Солянка з квашеної капусти — 8 рецептів смачного приготування

Солянка — це досить поширений варіант другої страви. Її роблять зі свіжої або квашеної капусти, додаючи до основного інгредієнта: м’ясо, птицю, різні овочі та зелень. В якості соусу для цієї страви використовують томатну пасту, гірчицю, сметану або майонез. Нижче наведені найбільш поширені рецепти солянки з квашеної капусти.

Класичний рецепт солянки з квашеної капусти

У класичному варіанті солянку роблять з м’ясом. Для цих цілей підійде як свинина, так і курятина.

В процесі роботи знадобиться:

  • квашена капуста;
  • свинина або яловичина;
  • ріпчаста цибуля;
  • томатна паста;
  • сіль і приправи.

Отже, готуємо з м’ясом класичну солянку:

  • Вимити і порізати м’ясо, викласти його в сковороду, приправити сіллю і спеціями, обсмажити до утворення скоринки.
  • Віджати від соку квашену капусту. Якщо вона дуже кисла, промити в друшляку, після чого додати до м’яса.
  • Нашаткувати цибулю півкільцями, відправити в сковороду і продовжити обсмажування.
  • Приправити солянку томатною пастою, при необхідності додати трохи води і тушкувати, поки рідина не випарується.

Готову солянку розкласти по тарілках, посипати дрібно нашаткованої зеленню і подати до столу. Це блюдо буде смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Дивіться також:  Курячі відбивні з сиром – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді
Прокрутка до верху