Сочевичний суп – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Колись, згідно з біблійним переказом, сочевичний суп вплинув на всю історію людства. Багато вчених любили цю страву і називали його «солодше делікатесів». Зараз суп з червоної, жовтої і зеленої сочевиці готують у багатьох країнах, а в деяких страва є традиційним. Цей суп містить джерело корисних речовин, наділяє організм силою та енергією.

Класичний сочевичний суп

Готується страва з:

  • сочевиці жовтою або червоною – 300 г;
  • моркви – 2-4 коренеплоду;
  • цибулі – 1 шт.;
  • часникових зубів – 5-6 штук невеликого розміру;
  • коріандру в молотом вигляді – 0,5 ч. л.;
  • сухих ароматних трав – за смаком;
  • перцю;
  • води або бульйону – 1 л;
  • солі;
  • олії оливи.

Цибулю нарізати дрібними кубиками і відправити підсмажуватися на олії. Моркву з часником очистити, подрібнити в блендері і додати до цибулі. Слідом відправити коріандр, сіль, тушкувати без кришки на слабкому вогні.

Сочевицю промити в 7-ми водах, додати до овочевої піджарки. Поперчити, присипати спеціями. Залити бульйоном і варити близько 20 хвилин. Подати зі свіжою зеленню.

Дивіться також:  Суп харчо – 8 рецептів приготування в домашніх умовах