Солянка в мультиварці — одне з самих незвичайних і смачних страв. Вона не обмежена постійним списком інгредієнтів. Ви можете вибирати будь-які продукти, а розумна кухонна техніка спростить процес приготування і скоротить час.
Солянка в мультиварці — класичний рецепт
Початківці кулінари можуть спробувати приготувати суп солянку за класичним рецептом. У ньому немає нічого зайвого, а за основу береться м’ясний бульйон.
Список продуктів:
- яловичина — 0,5 кг;
- одна цибулина ріпчастої цибулі;
- три солоних огірка;
- каперси — 0,1 кг;
- томатний соус — 50 гр.;
- олія соняшникова — 35 гр.;
- копченості — 0,3 кг;
- один лавровий лист;
- перець горошком — 3 шт.;
- гаряча вода — 2 л;
- сіль, спеції, зелень — за смаком;
- одна часточка лимона.
Порядок приготування:
- Яловиче м’ясо необхідно помити і порізати на середні кубики. Складаємо їх у чашу мультиварки, і зверху заливаємо кип’яченою водою.
- Закриваємо кришку і натискаємо кнопку «Тушкування» в програмному меню. Час — 2 години.
- Після завершення роботи мультиварки необхідно процідити м’ясний бульйон.
- Нашаткувати соломкою приготовану яловичину, копченості та солоні огірки.
- Каперси рубаємо кружечками.
- У вже чисту чашу кидаємо дрібно нарізану цибулю. Ставимо функцію «Випічка». Час приготування — 40 хвилин.
- 7 хвилин обсмажуємо шматочки цибулі, далі до них додаємо інші порізані овочі.
- Чекаємо 5 хвилин, і після цього викладаємо туди ж томатний соус.
- Через 8 хвилин відправляємо копченості разом з м’ясом. Через 10 хвилин доливаємо бульйон, насипаємо сіль і прянощі, кидаємо лимонний гурток.
- Перемикаємо на функцію «Гасіння». Час — 20 хвилин.
- Після того, як мультиварка сповістить про фініші готування, зачекайте кілька хвилин і після цього можна розливати суп по тарілках.
Рецепт приготування з сосисками
Основний час в приготуванні забирає м’ясо. Якщо ви дуже поспішаєте, можна замість яловичини використовувати звичайні сосиски.
Компоненти рецепту:
- три сосиски;
- копчені ковбаса або шинка — 0,3 кг;
- дві цибулини;
- один лимон;
- два солоних огірка;
- одна морква;
- томатний соус — 50 гр.;
- 2 літри води;
- масло рослинне — 40 мл;
- борошно пшеничне — 50 гр.;
- прянощі і сіль — за смаком.
Як приготувати:
- Сосиски потрібно порізати у вигляді кубиків. Те ж саме зробити і з ковбасою.
- Цибулю дрібно рубаємо.
- Моркву необхідно обробити з допомогою середньої терки, так само як і огірки.
- Чашу мультиварки заливаємо олією, додаємо туди цибулю і моркву.
- Встановлюємо в меню програм пункт «Смаження».
- Через 6 хвилин засипаємо в загальну золотисту масу огірки.
- Овочеву масу варто трохи відсунути на другий край, а на звільненому просторі обсмажувати борошно.
- Налийте пів літра води і томатний соус. Змішайте всі разом і готуйте в програмі «Гасіння» протягом 5 хвилин.
- На сковороді в цей час можна посмажити сосиски і ковбасу.
- Додайте приготовані шматочки до овочевої маси в мультиварку.
- Посипте прянощі і сіль, доведіть до стану кипіння.
- Після того, як все буде готово, тарілочки можна покласти часточки лимона для прикраси. Солянка з сосисками в мультиварці готується дуже просто, а смак виходить трохи кислуватим.
З капусти в мультиварці
Капуста — універсальний продукт. Солянку з таким інгредієнтом можна подавати не тільки у вигляді супу, але і гарніру до м’ясної страви.
Вам знадобляться:
- дві морквини;
- один середній вилок капусти;
- два цибулі;
- паста з помідорів — 60 гр.;
- спеції, рослинна олія і сіль — за смаком;
- вода — 0,3 л;
- один лавровий лист.
Покрокове приготування:
- Обробляємо овочі: шаткуємо капусту, тремо на тертці моркву, подрібнюємо цибулини.
- У чашу наливаємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю.
- Через 3 хвилини до нього скидаємо капусту з морквою.
- Додаємо пасту і наливаємо воду.
- Ставимо каструлю на функцію «Гасіння».
- Не забудьте посолити і додати спеції. Час приготування — 40 хвилин.
