Сосиски в клярі -5 рецептів на сковороді, паличках-шпажках

Однією з найбільш швидких в приготуванні закусок, які будуть доречні на повсякденному столі, є сосиски в клярі. Це смачне, ситне, апетитне блюдо під силу навіть початківцю кулінару.

Сосиски в клярі на сковороді — простий рецепт

Цей рецепт допоможе, якщо потрібно швидко зробити блюдо для перекусу або на святковий стіл. На приготування апетитних сосисок йде всього 30 хвилин.

Список продуктів:

  • 8 яловичих сосисок;
  • 80 г борошна;
  • 1 яйце;
  • по 3 г солі і спецій;
  • 100 мл молока низької жирності;
  • 100 мл олії для обсмажування.

Кроки приготування.

  • В об’ємну чашку наливають молоко.
  • Розмішують в ньому сіль, спеції до повного розчинення кристалів.
  • 80 мл олії і яйце збивають і додають молочний склад.
  • Просіюють борошно і частинами додають в тісто, постійно перемішуючи.
  • Кожну сосиску (без оболонки) з допомогою виделки вмочують у приготоване рідке тісто. М’ясний компонент можна порізати на кілька частин.
  • Напівфабрикат кладуть на сковороду з разогревшимся маслом і обсмажують до приємного золотистого відтінку з усіх боків.

Варіант приготування на паличках-шпажках

Завдяки поєднанню двох видів борошна в цьому рецепті створюється потрібна фактура тіста: воно виходить легким і хрустким.

Потрібно:

  • 7 очищених сосисок;
  • 50 р пшеничного борошна;
  • 150 г кукурудзяного борошна;
  • 1 яйце;
  • 30 мл молока;
  • по 5 г паприки і цукру;
  • по 3 г солі і чорного меленого перцю;
  • 100 мл рослинного масла.

Технологія приготування.

  • Всі сипучі інгредієнти з’єднують, вбивають яйце і вливають зігріта до кімнатної температури молоко.
  • Компоненти змішують до однорідності. Повинно вийти в’язке, трохи підфарбовану паприкою тісто.
  • Кожну сосиску нанизують на бамбукову шпажку і злегка присипають пшеничного борошном, щоб тісто краще трималося.
  • Кляр переливають в стакан високий і в нього опускають напівфабрикати.
  • У високій сковороді прогрівають масло і занурюють підготовлені сосиски. Одночасно можна обсмажувати по 1-2 вироби.
  • Як тільки сосиски з усіх боків покриються скоринкою, їх перекладають на паперову серветку, яка вбере зайвий жир, і через 30 секунд подають на стіл.
Дивіться також:  Солянка з капусти – 8 смачних рецептів приготування

Порада: залишилися сосиски в клярі на паличці зручно заморожувати і при необхідності розігрівати в мікрохвильовій печі.

У фритюрі

Рецепт допоможе швидко і просто створити кулінарний шедевр для всієї родини.

Знадобиться:

  • 9 сосисок в натуральній оболонці;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 150 г кукурудзяного борошна;
  • 20 г рідкого меду;
  • 250 мл молока;
  • 5 г соди;
  • по 3 г солі і чорного перцю;
  • 250 мл кукурудзяної олії.

Етапи готування.

  • По містку чашку зсипають обидва види борошна, соду, перчик і сіль.
  • Молоко з’єднують з медом і наливають в суху масу.
  • Склад перемішують до тих пір, поки не розіб’ються всі грудочки.
  • Кожну сосиску, не знімаючи оболонку, обвалюють в борошні і занурюють в рідке тісто.
  • Масло наливають у сковороду з високими бортами, доводять до кипіння і по одному занурюють у неї підготовлені вироби. Фритюр повинен покрити їх цілком.
  • Коли сосиски повністю зарум’яняться, розмістити їх на паперові рушники, щоб пішло зайве масло.

В клярі в духовці — покроково

Сосиски в клярі, запечені в духовці, нагадують пиріг, приготований на швидку руку. Таким блюдом можна пригостити несподівано гостей.

Необхідні компоненти:

  • 7 сосисок;
  • 300 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 160 г борошна;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 2 г солі.

Процес приготування.

  • Борошно і сіль і перемішують.
  • В окремій чаші збивають яйце, потім його переливають до борошна.
  • Додають половину підготовленого молока.
  • Тісто розмішують, щоб воно стало однорідним.
  • Масу розбавляють молоком, що залишилося.
  • Готове тісто залишають на столі на 20 хвилин.
  • Сосиски ділять на половинки, занадто довгі можна розрізати на 3 частини.
  • Вироби укладають на лист і збризкують рослинним маслом.
  • Страву кладуть у розігріту до 200°C духовку на 10 хвилин.
  • Деко виймають, його вміст заливають кляром і знову відправляють готуватися на 20 хвилин.
  • Перед подаванням страву розрізають на порційні шматочки.
Дивіться також:  Смажені пельмені на сковороді — 9 рецептів

Готуємо за американським рецептом

З простих продуктів у домашніх умовах можна приготувати справжній американський фастфуд.

Список компонентів:

  • 6 молочних сосисок;
  • 2 яйця;
  • 100 г пшеничного борошна в/с;
  • по 2 г куркуми і солі;
  • 200 мл неароматного олії.

Технологія приготування.

  • З м’ясних виробів видаляють плівку і ріжуть на 2 частини.
  • Кожну половинку насаджують на шпажку.
  • Яйця збовтують з куркумою і сіллю.
  • Додають борошно і замішують полужидкое тісто.
  • Кожну заготовку умочують в тісто.
  • Сосиски в тесті по одному опускають у киплячу олію разом зі шпажками.
  • Після того як вони зарум’яняться, кулінарними щипцями їх поміщають на паперові рушники.

Який ще кляр можна зробити для сосисок у тісті?

Головний компонент відмінно поєднується з картоплею, тому коренеплід можна застосовувати для приготування кляра. Завдяки цьому компоненту підвищується поживність страви, але одночасно збільшується час готування.

Для картопляного кляру потрібно:

  • 3 середніх бульби;
  • півсклянки борошна;
  • 2 яйця,
  • сіль і спеції за смаком.

Картоплю натирають на крупній тертці і з’єднують з іншими компонентами. В отриману масу опускають кожне м’ясний виріб і поміщають на сковорідку з киплячим маслом. Сосиски готують, контролюючи процес, до золотистої скоринки (приблизно 6 хвилин).

Кляр для сосисок у тісті може бути і пікантним.

Для його приготування знадобляться наступні компоненти:

  • 1 яйце;
  • 100 г пармезану;
  • 20 г аджики;
  • 1 часникова часточка;
  • 20 г домашньої сметани;
  • 100 г борошна.

Яйце з’єднують з дрібно натертим сиром, збивають. Додають аджику, сметану і роздавлений часник. Частинами всипаючи борошно, тісто перемішують міксером на середній швидкості. В вийшло гостре тісто вмочують сосиски. Кожну обсмажують в олії близько 5 хвилин. Готові вироби посипають рубаною зеленню, прикрашають маслинами, лимонними часточками, цибульними кільцями, пастою з хрону.

Дивіться також:  Таджицький плов – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху