Солянка — це досить поширений варіант другої страви. Її роблять зі свіжої або квашеної капусти, додаючи до основного інгредієнта: м’ясо, птицю, різні овочі та зелень. В якості соусу для цієї страви використовують томатну пасту, гірчицю, сметану або майонез. Нижче наведені найбільш поширені рецепти солянки з квашеної капусти.
Класичний рецепт солянки з квашеної капусти
У класичному варіанті солянку роблять з м’ясом. Для цих цілей підійде як свинина, так і курятина.
В процесі роботи знадобиться:
- квашена капуста;
- свинина або яловичина;
- ріпчаста цибуля;
- томатна паста;
- сіль і приправи.
Отже, готуємо з м’ясом класичну солянку:
- Вимити і порізати м’ясо, викласти його в сковороду, приправити сіллю і спеціями, обсмажити до утворення скоринки.
- Віджати від соку квашену капусту. Якщо вона дуже кисла, промити в друшляку, після чого додати до м’яса.
- Нашаткувати цибулю півкільцями, відправити в сковороду і продовжити обсмажування.
- Приправити солянку томатною пастою, при необхідності додати трохи води і тушкувати, поки рідина не випарується.
Готову солянку розкласти по тарілках, посипати дрібно нашаткованої зеленню і подати до столу. Це блюдо буде смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді.