М’ясні чебуреки – це дуже смачне ласощі. Але неправильно приготовлена начинка, може зіпсувати все враження. Щоб вийшов соковитий фарш для чебуреків, необхідно правильно підготувати продукти.
Традиційний соковитий фарш із баранини для чебуреків
Секрет ідеальних чебуреків полягає в начинці для чебуреків, яка обов’язково повинна бути соковитою. Дуже важливо правильно її приготувати, щоб під час смаження не витікав сік з тіста. Первинний, традиційний рецепт приготування передбачає використання баранячого м’яса.
Інгредієнти:
- перець;
- бараняче м’ясо – 750 гр;
- вода – 300 мл;
- сіль;
- курдючний жир – дрібно нарізаний 3 ст. ложки;
- цибуля – 3 цибулини.
Приготування:
- З лука видалити лушпиння. Нарізати на четвертинки.
- М’ясо промити. Видалити жили, плівки. Нарізати.
- Включити м’ясорубку. Закинути жир, м’ясо та цибулю.
- Посипати перцем. Підсолити. Перемішати.
- Щоб фарш рівномірно розподілявся по чебуреку, а не збивався в один щільний грудку, необхідно додати воду. Поступово Вливайте. Повинна вийти кашоподібна маса.
Готуємо начинку з курки — покроковий рецепт
З курячого м’яса виходить ніжна, тануча у роті начинка для чебуреків.
Інгредієнти:
- кріп сушений;
- куряче філе – 600 гр;
- хмелі-сунелі;
- вода – 100 мл;
- цибулина – 2 шт.;
- сіль;
- вершкове масло – 100 гр;
- перець.
Приготування:
- Курку промити. Видалити плівку. Нарізати.
- З цибулин прибрати лушпиння. Порізати на четвертинки.
- Включити м’ясорубку. Закинути цибулю і філе.
- У подрібнені продукти засипати сипучі інгредієнти. Розмішати.
- Щоб приготований продукт вийшов соковитим, влити воду. Розмішати.
Щоб начинка була соковитою і порадувала чудовим смаком, підготовлений фарш завжди додають воду. Ідеальний варіант, коли виходить схожа на сметану високої жирності кашоподібна густа суміш.
Рецепт приготування по-грузинськи
Цей рецепт відрізняється від класичного варіанту приготування тим, що фарш готується з використанням рису.
Інгредієнти:
- хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
- перець;
- свиняче м’ясо (найкраще шийна частина) – 750 г;
- сіль;
- рис варений – 120 г;
- вода – 250 мл;
- цибуля – 4 цибулини великого розміру.
Приготування:
- М’ясо промити. Підсушити паперовим рушником. Зрізати прожилки і плівки. Нарізати на шматки.
- Включити м’ясорубку. Прогнати м’ясні шматки.
- Лушпиння видалити з цибулин. Нашаткувати.
- Змішати м’ясо з цибулинами.
- Залити водою. Розмішати.
- Засипати спеції. Підсолити. Перемішати.
- Дати настоятися годину в холоді.
Соковитий фарш із свинини
Смак чебуреків багато в чому залежить від правильно приготовленого фаршу. На остаточне сприйняття страви впливає соковитість і аромат начинки. Тому важливо правильно підготувати фарш. У цьому рецепті, для соковитості, звичну воду замінюють кефіром.
Інгредієнти:
- чорний перець;
- жирний кефір – 140 мл;
- свинина – 600 г;
- зелень сушена;
- цибуля – 8 цибулин.
Приготування:
- Лушпиння зняти з цибулин. Подрібнити.
- М’ясний продукт промити. Видалити жили і плівки. Нарізати.
- Включити м’ясорубку. Помістити підготовлені продукти.
- Поперчити. Підсолити. Посипати зеленню. Розмішати.
- Влити кефір. Перемішати.
Начинка з яловичини
Цей варіант приготування містить маленький сюрприз. Звичайна вода у складі фаршу замінюється молоком або бульйоном. Виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
- перець;
- вирізка яловича – 550 г;
- сіль;
- м’ясний наваристий бульйон (можна використовувати молоко)– 250 мл;
- кріп – 50 г;
- цибуля великого розміру.
Приготування:
- Вирізку промити. Розрізати.
- Зняти лушпиння з цибулі. Подрібнити.
- Включити м’ясорубку. Закинути цибулю, потім вирізку.
- Кріп промити. Нашаткувати. Змішати з фаршем.
- Посолити. Посипати перцем.
- Влити молоко або будь бульйон. Перемішати.
Варіанти тесту
Начинка, звичайно ж, впливає на смак чебуреків, але не варто забувати і про правильно приготованому тесті, яка зобов’язана підкреслити дивовижний смак страви. Який би рецепт ви не вибрали, масу необхідно розкачати дуже тонко, щоб під час приготування тісто вийшло з хрусткою скоринкою зовні і в той же час ніжний і просоченим м’ясним соком всередині.
Класичний Рецепт
Інгредієнти:
- вода – 250 мл;
- олія соняшникова – 4 ст. ложки;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- борошно – 450 р.
Приготування:
- Необхідна глибока миска, куди засипають борошно.
- У центрі пальцем зробити поглиблення.
- Влити воду.
- Засипати сіль і налити олію.
- Взяти ложку. Розмішати. Якщо маса вийшла крутий і без проблем згортається в кулю, то помістити її в пакет і відправити на півгодини на холод. Якщо тісто рідкувате, то підсипати ще борошна.
Тісто чир-чир
Це заварне тісто, з яким легко працювати. Воно м’яке по консистенції, не потребує постійного подсыпании борошна, не так рветься, як за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- борошно -375 г;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- вода окріп – 250 мл;
- масло рослинне – 2 ч. ложки.
Приготування:
- В окріп всипати сіль. Розмішати.
- У миску просіяти борошно. Влити окріп. Борошно миттєво схопиться в грудку.
- Додати масло. Замісити.
- Більше в процесі замісу борошно додавати не треба. Тісто вийде еластичним, і не буде прилипати до рук. Залишити відпочити на півгодини.
На кефірі
Вважається, що приготоване тісто на кефірі, допомагає приготованим чебуреків залишатися м’якими навіть після того, як охолонуть.
Інгредієнти:
- кефір – 250 мл;
- яйце – 1 шт.;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- борошно – 450-600 р.
Приготування:
- У ємність залити кефір.
- Вбити яйце. Посолити. Розмішати.
- Ввести муку. Замісити. Дати півгодини відпочити.
Дріжджове тісто
Інгредієнти:
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- борошно – 450 г;
- вода – 250 мл;
- цукор – 1 ч. ложка;
- дріжджі сухі – 0,5 ч. ложки;
- олія соняшникова – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Змішати всі продукти. Залишити на годину.
- Довго відстоювати тісто не треба, тому що пишнота для чебуреків не потрібна.
- Обім’яти. Помісити протягом п’яти хвилин, щоб маса придбала гладкість.