Соковиті та мякі котлети з фаршу на сковороді – 10 рецептів приготування

Соковиті та м’які котлети з фаршу на сковороді – це страва, яка знайома кожному. Котлети можна без перебільшення назвати найпопулярнішою стравою з м’ясного, курячого чи рибного фаршу. Подавати їх можна в гарячому та охолодженому вигляді. Причому готувати котлети можна різними способами. Який рецепт вибрати під ті чи інші обставини чи набір продуктів, ми докладно розповімо у цій статті.

Класичні соковиті котлети з фаршу на сковороді.

Соковиті класичні котлети з фаршу на сковороді готуються із суміші фаршу з жирної свинини та яловичини. Саме від правильно підібраного фаршу залежить смак і структура майбутніх котлет. Як гарнір можна підібрати будь-які овочі, макаронні вироби або крупи.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Свиняча шия – 700 гр.
  • Білий хліб – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 80 мл.
  • Яловичина – 600 гр. (пісна)
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія вершкове – для смаження
  • Сіль за смаком
  • Борошно – для паніровки
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати м’які котлети з фаршу на сковороді? З черствого білого хліба зріжте кірки, розламайте м’якоть на шматочки і покладіть в миску. Залийте хліб молоком та залиште на 7-10 хвилин. Зубчики часнику та головку цибулі очистіть і дрібно порубайте ножем, можна натерти на тертці.

Жирну свинину і яловичину наріжте великими кубиками і прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте м’ясний фарш із цибулею. Також розімніть руками хліб і додайте його у фарш. Влийте у фарш ще 3-4 столові ложки води, додайте сіль та мелений перець за смаком, вимісіть фарш руками, відбиваючи його на дно миски. Готовий фарш заберіть у холодильник на півгодини.

Через півгодини дістаньте фарш із холодильника, вологими руками сформуйте рівні круглі котлети та обваляйте їх у борошні.

Обсмажте котлети на топленому маслі, на сильному вогні з обох боків. Потім складіть та доведіть їх до готовності під кришкою на повільному вогні.

М’які та соковиті котлети подавайте у гарячому вигляді з гарніром на свій смак. Смачного!

Соковиті та м’які котлети з курячого фаршу на сковороді

Соковиті та м’які котлети з курячого фаршу на сковороді виходять рум’яними та піджаристими. Для отримання відмінного результату фарш краще приготувати самостійно за допомогою м’ясорубки або блендера з курячого філе і м’яса з стегенця.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Філе куряче / фарш курячий – 500 гр.
  • Молоко – 60 мл.
  • Хліб білий – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти для котлет. Фарш можна купити вже готовий або приготувати його самостійно з курячого філе.

Крок 2. З хліба зріжте скоринки і замочіть м’якуш у молоці на кілька хвилин.

Крок 3. Очистіть від лушпиння цибулю та часник. Цибулину розріжте на 4 частини. Куряче філе обмийте і наріжте великими шматочками.

Крок 4. Далі прокрутіть філе разом із хлібом, цибулею та часником через м’ясорубку.

Крок 5. Курячий фарш посоліть, приправте перцем і розбийте куряче яйце. Добре вимісіть масу руками.

Крок 6. Мокрими руками сформуйте акуратні округлі котлети.

Крок 7. Добре прогрійте сковороду. Влийте олію і викладіть заготовки.

Крок 8. Смажте котлети на помірному вогні приблизно по 7 хвилин з кожного боку, куряче м’ясо готується досить швидко. Після того, як перевернете котлети на другий бік, накрийте кришкою сковороду.

Крок 9. До соковитих курячих котлет підійде будь-який легкий гарнір з круп або овочів. Смачного!

Смачні котлети з фаршу свинини на сковороді

Смачні котлети з фаршу свинини на сковороді – це легко, доступно та дуже ситно. Навіть без будь-якого кулінарного досвіду ваші котлети вийдуть рівними, красивими та апетитними. А як гарнір, до котлет ідеально підійде картопляне пюре і солоні огірочки.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Часник – 2 зуб.
  • Батон білий – 100 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Фарш свинячий – 600 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Фарш повністю розморозьте, цибулю, картоплю та часник очистіть та помийте.

Крок 2. З батона зріжте скоринку. М’якуш розламайте на великі шматки і замочіть у молоці.

