Страва готується дуже швидко і завжди виходить неймовірно смачним. Солянку з куркою можна зробити в різних варіаціях. Пропонуємо найбільш вдалі варіанти.
Класична солянка з капустою і куркою
Ситна страва, легкий в приготуванні сподобається всій родині. Капуста додасть страві соковитості, а куряче філе – ніжність. Особливий присмак солянці дадуть перець і приправи.
Інгредієнти:
- капуста – 550 г;
- філе куряче – 320 г;
- цибуля – 1 шт.;
- соняшникова олія – 1 ст. ложка;
- томатна паста – 2 ст. ложки;
- вода – 230 мл;
- сіль – 1 ч. ложка;
- приправа – 1 ч. ложка універсальна;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- сушена петрушка – 1 ч. ложка;
- кріп сушений – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Порубати цибулю. Нашаткувати капусту.
- Масло влити у сковорідку. Прогріти. Помістити цибульні кубики. Прожарити.
- Нарізати курку. Отримані кубики відправити до цибулі. Обсмажити.
- Закинути капусту. Прожарити. Підсолити. Посипати перцем і приправою.
- Налити томатну пасту. Залити водою. Перемішати. Посипати сушеної зеленню. Розмішати.
- Накрити кришкою. Потомити солянку з куркою і капустою чверть години.
З копченої птахом
Пропонуємо приготувати святковий суп, який принесе різноманітність харчування. Страва не тільки наситить організм, але і насичує її корисними елементами.
Інгредієнти:
- вода – 2100 мл;
- сіль;
- копчена курка – 750 г;
- чорний перець;
- солоний огірок – 2 шт.;
- лаврушка – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- лимон – 4 скибочки;
- сметана – 4 ст. ложки;
- каперси – 3 ст. ложки;
- маслини – 12 шт.;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- томатне пюре – 2 ст. ложки;
- оливки – 15 шт.
Приготування:
- Залити водою куряче м’ясо. Проварюють півгодини. Дістати. Остудити і нарізати.
- Подрібнити цибулю. Отримані півкільця помістити в сковорідку. Влити олію. Прожарити. Влити томатну пасту. Томити п’ять хвилин.
- Зрізати шкірку з огірків. Видалити насіння. Нарізати. Намагайтеся щоб вийшли шматочки. Помістити в сковороду і тушкувати хвилин п’ять.
- Закип’ятити бульйон. Повернути куряче м’ясо. Додати засмажку. Закинути маслини і оливки. Додати каперси. Помістити лаврушку. Посипати сіллю і поперчити. Варити солянку з копченою куркою чверть години.
- Посипати січеною зеленню і додати лимонні скибочки. Настояти п’ять хвилин.
В мультиварці
Дуже легко готувати солянку в мультиварці. Досить помістити продукти і виставити необхідний режим.
Інгредієнти:
- яловичина – 220 г;
- зелень;
- свинина – 220 г;
- спеції;
- копчена куряча грудка – 220 г;
- перець;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль;
- морква – 2 шт.;
- оливкова олія;
- вода;
- лаврушка – 2 аркуша;
- томатна паста – 4 ст. ложки;
- розсіл огірковий – 220 мл;
- солоний огірок – 2 шт.;
- оливки – 1 банка;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- М’ясні шматки нарізати. Кубики потрібні дрібніші. Моркву натерти. Цибулю нашаткувати.
- Подрібнити на тертці огірок. Нарізати скибочками лимон.
- Влити олію в чашу від приладу. Включити режим «випічка». Таймер – дві хвилини.
- Помістити цибулю. Прожарити. Помістити морквину. Таймер поставити на три хвилини.
- Помістити м’ясні шматки. Перемкнути таймер на чверть години.
- Помістити огірки, оливки, лимонні шматочки. Залити розсолом. Помістити томатну пасту. Залити воду. Кількість рідини регулюйте за бажанням.
- Підсолити. Посипати перцем. Додати спеції. Закинути лаврушку. Перемішати. Перемкнути у режим «Гасіння». Накрити кришкою. Таймер – годину.
Збірна солянка з куркою і ковбасою
Селяни в давні часи готували із залишків продуктів смачну юшку, яка щільно увійшла в життя людей і після багатьох років не втратила своєї актуальності. Навіть у знаменитих ресторанах подають цей вишуканий суп.
Інгредієнти:
- сіль;
- куряче стегно – 2 шт.;
- кріп;
- вода – 2900 мл;
- паприка;
- петрушка;
- солоний огірок – 220 г;
- оливки;
- чорний перець;
- сосиска – 2 шт.;
- копчена ковбаса – 100 г;
- лимон – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- оливки;
- томатна паста – 2 ст. ложки;
- лавровий лист.
Приготування:
- Помістити стегенця в воду. Проварити. Дістати курку. Остудити. Нарізати.
- Натерти морквину. Нарізати цибулину. Покласти у сковорідку. Влити пару ложок бульйону. Загасити. Влити томатну пасту. Перемішати.
- Нарізати огірки. За формою допускаються кружечки або соломка. Порубати сосиски і ковбасу.
- Помістити в бульйон засмажку. Закип’ятити. Додати огірки і ковбасну нарізку. Повернути назад куряче м’ясо. Посипати сіллю, перцем і спеціями. Помістити лаврушку.
- Нарізати оливки. Порубати лимон. Нашаткувати зелень.
- Готову юшку розлити по піалах. Порційно додати оливки, зелень і лимонні шматочки.
Капустяна солянка з картоплею і куркою
Блюдо дуже просте і готується з доступних продуктів. Підходить для щоденного приготування. Пропонуємо приготувати солянку з куркою і ковбасою, і картоплею.
Інгредієнти:
- капуста – 1200 м;
- ковбаса копчена – 120 г;
- картопля – 11 шт.;
- лавровий лист – 2 аркуша;
- куряче філе – 350 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- морква – 1 шт.;
- чорний перець;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинна олія – 4 ст. ложки;
- томатна паста – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Нарізати куряче філе. Покласти у сковорідку. Влити олію. Обсмажити.
- Нарізати цибулю. Натерти морквину. Надіслати до курки. Смажити сім хвилин. Влити томатну пасту.
- Нарізати шматками картоплю. Дрібними шматки робити не можна, інакше картопля розвалиться. Потомити вісім хвилин.
- Нашаткувати капусту. Помістити в іншу сковороду. Влити олію. Загасити. Підсолити. Надіслати до курячого м’яса.
- Посолити. Посипати перцем. Закинути лаврушку. Нарізати ковбасу. Помістити в сковороду. Влити воду. Її кількість залежить від того яке блюдо хочете в результаті отримати. Якщо влити більше води, то вийде суп. Якщо менше, то можна вживати як друге блюдо.
В солянці сіль можна замінити огірковим розсолом. Від цього блюдо стане набагато пахучіше і смачніше.
Як готувати з копченою ковбасою
Дуже швидкий варіант солянки, з яким впораються навіть початківці кулінари.
Інгредієнти:
- чорний перець;
- копчена ковбаса – 320 г;
- сметана;
- цибуля – 1 шт.;
- лимон;
- копчена куряча грудка – 210 г;
- сіль;
- картопля – 250 г;
- зелень;
- вода – 2750 мл;
- маринований огірок – 3 шт.;
- часник – 2 шт.;
- сало – 55 г;
- лаврушка – 2 аркуша;
- томатна паста – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Нарізати курку. Подрібнити ковбасу.
- Порізати картоплю. Повинні вийти кубики. Нарізати огірки.
- У воду помістити курячі і картопляні кубики.
- Сало порізати і змішати у складом. Потримати хвилину. Додати нашатковану цибулю. Обсмажити. Влити томатну пасту. Перемішати. Додати ковбасу, порубані часникові зубчики і огірки. Підсолити. Присипати перцем. Влити трохи бульйону. Перемішати і згасити п’ять хвилин.
- Перелити засмажені продукти в бульйон. Закинути лаврушку. Проварити сім хвилин.
- Розлити по піалах. Присипати нашаткованої зеленню. Помістити шматочки лимона. Влити сметану.
Солянка з куркою і грибами
Якщо хочете урізноманітнити смак солянки і зробити її неповторною, рекомендуємо додати в блюдо ароматні гриби.
Інгредієнти:
- капуста – 0,5 вилка;
- томатна паста – 3 ст. ложки;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- томат – 1 шт.;
- часник сушений;
- вода – 4 склянки;
- опеньки – 1 пакет;
- суха зелень;
- курка – 0,3 тушки;
- чорний перець;
- картопля – 3 шт.
Приготування:
- Нашаткувати капусту. Порубати картопляні бульби. Натерти моркву. Нарізати цибулину. Помідор знадобиться часточками.
- Нарізати куряче м’ясо і розморозити лісові дари.
- Помістити в казан всі підготовлені інгредієнти. Залити водою.
- Присипати сіллю, спеціями і перцем. Додати суху зелень. Влити томатну пасту. Накрити кришкою і тушкувати годину.