Сніданок з яєць – 10 швидких рецептів смачних і поживних страв, ідеї для гарного сніданку

Перший ранковий прийом їжі повинен стати самим ситним і поживним, щоб ми могли довго і продуктивно працювати, бути активними і енергійними. Добре справляються з цим завданням різні варіанти сніданків з яєць.

Омлет з яєць з помідорами на сніданок

Правильно приготований омлет – дуже смачне і ніжне блюдо. Воно зазвичай подобається і дорослим, і дітям. Особливо вдалі його варіації з овочами.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • томат – 1 великий;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 3 пера;
  • молоко – 60 мл;
  • сіль.

Приготування:

  • Овочі промити і при необхідності почистити. Томати повинні бути зрілими, але не переспевшими. Дуже соковиті овочі погано підходять для приготування омлету.
  • Спочатку в сковорідці з будь-яким жиром засмажити шматочки цибулі. За своїм смаком можна зробити їх дрібними або середніми.
  • Окремо злегка збити сирі яйця, змішати їх із сіллю і молоком.
  • Вилити масу до овочів, тільки коли з ємності випарується основна частина соку від томатів.
  • Зверху розсипати рубаний зелений лук.
  • Готувати частування під кришкою 8 – 9 хвилин на помірному вогні.

Таке блюдо з яєць на сніданок завжди подається гарячим. Можна доповнити його соусами на основі томатної пасти.

Макарони з яйцем

Якщо всі домашні люблять макарони, їх цілком можна приготувати і в якості ситного сніданку.

Інгредієнти:

  • будь-які макаронні вироби – 430 – 450 г;
  • яйця – 4 великих;
  • бекон і сир – за бажанням;
  • сіль, зелень.

Приготування:

  • Зварити макарони до готовності. Підійде будь-вид.
  • Яйця ретельно збити окремо з сіллю. Можна всипати до них і улюблені спеції.
  • Якщо використовується сир, його відразу потрібно потерти і змішати з яєчною масою.
  • Макарони відкинути на друшляк, змішати з сирно-яєчної масою. Прогріти на плиті до тих пір, поки яйце не затвердіє, а сир не розплавиться.

Якщо планується доповнити такий смачний сніданок беконом, то останній потрібно окремо обсмажити тонкими смужками до рум’яності і легкого хрускоту, а потім змішати з основною стравою.

Яєчні млинці

Смачніше всього подавати такі млинці з різноманітними начинками – сирної, м’ясної, сирною, часниковою. У рецепті вказано кількість інгредієнтів на 1 млинець.

Інгредієнти:

  • сире яйце – 1 велике;
  • жирне молоко – 30 мл;
  • сіль і масло.

Приготування:

  • Збити яйце з дрібною сіллю за смаком. На цьому етапі можна додати до нього перець.
  • Влити молоко. Повторити збивання.
  • Обсмажити млинець стандартним чином на сковорідці з невеликою кількістю рослинного жиру.
  • Зверху за бажанням викласти будь-яку начинку і згорнути корж рулетом.

Смачно подавати частування з начинками з порізаної шинки, тертого сиру і кубиків маринованих огірків.

Дивіться також:  Пшенична каша в мультиварці – 6 рецептів

Цікавий варіант наповнення для млинця – куряче м’ясо + майонез + кисле яблуко. Але можна придумати і інші цікаві комбінації смаку.

Простий сніданок з яєць і сосисок

Замість набридлої яєчні з сосисками, з того ж переліку продуктів вийде приготувати більш цікаве смачне блюдо. Головне, щоб під рукою у господині виявилися невеликі керамічні формочки.

Інгредієнти:

  • сосиски (вершкові) – 5 шт.;
  • кетчуп – 2 ст. л.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • яйця – 5 шт.;
  • бульйон (будь-який) – повний стакан;
  • цибуля – 2 шт.;
  • спеції, олія, сіль.