Дивіться також:  Свиняча печінка – 10 простих та смачних рецептів приготування страв з печінки

Крок 3. Картоплю натріть на дрібній тертці. Цибулю та часник дрібно наріжте ножем або також натріть на тертці.

Крок 4. До фаршу додайте картопляну стружку, подрібнені цибулю та часник. Розімніть батон руками та отриману кашку також додайте в миску до фаршу.

Крок 5. Розбийте до фаршу одне яйце, посоліть і приправте до смаку. Добре вимісіть фарш, щоб він вийшов в’язким і однорідним.

Крок 6. Мокрими руками сформуйте котлети та обваляйте їх у сухарях.

Крок 7. Просушіть сковороду, влийте олію. Викладіть котлети на розігріту поверхню і смажте з одного боку до золотистої скоринки протягом 4-5 хвилин.

Крок 8. Потім переверніть котлети та смажте до готовності з іншого боку.

Крок 9. Готові котлети з фаршу свинини зніміть зі сковорідки, промокніть від олії на паперових рушниках і можна відразу подавати їх на стіл із гарніром з картоплі чи інших овочів. Смачного!

Соковиті котлети з фаршу яловичини

Соковиті котлети з фаршу яловичини виходять м’якими та ніжними. Як відомо, яловичина є дуже корисним та поживним видом м’яса. Ми розкриємо декілька секретів приготування яловичих котлет, які ви легко зможете перейняти та застосувати у своїх кулінарних експериментах.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 шт.
  • Яловичина нежирна – 500 грн.
  • Часник – 2 зуб.
  • Молоко – 100 мл.
  • Суміш перців мелена – до смаку.
  • Хліб чорний житній – 1 шматок.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок чорного житнього хліба розламайте навпіл і залийте молоком. Залишіть на кілька хвилин, щоб він розм’якнув.

Крок 2. Почистіть картоплю, цибулю та часник, підготуйте нежирну яловичину для фаршу. Наріжте ці інгредієнти великими шматочками.

Крок 3. Прокрутіть яловичину, картоплю, цибулю та часник через м’ясорубку. Додайте у фарш розмоклий хліб і прокрутіть отриману масу через м’ясорубку ще раз.

Крок 4. Розбийте куряче яйце, посоліть і приправте фарш до смаку, перемішайте.

Крок 5. Готовий фарш повинен вийти в’язким і однорідним, тоді котлети добре триматимуть форму і вийдуть пишними.

Крок 6. З фаршу вологими руками зліпите акуратні овальні котлети і викладіть їх на розпечену олію. Смажте їх по 5-7 хвилин з кожного боку до апетитної рум’яної скоринки на помірному вогні.

Крок 7. Готові соковиті яловичі котлети подавайте на стіл у гарячому вигляді. Смачного!

М’які котлети з фаршу індички на сковороді

Котлети з фаршу індички на сковороді виходять дуже повітряними та соковитими, за рахунок додавання вівсяних пластівців та овочів. Котлети можна подати на обід чи вечерю з різними гарнірами з картоплі, каш чи макаронів. Через те, що котлети з індички нежирні, їх можна їсти в охолодженому вигляді.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Грудка індички – 500 гр.
  • Борошно – для панірування.
  • Корінь селери – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 0,5 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте філе індички. Овочі очистіть та помийте.

Крок 2. Вівсяні пластівці залийте гарячим молоком і відставте набік, щоб вони набрякли.

Крок 3. Головку цибулі наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Морквину та корінь селери натріть на великій тертці.

Крок 5. На розігріту поверхню сковороди влийте трохи олії і обсмажте на ній подрібнені овочі до м’якості. Потім засмажку остудіть.

Крок 6. Через м’ясорубку прокрутіть філе індички, набряклу вівсянку та овочеву засмажку.

Крок 7. Вимісіть фарш руками і кілька разів відбийте його про дно миски, тоді він набуде в’язкої текстури. Відставте фарш на 20 хвилин.

Крок 8. Вологими руками сформуйте котлети і пануйте в борошні з усіх боків.

Крок 9. Котлети з індички викладіть на розпечену олію і обсмажте до рум’яної скоринки з обох боків.

Крок 10. Потім складіть котлети в одну ємність і протушкуйте на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин до готовності.

Крок 11. Соковиті котлети з індички подавайте з кашами чи овочами. Смачного!

