. При цьому шматочки потрібно по два укладати один на одного, щоб їх краї поєдналися.
  • Яйця злегка збиваються з молоком.
  • Сир крупно треться.
  • Банани розминаються. Але можна залишити і дрібні шматочки фрукта.
  • Тертий сир змішується з розім’ятим фруктами і рідким медом.
  • Вийшла начинка викладається на середину кожного шматочка хлібної. Зверху конструкція накривається другим скибочкою.
  • Заготовки з усіх боків умочують в молочно-яєчної суміші.
  • Тости обсмажуються на сковороді в розігрітому вершковому маслі з обох сторін. Вони повинні вийти апетитного карамельного кольору. Зазвичай на це йде 3 – 4 хвилини (на одну сторону).

До столу готовий сніданок подається гарячим.

Сніданок — найважливіший прийом їжі за весь день. Він повинен бути поживним, корисним і, звичайно ж, смачним. Адже це не тільки прості калорії і вітаміни, але і заряд позитивної енергії для продуктивного робочого дня!