Як приготувати збірну солянку з грибами
Інгредієнти:
- гриби — 0,2 кг;
- капуста — 0,5 кг;
- лимонний сік;
- 20 оливок;
- одна морква;
- два цибулі;
- чотири солоних огірка;
- трохи рослинного масла;
- сіль і спеції за смаком;
- паста томатна — 0, 1 кг;
- зелень і лаврове листя.
Варіант приготування:
- Першим ділом займемося овочами: порізати капусту, протерти моркву, дрібно нарубати цибулю. Гриби найкраще зварити, а потім порізати середніми кубиками.
- В мультиварку заливаємо масло, ставимо її на програмний режим «Гасіння, чекаємо, поки олія нагріється.
- У чашу кидаємо цибулю і моркву, готуємо на поставленому режимі до тих пір, поки шматочки цибулі не стануть прозорими.
- Після цього потрібно покласти гриби, зверху посипати перцем і сіллю. Час — 10 хвилин.
- Після закінчення терміну можна додавати дрібні квадратики огірків і пасту з томатів.
- Готувалася масу залити необхідною кількістю води і готувати в режимі «Варка». За 5 хвилин до закінчення програми покладіть зелень і кружечки маслин.
По-грузинськи
Потрібні компоненти:
- яловиче м’ясо — 0,3 кг;
- три цибулини;
- один помідор;
- один болгарський перець будь-якого кольору;
- коріандр — 10 гр.;
- один зубок часнику;
- пучок зелені;
- один огірок солоний;
- рослинне масло і сіль — за смаком;
- томатний соус — 30 гр.
Покрокове приготування:
- М’ясо нарізаємо кубиками величиною 1*1 див. Їх потрібно покласти в чашу, а зверху залити водою.
- Ставимо каструлю на програму «Гасіння». Час — 20 хвилин.
- Після завершення програми, варені шматочки прибираємо з гущавини і виливаємо в окрему миску бульйон.
- Смажимо цибулю до золотистого відтінку.
- До нього викладаємо огірки і м’ясо. Зверху виливаємо бульйон. Натискаємо кнопку гасіння. Готуємо інші інгредієнти і за 5 хвилин до того, як кухонна техніка видасть певний сигнал, додаємо їх у чашу мультиварки і готуємо ще 10 хвилин.
З курячим м’ясом
Якщо ви хочете насолодитися м’ясним ароматом солянки, але в той же час побоюєтеся високої калорійності страви, замість звичної яловичини або свинини можна використовувати м’ясо курки.
Необхідні інгредієнти:
- варене куряче філе — 0,8 кг;
- солоні огірки — 0,4 кг;
- одна консервна банка маслин;
- пів лимона;
- томатний соус — 100 гр.;
- дві цибулини;
- одна морквина;
- масло, сіль і перець за смаком.
Кроки в приготуванні:
- Обробіть всі овочі вищевказаним способом.
- Посмажте цибулю з морквою.
- Після того, як пройде 5 хвилин, перекладіть до них огірки.
- Полийте готувалася суміш огірковим розсолом.
- Куряче філе наріжте шматочками і покладіть в чашу мультиварки.
- Долийте воду, не доходячи трьох сантиметрів до краю посуду.
- Киньте в суп шматочки лимона і кружечки маслин.
- Готувати в програмі «Суп» ще пів години.
З додаванням картоплі
Якщо ви задумали приготувати солянку, але в останній момент помітили, що на кухні немає капусти, замість неї можна використовувати картоплю.
Список компонентів рецепту:
- копчене м’ясо — 0,3 кг;
- три сосиски;
- два картопляних бульби;
- гриби — 0,3 кг;
- три огірка;
- томатний соус — 40 гр.;
- бульйон — 2 л;
- один лимон;
- півбанки каперсів.
Як приготувати:
- М’ясні продукти нарізати середніми шматочками.
- Звільніть картоплю від шкірки і наріжте квадратиками.
- В мультиварці нагрійте мало і посмажте в ньому соломку моркви і цибулю.
- До посмажені овочів додайте огірки, гриби і картоплю.
- Їх потрібно готувати в режимі «Випічка» близько 20 хвилин.
- Після закінчення часу залийте в чашу бульйон і пасту.
- Далі покласти копченості, каперси і лимонні дольки.
- Всі інгредієнти тушкувати протягом 30 хвилин.
Нюанси приготування в мультиварці Redmond і Polaris
Щоб приготувати по-справжньому смачний обід в мультиварці, варто придивитися до її моделі. У них спостерігаються деякі відмінності у програмних режимах і функціях. Хоча в основному техніка в обох виробників однакова.
Для того щоб обсмажити овочі в мультиварці Редмонд, користуйтеся функцій «Смаження», а в Поларисе найкраще підійде для цього програма «Випічка». В обох моделях присутній режим «Мультиповар». У цьому випадку кухонна техніка сама визначає, яка найбільш оптимальна температура для приготування того чи іншого блюда.