Солянка з сосисками — 8 рецептів приготування

Солянка готується дуже швидко і часто виручає зайнятих господинь, коли немає більше години на приготування обіду. Солянка з сосисками готується особливо швидко, тому що практично всі продукти, які використовуються в рецептах, не вимагають тривалої термічної обробки.

Солянка з свіжої капусти з сосисками

Солянка з капустою і сосисками легко і недовго готується.

Пропонуємо розглянути наступний рецепт:

  • капуста — 150 г;
  • морква — 1 невелика;
  • цибулина — 1 маленька головка;
  • сосиски (на будь-який смак) — 5 одиниць;
  • томат-паста — 2 стіл. л.;
  • італійські трави— 5 м;
  • лаврушка — 2 листка;
  • чорний перець — 5 горошин;
  • запашний перець — 2 горошини;
  • пісне будь-яке масло — 2 стіл. л.;
  • сіль;
  • свіжа петрушка — 10-15 гілочок;
  • кріп — 10-15 гілочок.

Приготування капустяної солянки:

  • Сосиски чистимо від плівки і ріжемо кружальцями. Обсмажуємо на розігрітій олії до появи невеликий скоринки. Так суп вийде більш наваристий і ароматний, так і сосиски будуть смачніші.
  • Після цього очищаємо і ріжемо подрібніше цибулю. Перекладаємо його до сосисок і продовжуємо готування ще кілька хвилин, не забуваючи все перемішувати.
  • Далі потрібно почистити моркву, дрібно нарізати або потерти і викласти до сосисок і цибулі. Приправити травами, перцем і посолити. Добре перемішати.
  • Дрібненько нашаткувати капусту, попередньо знявши з неї кілька верхніх листів. Перекласти до решти продуктів, перемішати і готувати під кришкою 2-3 хвилини. Потім влити води стільки, щоб вона була вище всіх продуктів на 3-5 див. Покласти пасту, гарненько її розмішати. Вогонь зменшити і тушкувати все разом 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
  • Зелень ретельно змити, дрібно порубати і використовувати при подачі першого страви.

З додаванням картоплі

Солянка з сосисками, картоплею і капустою буде дуже ситної:

  • молочні сосиски — 250 г;
  • мисливські ковбаски — 300 г;
  • картопля — 4 бульби;
  • солоні огірочки — 2-3 дрібних;
  • сіль, перець — на розсуд господині;
  • лимонний сік — 1 стіл. л.;
  • цибуля і морква — по 1 невеликий одиниці.

Готуємо швидку солянку з картоплею:

  • Овочі почистити. Для початку, нарізати картоплю брусочками і поставити варитися, часом видаляючи пінку.
  • Тим часом приготувати засмажку з тонко шинкованої цибулі і тертої моркви.
  • Огірки дрібно порізати.
  • Сосиски з ковбасками нарізати кільцями.
  • У закипілу і напівготову картоплю скласти зажарку, ковбасні колечка і огірки. Влити кілька ложок маринаду для насиченості. Додати лимонний сік. Проварити 15 хвилин, спробувати на смак і при необхідності додати трохи солі, поперчити. На повільному вогні проварити ще кілька хвилин і вимкнути. Дати настоятися з чверть години перед подачею.
Дивіться також:  Французький цибульний суп класичний – 7 рецептів приготування

На замітку. Додавати в солянку сіль потрібно дуже акуратно і тільки в самому кінці приготування.

Копчені сосиски і мариновані огірки, які завжди входять до складу солянки, дають досить багато солі бульйону.

Солянка з квашеної капусти з сосискою

Квашена капуста додає страві невелику приємну кислинку. Приготувати цей суп можна за таким же рецептом, що й солянку зі свіжою капустою. Також в страву можна додати трохи картоплі та різних м’ясних інгредієнтів.

В солянку з квашеної капусти з сосискою не обов’язково класти солоні огірки, як це зазвичай робиться, — перше і так буде досить солоним.

З грибами

  • копчені сосиски — 300 г;
  • куряче філе без шкіри — 300 г;
  • цибуля — 2 середніх;
  • морква — 1 маленька;
  • печериці — 100-150 г;
  • квашені огірки — 2 невеликих;
  • лаврове листя — 3 листка;
  • мелений перець — 2-3 щіпки;
  • масло пісне — 1-2 стіл. л. для засмажки.

Проста грибна солянка готується наступним чином:

  • Промити курятину і відварити до готовності, періодично знімаючи пінку.
  • Тим часом ковбаску нашаткувати, печериці при необхідності промити і нарізати невеликими шматочками.
  • Морква з її сльозогінним іншому-цибулею почистити і дрібно нашаткувати, посмажити в олії до готовності. Окремо обсмажити гриби до повного випаровування з них рідини.
  • Огірки вийняти з банки, дати трохи стекти рідини і посікти соломкою дрібніші.
  • Оливки нарізати кільцями.
  • Готове м’ясо вийняти з каструлі, дати охолонути. У бульйон скласти зажарку та інші підготовлені продукти, залишивши оливки для подачі. На повільному вогні варити 15-20 хвилин. За цей час м’ясо трохи охолоне і його можна буде розібрати на волокна або порубати кубиками, які потрібно знову скласти в солянку.
  • Приправити страву, перемішати і варити до закипання.
Дивіться також:  Рибна солянка – шість рецептів приготування в домашніх умовах

Подавати з оливками і при бажанні приправляти сметаною.

