Соковитий фарш для чебуреків – це головний інгредієнт цієї ситної та смачної закуски. За класичним татарським рецептом чебуреки начиняють дрібно рубаною бараниною, але, як показала практика, перекручене через м’ясорубку те саме виходить соковитим. У статті зібрані різноманітні м’ясні начинки, які дозволять вам приготувати найсмачніші у вашому житті чебуреки.
Соковитий фарш для чебуреків зі свинини
Соковитий фарш для чебуреків зі свинини готується досить легко. Для фаршу краще вибирати свіжу свинячу шийну або лопаткову частини. У цьому м’ясі достатньо жиру, щоб страви виходили соковитими. Ваші домашні чебуреки будуть вищими за всілякі похвали.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Свинина – 500 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода крижана – 100 мл.
Процес приготування:
Як приготувати фарш для чебуреків? Фарш зі свинини виходить таким смачним і соковитим, що тісто для нього можна замішувати лише з води та борошна. Свинячу м’якоть обмийте під краном прохолодною водою і промокніть з усіх боків паперовими рушниками. Потім покладіть на обробну дошку і наріжте довільними шматочками, які легко проходитимуть в отвір м’ясорубки. Якщо у вас м’ясо пісне, то рекомендуємо додати невеликий шматочок сала.
Далі прокрутіть все м’ясо через м’ясорубку.
Очистіть від лушпиння цибулю, помийте її і розріжте на кілька великих частин. Його те саме прокрутіть через м’ясорубку разом із м’ясом.
У фарш додайте сіль та мелений перець. На свій смак ви можете додати у фарш та інші спеції. Добре все перемішайте.
Потім у свинячий фарш необхідно влити половину склянки крижаної води. Рідина такої температури легше вбивається у структуру фаршу. Якщо додати теплу воду, то м’ясний білок згорнеться і не вбере воду.
Ще раз ретельно вимісити фарш, щоб він вийшов однорідним і в’язким. Соковитий фарш для чебуреків у домашніх умовах готовий! Ось тепер можна переходити до ліплення чебуреків. Смачного!
Начинка для чебуреків із фаршу з цибулею
Начинка для чебуреків з фаршу з цибулею, що може бути простіше та смачніше! Правильні чебуреки повинні бути тонкі з хрусткими краями та соковитою начинкою, щоб при укусі бульйон сочився назовні. Але не варто одразу думати, що вам це не під силу. Ми розповімо, як швидко та просто приготувати відмінну начинку для таких чебуреків.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сіль за смаком.
- Приправа для м’яса – до смаку.
- М’ясо – 500 грн.
- Вода холодна – 0,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Класичні чебуреки на їх батьківщині готують з баранини, ви можете вибрати будь-яке м’ясо: свинину, яловичину або ту ж баранину, також можна змішувати різні види м’яса. Підготуйте свіже та якісне м’ясо для приготування начинки.
Крок 2. На смак і соковитість майбутніх чебуреків дуже добре позначиться наявність у складі начинки цибулі. Його необхідно очистити від лушпиння, розрізати на 4-6 великих часточок і прокрутити через м’ясорубку. Також цибулю можна натерти на тертці або подрібнити занурювальним блендером.
Крок 3. Наріжте кубиками м’ясо і прокрутіть через м’ясорубку. Також підійде для начинки і вже готовий фарш, але краще приготувати його самим.
Крок 4. У мисці з’єднайте м’ясний фарш, подрібнену цибулю, додайте сіль та приправи для м’яса. Добре перемішайте масу.
Крок 5. Також можна додати приблизно півсклянки крижаної води, щоб фарш був ще соковитішим. Начинка з фаршу та цибулі готова. Смачного!
Фарш із яловичини для чебуреків у домашніх умовах
Фарш з яловичини для чебуреків в домашніх умовах виходить смачним навіть у господарок-початківців. Завдяки цьому покроковому рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати соковиту начинку, що необхідно для цього додати до м’яса та в яких пропорціях. Чебуреки з нею виходять ароматними та смачними.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Кефір 3,2% – 100 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яловичина – 300 гр.
