Сніжний Краб – що це? 4 рецепта приготування страв з крабовими паличками

Сніжний краб – це теж крабові палички. Багато хто вважає їх більш смачними, соковитими і «справжніми». Розгорнути палички не вдасться: вони спресовані, інакше поділяються на волокна, немов м’ясо краба.

«Сніжний Краб» — що це, склад

Основу паличок становить сурімі. У перекладі з японської – це подрібнений фарш риби. Для сурімі використовується біле м’ясо океанських риб з мінімальним вмістом жиру і високою щільністю: минтай, хек, скумбрія або путасу. У фарш використовується тільки філейна частина рибних тушок.

Після подрібнення і віджимання виходить низькокалорійний дієтичний напівфабрикат для крабових паличок з високим вмістом білка.

Крім рибного фаршу, до складу крабових паличок входять такі інгредієнти:

  • вода;
  • 3 види крохмалю;
  • цукор;
  • яйця;
  • сіль;
  • ароматизатори і барвники (кармін, масло смоли паприки).

Склад вказаний на упаковці продукту виробника. Інші палички відрізняються додаванням рослинної олії, стабілізатора і поліфосфатів (вологоутримуючої агента).

Популярні виробники крабових паличок і м’яса

Крабові палички в категорії «Сніжний краб» випускають відомі виробники морепродуктів:

  • Tokimo.
  • Російське море.
  • Санта Бремор.
  • Vici
  • Меридіан.

Список виробників складений на основі експертних даних Роскачества і являє собою рейтинг за вмістом білка. Самим білковим «Сніговим крабом» визнаний Tokimo (13,24%). Найменше сурімі поклали палички Меридіана – всього 8,01%.

Якщо порівнювати білкову цінність і вартість, самими «рибними», якісними і демократичними Роскачество вважає палички Vici Сніжний краб.

Експерти радять визначати якість крабових паличок по етикетці. У смачних паличок на першому місці буде вказано рибний фарш сурімі. Вміст білка у якісного продукту не повинно бути нижче 8-10%, а вуглеводи (кількість крохмалю) не повинні перевищити 14%.

Роли зі «Сніговою крабом»

Дуже простий і швидкий рецепт. Сніжний краб в ролах може бути будь, вибір залежить від особистих переваг.

Дивіться також:  Салат з сухарикими і копченою ковбасою – 7 рецептів

Що потрібно: крабові палички, сир «Філадельфія», рис для суші, норі і кунжут.

Цей рол буде рисом назовні, тому використовуємо тільки половинку листа норі.

  • На лист з водоростей викласти рис, рівномірно розподілити.
  • Злегка кунжут обсмажити на сухій сковороді.
  • Норі з рисом посипати кунжутом і обережно перевернути.
  • На лист покласти м’який сир і крабові палички.
  • Загорнути роли і нарізати на 6 частин.

Роли готові.

Порада: замість «Філадельфії» можна взяти будь-м’який сир.

Хрусткий крабовий салат

Продукти не вимагають додаткової підготовки, тому салат готується не більше 10 хвилин. Виходить пікантна хрустка закуска.

Інгредієнти для салату:

  • «Сніжний краб» будь-якого виробника – 200 г;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • сир твердий – 100 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • сухарі – 40 г;
  • майонез – 100 г;
  • петрушка, кріп, зелена цибуля, сіль – за смаком.

Приготування:

  • Сир крупно натерти.
  • Палички, перець і зелень дрібно порізати, додати квасолю.
  • Заправити салат майонезом, злегка посолити, добре перемішати.
  • Сухарики додати безпосередньо перед подачею.
  • Перемішати ще раз. Можна додати часник.

Салат готовий.

Закуски з сухариками потрібно з’їдати швидко. Інакше вони втрачають оригінальний хрускіт.

Сендвіч з м’ясом краба

Оригінальний гарячий бутерброд з крабовим м’ясом або паличками буде ніжним, соковитим, з хрусткою сирною скоринкою.

Інгредієнти:

  • крабове м’ясо (крабові палички) – упаковка;
  • хліб тостерний – 4 скибочки;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1/4 шт.;
  • селера – 100 г;
  • сир – 50 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • майонез – 50 г;
  • улюблені спеції – 1 ч. л.;
  • сіль;
  • перець мелений.

Приготування сендвічів з «Снігової краба» не займе багато часу:

  • Овочі дрібно нарізати.
  • Сир натерти на дрібній тертці.
  • Змішати крабове м’ясо і майонез.
  • Додати приправи, нарізані овочі, перемішати.
  • Посолити і поперчити за смаком.
  • Хлібні скибочки з обох сторін намазати маслом.
  • Покласти салат на скибочку, притиснути іншим скибочкою, посипати сиром.
  • Розігріти на сковороді вершкове масло і обсмажити на грилі до розплавлення сиру.
Дивіться також:  Салат з скумбрії консервованої – 9 рецептів приготування

Класичний крабовий крем-суп

На приготування ніжного і густого супу з крабового м’яса або паличок «Сніжний краб» потрібно:

  • крабовий продукт – 650 г;
  • свіжоприготований бульйон з риби – 2 склянки;
  • молоко (краще жирне) і вершки – 2 склянки;
  • яйця курячі – 5-6 штук;
  • масло вершкове – 140 г;
  • цибулю зелений – 100 р;
  • зелень селери – 50 г;
  • борошно пшеничне – 2 ст. л. з невеликою гіркою;
  • херес (або інше кріплене вино за бажанням) – ¼ склянки;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • перець мелений (червоний і чорний) – за смаком;
  • лимон – 1.

Від варених яєць залишаться білки – їх можна використовувати, наприклад, в салаті.

Спосіб приготування:

  • У охолоджених крутих яєць відокремити жовтки, добре розім’яти і протерти.
  • На маленькому вогні розпустити вершкове масло, додати дрібно нарізаний зелений лук і селеру, тушкувати 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
  • Потім ввести муку і тримати на вогні ще пару хвилин. Щоб не утворилися грудочки, заважати постійно.
  • Збити вершки в стійку піну.
  • У каструлю з маслом і зеленню по черзі додати: херес, бульйон, молоко і вершки. Масу добре нагріти, постаратися до кипіння не доводити.
  • Додати розтерті жовтки, сіль, перець, покласти крабове м’ясо шматочками. Суп готовий, його можна розлити по порційних тарілках.
  • Присипати червоним перцем і прикрасити тонкими часточками лимона.
Прокрутка до верху