Солянка в мультиварці – 7 рецептів

Солянка в мультиварці — одне з самих незвичайних і смачних страв. Вона не обмежена постійним списком інгредієнтів. Ви можете вибирати будь-які продукти, а розумна кухонна техніка спростить процес приготування і скоротить час.

Солянка в мультиварці — класичний рецепт

Початківці кулінари можуть спробувати приготувати суп солянку за класичним рецептом. У ньому немає нічого зайвого, а за основу береться м’ясний бульйон.

Список продуктів:

  • яловичина — 0,5 кг;
  • одна цибулина ріпчастої цибулі;
  • три солоних огірка;
  • каперси — 0,1 кг;
  • томатний соус — 50 гр.;
  • олія соняшникова — 35 гр.;
  • копченості — 0,3 кг;
  • один лавровий лист;
  • перець горошком — 3 шт.;
  • гаряча вода — 2 л;
  • сіль, спеції, зелень — за смаком;
  • одна часточка лимона.

Порядок приготування:

  • Яловиче м’ясо необхідно помити і порізати на середні кубики. Складаємо їх у чашу мультиварки, і зверху заливаємо кип’яченою водою.
  • Закриваємо кришку і натискаємо кнопку «Тушкування» в програмному меню. Час — 2 години.
  • Після завершення роботи мультиварки необхідно процідити м’ясний бульйон.
  • Нашаткувати соломкою приготовану яловичину, копченості та солоні огірки.
  • Каперси рубаємо кружечками.
  • У вже чисту чашу кидаємо дрібно нарізану цибулю. Ставимо функцію «Випічка». Час приготування — 40 хвилин.
  • 7 хвилин обсмажуємо шматочки цибулі, далі до них додаємо інші порізані овочі.
  • Чекаємо 5 хвилин, і після цього викладаємо туди ж томатний соус.
  • Через 8 хвилин відправляємо копченості разом з м’ясом. Через 10 хвилин доливаємо бульйон, насипаємо сіль і прянощі, кидаємо лимонний гурток.
  • Перемикаємо на функцію «Гасіння». Час — 20 хвилин.
  • Після того, як мультиварка сповістить про фініші готування, зачекайте кілька хвилин і після цього можна розливати суп по тарілках.

Рецепт приготування з сосисками

Основний час в приготуванні забирає м’ясо. Якщо ви дуже поспішаєте, можна замість яловичини використовувати звичайні сосиски.

Компоненти рецепту:

  • три сосиски;
  • копчені ковбаса або шинка — 0,3 кг;
  • дві цибулини;
  • один лимон;
  • два солоних огірка;
  • одна морква;
  • томатний соус — 50 гр.;
  • 2 літри води;
  • масло рослинне — 40 мл;
  • борошно пшеничне — 50 гр.;
  • прянощі і сіль — за смаком.
Дивіться також:  Щі зі свіжої капусти — 8 рецептів приготування

Як приготувати:

  • Сосиски потрібно порізати у вигляді кубиків. Те ж саме зробити і з ковбасою.
  • Цибулю дрібно рубаємо.
  • Моркву необхідно обробити з допомогою середньої терки, так само як і огірки.
  • Чашу мультиварки заливаємо олією, додаємо туди цибулю і моркву.
  • Встановлюємо в меню програм пункт «Смаження».
  • Через 6 хвилин засипаємо в загальну золотисту масу огірки.
  • Овочеву масу варто трохи відсунути на другий край, а на звільненому просторі обсмажувати борошно.
  • Налийте пів літра води і томатний соус. Змішайте всі разом і готуйте в програмі «Гасіння» протягом 5 хвилин.
  • На сковороді в цей час можна посмажити сосиски і ковбасу.
  • Додайте приготовані шматочки до овочевої маси в мультиварку.
  • Посипте прянощі і сіль, доведіть до стану кипіння.
  • Після того, як все буде готово, тарілочки можна покласти часточки лимона для прикраси. Солянка з сосисками в мультиварці готується дуже просто, а смак виходить трохи кислуватим.

З капусти в мультиварці

Капуста — універсальний продукт. Солянку з таким інгредієнтом можна подавати не тільки у вигляді супу, але і гарніру до м’ясної страви.

Вам знадобляться:

  • дві морквини;
  • один середній вилок капусти;
  • два цибулі;
  • паста з помідорів — 60 гр.;
  • спеції, рослинна олія і сіль — за смаком;
  • вода — 0,3 л;
  • один лавровий лист.

Покрокове приготування:

  • Обробляємо овочі: шаткуємо капусту, тремо на тертці моркву, подрібнюємо цибулини.
  • У чашу наливаємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю.
  • Через 3 хвилини до нього скидаємо капусту з морквою.
  • Додаємо пасту і наливаємо воду.
  • Ставимо каструлю на функцію «Гасіння».
  • Не забудьте посолити і додати спеції. Час приготування — 40 хвилин.