Котлети по-київськи з фаршу на сковороді

Котлети по-київськи з фаршу на сковороді, мабуть, найоригінальніші серед усіляких котлет. Ми пропонуємо вам освоїти технологію приготування класичного рецепту апетитних курячих котлет з начинкою з олії та зелені.

Дивіться також:  Бефстроганів із яловичини класичний — 10 смачних рецептів приготування

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Часник – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Філе куряче – 900 гр.
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.
  • Олія – 1 л.
  • Мука – 130 гр.
  • Укроп – 20 гр.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Крім продуктів, зазначених у списку, вам потрібна харчова плівка.

Крок 2. Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб він підтанув.

Крок 3. Помийте, просушіть і дрібно порубайте кріп. Часник очистіть та пропустіть через прес.

Крок 4. До м’якого вершкового масла додайте часник, кріп і сіль до смаку, перемішайте.

Крок 5. Розстеліть на рушник харчову плівку, складену кілька разів. Викладіть на неї ароматне вершкове масло.

Крок 6. Піднімаючи за краї рушник, загорніть масло в плівку і сформуйте довгастий брусок, з обох боків закріпіть краї згортка. Помістіть олію в морозилку на 15-20 хвилин.

Крок 7. Обмийте та просушіть куряче філе, від кожного шматка відріжте мале філе.

Крок 8. Більшу частину філе гострим ножем надріжте уздовж навпіл, але не дорізайте до кінця.

Крок 9. Надрізані філе розгорніть.

Крок 10. Кожне філе кладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою і розкачайте качалкою, щоб воно стало тоншим.

Крок 11. Кожне філе посоліть та приправте з обох боків.

Крок 12. Кожне філе відбийте кухонним молоточком.

Крок 13. У миску розбийте курячі яйця, посоліть і збовтайте їх віночком.

Крок 14. На дві плоскі тарілки насипте борошно та панірувальні сухарі.

Крок 15. Дістаньте з морозилки ароматне масло, витягніть його з харчової плівки і розріжте на 4 шматочки.

Крок 16. Тепер можна переходити до формування котлет по-київськи. На більше філе покладіть шматочок олії.

Крок 17. Шматочок олії накрийте малим філе.

Крок 18. Потім сформуйте щільний пакунок з курячого філе. Так зробіть із усім м’ясом.

Крок 19. Кожну котлету обваляйте у борошні з усіх боків.

Крок 20. Обмокніть заготовки у збите куряче яйце.

Крок 21. Обвалюйте котлети в панірувальних сухарях.

Крок 22. Для смаження котлет беріть сковороду з високими бортиками, влийте в неї олію і добре розігрійте її. Викладіть в киплячу олію заготовки котлет і смажте їх протягом 3-5 хвилин. Під час приготування котлети акуратно повертайте.

Крок 23. Готові котлети по-київськи акуратно витягніть із олії, промокніть їх на паперових рушниках і можна відразу подавати до столу. Вони виходять дуже соковитими та смачними з хрусткою скоринкою. Смачного!

М’які котлети з фаршу із хлібом на сковороді

Котлети з фаршу із хлібом на сковороді – це улюблена багатьма страва. Їх легко та швидко можна приготувати з готового м’ясного фаршу, прийшовши додому з роботи. Фарш можете вибрати виходячи зі своїх переваг: свинячий, яловичий, курячий, індича або їх суміш.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 50 хв.

порцій – 2-4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Пластівці вівсяні – 3 ст.
  • Свинина – 250 гр.
  • Батон білий/сухарі – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Вершки – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину та яловичину беріть із розрахунку один до одного, щоб котлети вийшли соковитими та смачними. Зріжте жили, наріжте м’ясо великими шматками.

Крок 2. Далі прокрутіть м’ясо через м’ясорубку з великими гратами.

Крок 3. Ідеальне пропорції хліба в котлетах – це 20 % кількості м’яса, порахувати нескладно. Батон замочіть у вершках.

Крок 4. Цибулю очистіть і розріжте на 4 частини і пропустіть його через м’ясорубку у фарш.

Крок 5. Фарш пропустіть через м’ясорубку ще раз, щоб він вийшов одноріднішим, посоліть і поперчіть його до смаку.

Крок 6. Батон розімніть вилкою або руками і додайте у фарш.

Крок 7. Ретельно вимісіть м’ясну масу і кілька разів відбийте її на дно миски. Після цієї процедури фарш помітно змінить консистенцію і стане в’язким.

Крок 8. Вологими руками сформуйте овальні котлети.

Крок 9. Щоб котлети тримали форму і не тріскалися при обсмажуванні, змастіть яєчним білком.

Крок 10. Панірувальні сухарі змішайте з вівсяними пластівцями.

Крок 11. Обвалюйте котлети з усіх боків у суміші пластівців та панірувальних сухарів.

Крок 12. Спочатку досить розігрійте олію на сковороді, щоб це перевірити, опустіть в неї дерев’яну лопатку, якщо навколо неї почали збиратися дрібні бульбашки, то її температура достатня. Смажте котлети на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. За готовності промокніть їх від олії на паперових рушниках та подавайте до столу. Смачного!

Дивіться також:  Ростбіф класичний – 7 рецептів приготування з яловичини в духовці

Соковиті котлети з фаршу без хліба

Соковиті котлети з фаршу без хліба – це смачна страва для обіду або вечері із простих та бюджетних продуктів. Але так як не всі люблять наявність хліба у фарші, цей рецепт саме для вас. Навіть без цього інгредієнта, котлети вийдуть пишними і добре триматимуть форму.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Мука – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Усі продукти, які знадобляться для приготування котлет, викладіть на робочий стіл.

Крок 2. Перекладіть фарш у глибоку миску.

Крок 3. Зелену цибулю помийте і наріжте пір’я невеликими відрізками.

Крок 4. Картоплю почистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.

Крок 5. Розбийте в миску до фаршу курячі яйця, додайте картопляну стружку та цибулю, посоліть і приправте до смаку.

Крок 6. Добре перемішайте фарш. Додайте майонез та борошно, ще раз перемішайте.

Крок 7. Просушіть сковороду, влийте олію і викладайте на неї порції фаршу столовою ложкою. Смажте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку середньому вогні.

Крок 8. Котлети виходять м’якими та соковитими, подавайте їх у гарячому вигляді з гарніром з картоплі або макаронів. Смачного!

Котлети із фаршу з картоплею на сковороді

Котлети з фаршу з картоплею на сковороді – це рецепт, який здивує вас простотою. Котлети з таким складом продуктів вийдуть соковитими, ніжними та смачними. Крохмаль, який є в картоплі, має додатковий скріплюючий ефект і котлети дуже добре тримають форму при обсмажуванні.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 1 кг.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очистіть та помийте. Дуже дрібно наріжте головку цибулі. Також можна використовувати блендер.

Крок 2. Часник дуже дрібно порубайте ножем.

Крок 3. Картоплю натріть на найдрібнішій тертці.

Крок 4. У глибокій мисці змішайте м’ясний фарш, часник, цибулю, яйце та картоплю. Влийте холодну воду, посоліть і приправте. Ретельно вимісіть фарш руками та відбийте його об дно миски кілька разів.

Крок 5. Вологими руками сформуйте котлети круглої або овальної форми.

Крок 6. Заготовки викладіть на добре розігріту сковороду з великою кількістю олії. Смажте по 3-4 хвилини на помірному вогні. Подавати котлети можна з будь-яким гарніром на ваш розсуд. Смачного!

Соковиті котлети з рибного фаршу на сковороді

Соковиті котлети з фаршу на сковороді – це оригінальний спосіб приготування рибної страви. Це дуже актуально для дитячого харчування, оскільки у складі котлет немає кісточки. І виглядають котлети дуже апетитно, так і хочеться спробувати їх.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Хліб білий – 300 гр.
  • Філе рибне – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Молоко – 400 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Рибне філе необхідно відокремити від шкіри та кісток, наріжте його великими шматками.

Крок 2. Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і розріжте на 4 частини.

Крок 3. Шматочки білого хліба замочіть у молоці на кілька хвилин, щоб він став м’яким.

Крок 4. Через м’ясорубку прокрутіть рибне філе, цибулю та білий хліб, замочений у молоці. В отриманий фарш розбийте курячі яйця, всипте сіль та мелений перець, добре перемішайте.

Крок 5. Просушіть на сильному вогні сковороду, влийте олію, проколіть її. Вологими руками формуйте невеликі круглі котлети та викладайте їх на розігріту поверхню. Смажте рибні котлети до рум’яної скоринки на помірному вогні з обох боків.

Крок 6. Подавайте рибні котлети одразу після приготування. Гарнір до них можна підібрати будь-який: картоплю, кашу, макарони або овочеве асорті. Смачного!