Солянка з ковбасою класична – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Класична солянка з ковбасою – це чудовий наваристий та густий суп. Солянка не тільки чудово насичує, а й зігріває зсередини, тому її так часто люблять готувати і їсти в холодну пору року. Головний секрет смаку солянки криється у її багатому складі, там і м’ясо, і овочі, і зелень, і різноманітні соління. І готується суп досить просто, але скільки ж задоволення ви отримаєте.

Класична збірна м’ясна солянка з ковбасою

Класична збірна м’ясна солянка з ковбасою – це ситна і навариста перша страва. Особливо смачною вона вийде наступного дня після свята, адже зі столу залишається багато різноманітної нарізки. Сміливо можете додавати будь-яку ковбасу в суп, також у хід можуть йти маслини та оливки.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Вода – 3 л.
  • Томатная паста – 1 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження
  • Сіль за смаком
  • Сосиски – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Огірки солоні – 150 гр.
  • Яловичина на кістки – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оливки – 100 гр. (без кісточок)
  • Копчена ковбаса – 150 гр.
  • Для подачі:
  • Сметана – за смаком
  • Лимон – 1 скибочка
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати м’ясну солянку з ковбасою за класичним рецептом? Яловичина на кістки потрібна буде для варіння бульйону, але ви можете використовувати будь-який інший готовий бульйон.

Візьміть об’ємну каструлю, покладіть у неї яловичину. Влийте близько трьох літрів холодної води. Поставте ємність на вогонь і доведіть бульйон до кипіння, потім зменшіть нагрівання, зніміть пінку, додайте одну очищену цибулину. Продовжуйте варити при слабкому кипінні протягом 2-2,5 години. Потім киньте в бульйон лавровий лист і проваріть 20 хвилин.

З бульйону вийміть варену яловичину і залиште її осторонь, щоб охолола. Сам бульйон процідіть, помийте каструлю, влийте бульйон і знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння.

Другу головку цибулі очистіть і дрібно наріжте кубиками. Просушіть сковороду на вогні і налийте олію. Викладіть на розігріту поверхню цибулю і смажте її до прозорості.

Невеликі та щільні солоні огірки натріть на великій тертці і додайте до цибулі, що пасерує. Смажте всі разом під кришкою протягом 5 хвилин.

Через 5 хвилин відкрийте кришку, додайте на сковороду томатну пасту і смажте цибулю з огірками 3-4 хвилини. Після цього відразу викладіть вміст сковороди в каструлю з бульйоном.

Підготуйте усі ковбасні вироби. Не забудьте очистити все від оболонки. Наріжте ковбасу кубиками чи соломкою, як вам більше подобається. Сосиски наріжте кружальцями.

Варену яловичину зніміть із кісточки і наріжте невеликими шматочками. Викладіть м’ясо та ковбаси в бульйон, перемішайте та проваріть 5 хвилин.

Оливки можна залишити цілими або нарізати їх кільцями. Додайте їх до солянки, готуйте ще п’ять хвилин. Наприкінці спробуйте страву на смак. Як показує практика, солити солянку іноді навіть не потрібно, вона і так виходить смачною.

Класична збірна м’ясна солянка із ковбасою готова! У кожну тарілку покладіть по столовій ложці сметани, одну-дві скибочки лимона і влийте гарячу солянку. Посипте блюдо рубаною зеленню та подавайте на стіл. Смачного!

Класична солянка з ковбасою, картоплею та солоними огірками

Класична солянка з ковбасою, картоплею та солоними огірками – це така ситна страва, що на обід можна обійтися тільки їм одним. Але головна його перевага – це, безперечно смак. У правильно приготовленої солянки яскравий, багатий та насичений кисло-солоний смак.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20-25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сіль – за потребою
  • Свинина – 400 гр.
  • Сік томатний – 1 ст.
  • Ковбаса копчена – 600 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Картопля – 4 шт.
  • Перець червоний мелений – за бажанням
  • Огірки солоні – 3-4 шт.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оливки без кісточок – 1 горсть
  • Зелень – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Як і будь-який інший суп, солянка готується на основі м’ясного бульйону, з нього і почнемо. Свинину обмийте та помістіть в об’ємну каструлю. Влийте окроп і варіть м’ясо протягом півгодини.

Крок 2. Солоні огірки натріть на великій тертці, якщо вони дуже великі, візьміть 2-3. Стружку, яка вийшла, перекладіть в окрему каструлю, залийте її водою та поставте на вогонь. Якщо вода швидко википатиме, підливайте ще, варіть протягом 20-25 хвилин.

Крок 3. Картоплю почистіть, помийте та наріжте середніми кубиками. Викладіть картоплю в каструлю з м’ясом через 40-50 хвилин від початку варіння.

Крок 4. Не дуже велику головку цибулі очистіть від лушпиння, промийте і наріжте дрібно кубиками.

Крок 5. З ковбаси зніміть оболонку і наріжте кубиками.

Крок 6. Прогрійте на вогні сковороду, налийте олію. Спочатку пасеруйте цибулю до м’якості, потім доповніть її копченою ковбасою, перемішайте.

Крок 7. Копченості та цибулю залийте склянкою томатного соку і викладіть столову ложку томатної пасти. Прогрійте томатну масу кілька хвилин.

Крок 8. Варену свинину витягніть з бульйону, остудіть і наріжте соломкою або кубиками. Поверніть м’ясо в бульйон, викладіть і томатну засмажку, варіть солянку протягом 10-15 хвилин. Потім з другої каструлі викладіть в солянку огірки разом з водою, в якій вони нудилися. Додайте оливки та лимонні часточки.

Крок 9. В самому кінці скуштуйте солянку на смак і при необхідності всипте трохи солі і додайте спеції за смаком. Подавайте солянку, посипавши рубаною зеленню і заправивши сметаною. Смачного!

Суп солянка з ковбасою, лимоном та оливками

Суп солянка з ковбасою, лимоном та оливками, можна сказати, що це один із найсмачніших та найпопулярніших супів. У солянку можна додавати які завгодно м’ясні продукти, чим різноманітнішими вони будуть, тим яскравішим і насиченішим буде смак. Ми готуватимемо солянку з вареною та копченою ковбасою.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Олія – ​​для смаження.
  • Оливки – 150 гр.
  • Розсіл огірковий – 150 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Картопля – 400-500 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Грудинка свиная копченая – 300 гр.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.
  • Ковбаса копчена – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Огірки солоні – 350 грн.
  • Петрушка – до смаку.
  • Лимон – 3-4 скибочки.

Процес приготування:

Крок 1. Почистіть картоплю та цибулю. З оливок розсіл можна не зливати, а додати його до солянки. З ковбасних та м’ясних продуктів зніміть оболонку.

Дивіться також:  Юшка з голови товстолобика – 7 смачних рецептів приготування

Крок 2. Картоплю наріжте кубиками невеликого розміру.

Крок 3. У каструлю влийте 2,5 л холодної води. Поставте ємність на вогонь і викладіть картоплю. Варіть овоч від початку закипання протягом 10 хвилин на помірному вогні за слабкого кипіння.

Крок 4. Варену та копчену ковбасу, а також грудинку наріжте соломкою.

Поставте на вогонь глибоку сковороду, просушіть її. Налийте трохи рослинної олії та обсмажте на ній нарізану ковбасу та грудинку протягом 5-7 хвилин. Засмаження перекладіть у каструлю з вареною картоплею.

Крок 6. Одну крупну головку цибулі наріжте кубиками. Солоні огірочки наріжте кубиками або натріть на великій тертці.

Крок 7. Далі спочатку пасеруйте до м’якості та напівпрозорості цибулю. Потім додайте|добавляйте| солоні огірки, перемішайте і смажте 5-8 хвилин|мінути|, помішуючи лопаткою.

Крок 8. Далі додайте в засмажку густу томатну пасту, смажте ще 3-4 хвилини на помірному вогні.

Крок 9. Томатну засмажку з цибулею та солоними огірками викладіть у каструлю. Перемішайте солянку та доведіть до кипіння.

Крок 10. Влийте в солянку огірковий розсіл, знову дайте закипіти. Спробуйте суп на смак, при необхідності додайте сіль та спеції. Викладіть оливки разом із розсолом.

Крок 11. Доведіть солянку до кипіння, після цього вимкніть нагрівання і залиште блюдо ще 10 хвилин під кришкою.

Крок 12. При подачі наваристої солянки з ковбасою на стіл, додайте в кожну порцію по одній парі скибочок лимона і рубану петрушку. Смачного!

Солянка з ковбасою та куркою в домашніх умовах

Солянка з ковбасою та куркою в домашніх умовах готується досить просто, але виходить нітрохи не гірше, ніж у найдорожчих ресторанах. Основна перевага цього рецепту полягає в тому, що курячий бульйон досить швидко вариться.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Сіль – 1 ч.л.
  • Селера черешкова – 2 шт.
  • Паста томатная – 80 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Стегна курячі – 500 гр.
  • Маслини без кісточок – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Каперси – 2 ст.
  • Морквина – 150 гр.
  • Огірки солоні – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Лимон – 0,3 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Розморозьте та обмийте курячі стегна. Очистіть і помийте цибулю та моркву. Виберіть для солянки невеликі та щільні солоні огірочки.

Крок 2. Візьміть об’ємну каструлю для варіння солянки. Викладіть у ємність курячі стегна. Наріжте морквину і половину цибулини. Покладіть овочі в каструлю, також додайте туди селеру.

Крок 3. Влийте 2 літри води в каструлю, поставте на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Коли з’явиться піна поверхні, зберіть її, продовжуйте варити бульйон на слабкому вогні 30-40 хвилин до готовності курятини.

Крок 4. Коли бульйон буде готовий, витягніть з нього м’ясо і процідіть. Коли курка охолоне, відокремте м’ясо від кісток та шкіри, дрібно наріжте або розберіть на волокна.

Крок 5. Подрібніть другу половинку головки цибулі. Наріжте кубиками або натріть на тертці солоні огірочки.

Крок 6. У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло. Обсмажте на топленій олії цибулю до напівпрозорості.

Крок 7. До пасерованої цибулі додайте подрібнені солоні огірки та томатну пасту. Смажте всі продукти разом протягом хвилини.

Крок 8. Далі влийте в каструлю 1,5 літра курячого бульйону, проваріть протягом 15 хвилин.

Крок 9. Копчену ковбасу очистіть від оболонки та наріжте соломкою. Викладіть м’ясо в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння.

Крок 10. Далі додайте в солянку каперси та маслини, доведіть до кипіння солянку. Спробуйте на смак, при необхідності посоліть та додайте спеції.

Крок 11. Солянка з куркою та ковбасою готова. Заберіть ємність з вогню і дайте супу настоятися під кришкою протягом 15-20 хвилин.

Крок 12. Густу та наваристу солянку розлийте по тарілках, додайте в кожну часточку лиману та рубану свіжу зелень. Смачного!

М’ясна солянка з ковбасою та сосисками

М’ясна солянка з ковбасою та сосисками – це справжня кулінарна класика. Ця страва в багатьох закладах є головною особливістю меню. Наваристий м’ясний бульйон у поєднанні із солоними огірками та маринованими маслинами, а також ароматною ковбасою та ніжними сосисками подарує вам справжню насолоду.

Час приготування: 1 ч.50 хв.

Час приготування: 40-50 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 200 гр.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1-2 шт.
  • Перець чорний горошком – до смаку.
  • Огірки мариновані – 6 шт.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Яловичина на кістки – 500 грн.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1 Для смачної солянки необхідно зварити якісну основу, а саме бульйон. У цьому рецепті варитимемо яловичий. Вимийте яловичину на кісточці та викладіть її у велику каструлю. Влийте холодну воду та поставте ємність на вогонь.

Крок 2. Одну середню цибулину очистіть від лушпиння. Коли бульйон дійде до кипіння, приберіть піну з поверхні і додайте цибулину, лавровий лист і перець горошком. Варіть яловичий бульйон протягом півтори години.

Крок 3. Другу головку цибулі наріжте кубиками невеликого розміру. Очистіть також велику морквину і натріть її на тертці.

Крок 4. Ковбасу та сосиски звільніть від оболонки і наріжте соломкою. Невеликі мариновані огірочки наріжте кубиками, також можна натерти їх у великій тертці.

Крок 5. На сильному вогні просушіть сковороду. Потім зменшіть нагрівання і налийте в неї олію. Спочатку викладіть на розігріту поверхню і обсмажте до напівпрозорості цибулю. Після цього додайте морквяну стружку та смажте овочі 5 хвилин. Потім викладіть ковбасні вироби, огірки та томатну пасту. Перемішайте, готуйте засмажку ще 5 хвилин.

Крок 6. Один невеликий лимон добре помийте гарячою водою, потім покладіть на обробну дошку і розріжте уздовж навпіл. Потім кожну половинку наріжте тонкими часточками.

Крок 7. Коли яловичий бульйон буде зварений, витягніть з нього м’ясо. А сам бульйон процідіть через сито чи марлю і поверніть у каструлю. Охолоджену яловичину відокремте від кістки і наріжте кубиками.

Крок 8. Поставте каструлю з бульйоном на вогонь, викладіть у нього овочеву засмажку з ковбасою та сосисками, також поверніть у бульйон варене м’ясо, варіть протягом 10 хвилин на повільному вогні, помішуючи час від часу. Наприкінці додайте в солянку нарізані маслини та лимон. Спробуйте суп на смак і за потреби посоліть.

Дивіться також:  Як варити юшку смачно і швидко?

Крок 9. Солянку з сосисками подавайте на обід як перше блюдо, за бажання заправте її сметаною. Смачного!

Солянка з ковбасою та грибами

Солянка з ковбасою та грибами – це чудова, ароматна і насичена перша страва. З солянкою ваш обід вийде ситним та смачним. Смак солянки дуже залежить від м’яса та ковбасних виробів, які ви використовуєте, тому вибирайте тільки свіжі та якісні продукти.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Бульйон м’ясний – 2 л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Ковбаса варено-копчена – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Зелень – для подачі
  • Печериці – 200 гр.
  • Ковбаса салямі – 200 г.
  • Маслини без кісточок – 1 жменя
  • Лимон – 2-3 дольки
  • Лист лавровий – 1-2 шт.
  • Спеції – за смаком
  • Соус томатний – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування солянки візьміть каструлю об’ємом приблизно 3 літри. Влийте в ємність м’ясний бульйон і поставте її на плиту, хай потихеньку закипає. Обидва види ковбаси не забудьте очистити від оболонки та наріжте тонкою соломкою.

Крок 2. Далі на олії трохи обсмажте ковбасу.

Крок 3. Ми використовуємо свіжі печериці, але також підійдуть для солянки та сушені лісові гриби та будь-які мариновані.

Крок 4. Наріжте печериці кубиками або невеликими часточками. Додайте нарізку на сковороду до обсмаженої ковбаси.

Крок 5. Велику цибулинну голівку очистіть від лушпиння, зріжте кінчики з обох боків і помийте. Наріжте цибулю кубиками і відправте на сковороду.

Крок 6. Смажте всі разом до того моменту, як усі інгредієнти почнуть злегка підрум’янюватися. Після цього відразу доповніть засмажку томатним соусом. Крім томатного соусу можна брати перетерті помідори чи аджику.

Крок 7. Трохи згасіть вміст сковороди і перекладіть у каструлю з бульйоном.

Крок 8. Солянку спробуйте на смак, додайте при необхідності сіль та спеції. За 3 хвилини до закінчення варіння додайте маслини та лимонні часточки.

Крок 9. Перед тим, як подати солянку з грибами на стіл, дайте їй настоятися під кришкою кілька хвилин. Потім розлийте по тарілках і посипте рубаною зеленню. Смачного!

Солянка з ковбасою та м’ясом яловичини

Солянка з ковбасою та м’ясом яловичини – це страва, яку можна щоразу готувати по-різному. Справа в тому, що її смак та консистенція залежить від тих продуктів, які ви додасте. Додайте багато копченої ковбаси та картоплі – вийде жирніший і поживніший варіант. Ми ж пропонуємо приготувати оптимальну солянку за жирністю і поживністю.

Час приготування: 4 ч.10 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 5-6.

Інгредієнти:

  • Сіль – за потребою.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Яловичина варена – до смаку.
  • Сервелат – 200 грн.
  • Бульйон яловичий – 3 л.
  • Оливки – 150 гр.
  • Паприка мелена – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Соус томатний – 3-4 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Помідор – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Огірки солоні – 3-4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відомо, що чим довше варитися м’ясний бульйон, тим більш насиченим він виходить. Яловичий бульйон слід варити 3-4 години, поки м’ясо не почне відходити від кісточки, потім бульйон необхідно процідити. Тому ви можете витратити кілька годин для цього заздалегідь і вже приступати до приготування солянки на готовому бульйоні.

Крок 2. З ковбасних виробів зніміть оболонку. Варену ковбасу наріжте кубиками.

Крок 3. Наріжте сервелат тонкою соломкою.

Крок 4. Якщо цибулини у вас невеликі, візьміть парочку. Велику можна взяти одну, наріжте цибулю півкільцями.

Крок 5. Одну велику морквину наріжте тонкими кружальцями або півкухлями.

Крок 6. Кілька середніх за розміром картоплин наріжте кубиками.

Крок 7. Солоні огірки наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці.

Крок 8. Маслини наріжте кружальцями.

Крок 9. Помідор наріжте кубиками.

Крок 10. Просушити на сильному вогні велику сковороду. Потім налийте на розігріту поверхню олію. Зменште нагрівання і обсмажте на рослинному маслі цибулю і моркву протягом кількох хвилин.

Крок 11. Далі викладіть до овочевої засмажки подрібнені помідори, перемішайте і готуйте до м’якості моркви.

Крок 12. Варену яловичину наріжте кубиками чи невеликими брусками.

Крок 13. У каструлю з яловичим бульйоном викладіть овочеву засмажку, також додайте картопля, ковбаси та яловичину. Викладіть у суп томатну пасту та нарізані солоні огірки. Спробуйте солянку на смак та додайте спеції до смаку.

Крок 14. Варіть солянку на помірному вогні до м’якості картоплі. В останню чергу, за кілька хвилин до готовності, додайте маслини і кілька часточок лимона. Також при необхідності посоліть суп, часто цей крок відпадає, така смачна солянка виходить і без солі.

Крок 15. Готову солянку з яловичиною та ковбасою розлийте по тарілках за бажанням додайте рубану зелень і сметану. Смачного!

Солянка з ковбасою та копченими реберцями

Солянка з ковбасою та копченими реберцями – це справжнє гастрономічне диво. Солянку варять не тільки для ситного обіду, а й готують як боротьбу з похміллям. Суп настільки гутий і поживний, що здатний миттєво зігріти зсередини та наповнити силами.

Час приготування: 130 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Олія – ​​для смаження.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Грудинка яловича на кістки – 700 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Реберця свинячі копчені – 250 гр.
  • Маслини без кісточок – 50 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Сосиски молочні – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,2 ч. л.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Шинка – 100 гр.
  • Огірки солоні – 150 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Розсіл – 70 мл.
  • Оливки без кісточок – 50 грн.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Лимон – для подачі.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Закип’ятіть 2 літри води у каструлі чи чайнику. Очистіть одну цибулину, покладіть в каструлю. До неї додайте очищену морквину, грудинку та копчені ребра, покладіть до продуктів лаврушку. Залийте окропом і поставте каструлю на вогонь.

Крок 2. Коли вода закипить, трохи зменшити вогонь і варити бульйон для солянки приблизно 1,5 години на повільному вогні. Через вказаний час витягніть реберця. Бульйон процідіть і весь його вміст викиньте. М’ясний бульйон знову поставте на вогонь.

Крок 3. Солоні огірки вибирайте щільні, найсмачніші. Наріжте їх соломкою чи кубиками. Викладіть отриману нарізку на розігріту сковорідку, додайте до них 70 мл розсолу і тушкуйте протягом 3 хвилин.

Дивіться також:  Лагман узбецький – 4 рецепта

Крок 4. Другу цибулину очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Візьміть ще одну сковороду, прогрійте і влийте в неї олію. Обсмажте на ній цибулю протягом 3-4 хвилин.

Крок 5. До пасерованої цибулі додайте томатну пасту, перемішайте і прогрійте всі разом протягом кількох хвилин. Після цього можна перекласти цибульну та огіркову масу бульйон.

Крок 6. Усі підібрані для солянки ковбасні вироби наріжте кубиками чи брусками.

Крок 7. Коли проварені копчені реберця і грудинка охолонуть, відокремте м’ясо від кісток і наріжте його. Реберця просто розріжте на секції.

Крок 8. Поверніть м’ясо в бульйон, варіть 10-12 хвилин. Спробуйте солянку на смак і за потреби посоліть і приправте.

Крок 9. Викладіть в суп оливки та маслини. Накрийте каструлю кришкою і дайте готовій солянці настоятися і виявити всю яскравість смаку протягом 10-15 хвилин.

Крок 10. Готову наваристу солянку з ковбасою та копченими ребрами розлийте по тарілках, додайте за бажання лимон і рубану зелень. Смачного!

М’ясна солянка з ковбасою та свининою

М’ясна солянка з ковбасою та свининою – це суп, який легко може замінити і перше, і друге, такий поживний та ситний він виходить. Рекомендуємо обов’язково спробувати приготувати солянку самостійно з різними видами м’яса та соліннями.

Час приготування: 135 хв.

Час приготування: 40-50 хв.

порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Лист лавровий – 1-3 шт.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Лимон – 0,5-1 шт.
  • Олія – ​​для смаження
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Кріп – 3-4 гілки
  • Свинина на кістці – 250 г.
  • Картопля – 2 шт.
  • Маслини – 120-150 гр.
  • Грудинка копченая – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ковбаски мисливські – 50 грн.
  • Перець запашний горошком – 4-6 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Томатна паста – 20-30 мл.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Салями – 100 гр.
  • Ковбаса сирокопчена – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Обмийте свинину на кісточці та покладіть м’ясо в об’ємну каструлю. Влийте туди ж холодну воду і варіть м’ясний бульйон для солянки протягом півтори години, час засікайте від моменту закипання. Потім м’ясо викладіть на тарілку, залиште осторонь, щоб воно охололо.

Крок 2. Почистіть та помийте пару середніх картоплин. Наріжте овоч кубиками або брусками, як більше подобається, але не дуже дрібно, щоб картопля не розварилася.

Крок 3. Бульйон, який вийшов на свинині, процідіть через сито або складену марлю в кілька разів. Влийте в каструлю і поставте його на вогонь, додайте|добавляйте| лаврушку, сіль|соль|, перець горошком і викладіть нарізану картоплю. Варіть протягом 15 хвилин до м’якості картоплі.