Приготування:

  • Розігріти невелику промазану олією сковорідку.
  • Першим ділом висипати в неї цибулю, очищений і порубаний дрібними шматочками.
  • Коли овоч зарум’яниться, додати до нього довільно нарізані сосиски. Обсмажити компоненти разом.
  • Засипати суху борошно. Смажити, поки маса на сковорідці не почне пінитися.
  • На цьому етапі влити бульйон, додати кетчуп, сіль, спеції.
  • Довести суміш до закипання і зняти сковорідку з конфорки.
  • Розкласти отриману обсмажену масу по невеликих формочках. На кожну буде досить по 2 – 3 ст. л.
  • Зверху на порцію вилити по яйцю, намагаючись зберегти жовток цілим. Якщо під рукою виявилося вершкове масло, варто додати його в кожну формочку по невеликому шматочку.
  • Поставити ємності на деко. Запікати 10 – 12 хвилин при 200 градусах.

Відразу ж подати страву до столу в гарячому вигляді.

Яйце, запечене в авокадо

Лише рідкісні господині наважуються спробувати поєднання яєць і авокадо. І дарма, адже воно дуже вдале.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • в’ялені томати – 2 ст. л.;
  • хлібці, сіль, білий перець.

Приготування:

  • Насамперед потрібно поставити духовку розігріватися до позначки 200 градусів.
  • Яйця поділити на складові.
  • Авокадо розрізати на 2 частини. Плід повинен бути стиглим і м’яким. Шкірку зрізати з нього не потрібно, а ось кісточку необхідно акуратно видалити.
  • Ложкою обережно збільшити поглиблення посередині кожної половинки. Вилити всередину нього жовток. Для стійкості можна злегка зрізати у авокадо нижню частину.
  • Перекласти половинки плода в жароміцну форму. Зверху залити жовток у поглибленні білком – скільки вміститься.
  • Присолити і поперчити авокадо з начинкою.
  • Довільно розсипати кубики в’ялених томатів.
  • Запікати частування не більше чверті години.

Подати готовий сніданок з молоком і яйцем разом з хрусткими тостами.

Класичний «Крок-мадам»

Таку незвичну назву отримав популярний бутерброд, родом з Франції. Зверху його завжди прикрашає смажене яйце, нагадує про моду на витончені жіночі капелюшки.

Інгредієнти:

  • тостовий хліб – 4 скибочки;
  • вершкове масло – 60 г;
  • твердий сир – 80 – 100 м;
  • шинка – 80 – 100 м;
  • салатні листя – 2 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль і зелень.
Дивіться також:  Як приготувати печінку яловичу смачною і м’якою?

Приготування:

  • Розм’якшити вершкове масло. Ретельно обмазати їм кожен хлібний шматочок з усіх боків.
  • Підрум’янити основи для сніданку на сухій сковорідці до появи легкої рум’яної скоринки з одного боку.
  • На два хлібних скибочки викласти пластинку сиру. Почекати, поки він трохи розплавиться.
  • Додати слайсы шинки, рубану зелень і салатні листя. Накрити заготовки залишилися хлібними шматочками.
  • Під кришкою прогріти бутерброди ще півхвилини.
  • З яєць окремо приготувати 2 порції яєчні, посоливши їх в процесі. Варто скористатися формою, щоб глазуньи не вийшли за розміром більше, ніж скибочки хліба.
  • Викласти готові яйця зверху тостів.

Подати смачний сніданок з ароматним чаєм/кавою.

Курячі рулети з перепелиними яйцями

Страва, приготовлена за таким рецептом, відмінно підходить для дитячого меню. Його можна подати навіть малюкам старше 1 року.

Інгредієнти:

  • морква, картопля, цибуля, куряче яйце – 1 шт.;
  • куряче філе – півкіло;
  • перепелині яйця – 6 – 7 шт.;
  • свіжа зелень – пучок;
  • сіль.

Приготування:

  • Перетворити курятину в однорідний ніжний фарш.
  • Міні-яйця зварити до твердої серединки і почистити.
  • Овочі прямо сирими подрібнити за допомогою середньої терки. Зелень дрібно порізати.
  • Змішати вийшло «різноцвіття» з рештою курячим яйцем, сіллю, фаршем.
  • Викласти масу на промаслений фольгу. Посередині одне за іншим «гусінню» розподілити перепелині варені яйця.
  • Допомагаючи собі фольгою, сформувати рулет. Загорнути його в покриття. Запікати при 180 градусах 20 – 25 хвилин.

