Як правило, солодкі пироги на швидку руку випікаються з продуктів, які завжди є в будинку. Приємно за вечірнім чаєм насолодитися запашним солодким пирогом, спеченим у духовці, приготованим за лічені хвилини, з найпростіших інгредієнтів. А, адже, дійсно, для того, щоб порадувати свою сім’ю смачненьким, не обов’язково використовувати щось понад вишукане, достатньо лише включити уяву.
Солодкий пиріг з варенням
Розглянемо приготування простого пирога на швидку руку з варенням.
Інгредієнти для солодкого пирога на швидку руку з варенням:
- борошно – 2 ст.,
- цукор – 200 гр.,
- сметана – 120 гр.,
- маргарин – 125 гр.,
- сода – 2 гр.,
- ванілін – 3 гр.,
- варення – 300 гр.
Приготування солодкого пирога з варенням
- Приготувати пісочне тісто. Пісочне тісто годиться не тільки для пирогів, але і для всієї солодкої випічки. У даному рецепті – безпрограшний варіант. Для цього змішати борошно з цукром і ваніліном.
- Маргарин порізати невеликими шматочками.
- Додати в борошно з цукром, маргарин, соду і сметану. Замісити пісочне тісто, зібрати його в кулю і дати відпочити 30 хвилин в холодильнику.
- На деко, вистелений шматком пергаментного паперу покласти шар розкатаного тіста, борти робити не треба. покласти на тісто рівним шаром полуничне або смородинове варення на 0.5 сантиметра не доходячи до країв.
- Посипати пиріг кондитерської посипкою. Готується вона дуже просто. Трохи борошна, трішки маргарину і цукру перемішати руками. Вийшла солодка присипка. Але, якщо вам дуже хочеться, то можна розмолоти на кавомолці трохи звичайного бісквітного печива. Теж буде чудово.
- Посипати пиріг сухарями і поставити в духовку на 30 хвилин.
- Пиріг вийняти і гарячим порізати великими ромбами і дати охолонути. Якщо у вас кругла форма, то можна порізати тонкими секторами.
- Викласти на блюдо для десерту ромби пирога і подати до чаю.
Бісквітний солодкий пиріг на швидку руку з вишнею
Інгредієнти для бісквітного солодкого пирога н швидку руку з вишнею:
- борошно – 300 гр.,
- сметана – 200 гр.,
- яйця – 4 шт.,
- цукор – 180 гр.,
- сіль – 3 гр.,
- масло – 150 гр.,
- ягоди – 1 стакан.
Приготування бісквітного солодкого пирога на швидку руку з вишнею.
- Жовтки розтерти з цукром. Білки збити в міцну піну.
- В жовткову суміш додати масло, борошно, сметану, сіль і вишню без кісточок. Можна використовувати заморожені ягоди, достатньо їх розморозити, а сік злити. Тісто перемішати.
- Акуратно вилити в тісто білки і перемішати знизу вгору.
- У змащену маргарином форму вилити тісто, розрівняти його і випікати до готовності. Готовність пирога можна визначити зубочисткою, а можна і загостреною сірником.
- Готовий солодкий пиріг викласти на блюдо, остудити і посипати цукровою пудрою.
Пиріг з сирного тіста з чорницею
Інгредієнти для сирного пирога з чорницями:
- борошно – 2 ст.,
- сир – 250 гр.,
- яйця – 3 шт..
- маргарин або спред – 180 гр.,
- сіль – за смаком,
- сода – 2 гр.,
- цукор – 40 гр.,
- чорниця – 200 гр.
Приготування солодкого пирога з сирного тіста з чорницею.
- Змішати сир, яйця, цукор, сіль, розм’якшений маргарин, додати просіяне борошно і замісити тісто. Тісто скатати в кулю, накрити кухонним рушником і поставити в холодне місце на кілька хвилин.
- Чорницю промити в друшляку, обсушити, розім’яти і посипати цукром.
- Деко змащувати маргарином, розкачати тонкий шар тіста і покласти на нього. Потім на тісто викласти чорницю, розрівняти ложкою. Розкачати ще один шар тіста, трохи менше першого і накрити їм чорницю. Шари тіста з начинкою завинути, зробити в центрі невеликий надріз, обмазати збитим яйцем, покласти в духовку і випікати до рум’яності.