Крок 4. Очищену головку цибулі наріжте дрібними кубиками, а моркву – невеликими брусками, можна натерти на великій тертці. Далі пасеруйте подрібнені овочі на олії протягом 3-4 хвилин до м’якості.

Крок 5. Солоні огірки наріжте соломкою або натріть на великій тертці. Додайте нарізку до пасерованої цибулі та моркви, смажте ще 3 хвилини на повільному вогні, заважайте, щоб нічого не пригоріло.

Крок 6. Підготуйте різноманітні види копченостей та ковбас, наріжте їх брусками чи кубиками. Відокремте варену свинину від кістки і наріжте її в довільному порядку.

Крок 7. На сковороду до обсмаженої цибулі, моркви та огірків додайте столову ложку томатної пасти, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин на невеликому вогні, перемішуйте масу лопаткою.

Крок 8. Овочеву засмажку перекладіть у каструлю з бульйоном, перемішайте та варіть на середньому вогні протягом 5 хвилин після закипання.

Крок 9. Усю м’ясну нарізку, яка у вас вийшла, викладіть на сковороду та обсмажте протягом двох хвилин. Потім перекладіть її в каструлю із солянкою.

Крок 10. З однієї половини лимона видавіть сік, другу половинку залиште для подачі, наріжте тонкими рівними часточками.

Крок 11. Вилийте лимонний сік у суп, додайте маслини, доведіть до кипіння і варіть солянку ще кілька хвилин. Спробуйте страву на смак, за потреби відкоригуйте за кількістю солі.

Крок 12. Вимкніть вогонь і додайте в солянку рубаний кріп. Перемішайте суп і за бажання можна залишити його на кілька хвилин під кришкою.

Крок 13. Готову солянку зі свининою та ковбасою розлийте по тарілках, додайте часточки лимона та подавайте на стіл. За бажання можна заправити суп сметаною. Смачного!

Солянка з ковбасою та картоплею без м’яса

Солянка з ковбасою та картоплею без м’яса – це страва, яка мало чим відрізняється від класичного варіанту. У всіх солянка асоціюється з м’ясом та ковбасами, причому в ній воно міститься у досить великій кількості. У цьому варіанті вам не доведеться довго варити бульйон, а в іншому солянка вийде просто чудовою.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Картопля невелика – 8 шт.
  • Сіль із травами – за смаком.
  • Сметана – для подачі
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оливки зелені консервовані – 1 банк.
  • Лимон – 0,3-0,5 шт.
  • Ковбаси – 500 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю вибирайте невеликого розміру. Почистіть та помийте овочі. У каструлю влийте воду та поставте ємність на вогонь.

Крок 2. Картоплю наріжте кубиками і опустіть у киплячу воду.

Крок 3. Очистіть від лушпиння одну велику цибулину, наріжте її дрібними кубиками. Далі пасеруйте цибулю на олії до м’якості.

Крок 4. Ковбаси можна вибирати на свій смак, ми рекомендуємо придбати в магазині готовий набір для солянки.

Крок 5. Ковбасну нарізку злегка обсмажте на сковороді.

Крок 6. Візьміть середні за розміром і солоні щільні огірки. Натріть їх на великій тертці та додайте до ковбаси на сковорідку.

Крок 7. Потім додайте в засмажку з ковбаси та огірків столову ложку томатної пасти, перемішайте і смажте кілька хвилин.

Крок 8. Розкрийте банку з консервованими оливками та пересипте їх на сковороду. Лимон наріжте четвертинками кілець і викладіть на сковороду. Перемішайте весь вміст сковороди та прогрійте протягом декількох хвилин.

Крок 9. Коли картопля буде готова, в каструлю викладіть весь вміст сковороди і додайте сіль із травами.

Крок 10. Перемішайте солянку, доведіть до кипіння і можна забирати каструлю з вогню.

Крок 11. Солянка з ковбасою та картоплею виходить ситною та смачною, заправляйте її сметаною та подавайте на стіл до обіду. Смачного!

Прокрутка до верху