Як приготувати збірну солянку з грибами

Інгредієнти:

  • гриби — 0,2 кг;
  • капуста — 0,5 кг;
  • лимонний сік;
  • 20 оливок;
  • одна морква;
  • два цибулі;
  • чотири солоних огірка;
  • трохи рослинного масла;
  • сіль і спеції за смаком;
  • паста томатна — 0, 1 кг;
  • зелень і лаврове листя.
Дивіться також:  Розсольник з перловкою та солоними огірками класичний – 10 рецептів приготування

Варіант приготування:

  • Першим ділом займемося овочами: порізати капусту, протерти моркву, дрібно нарубати цибулю. Гриби найкраще зварити, а потім порізати середніми кубиками.
  • В мультиварку заливаємо масло, ставимо її на програмний режим «Гасіння, чекаємо, поки олія нагріється.
  • У чашу кидаємо цибулю і моркву, готуємо на поставленому режимі до тих пір, поки шматочки цибулі не стануть прозорими.
  • Після цього потрібно покласти гриби, зверху посипати перцем і сіллю. Час — 10 хвилин.
  • Після закінчення терміну можна додавати дрібні квадратики огірків і пасту з томатів.
  • Готувалася масу залити необхідною кількістю води і готувати в режимі «Варка». За 5 хвилин до закінчення програми покладіть зелень і кружечки маслин.

По-грузинськи

Потрібні компоненти:

  • яловиче м’ясо — 0,3 кг;
  • три цибулини;
  • один помідор;
  • один болгарський перець будь-якого кольору;
  • коріандр — 10 гр.;
  • один зубок часнику;
  • пучок зелені;
  • один огірок солоний;
  • рослинне масло і сіль — за смаком;
  • томатний соус — 30 гр.

Покрокове приготування:

  • М’ясо нарізаємо кубиками величиною 1*1 див. Їх потрібно покласти в чашу, а зверху залити водою.
  • Ставимо каструлю на програму «Гасіння». Час — 20 хвилин.
  • Після завершення програми, варені шматочки прибираємо з гущавини і виливаємо в окрему миску бульйон.
  • Смажимо цибулю до золотистого відтінку.
  • До нього викладаємо огірки і м’ясо. Зверху виливаємо бульйон. Натискаємо кнопку гасіння. Готуємо інші інгредієнти і за 5 хвилин до того, як кухонна техніка видасть певний сигнал, додаємо їх у чашу мультиварки і готуємо ще 10 хвилин.

З курячим м’ясом

Якщо ви хочете насолодитися м’ясним ароматом солянки, але в той же час побоюєтеся високої калорійності страви, замість звичної яловичини або свинини можна використовувати м’ясо курки.

Необхідні інгредієнти:

  • варене куряче філе — 0,8 кг;
  • солоні огірки — 0,4 кг;
  • одна консервна банка маслин;
  • пів лимона;
  • томатний соус — 100 гр.;
  • дві цибулини;
  • одна морквина;
  • масло, сіль і перець за смаком.
Дивіться також:  Курячий суп з вермішеллю – 10 рецептів приготування

Кроки в приготуванні:

  • Обробіть всі овочі вищевказаним способом.
  • Посмажте цибулю з морквою.
  • Після того, як пройде 5 хвилин, перекладіть до них огірки.
  • Полийте готувалася суміш огірковим розсолом.
  • Куряче філе наріжте шматочками і покладіть в чашу мультиварки.
  • Долийте воду, не доходячи трьох сантиметрів до краю посуду.
  • Киньте в суп шматочки лимона і кружечки маслин.
  • Готувати в програмі «Суп» ще пів години.

З додаванням картоплі

Якщо ви задумали приготувати солянку, але в останній момент помітили, що на кухні немає капусти, замість неї можна використовувати картоплю.

Список компонентів рецепту:

  • копчене м’ясо — 0,3 кг;
  • три сосиски;
  • два картопляних бульби;
  • гриби — 0,3 кг;
  • три огірка;
  • томатний соус — 40 гр.;
  • бульйон — 2 л;
  • один лимон;
  • півбанки каперсів.

Як приготувати:

  • М’ясні продукти нарізати середніми шматочками.
  • Звільніть картоплю від шкірки і наріжте квадратиками.
  • В мультиварці нагрійте мало і посмажте в ньому соломку моркви і цибулю.
  • До посмажені овочів додайте огірки, гриби і картоплю.
  • Їх потрібно готувати в режимі «Випічка» близько 20 хвилин.
  • Після закінчення часу залийте в чашу бульйон і пасту.
  • Далі покласти копченості, каперси і лимонні дольки.
  • Всі інгредієнти тушкувати протягом 30 хвилин.

Нюанси приготування в мультиварці Redmond і Polaris

Щоб приготувати по-справжньому смачний обід в мультиварці, варто придивитися до її моделі. У них спостерігаються деякі відмінності у програмних режимах і функціях. Хоча в основному техніка в обох виробників однакова.

Для того щоб обсмажити овочі в мультиварці Редмонд, користуйтеся функцій «Смаження», а в Поларисе найкраще підійде для цього програма «Випічка». В обох моделях присутній режим «Мультиповар». У цьому випадку кухонна техніка сама визначає, яка найбільш оптимальна температура для приготування того чи іншого блюда.

Прокрутка до верху