Щоб частування вийшло більш апетитним на вигляд і позбулося своєї аристократичної блідості, варто залишити його в духовці ще на 7 – 8 хвилин без покриття при 200 градусах.

Рецепт з беконом

Дуже смачною виходить яєчня по-американськи з копченим беконом.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • копчений бекон – 70 г;
  • черрі – 2 – 4 шт.;
  • сіль і свіжа зелень.

Приготування:

  • Спочатку потрібно гарненько засмажити тонкі смужки бекону. Варто зробити їх рум’яними і хрусткими.
  • Потім додати в сковорідку половинки чері. Потомити інгредієнти разом пару міну.
  • Зверху вилити сирі яйця. Прямо в сковорідці продукти перемішати лопаткою.
  • Посолити їх і щедро засипати подрібненою зеленню.

Подати яйця з беконом до сніданку з хрусткими тостами і свежесвареным кави. Таке блюдо відмінно доповнює гострий кетчуп або соус барбекю.

Готуємо незвичайну вівсянку

Коли звична вівсяна каша вже встигла порядком набриднути всій родині, можна поекспериментувати з більш цікавими рецептами на її основі. Наприклад, поєднувати пластівці з курячими яйцями.

Дивіться також:  Фунчоза з куркою – 7 рецептів, як приготувати фунчозу

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 60 – 70 г;
  • куряче яйце – 1 велике;
  • бджолиний мед – ½ ст. л.;
  • фруктово-ягідне асорті – за бажанням.

Дуже важливо використовувати для приготування обговорюваного страви сковорідку з антипригарним покриттям. Масло для такого рецепту не знадобиться.

Приготування:

  • На обрану суху сковорідку потрібно висипати відразу всі вівсяні пластівці.
  • Обсмажити їх на малому вогні протягом 2,5 – 3 хвилин. При цьому дуже важливо постійно помішувати пластівці, ні в якому разі не даючи їм підгоріти.
  • Продукт буде готовий до подальшої обробки, коли злегка зарум’яниться. Крім того, повинен з’явитися явний приємний горіховий аромат.
  • Тільки потім до вівсянці можна виливати велике сире яйце.
  • Відразу після його додавання в сковорідку до пластівців варто почати активну помішування інгредієнтів. Найзручніше працювати з ними за допомогою дерев’яної лопатки. Потрібно зробити так, щоб яйце рівномірно розподілилося по всій ємності і покрило всі пластівці.
  • Закрити сковорідку кришкою і залишити на мінімальному вогні 1 хвилину. Після виключення не знімати ємність з усім вмістом з вогню ще стільки ж часу. Це потрібно, щоб вівсянка встигла стати більш м’якою.
  • Перекласти вийшло блюдо на тарілку, заправити його медом і добре перемішати.

Частування відмінно доповнять шматочки різних фруктів і ягід. Підійдуть будь-які плоди по смаку господині і всіх домашніх.

Сніданок з яйцем-пашот

Варені яйця пашот виходять дуже незвичайними. Вони щільні зовні і ніжні, напіврідкі всередині. Для повноцінного сніданку залишається лише доповнити їх тостами.

Інгредієнти:

  • багет – 70 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершковий сир – 60 г;
  • зелена спаржа – 3 стебла;
  • шпинат – 30 г;
  • сіль.

Приготування:

  • Дрібно порізати промитий і обсушенный шпинат. Змішати його з м’яким вершковим сиром. За смаком присолити.
  • Багет порізати шматочками і підсушити на сковорідці, в духовці або тостері.
  • Намазати кожен теплий хлібний скибочку масою з першого кроку.
  • Спаржу варити протягом 1 хвилини, потім злегка засмажити на будь-якому жирі.
  • Зварити яйце пашот у воді з оцтом. Для цього, рухаючи виделкою по колу, зробити у воді вир, залити в неї яйце і варити до твердості жовтка, продовжуючи обертальні рухи.

Подати яйця разом з хрусткими тостами на сніданок. Поруч покласти готову спаржу.

Вирішуючи, що приготувати на сніданок, в першу чергу варто звернути свою увагу на страви з яєць. Вони смачні, бюджетні і зазвичай дуже прості у приготуванні. Залишиться лише вибрати сподобався рецепт, враховуючи наявність продуктів у холодильнику.

Прокрутка до верху