Солянка з ковбасою, солоними огірками та картоплею класична – 8 смачних рецептів

Солянка з ковбасою, солоними огірками з картоплею класична – це чудове частування для великих цінителів м’ясних виробів та напівфабрикатів. Пікантна страва готується не так складно, як здається на перший погляд. У сьогоднішній добірці можна знайти варіанти від найшвидших до більш тривалих. Усі рецепти прості, але відрізняються за тимчасовими витратами.

Класична збірна м’ясна солянка з ковбасою, солоними огірками та картоплею

Класична збірна м’ясна солянка з ковбасою, солоними огірками та картоплею має приголомшливий зовнішній вигляд і неповторний яскравий смак. Якщо ви маєте вільний час, обов’язково повторіть цей чудовий рецепт. Усі, хто спробує апетитне частування, залишаться у захваті.

Інгредієнти:

на – 7 порції

  • Яловичина – 250 гр.
  • Варена ковбаса – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Огірки солоні – 100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Вода – 2.5 л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Для подачі: –
  • Лимон – за бажанням
  • Оливки – за бажанням

Процес приготування:

Як приготувати класичну м’ясну солянку з ковбасою, солоними огірками і картоплею? Звільнивши цибулю від лушпиння, промиваємо і кришимо кубиком. Почищені картопляні бульби розрізаємо на кубики. Заливаємо водою, щоб не потемнів. Очистивши моркву, промиваємо і крупно натираємо на тертці. Ковбасу нарізаємо не надто крупно. Миємо лимон і нарізаємо кружальцями, а потім ріжемо на четвертинки.

Сполоснувши яловичину, опускаємо її в каструлю і наливаємо 2,5 літра питної води. Ставимо на конфорку та доводимо до легкого кипіння. Забираємо пінку, мінімізуємо вогонь і готуємо 1:00, прикривши кришкою. Після чого м’ясо дістаємо, проціджуємо бульйон. Охолоджене м’ясо нарізаємо брусками.

Каструлю встановлюємо на плиту. У проціджений бульйон закипілий вивантажуємо картопляну нарізку. Чекаємо на повторне закипання і готуємо картопля 20 хвилин.

Глибоку сковороду встановлюємо на конфорку. Розігріваємо. Наливаємо олію, викладаємо цибулю і моркву. Нарізаємо огірки та додаємо до овочів. Кладемо обидва види ковбаси та м’ясо. Перемішавши, гасимо при постійному помішуванні 6 хвилин. Після чого приправляємо томатною пастою. Перемішуємо до однорідності та готуємо ще пару хвилин.

Вміст сковороди перекладаємо на суп. Перемішуємо і пробуємо, якщо не вистачає солі та перцю, додаємо. Додаємо лаврушку. Перемішавши та довівши до невеликого кипіння, кип’ятимо солянку 10 хвилин. Після чого прибираємо з плити і залишаємо солянку постояти під кришкою 10 хвилин, щоб смак був яскравішим і насиченим.

Апетитною солянкою наповнюємо глибокі тарілки. Подаємо до столу, прикрасивши солянку лимоном та маслинами.

Класична збірна м’ясна солянка з ковбасою, солоними огірками та картоплею готова! Смачного!

Суп солянка з ковбасою, огірками, картоплею, лимоном та оливками

Суп солянка з ковбасою, огірками, картоплею, лимоном та оливками виходить густим та пікантним. Час варіння займе лише годину. Яскравий зовнішній вигляд страви чудово впишеться у святкове меню та урізноманітнить звичні страви. Спробуйте цей рецепт і порадуйте домочадців.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Грудинка – 300 гр.
  • Копчена ковбаса – 250 гр.
  • Ковбаса варена/сосиски – 300 гр.
  • Лимон – для подачі.
  • Оливки та маслини – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірковий розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Солоні огірки – 6-7 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2,7 л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Каперси для подачі.

Процес приготування:

  1. Звільняємо картоплю від шкірки, застосувавши овочечистку та промиваємо. Розрізаємо бульби на кубики звичного розміру. Перекладаємо в посуд для варіння та вливаємо 2,7 літра питної води. Встановлюємо на сильне полум’я.
  2. Не гаючи часу, брусочками нарізаємо грудинку, варену та копчену ковбасу. Сковороду розміщуємо на вогні та наливаємо столову ложку олії. Закинувши м’ясну нарізку, обсмажуємо до легкої рум’яності.
  3. Коли картопля закипить, прибираємо шумівкою піну і відправляємо обсмажену м’ясну нарізку. Дочекавшись закипання, варимо 5 хвилин|мінути| при помірній температурі.
  4. Очистивши цибулю і обполоснувши її під краном, нарізаємо дрібним кубиком. З огірками чинимо так само. У сковороду, в якій обсмажували м’ясні продукти, доливаємо рослинну олію. Викладаємо цибулю та огірки. Злегка обсмаживши, кладемо томатну пасту. Перемішуємо та готуємо пару хвилин.
  5. Вміст сковороди відправляємо у каструлю. Заливаємо розсіл і доводимо до закипання. Кип’ятимо 5 хвилин|мінути|. Спробувавши при необхідності солимо і перчимо солянку.
  6. Закинувши оливки та маслини, чекаємо на закипання. Вимикаємо нагрівання. Прикривши кришкою, але не прибираючи з плити, даємо постояти чверть години.
  7. Розливаємо солянку по порціях. Прикрашаємо лимоном та каперсами. Смачного!
Дивіться також:  Лагман з курки – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Солянка з ковбасою, картоплею, солоними огірками та куркою

Солянка з ковбасою, картоплею, солоними огірками і куркою має приголомшливий аромат. Виконання цього рецепту вимагатиме лише півгодини. Апетитна солянка добре насичує та сподобається всім любителям м’ясних виробів. Особливо страва сподобається чоловічій половині.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Курячий суповий набір – 200 грн.
  • Мисливське ковбаски – 150 гр.
  • Копчена ковбаса – 6 скибочок.
  • Варена ковбаса – 2 скибочки.
  • Лимон – 3 кружечки.
  • Маслини – 10 шт.
  • Цибуля – 0,25 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Солоні огірки – 5шт.
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець гострий мелений – до смаку.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

  1. Розморожуємо за потреби курку і кладемо в каструлю з водою. Розміщуємо на вогні та варимо бульйон звичним способом, у процесі знімаючи піну.
  2. Огірки нарізаємо кружальцями або півкухлями.
  3. Сковороду розташовуємо на вогні. Наливаємо олію і розігріваємо. Закидаємо огіркову нарізку і гасимо пару хвилин. Після чого перекладаємо на тарілку.
  4. Очищену цибулину нарізаємо півкільцями. Кладемо на сковороду, де обсмажували огірки. Подрібнюємо часник і кладемо у сковорідку. Пасеруємо.
  5. Звільнивши і сполоснувши моркву, рубаємо кубиком.
  6. Забираємо цибулю з часником до огірків, а на сковорідку кладемо моркву. Обсмажуємо до м’якості.
  7. Відрізаємо кілька видів ковбаси.
  8. М’ясні вироби рубаємо кубиком.
  9. Обсмажену моркву перекладаємо до овочів. На сковорідку викладаємо м’ясні вироби та підрум’янюємо.
  10. Звільняємо картоплю від шкірки за допомогою овочечистки. Промиваємо та нарізаємо кубиком.
  11. З бульйону дістаємо зварену курку.
  12. Перекладаємо м’ясо в тарілку та остуджуємо.
  13. У киплячу супову основу закладаємо картоплю.
  14. Далі закладаємо обсмажені овочі та готуємо суп 10 хвилин.
  15. Додавши томатну пасту, варимо 5 хвилин|мінути|.
  16. Через 5 хвилин кладемо обсмажену ковбасу.
  17. Остигло куряче м’ясо відокремлюємо від кісток.
  18. М’ясо перекладаємо на солянку.
  19. Нарізаємо маслини кільцями. Промиваємо лимон і ріжемо часточками.
  20. Закладаємо маслини та лимон. Варимо солянку 5 хвилин. Пробуємо на смак. Солимо і перчимо, якщо потрібно.
  21. Готовій страві даємо настоятися під кришкою.
  22. Розливаємо солянку по тарілках. За бажанням прикрашаємо подрібненою зеленню та подаємо до обіднього столу. Смачного!

Солянка з ковбасою, сосисками, огірками та картоплею

Солянка з ковбасою, сосисками, огірками і картоплею – це частування, яке легко повторить навіть господиня-початківець. Для приготування частування знадобляться продукти, які легко знайдуться в будь-якому магазині. Процес варіння наваристої страви займе годину-півтори в залежності від м’ясних компонентів, що використовуються. Можна використовувати всі м’ясні та ковбасні продукти, що є у холодильнику. Чим різноманітніші інгредієнти, тим апетитніша страва.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 200 гр.
  • Сало солоне – 100 гр.
  • Копчена ковбаса – 100 гр.
  • Сосиски – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливки без кісточки – 20 гр.
  • Цибуля-порей – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Картопля – 100 гр.
  • Солоні огірки – 100 гр.
  • Томатна паста – 20 гр.
  • Свиняче сало – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 10 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Усі м’ясні напівфабрикати та сало тонко нарізаємо. У мене була курка, сосиски, ковбаса та два види сала. Для аромату можна використати копчені продукти.
  2. На плиті розміщуємо каструлю з водою та закидаємо нарізані продукти.
  3. Щоб не втрачати час, звільняємо від шкірки та лушпиння моркву, цибулю-порей та зубчик часнику. Промиваємо та подрібнюємо зручним способом. Розігріваємо сковорідку з олією і кладемо нарізку. Приправляємо томатною пастою. Перемішуємо та обсмажуємо до м’якості.
  4. Солоні огірки нарізаємо кубиком.
  5. Звільняємо картоплю від шкірки та обполіскуємо. Нарізаємо кубиком.
  6. У бульйон відправляємо картоплю, обсмажування та огірки. Продовжуємо варити солянку до готовності картоплі. Готову солянку пробуємо і при необхідності приправляємо сіллю та меленим перцем. Відключивши нагрів, даємо настоятися страві.
  7. Ароматну солянку розливаємо по глибоких піалах. Доповнюємо маслинами, шматочком лимона та зеленню. Подаємо до столу. Смачного!

Солянка з ковбасою, огірками, картоплею та грибами

Солянка з ковбасою, огірками, картоплею та грибами для своєї реалізації вимагатиме менше години. Смачна навариста страва виглядає привабливо і яскраво, не відірвати очей. Насичене апетитне частування підходить не тільки для щоденного раціону, а й для важливих приводів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печериці – 150 гр.
  • Маслини без кісточок – 80 гр.
  • Копчена ковбаса – 150 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 1,8 л.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Морква – 50 грн.
  • Картопля – 100 гр.
  • Солоні огірки – 100 гр.
  • Томатна паста – 1,5 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець гострий мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Лимон – для подачі.
  • Сметана – для подачі.
Дивіться також:  Розсольник ленінградський – 7 покрокових рецептів приготування

Процес приготування:

  1. Готуємо компоненти для реалізації рецепту.
  2. Звільнивши картопляні бульби від шкірки, обполіскуємо їх під краном. Нарізаємо кубиком чи брусками.
  3. У каструлю набираємо воду та доводимо до кипіння. У киплячу воду висипаємо порізану картоплю. Кладемо трохи солі та варимо 10 хвилин при легкому кипінні.
  4. Очистивши морквину та цибулю, обдаємо під краном. Цибулину кришимо дрібніше, морквину крупно натираємо на тертці.
  5. Сковороду прогріваємо і наливаємо олію. Викладаємо овочеву нарізку та обсмажуємо кілька хвилин до м’якого стану.
  6. Печериці очищаємо та нарізаємо тонкими скибочками. Огірки та копчену ковбасу ріжемо кубиком.
  7. До овочевої пасерування кладемо гриби, огірки та ковбасу. Перемішуємо та обсмажуємо 4 хвилини.
  8. Кладемо лаврушку та томатну пасту.
  9. Добре перемішавши, наливаємо кілька столових ложок води з каструлі і гасимо 5 хвилин на невеликому полум’ї. Після цього відключаємо нагрівання.
  10. Перевіряємо готовність картоплі та перекладаємо в каструлю обсмажування зі сковороди. Додавши горошини перцю, перемішуємо та варимо солянку 5 хвилин.
  11. Очищену часникову часточку видавлюємо, використовуючи часник і висипаємо в солянку разом з маслинами. 3. Скуштувавши смак страви, додаємо сіль і перець за потреби. Важливо не пересолити блюдо.
  12. Промиту петрушку подрібнюємо і кладемо на солянку. Доводимо до закипання та вимикаємо газ. Наполягаємо страву, залишивши на 10 хвилин.
  13. Розливаємо солянку по порційним піалам. Прикрашаємо лимонною часточкою. Доповнюємо сметаною.
  14. Запрошуємо близьких до столу.
  15. Смачного!