Гостра солянка з сосисками

  • варені сосиски — 150-170 г;
  • цибулина — 1 маленька;
  • огірки консерв. — 2 середніх;
  • морква — 1 невелика;
  • томати — 3 середніх, червоних;
  • оливки/маслини — 5 одиниць;
  • мелений перець — щіпка;
  • картопля — 3-4 одиниці;
  • лимон — ½ плода;
  • сіль — ¼ стіл. л. (можна більше, але треба пробувати — консервовані огірки теж додають страві солоності);
  • перець чилі — 1 маленький стручок;
  • петрушка — 4 гілочки.

Приготування гострої солянки:

  • Підготувати овочі. Все вимити. томати нарізати невеликими кубиками, картоплю почистити і нарізати шматочками середнього розміру. Цибулю почистити і тонко нашаткувати, моркву почистити і крупно натерти, огірочки дрібно порубати.
  • Картоплю поставити варитися, а з цибулі і моркви зробити заправку, підсмажити їх на маслі. Коли зажарка буде практично готовою, викласти до неї томати і приправити дрібно порізаним чилі. Все гарненько перемішати.
  • Поки картопля вариться, а заправка гаситься, сосиски ріжемо дрібно, пропорційно з шматочками овочів.
  • З картопляного бульйону зняти пінку. Коли картопля прокипить 7-10 хвилин, викласти до нього заправку, огірочки, сосиску і влити трохи маринаду з консервації — для насиченості смаку.
  • З лимона вичавити сік і додати в солянку. Приправити перцем. Проварити все разом ще 10-12 хвилин.

При подачі викласти на порційну тарілку маслинки і наповнити її солянкою.

В мультиварці

  • вода — 2,8 л;
  • картопля — 4 середніх;
  • цибуля — 2 одиниці невеликого розміру;
  • морква — 1 середня;
  • огірки мариновані — 2 середніх;
  • копчені сосиски — 350-400 г;
  • яловичина або свинина без жиру — 250 г;
  • томатна паста — 2 стіл. л.;
  • оливки — за смаком;
  • сіль, перець, свіжа зелень;
  • лимон -1 невеликий плід.

Приготування смачної і ситної солянки в мультиварці:

  • М’ясну вирізку гарненько прополіскуємо, ріжемо на 2-3 частини і ставимо варитися. Розрізати не обов’язково, але так продукт швидше звариться. У режимі «Варка» або «Суп» готуємо протягом 40-45 хвилин. Після закінчення часу, знімаємо пінку і виймаємо м’ясо, щоб воно охолонуло.
  • Готовий м’ясний бульйон зливаємо в окремий посуд. З моркви і цибулі, по класиці, готуємо зажарку в програмі «Смаження» протягом 10-ти хвилин.
  • Сосиски ріжемо подрібніше і викладаємо в зажарку. Продовжуємо готувати ще 5-7 хвилин.
  • Ріжемо дрібно огірок, викладаємо до заправки з ковбасками. Вливаємо 3-5 ложок бульйону, томатну пасту і, за бажанням, пару ложок розсолу. Всі разом тушкуємо ще 10 хвилин.
  • Картоплю чистимо, обполіскуємо, ріжемо невеликими брусочками або кубиками й викладаємо в зажарку. Остигле м’ясо нарізаємо і відправляємо туди ж. Заливаємо все бульйоном, ставимо режим «Варка» на 25-30 хвилин.
Дивіться також:  Галушки для супу – 8 простих рецептів тіста

У тарілку для солянки кладемо гурток лимона і 4-6 оливок, останні можна розрізати на 2-3 частини. Налити порцію солянки і подати до столу.

По-селянськи

  • сосиски різного виду — 400 г;
  • капуста — 350 г;
  • сметана — 100 г;
  • суміш спецій «Універсальна» — за смаком;
  • масло пост. — 1 стіл. л.;
  • цибулина — 1 одиниця;
  • морква — 1 одиниця;
  • томатна паста — 1 стіл. л.

Приготування солянки по-селянськи:

  • Підготувати засмажку з цибулі і моркви.
  • Окремо трохи обсмажити сосиски, нарізані кружальцями.
  • Дрібно нашаткувати капусту.
  • Все скласти в сотейник або казанок. Заправити сметаною, пастою, прянощами і посолити. Долити води так, щоб консистенція нагадувала густий суп. Готувати півгодини під кришкою на середньому вогні. Час засікати після закипання.

З сосисками і ковбасою

Солянка з ковбасою і сосисками виходить дуже насичена:

  • копчена ковбаса — 250 г;
  • молочні сосиски — 300 г;
  • грудинка — 300 г;
  • картопля — 6 середніх бульб;
  • маринован. огірки — 6 невеликих;
  • цибулина — 1 головка.

Пряна, насичена солянка на основі різних копченостей готується наступним чином:

  • Першим ділом відварюємо картоплю. Періодично обов’язково знімаємо пінку.
  • Поки вариться картопля, ріжемо ковбаски і грудинку, обсмажуємо в олії. Коли закипить картопля, викладаємо до неї м’ясні складові.
  • Огірок і цибулю дрібно нарізаємо, тушкуємо кілька хвилин в олії, що залишилася після ковбасок. Потім додаємо пасту, перемішуємо і викладаємо піджарку в каструлю. Доливаємо трохи розсолу з огірків.
  • Якщо солянка здасться недостатньо солоної, додаємо трохи солі.

Прокрутка до верху