Солянка з копченостями – 7 рецептів

Солянка з копченостями – неймовірно смачне і ситне блюдо, яке стане відмінним обідом для всієї родини. Давайте розглянемо, як і з чого можна зробити цей чудовий суп.

Класична м’ясна солянка з копченостями

Приготувати солянку зовсім не складно, якщо під рукою є всі продукти. Але зверніть увагу, що суп виходить досить жирним.

Необхідні інгредієнти:

• 50 грам томатної пасти;
• кілька солоних огірків;
• будь-які спеції за смаком;
• 300 грам будь-яких копченостей, наприклад, свинини або курки;
• одна морквина;
• свіжа зелень.

Справжня солянка має право називатись такою, якщо в її складі присутні не менше п’яти різних видів м’яса.

Процес приготування:

1. Подрібніть вибрані копченості та огірки на квадратики, а моркву натріть на тертці.
2. На сковороді спочатку обсмажте моркву, потім разом з нею м’ясо і огірки, приправте все спеціями і покладіть томатну пасту. Тушкуйте на слабкому вогні близько п’яти хвилин.
3. Отриману суміш викладіть в каструлю з гарячим бульйоном або киплячою водою, добре перемішайте. Готуйте ще приблизно 10 хвилин, потім дайте супу стільки ж постояти перед подачею. Не забудьте додати свіжої зелені.

Покроковий рецепт з ковбасою

Солянка з ковбасою і копченостями виходить особливо наваристою.

Необхідні інгредієнти:

• дві ложки томатної пасти;
• 150 грам будь-якого копченого м’яса та стільки ж ковбаси;
• морква і цибулина;
• будь-які приправи за своїм смаком;
• зелень: кріп, петрушка;
• три солоних огірка.

Процес приготування:

1. Всі зазначені в списку овочі потрібно подрібнити. Огірки і цибулю нарізаємо на кубики, а моркву натираємо на крупній тертці.
2. На сковороду спочатку засипаємо цибулю, через пару хвилин – морквину, а потім і огірки з томатною пастою. Тримаємо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь.
3. Ставимо велику каструлю з водою нагріватися, поміщаємо в неї вибрані спеції. Найчастіше використовується лавровий лист і чорний мелений перець.
4. Як тільки вміст каструлі почне кипіти, кладемо туди обсмажені овочі. Варимо їх 3 – 5 хвилин додаємо ковбасу з копченостями, які заздалегідь нарізали на невеликі шматочки.
5. Кип’ятимо ще пару хвилин, присипаємо подрібненою зеленню, залишаємо на 20 хвилин на вимкненій плиті і подаємо.

Дивіться також:  Юшка з судака – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо по-домашньому

Необхідні інгредієнти:

• одна цибулина;
• спеції за власним смаком, наприклад, перець, лавровий лист, лимонна цедра;
• 20 грам томатної пасти;
• близько 500 грам різних копченостей;
• три солоних огірка;
• чотири картоплини;
• 10 маслин або оливок.

У складі класичної солянки ніколи не присутній картоплю. Однак наші господині для більшої ситності додають цей інгредієнт… І виграють!

Процес приготування:

1. Вибрані копченості наріжте соломкою. Таким же чином потрібно подрібнити і картоплю, тільки брусочки її будуть трохи товщі. Копченості потрібно трохи посмажити.
2. Огірки і цибулю нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо на сковороді цибулю з томатною пастою, а огірки тушкуємо з невеликою кількістю води.
3. У каструлю з водою, після того як вміст закипить, засипаємо м’ясну нарізку і картоплю варимо хвилин п’ять.
4. Потім додаємо цибулю з томатом і огірки, продовжуємо готувати ще протягом 10 хвилин.
5. Покладіть вибрані спеції, наприклад, лавровий лист і перець. Можна додати роздавлений часник.
6. Зачекайте, поки страва настоїться під кришкою, і подавайте разом з оливками.

Збірна солянка з копченостями

Збірна солянка – відмінний варіант утилізації м’ясної нарізки після великих урочистостей. Для цього залишки супу підійдуть ідеально, і в результаті вийде ароматне і смачне блюдо.

Необхідні інгредієнти:

• три солоних огірка;
• копчена ковбаса, сосиски, м’ясо – близько 400 грам;
• будь-які спеції за власним бажанням;
• морква і цибулина;
• маслини, оливки і свіжа зелень;
• три ложки томатної пасти.

Процес приготування:

1. Всі копченості потрібно подрібнити. Найкраще нарізати їх тонкими брусочками, але можна і кубиками.
2. Цибулю, огірки подрібнюються таким же чином, а морквина треться.
3. Ставимо воду закипати і засипаємо в неї м’ясні продукти, які попередньо трохи обсмажили.
4. Поки вони варяться і насичують бульйон, обсмажуємо цибулю з морквою і томатною пастою і теж додаємо в каструлю.
5. Готуємо суп п’ять хвилин. Потім засипаємо огірки і кладемо спеції за власним смаком.
6. Чекаємо ще кілька хвилин, вимикаємо нагрівання і наполягаємо солянку протягом 10 хвилин. Перед подачею приправляємо блюдо оливками і рубаною зеленню.

Дивіться також:  Класичний лагман – 10 смачних рецептів приготування лагмана

В мультиварці

Суп солянка може бути приготовлений і в мультиварці. Процес досить простий, а результат вас обов’язково порадує.

Необхідні інгредієнти:

• одна цибулина;
• півкілограма різних копченостей;
• приправи на свій смак;
• чотири солоних огірка;
• свіжа зелень і дві ложки томатної пасти;
• три середніх картоплини.

Процес приготування:

1. Прилад одразу ж включіть режим «Випічка» і встановіть час на 40 хвилин.
2. Засипаємо в чашу нарізану цибулю.
3. М’ясні копченості теж подрібнюємо і додаємо до цибулі.
4. Кладемо томатну пасту і перемішуємо.
5. Тепер нарізаємо картоплю, додаємо до решти продуктів і вливаємо воду до максимальної позначки.
6. Коли пройде 25 хвилин, засипаємо подрібнені огірки, спеції і прикриваємо кришку.
7. Чекаємо, коли закінчиться програма і залишаємо суп ще на деякий час під кришкою. Перед подачею посипаємо зеленню.

Як приготувати з квасолею

Необхідні продукти:

• близько 400 грам м’ясних копченостей;
• приправи на свій смак;
• дві ложки томатної пасти;
• половина склянки квасолі;
• цибуля і морква – по одній штуці;
• три картоплини.

Процес приготування:

1. Квасолю заздалегідь замочіть, потім промийте і поставте варитися до м’якості.
2. В іншу каструлю наберіть воду і як тільки вона закипить, засипте нарізану картоплю.
3. Цибулю наріжте і злегка обсмажте, потім викладіть до нього терту моркву, нарізану на шматочки копченості і томатну пасту. Перемішайте і готуйте на середньому вогні близько 10 хвилин.
4. Перекладіть цю суміш у каструлю з картоплею і туди ж додайте вже відварену квасолю. Приправте складу обраними спеціями, можна вичавити в нього трохи лимонного соку.
5. На слабкому вогні потримайте суп близько 7 хвилин. Потім, вимкнувши плиту, настоюйте готову солянку протягом 10 хвилин.

Дивіться також:  Юшка з форелі – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Швидка солянка з копченостями і картоплею

Необхідні інгредієнти:

• два солоних огірка;
• 0,4 кг різних копченостей;
• дві ложки томатної пасти;
• приправи за смаком;
• три картоплини;
• цибуля і морква – по одній штуці.

Процес приготування:

1. Картоплю нарізаємо і кладемо у вже киплячу воду. Туди ж відправляємо копченості, які заздалегідь перетворили в кубики або бруски.
2. Подрібнюємо цибулю, моркву, огірки і обсмажуємо на сковороді разом з томатною пастою і невеликою кількістю води.
3. Перекладаємо цю суміш до картоплі, заправляємо спеціями по своєму смаку, перемішуємо і варимо приблизно 10 хвилин.
Солянка з копченостями – швидкий і універсальний суп, який сподобається всім.

Прокрутка до верху