Солянка з огірками, ковбасою, м’ясом яловичини та картоплею

Солянка з огірками, ковбасою, м’ясом яловичини та картоплею – це чудовий рецепт, який готується досить легко. Приклавши деякі зусилля, найсмачніша страва вийде з першого разу навіть у господині-початківця. Приготувавши солянку та почастувавши домочадців, ви отримаєте незабутні компліменти. Всі будуть у захваті від ситної запашної страви.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Копчена ковбаса – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 360 гр.
  • Солоні огірки – 60 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Вода – 2,5-3 л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

  1. Попередньо розморожуємо м’ясо. Знімаємо лушпиння та шкірку з цибулини та моркви. Обмиваємо під краном. Готуємо решту продуктів. Для збірної солянки підійде будь-яка ковбаса, сосиски, яловичі реберця. Чим різноманітніша, тим яскравіша страва.
  2. Звільнивши картопляні бульби від шкірки, обполіскуємо під краном. Нарізаємо кубиком або брусками, як завжди для перших страв.
  3. Обидва види ковбаси звільняємо від оболонки та нарізаємо брусками.
  4. Огірки ріжемо тонкими смужками. Можна використовувати як солоні, і мариновані.
  5. Крупно натираємо на тертці очищену моркву або рубаємо дрібним кубиком.
  6. У каструлю набираємо воду. Кладемо промите м’ясо та цілу головку цибулі. Розмістивши на плиті, варимо на невеликому вогні, видаляючи піну, що час від часу утворилася.
  7. Нагріваємо сковороду з олією. Висипаємо морквину та обидва види ковбаси.
  8. Трохи обсмаживши, кладемо огірки та приправляємо томатною пастою. Розмішуємо.
  9. Зварене м’ясо дістаємо з бульйону та нарізаємо скибочками. Цибулину викидаємо.
  10. У гарячий бульйон висипаємо картоплю.
  11. Коли картопля стане м’якою, викладаємо в каструлю вміст сковороди та м’ясо.
  12. Приправляємо солянку спеціями і кип’ятимо кілька хвилин. Після чого вимикаємо вогонь.
  13. За своїм бажанням у солянку кладемо каперси та маслини. Трохи настоявши, розливаємо насичену страву по піалах. Прикрашаємо часточкою лимона та присипаємо подрібненою зеленню.
  14. Подаємо до столу. Смачного!

Солянка з ковбасою, огірками та копченими реберцями

Солянка з ковбасою, огірками та копченими реберцями має незвичайний аромат, від якого неможливо встояти. Апетитна страва готується просто, але потребує певного часу для реалізації. Приготування ароматного частування під силу навіть новачкам.

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 700 гр.
  • Реберця свинячі копчені – 250 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Копчена ковбаса – 100 гр.
  • Молочні сосиски – 100 грн.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розсіл – 70 мл.
  • Оливки без кісточок – 50 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Маслини без кісточок – 50 гр.
  • Солоні огірки – 150 гр.
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Для подачі:
  • Лимон – за смаком.
  • Зелень петрушки – до смаку.
Дивіться також:  Розсольник з рисом і солоними огірками – смачний рецепт

Процес приготування:

  1. Підготовляємо набір інгредієнтів. Очистивши цибулю та моркву від лушпиння та шкірки, обполіскуємо під проточною водою. Ополіскуємо петрушку, промокуємо паперовими рушниками вологу. Солоні огірки вибираємо хрусткі. Наперед доводимо до кипіння два літри води.
  2. У каструлю для варіння кладемо цибулину, моркву, копчені ребра, яловичину на кістки та лаврушку. Вливаємо підготовлений окріп. Розміщуємо каструлю на плиті. Варимо на помірному вогні та прибираємо піну.
  3. Зменшивши нагрівання, варимо бульйон 1,5 години. Через зазначений час витягаємо м’ясо та остуджуємо. Цибулю та морквину викидаємо. Проціджуємо бульйон і повертаємо у каструлю. Розміщуємо на вогні.
  4. Огірки довільно нарізаємо дрібними шматочками.
  5. Нагріваємо суху сковорідку. Викладаємо огірки та вливаємо 70 мілілітрів розсолу. Готуємо на середньому вогні хвилини зо три.
  6. Цибулину рубаємо кубиком.
  7. Беремо другу сковороду і наливаємо олію. Розігріваємо та закидаємо цибулю, пасеруємо кілька хвилин, постійно помішуючи.
  8. Приправляємо томатною пастою.
  9. Перемішавши, прогріваємо пару хвилин. Потім надсилаємо вміст сковороди в бульйон. Огірки те саме перекладаємо в каструлю.
  10. Ковбасу, сосиски та шинку ріжемо кубиком. Перекладаємо в каструлю.
  11. З кісточок знімаємо м’ясо і нарізаємо шматочками. Ребра розрізаємо на частини.
  12. Перекладаємо м’ясо та ребра в каструлю. Продовжуємо варіння протягом 10-12 хвилин. Пробуємо і, якщо потрібно, солимо і перчимо. Додаємо спеції з обережністю. М’ясні напівфабрикати містять достатньо солі.
  13. Кладемо в солянку маслини та оливки.
  14. Відключивши нагрівання та прикривши кришкою, залишаємо на чверть години настоятися.
  15. Наповнюємо красиві глибокі тарілки солянкою. Прикрашаємо часточкою лимона та листочками петрушки. Подаємо до столу. Для більш ситного варіанта подаємо хліб та сметану.
  16. Смачного!

М’ясна солянка з ковбасою, свининою та огірками

М’ясна солянка з ковбасою, свининою та огірками перетворює будь-який скромний обід на запам’ятовується гуляння. Страва виходить ситною і наваристою, а готується всього лише за 1 годину. Солянка виглядає по-святковому яскраво і може бути чудовим варіантом першої страви на важливому заході.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 грн.
  • Курка – 200 гр.
  • Мисливські ковбаски – 150 грн.
  • Копчена ковбаса – 100 гр.
  • Молочні сосиски – 100 грн.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливки – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 250 гр.
  • Солоні огірки – 150 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 2,5-3 л.
  • Сіль за смаком.
  • Розсіл – 100-150 мл.
  • Перець гострий стручковий – до смаку.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

  1. Підготовляємо компоненти за списком, вказаним вище.
  2. У каструлі доводимо до кипіння воду. Промиваємо свинину та курку. Опускаємо в киплячу воду і варимо хвилин 40. Для аромату за бажанням додаємо лаврушку, коріння петрушки або селери та зелень. Через півгодини все це дістаємо та викидаємо.
  3. З картопляних бульб видаляємо шкірку. Ополоснувши, нарізаємо картоплю, як завжди для супу. Коли м’ясо буде практично готове, висипаємо нарізану картоплю.
  4. Прогріваємо сковорідку з олією. Очищений лук нарізаємо кубиком і висипаємо в сковороду. Пасеруємо до прозорого стану. Очистивши і промивши моркву, крупно натираємо на тертці та відправляємо до цибулі. Обсмажуємо до м’якого стану кілька хвилин.
  5. Копченості дрібно нарізаємо і викладаємо до обсмажування. Розмішавши, обсмажуємо 4 хвилини, щоб витопився жир.
  6. Молочні сосиски звільняємо від оболонки та нарізаємо кубиком. Додаємо до сковороди. Перемішуємо та даємо прогрітися протягом хвилини.
  7. Приправляємо томатною пастою. Перемішавши, обсмажуємо кілька хвилин.
  8. Натираємо на тертці солоні огірки. Чилі шаткуємо кружальцями. До обсмажування додаємо подрібнені огірки, перець чилі стручковий за смаком. Заливаємо 100-150 мл розсолу. Прикривши кришкою, гасимо 6 хвилин.
  9. З бульйону дістаємо свинину та куряче м’ясо, нарізаємо шматочками та викладаємо у сковороду з обсмажуванням.
  10. Оливки нарізаємо кільцями або залишаємо в цілому вигляді і додаємо в сковорідку. Промиваємо лимон і відрізаємо кілька кружечків, відправляємо у каструлю. Вижимаємо лимонний сік, солимо і перчимо заправку і даємо залишити 2 хвилини.
  11. Вміст сковороди перекладаємо у каструлю. Перемішуємо та пробуємо. Даємо залишити кілька хвилин. Після чого відключаємо вогонь і даємо страві постояти 10 хвилин.
  12. Наповнюємо тарілки апетитною солянкою. За бажання доповнюємо страву сметаною.
  13. Смачного!
Прокрутка до верху