Однією з найбільш швидких в приготуванні закусок, які будуть доречні на повсякденному столі, є сосиски в клярі. Це смачне, ситне, апетитне блюдо під силу навіть початківцю кулінару.
Сосиски в клярі на сковороді — простий рецепт
Цей рецепт допоможе, якщо потрібно швидко зробити блюдо для перекусу або на святковий стіл. На приготування апетитних сосисок йде всього 30 хвилин.
Список продуктів:
- 8 яловичих сосисок;
- 80 г борошна;
- 1 яйце;
- по 3 г солі і спецій;
- 100 мл молока низької жирності;
- 100 мл олії для обсмажування.
Кроки приготування.
- В об’ємну чашку наливають молоко.
- Розмішують в ньому сіль, спеції до повного розчинення кристалів.
- 80 мл олії і яйце збивають і додають молочний склад.
- Просіюють борошно і частинами додають в тісто, постійно перемішуючи.
- Кожну сосиску (без оболонки) з допомогою виделки вмочують у приготоване рідке тісто. М’ясний компонент можна порізати на кілька частин.
- Напівфабрикат кладуть на сковороду з разогревшимся маслом і обсмажують до приємного золотистого відтінку з усіх боків.
Варіант приготування на паличках-шпажках
Завдяки поєднанню двох видів борошна в цьому рецепті створюється потрібна фактура тіста: воно виходить легким і хрустким.
Потрібно:
- 7 очищених сосисок;
- 50 р пшеничного борошна;
- 150 г кукурудзяного борошна;
- 1 яйце;
- 30 мл молока;
- по 5 г паприки і цукру;
- по 3 г солі і чорного меленого перцю;
- 100 мл рослинного масла.
Технологія приготування.
- Всі сипучі інгредієнти з’єднують, вбивають яйце і вливають зігріта до кімнатної температури молоко.
- Компоненти змішують до однорідності. Повинно вийти в’язке, трохи підфарбовану паприкою тісто.
- Кожну сосиску нанизують на бамбукову шпажку і злегка присипають пшеничного борошном, щоб тісто краще трималося.
- Кляр переливають в стакан високий і в нього опускають напівфабрикати.
- У високій сковороді прогрівають масло і занурюють підготовлені сосиски. Одночасно можна обсмажувати по 1-2 вироби.
- Як тільки сосиски з усіх боків покриються скоринкою, їх перекладають на паперову серветку, яка вбере зайвий жир, і через 30 секунд подають на стіл.
Порада: залишилися сосиски в клярі на паличці зручно заморожувати і при необхідності розігрівати в мікрохвильовій печі.
У фритюрі
Рецепт допоможе швидко і просто створити кулінарний шедевр для всієї родини.
Знадобиться:
- 9 сосисок в натуральній оболонці;
- 150 г пшеничного борошна;
- 150 г кукурудзяного борошна;
- 20 г рідкого меду;
- 250 мл молока;
- 5 г соди;
- по 3 г солі і чорного перцю;
- 250 мл кукурудзяної олії.
Етапи готування.
- По містку чашку зсипають обидва види борошна, соду, перчик і сіль.
- Молоко з’єднують з медом і наливають в суху масу.
- Склад перемішують до тих пір, поки не розіб’ються всі грудочки.
- Кожну сосиску, не знімаючи оболонку, обвалюють в борошні і занурюють в рідке тісто.
- Масло наливають у сковороду з високими бортами, доводять до кипіння і по одному занурюють у неї підготовлені вироби. Фритюр повинен покрити їх цілком.
- Коли сосиски повністю зарум’яняться, розмістити їх на паперові рушники, щоб пішло зайве масло.
В клярі в духовці — покроково
Сосиски в клярі, запечені в духовці, нагадують пиріг, приготований на швидку руку. Таким блюдом можна пригостити несподівано гостей.
Необхідні компоненти:
- 7 сосисок;
- 300 мл молока;
- 1 яйце;
- 160 г борошна;
- 20 мл рослинного масла;
- 2 г солі.
Процес приготування.
- Борошно і сіль і перемішують.
- В окремій чаші збивають яйце, потім його переливають до борошна.
- Додають половину підготовленого молока.
- Тісто розмішують, щоб воно стало однорідним.
- Масу розбавляють молоком, що залишилося.
- Готове тісто залишають на столі на 20 хвилин.
- Сосиски ділять на половинки, занадто довгі можна розрізати на 3 частини.
- Вироби укладають на лист і збризкують рослинним маслом.
- Страву кладуть у розігріту до 200°C духовку на 10 хвилин.
- Деко виймають, його вміст заливають кляром і знову відправляють готуватися на 20 хвилин.
- Перед подаванням страву розрізають на порційні шматочки.
Готуємо за американським рецептом
З простих продуктів у домашніх умовах можна приготувати справжній американський фастфуд.
Список компонентів:
- 6 молочних сосисок;
- 2 яйця;
- 100 г пшеничного борошна в/с;
- по 2 г куркуми і солі;
- 200 мл неароматного олії.
Технологія приготування.
- З м’ясних виробів видаляють плівку і ріжуть на 2 частини.
- Кожну половинку насаджують на шпажку.
- Яйця збовтують з куркумою і сіллю.
- Додають борошно і замішують полужидкое тісто.
- Кожну заготовку умочують в тісто.
- Сосиски в тесті по одному опускають у киплячу олію разом зі шпажками.
- Після того як вони зарум’яняться, кулінарними щипцями їх поміщають на паперові рушники.
Який ще кляр можна зробити для сосисок у тісті?
Головний компонент відмінно поєднується з картоплею, тому коренеплід можна застосовувати для приготування кляра. Завдяки цьому компоненту підвищується поживність страви, але одночасно збільшується час готування.
Для картопляного кляру потрібно:
- 3 середніх бульби;
- півсклянки борошна;
- 2 яйця,
- сіль і спеції за смаком.
Картоплю натирають на крупній тертці і з’єднують з іншими компонентами. В отриману масу опускають кожне м’ясний виріб і поміщають на сковорідку з киплячим маслом. Сосиски готують, контролюючи процес, до золотистої скоринки (приблизно 6 хвилин).
Кляр для сосисок у тісті може бути і пікантним.
Для його приготування знадобляться наступні компоненти:
- 1 яйце;
- 100 г пармезану;
- 20 г аджики;
- 1 часникова часточка;
- 20 г домашньої сметани;
- 100 г борошна.
Яйце з’єднують з дрібно натертим сиром, збивають. Додають аджику, сметану і роздавлений часник. Частинами всипаючи борошно, тісто перемішують міксером на середній швидкості. В вийшло гостре тісто вмочують сосиски. Кожну обсмажують в олії близько 5 хвилин. Готові вироби посипають рубаною зеленню, прикрашають маслинами, лимонними часточками, цибульними кільцями, пастою з хрону.