Відбивні зі свинини на сковороді – страва, яку знають всі і напевно не раз готували. Воно виходить не тільки смачним, але ще і дуже ситним. Спробуйте урізноманітнити свій звичайний раціон, скориставшись запропонованими рецептами.
Класичні відбивні зі свинини на сковороді
Приготувати відбивні по даному рецепту елементарно. Вже буквально через 20 хвилин ви вже зможете подавати страву.
Продукти для приготування:
- два яйця;
- спеції;
- півкілограма м’яса;
- одна упаковка панірувальних сухарів;
- 150 грам борошна;
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, даємо йому висохнути і перетворюємо на пластини середнього розміру так, щоб вони були не занадто товсті. Після цього відбиваємо.
- Додаємо спеції, які подобаються, і всі заготовки спочатку опускають в ємність з борошном, потім в миску з трохи збитим яйцем і нарешті, в панірувальні сухарі.
- Відправляємо заготовки на добре прогріту сковороду і тримаємо м’ясо, обсмажуючи з обох боків до утворення красивого кольору.
Маринад для соковитих відбивних зі свинини
Отримати більш м’яке і соковите блюдо можна дуже просто. Досить зробити маринад для відбивних.
Необхідні продукти:
- ложечка базиліка, чорного перцю;
- 50 грам гірчиці;
- 4 зубчики часнику;
- маленька баночка сметани;
- дві ложки меду.
Процес приготування:
- Всі інгредієнти зі списку необхідно змішати і цією масою добре обмазати кожен шматок м’яса.
- Прибрати заготовки в емальований посуд, залити зверху залишками маринаду.
- Прикрити чим-небудь ємність і залишити на 24 години в холодильнику.
Після цього м’ясо можна смажити.
Не забудьте перед приготуванням його підсолити.
Соковиті відбивні зі свинини з грибами
Ще один рецепт, що дозволяє надати звичайним отбивным новий смак.
Необхідні продукти:
- гриби – 0,15 кг;
- 50 грам будь-якого твердого сиру;
- різні приправи за своїм смаком;
- півкілограма м’яса;
Процес приготування:
- М’ясо необхідно промити, дати йому висохнути природним шляхом або прискорити процес за допомогою серветок. Нарізати його на шматки так, щоб вони були не надто великими і не товстими, приблизно, до 10 міліметрів. Після цього їх добре відбиваємо.
- Кладемо приправи, які подобаються, і смажимо на гарячій сковороді з маслом до гарного кольору.
- Зменшуємо вогонь майже до мінімального рівня, кладемо на кожну відбивну нарізані скибочками гриби, солимо і перчимо їх, зверху покриваємо тертим сиром.
- Закриваємо сковороду кришкою і готуємо ще хвилин 10 до повного розплавлення сиру.
Рецепт приготування в клярі
Відбивні зі свинини в клярі навряд чи потребують представлення.
Це максимально просте і при цьому шалено смачне блюдо, яке ідеально підходить до будь-якого гарніру.
Необхідні продукти:
- олія для смаження;
- будь-які приправи за бажанням;
- два яйця;
- приблизно півкілограма м’яса;
- 150 грам борошна.
Процес приготування:
- Для початку підготуйте м’ясо. Його обов’язково потрібно промити, прибрати все зайве, дати повністю висохнути і нарізати на шматки. Потім можна скористатися спеціальним молоточком або ножем, щоб злегка відбити заготовки.
- Використовуємо сіль, перець або інші спеції за смаком, а потім опускаємо кожен шматок в ємність з борошном і в заздалегідь збите яйце. До яйцю можна додати якісь трави.
- Викладаємо м’ясо на гарячу сковороду з маслом і тримаємо на середньому вогні близько п’яти хвилин з кожної сторони. Не робіть занадто сильний вогонь, інакше тісто може підгоріти, а м’ясо буде ще сирим.
Готуємо з сиром
Відбивні з сиром – безпрограшний варіант, адже він практично з усіма продуктами поєднується просто ідеально.
Необхідні інгредієнти:
- спеції;
- 400 грам свинини;
- півсклянки борошна;
- 0,1 кг сиру;
- одне яйце.
