Солодкий пиріг на швидку руку, рецепт з фото

Як правило, солодкі пироги на швидку руку випікаються з продуктів, які завжди є в будинку. Приємно за вечірнім чаєм насолодитися запашним солодким пирогом, спеченим у духовці, приготованим за лічені хвилини, з найпростіших інгредієнтів. А, адже, дійсно, для того, щоб порадувати свою сім’ю смачненьким, не обов’язково використовувати щось понад вишукане, достатньо лише включити уяву.

Солодкий пиріг з варенням

Розглянемо приготування простого пирога на швидку руку з варенням.

Інгредієнти для солодкого пирога на швидку руку з варенням:

  • борошно – 2 ст.,
  • цукор – 200 гр.,
  • сметана – 120 гр.,
  • маргарин – 125 гр.,
  • сода – 2 гр.,
  • ванілін – 3 гр.,
  • варення – 300 гр.

Приготування солодкого пирога з варенням

  • Приготувати пісочне тісто. Пісочне тісто годиться не тільки для пирогів, але і для всієї солодкої випічки. У даному рецепті – безпрограшний варіант. Для цього змішати борошно з цукром і ваніліном.
  • Маргарин порізати невеликими шматочками.
  • Додати в борошно з цукром, маргарин, соду і сметану. Замісити пісочне тісто, зібрати його в кулю і дати відпочити 30 хвилин в холодильнику.
  • На деко, вистелений шматком пергаментного паперу покласти шар розкатаного тіста, борти робити не треба. покласти на тісто рівним шаром полуничне або смородинове варення на 0.5 сантиметра не доходячи до країв.
  • Посипати пиріг кондитерської посипкою. Готується вона дуже просто. Трохи борошна, трішки маргарину і цукру перемішати руками. Вийшла солодка присипка. Але, якщо вам дуже хочеться, то можна розмолоти на кавомолці трохи звичайного бісквітного печива. Теж буде чудово.
  • Посипати пиріг сухарями і поставити в духовку на 30 хвилин.
  • Пиріг вийняти і гарячим порізати великими ромбами і дати охолонути. Якщо у вас кругла форма, то можна порізати тонкими секторами.
  • Викласти на блюдо для десерту ромби пирога і подати до чаю.
Дивіться також:  Медовик з заварним кремом – 6 рецептів приготування торта

Бісквітний солодкий пиріг на швидку руку з вишнею

Інгредієнти для бісквітного солодкого пирога н швидку руку з вишнею:

  • борошно – 300 гр.,
  • сметана – 200 гр.,
  • яйця – 4 шт.,
  • цукор – 180 гр.,
  • сіль – 3 гр.,
  • масло – 150 гр.,
  • ягоди – 1 стакан.

Приготування бісквітного солодкого пирога на швидку руку з вишнею.

  • Жовтки розтерти з цукром. Білки збити в міцну піну.
  • В жовткову суміш додати масло, борошно, сметану, сіль і вишню без кісточок. Можна використовувати заморожені ягоди, достатньо їх розморозити, а сік злити. Тісто перемішати.
  • Акуратно вилити в тісто білки і перемішати знизу вгору.
  • У змащену маргарином форму вилити тісто, розрівняти його і випікати до готовності. Готовність пирога можна визначити зубочисткою, а можна і загостреною сірником.
  • Готовий солодкий пиріг викласти на блюдо, остудити і посипати цукровою пудрою.

Пиріг з сирного тіста з чорницею

Інгредієнти для сирного пирога з чорницями:

  • борошно – 2 ст.,
  • сир – 250 гр.,
  • яйця – 3 шт..
  • маргарин або спред – 180 гр.,
  • сіль – за смаком,
  • сода – 2 гр.,
  • цукор – 40 гр.,
  • чорниця – 200 гр.

Приготування солодкого пирога з сирного тіста з чорницею.

  • Змішати сир, яйця, цукор, сіль, розм’якшений маргарин, додати просіяне борошно і замісити тісто. Тісто скатати в кулю, накрити кухонним рушником і поставити в холодне місце на кілька хвилин.
  • Чорницю промити в друшляку, обсушити, розім’яти і посипати цукром.
  • Деко змащувати маргарином, розкачати тонкий шар тіста і покласти на нього. Потім на тісто викласти чорницю, розрівняти ложкою. Розкачати ще один шар тіста, трохи менше першого і накрити їм чорницю. Шари тіста з начинкою завинути, зробити в центрі невеликий надріз, обмазати збитим яйцем, покласти в духовку і випікати до рум’яності.
Дивіться також:  Як приготувати пахлаву в домашніх умовах – 7 рецептів

Прокрутка до верху