- Зіра мелена – 0,25 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Вода крижана – 3 ст.л.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичу м’якоть обмийте, зріжте прожилки і потім наріжте середніми за величиною кубиками, щоб легко проходили у вхідний отвір м’ясорубки.
Крок 2. Якщо у вас дрібна або середня цибуля, то візьміть пару головок, великої головки достатньо буде і однієї. Цибулеву головку наріжте часточками і подрібніть блендером.
Крок 3. Шматочки яловичини пропустіть через м’ясорубку і в мисці з’єднайте отриману масу з цибульною.
Крок 4. Пучок зеленої цибулі помийте та порубайте ножем. Нарізку також надішліть у миску з фаршем.
Крок 5. Кефір вибирайте густий та жирний, влийте його в миску. Також додайте сіль, мелений перець, зіру та за бажання інші улюблені прянощі. Перемішайте усі інгредієнти.
Крок 6. Далі влийте в отриману масу холодну воду і знову добре вимісіть начинку, щоб вона стала однорідною.
Крок 7. Щоб начинка з яловичини стабілізувалася, відправте її в холодильник на півгодини, потім можна приступати до ліплення чебуреків. Смачного!
Курячий фарш для чебуреків
Курячий фарш для чебуреків – це найпростіший рецепт, який ви легко можете продати у себе на кухні. Чебуреки не будуть жирними, але все одно залишаться соковитими та ситними. Для приготування фаршу можна вибирати будь-які частини курки, які ви любите більше.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Фарш курячий – 1 кг.
- Зелень подрібнена – 1 ст.
- Сіль за смаком.
- Приправа для фаршу – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування чебуреків підійде курячий покупний фарш. Але краще вибрати свіже куряче м’ясо і приготувати фарш самим, тим більше, що для цього частини курячого філе з грудки або ніжок потрібно просто подрібнити блендером або прокрутити через м’ясорубку.
Крок 2. Повністю розморожений куплений курячий фарш або саморобний викладіть у миску.
Крок 3. Півкіло цибулі очистіть від лушпиння і помийте.
Крок 4. Наріжте цибулю дрібними кубиками і пересипте в миску до фаршу. Туди ж додайте сіль до смаку і столову ложку приправ, перемішайте.
Крок 5. Для більш яскравого смаку та аромату додайте будь-яку на ваш смак подрібнену свіжу зелень. Курячий фарш для чебуреків готовий. Смачного!
М’ясний фарш із яйцем для чебуреків
М’ясний фарш із яйцем для чебуреків підходить ідеально. Така ситна випічка буде дуже доречною в поїздці, коли хочеться швидко, а головне ситно перекусити. До того ж з такою начинкою чебуреки вийдуть дуже оригінальними до смаку.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15-25 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Телятина – 0,5 кг.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
- Цибуля – 120 гр.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Морквина – 250 гр.
- Сир напівтвердий – 50 гр.
- Перець чилі – за бажанням.
- Цибуля зелена – 60 гр.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. М’яса в начинці повинно бути набагато більше, ніж інших інгредієнтів, тому беріть цибулю і морквину невеликого розміру. Курячі яйця заздалегідь відваріть круто.
Крок 2. Головку цибулі очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Крок 3. З зубчиків часнику зніміть лушпиння і дуже дрібно порубайте ножем.
Крок 4. На добре розігріту сковороду влийте олію та розтопіть невеликий шматочок вершкового. На суміші масел обсмажте цибулю до прозорості, потім до неї додайте часник, смажте кілька хвилин.
Крок 5. Морквину очистіть і натріть на тертці. Викладіть стружку на сковороду до обсмаженої цибулі, продовжуйте пасерувати овочі до м’якості. Потім перекладіть засмажку в миску.
Крок 6. Замість телятини ви можете взяти інше м’ясо, яке вам більше подобається. Наріжте кубиками м’ясо і прокрутіть через м’ясорубку.
Крок 7. На окремій сковороді з невеликою кількістю олії смажте фарш протягом 2 хвилин.
Крок 8. Курячі яйця, що остигли, зварені круто, очистіть від шкаралупи і натріть на тертці в миску з овочевою засмажкою.
Крок 9. Додайте до овочів та яєць обсмажений фарш, перемішайте начинку.
Крок 10. Сир натріть на великій тертці, зелену цибулю наріжте невеликими шматочками. Ці продукти надішліть у миску з начинкою.
Крок 11. Начинку для чебуреків посоліть і приправте на свій смак, за бажанням можна додати їй гостроти за допомогою перцю чилі. Смачного!
Начинка для чебуреків із фаршу з сиром
Начинка для чебуреків з фаршу з сиром виходить соковитою, смачною і трохи тягучою. А ще сир надає випічці легкий вершковий аромат, що повністю перетворює класичну і давно набридлу начинку. Також можна доповнити такий склад продуктів для начинки свіжим базиліком.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Сир твердий – 70 гр.
- М’ясо – 200 грн.
- Цибуля ріпчаста – 0,25-0,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Поки відпочиває тісто, можна швидко приготувати начинку. М’ясо для начинки можна підібрати будь-яке: свинину, яловичину чи традиційну баранину. Помийте його та просушіть з усіх боків паперовими рушниками. З цибулі зніміть лушпиння.
Крок 2. М’ясо наріжте середніми за величиною брусками, щоб легко проходили в м’ясорубку. Прокрутіть м’ясо разом із четвертинкою великої головки цибулі через м’ясорубку. За бажання можете додати більше цибулі.
Крок 3. У фарш додайте половину чайної ложки солі та мелений перець за смаком. Також можете додати подрібнений свіжий базилік та інші пряні спеції на свій смак. Добре вимісити масу ложкою.
Крок 4. Невеликий шматочок твердого сиру натріть на тертці з великими осередками. Вибирайте сир із натуральним складом, щоб він краще плавився при обсмажуванні чебуреків.
Крок 5. Тертий сир можна додати до фаршу і змішати. Або ж на тісто, що розкотило, викладайте спочатку м’ясну начинку тонким шаром, потім посипайте її сиром і вже після цього ліпіть чебурек. Вийде дуже смачно. Смачного!
Соковитий фарш для чебуреків із грибами
Соковитий фарш для чебуреків з грибами – це така смачна та ароматна начинка, що повз цей рецепт так просто не пройдеш. Чебуреки з нею виходять чудовими. Ми розповімо, як приготувати начинку зі свіжими печерицями.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 20-25 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Спеції – до смаку.
- Печериці – 150 гр.
- Свинина – 250 гр.
- Кріп – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте всі продукти, які вам знадобляться для начинки. Свинину беріть з невеликим жировим прошарком, щоб чебуреки вийшли соковитішими. Наріжте кубиками м’ясо.
Крок 2. Печериці помийте, освіжіть зрізи на ніжках і за потреби очистіть капелюшки. Наріжте гриби слайсами.
Крок 3. На розігріту сковороду влийте олію та обсмажте на ній гриби до рум’яного кольору протягом 4-5 хвилин. За смаком приправте засмаження спеціями.
Крок 4. Свинину складіть у чашу блендера та подрібніть його. А також добре підійде для цього звичайна ручна м’ясорубка.
Крок 5. Також одночасно з м’ясом закладіть у чашу нарізану великими кубиками цибулю.
Крок 6. Крім того, у чашу відправте грибну засмажку.
Крок 7. Кріп наріжте ножем і викладіть у чашу, всипте сіль до смаку.
Крок 8. Подрібніть усі продукти до отримання однорідної в’язкої маси та начинка для найсмачніших чебуреків готова. Смачного!