Колись, згідно з біблійним переказом, сочевичний суп вплинув на всю історію людства. Багато вчених любили цю страву і називали його «солодше делікатесів». Зараз суп з червоної, жовтої і зеленої сочевиці готують у багатьох країнах, а в деяких страва є традиційним. Цей суп містить джерело корисних речовин, наділяє організм силою та енергією.
Класичний сочевичний суп
Готується страва з:
- сочевиці жовтою або червоною – 300 г;
- моркви – 2-4 коренеплоду;
- цибулі – 1 шт.;
- часникових зубів – 5-6 штук невеликого розміру;
- коріандру в молотом вигляді – 0,5 ч. л.;
- сухих ароматних трав – за смаком;
- перцю;
- води або бульйону – 1 л;
- солі;
- олії оливи.
Цибулю нарізати дрібними кубиками і відправити підсмажуватися на олії. Моркву з часником очистити, подрібнити в блендері і додати до цибулі. Слідом відправити коріандр, сіль, тушкувати без кришки на слабкому вогні.
Сочевицю промити в 7-ми водах, додати до овочевої піджарки. Поперчити, присипати спеціями. Залити бульйоном і варити близько 20 хвилин. Подати зі свіжою зеленню.