Процес приготування:
- Як завжди, починаємо підготовку з обробки м’яса. Його необхідно добре промити, обсушити, наприклад, за допомогою паперових серветок, і нарізати на шматки. Їх товщина повинна бути не більше сантиметра. Потім відбийте їх спеціальним молоточком або ж скористайтеся зворотною стороною леза ножа.
- Натріть кожен шматочок м’яса обраними спеціями, бажано, щоб серед них був стандартний набір: сіль і чорний мелений перець.
- В окрему ємність поміщаємо яйце, злегка збиваємо його (можна ще з’єднати з травами) і в іншу кладемо борошно. М’ясо обвалюють спочатку в борошні, потім в яйці.
- Прогріваємо сковороду з маслом, робимо середній вогонь і викладаємо відбивні. Їх потрібно смажити з обох сторін приблизно по п’ять хвилин, щоб вони встигли просмажиться, але кляр при цьому не підгорів.
- Подрібнюємо сир будь-яким способом, можна натерти або нарізати на тонкі шматочки. Кладемо стружку на вже готові, але ще гарячі відбивні, щоб вона розплавилася.
З ананасами і сиром
Необхідні продукти:
- 150 грам сиру;
- різні приправи;
- близько 600 грам свинини;
- 50 грам сметани;
- кілька кілець консервованих ананасів.
Процес приготування:
- Свинину промиваємо, даємо їй добре обсохнути, нарізаємо на шматки товщиною до 15 міліметрів та відбиваємо молоточком.
- Приправляємо спеціями за смаком, наприклад, перцем і сіллю. Викладаємо їх на прогріту сковороду з олією.
- Коли одна сторона обсмажиться, перевертаємо м’ясо, промазуємо вже рум’яну частина сметаною, зверху кладемо кільце ананаса і покриваємо його тертим сиром.
- Закриваємо сковороду кришкою, робимо вогонь трохи менше і доводимо до готовності протягом 15 хвилин.
Готуємо по-французьки на сковороді
Це блюдо багато звикли робити в духовці, але не біда, якщо її немає, адже можна скористатися сковородою.
Інгредієнти для приготування страви:
- одна цибулина;
- 0,15 кг сиру;
- свинина – 0,6 кг;
- будь-які приправи;
- 0,1 кг сметани (можна взяти і майонез).
Процес приготування:
- Свинину, звичайно, перед подальшим приготуванням потрібно промити і дати їй висохнути. Потім нарізаємо її на шматки і добре їх відбиваємо молоточком або зворотною стороною ножа.
- Додаємо приправи за своїм бажанням і викладаємо заготовки на гарячу сковороду з розігрітим на ній маслом. Починаємо обсмажувати.
- Коли одна сторона вже стане золотистого кольору, відбивну перевертаємо, добре промазуємо майонезом або сметаною, поверх кладемо кілька кілець цибулі і тертий або ж нарізаний на тонкі пластинки сир.
- Зменшуємо рівень нагріву, прикриваємо сковороду кришкою і доводимо страву до готовності протягом ще 15 хвилин. Необхідно щоб м’ясо «дійшло», а сир розплавився.
Смажені відбивні з шийки свинини
Відбивні з шийки свинини – зовсім легкий рецепт з приголомшливим результатом. Подавати їх можна з будь-яким гарніром і соусом.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- 0,6 кг свинячої шийки;
- спеції на свій смак;
- 0,1 кг борошна;
- 0,1 літра вершків.
Процес приготування:
- Шийку промиваємо, даємо їй обсохнути і нарізаємо на шматочки середнього розміру товщиною в один сантиметр. Відбиваємо їх, скориставшись молоточком або ножем. На цьому етапі кладемо приправи.
- Яйце злегка збиваємо, змішуємо з вершками, можна додати до них солі і перцю. Опускаємо в цю суміш шматочки м’яса. В принципі, можна відразу перейти до подальшої готуванні, а можна залишити на годину для просочення, щоб вони вийшли більш соковитими і м’якими, адже свинина дуже любить різні маринади.
- Присипаємо заготовки борошном і відправляємо їх на гарячу сковороду. Необхідно обсмажити шматочки приблизно по п’ять хвилин, не забуваючи перевертати.
Всі рецепти приготування свинячих відбивних дуже прості, з ними впорається навіть той, у кого мало досвіду в готуванні. І в результаті вийде страва, що підходить як для сімейного обіду, так і для зустрічі гостей.