Солодка випічка з листкового тіста

Навіть сама юна господиня знає, що тісто буває різних видів:

  • бісквітне,
  • пісочне,
  • повітряне,
  • мигдальне,
  • пряничное.

Кожен вид по-своєму гарний, смачний і ароматний. Але особливо хочеться зупинитися на листковому тісті. Випічка з листкового тіста більш ніжна і відрізняється від вищеназваних по своїй структурі. Якщо ви професіонал, то можете самостійно приготувати листкове тісто, але це дуже складний процес, так як займає час, вимагає дотримання певних температур для вхідних в нього інгредієнтів. Зупинимося на магазинному листковому тісті.

Рецепти солодкої випічки з листкового тіста

Щоб тісто не втратило первісних властивостей і смаку, йому потрібно розморожування протягом кількох годин. Найкраще це робити заздалегідь, забравши його в нижню частину холодильника. Наступний варіант – це розморожування брикету в природному середовищі. Буває, що тісто необхідно розморозити в найкоротші терміни, тоді вам допоможе мікрохвильова піч, або тепла (не гаряча) вода, куди можна опустити сам брикет. Але це крайній випадок. Випічка з листкового тіста може втратити свої якості. З тестом бажано працювати акуратно, не варто його розгортати, лише трохи м’яко покатати качалкою в одному напрямку. Для нарізання порційних шматочків необхідно користуватися гострим ножем, щоб краї не злипалися, інакше ви помнете, що позначиться на підйомі тесту. Не варто також притискати пальцями край готових виробів.

Випічка з листкового тіста. Рецепт кошичків з листкового тіста

Час приготування-40 хвилин.
З стандартного брикету листкового тіста (2 пласта) виходить 12 кошичків.
Листкове прісне тісто розкачуємо шаром 4-5 мм Вирізаємо з пласта виїмкою гуртки потрібного нам розміру. Гуртки укладаємо в металеві або силіконові формочки, щільно притискаючи їх до фігурним стінок. Надлишки акуратно обрізаємо. Проколюємо тісто виделкою кілька разів на день формочок, наповнюємо їх сухим горохом або квасолею і випікаємо. Це необхідно, щоб тісто не деформувалося під час випікання. Випікаємо при температурі 180° до ніжно-золотавого кольору. Після випікання, даємо трохи охолонути, видаляємо бобові і виймаємо з формочок. Кошики можуть виконувати роль самостійних страв, якщо ви заповните їх м’ясним або рибним продуктом, а наповнені овочами та салатами кошики чудово підійдуть як гарнір.

Дивіться також:  Суп з фрикадельками і вермішеллю – 5 рецептів приготування

Заготовки можуть зберігатися тривалий час, їх можна спекти заздалегідь, зберігати в холодильнику і при нагоді наповнювати різноманітними продуктами.
Сирні ватрушки – наивкуснейшая випічка з листкового тіста. Рецепт цієї страви доступний навіть недосвідченим господаркам.

Час приготування – 40 хвилин.
З стандартних двох пластів виходить 8 ватрушок.

Для приготування листкових ватрушок з сиром вам знадобиться приготувати сирний фарш. Для цього необхідно взяти:

  • Сир 400 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Яйце 1 шт.
  • Цукор 50 гр.
  • Борошно 20 гр.
  • Сіль 2 гр.
  • Ванілін на кінчику ножа

Розкачуємо в одному напрямку листкове тісто товщиною до 5 мм і вирізаємо з нього круглої виїмкою гуртки 8-10 див. ½ частину гуртків укладаємо на деко, попередньо покритий папером для випічки. З інших гуртків необхідно вирізати середину. Має вийти круг діаметром 6 мм. Далі, змащуємо поверхню перших кіл збитим яйцем і кладемо на них кільця так, щоб зовнішні краї сходилися. У центр гуртка викладаємо фарш із сиру. Перед випічкою поверхню виробів змащуємо збитими яйцями. Випікаємо при температурі 220-230° близько півгодини.

Прокрутка до верху