Якщо розігрався апетит, а в холодильнику не густо – упаковка сосисок на полиці і листкове тісто в морозильній камері, значить, голодний непритомність все одно не загрожує. Вже через півгодини можна буде підкріпитися гарячої хрусткою вкуснятинкой. Приготувати її вийде і з мінімального набору продуктів, і з різноманітністю добавок – у будь-якому випадку результат не розчарує.
Класика – це просто
Традиційний рецепт закуски, спеченої в духовці, включає в себе зовсім не багато інгредієнтів. Сосиски в листковому тесті в класичному варіанті настільки прості в приготуванні і так апетитні, що незмінно нагадують веселі студентські роки, коли кулінарне розмаїття було зовсім не головним у житті, а галасливі вечірки і пікніки не обходилися без такого «перекусу» на швидку руку.
Лише тісто і сосиски
Все, що знадобиться для самої що ні на є класичною класики, це:
- листкове тісто (півкілограмова пачка);
- і сосиски (6-7 штук цілком достатньо).
Легкість приготування під стати самому короткому списку компонентів.
Трошки складніше
Ще один варіант класичного рецепту передбачає трохи більшу кількість інгредієнтів.
До обов’язкових багатошаровому тесту (упаковка 0,5 кг) і сосисок (8-9 штучок) додамо:
- сире яйце (жовток);
- насіння кунжуту;
- масло рослинне (для дека) і вершкове (змастити випічку).
Покроковий рецепт:
Таке блюдо краще їсти відразу, ще гарячим, поки тісто гарненько просякнуте сосисочным «соком».
У тесті на дріжджах
Дріжджове тісто зробить блюдо схожим на булочки, тільки замість начинки в ньому будуть сосиски. Це варіант дуже хороший для сім’ї з дітьми-школярами. Таку їжу зручно брати з собою і їсти, не забруднивши руки і одяг.
Для здійснення «дитячого» рецепту сосисок в листковому тесті в духовці потрібно наступне:
- півкіло листкового тіста з дріжджами);
- сосиски (штук дев’ять);
- свіже яєчко;
- сир твердий (сорт на ваш розсуд, 0,2 кг).
Можна приступати до готування.
«Привіт» з Франції
Французи люблять вишукану кулінарію. Втім, не тільки вони. Надати істинно французький шарм і пікантність можна навіть такому невибагливому страви, як сосиски в тісті.
Для цього потрібні кілька компонентів:
- 500-грамова пачка листкового тіста (недрожжевого);
- десяток сосисок;
- полстопки борошна;
- пара свіжих яєчок;
- морква по-корейськи (скільки захочеться);
- 6-8 маринованих огірочків (невеликих);
- будь-який твердий сир («Російський») – 200 р.
Діємо наступним чином.
Готуємо не тільки в духовці
Щоб поласувати сосисками в тісті, не обов’язково відправляти їх саме в духовку. Є й інші способи отримати апетитну закуску, наприклад, в сковороді або мультиварці. І готувати теж легко і швидко.
На паличці у сковорідці
Якщо наколоти сосиску на паличку і прямо з неї посмажити на сковороді, вийде дуже весело. Так буде зручно їсти, і руки залишаться чистими. Подібний варіант особливо до душі дітворі: нікому з дорослих не прийде в голову суворо прикрикнути «Не лізь в тарілку руками!».
Нам знадобляться:
- півкілограма листкового тіста (якщо смажимо дітям, можна заздалегідь замісити його вдома, а не купувати готове в магазині);
- штук 8 — 10 сосисок (для дітей, знову ж таки, сосиски можуть замінити з «сарделеобразные» котлетки);
- відповідну кількість шпажок;
- оливкова або соняшникова рафінована олія.
«Чаклувати» доведеться недовго.
Мультиварка в допомогу
Користуватися цим кухонним приладом дуже зручно, якщо потрібно приготувати маленьку порцію: в чашу мультиварки помістяться не більше 4-5 сосисок.
Для вечері на двох візьмемо:
- п’ять сосисок або нетолстых сардельок;
- до 150 г сиру;
- півпачки (близько 250 г) дріжджового листкового тіста;
- сире яєчко;
- масло вершкове або рослинна олія (рафінована).
Як будемо готувати?
В мультиварці сосиски добре испекутся або обсмажаться залежить від бажання їдців.
Для першого варіанту треба задати час 25 хвилин. Для другого буде достатньо від 15-ти до 20-ти.
Зробимо страва красивим
Оригінально оформлене блюдо завжди здається смачніше. Якщо знати способи, як загорнути сосиску в листкове тісто, щоб виглядало красиво, можна буде порадувати сім’ю і гостей незвичайним зовнішнім виглядом страви. Способів багато.
- Класичний, але дуже симпатичний – спіралеподібний. Сосиску кладуть на кінець смуги з тіста і акуратно закручують внапуск по спіралі.
- Лестнічка вийде, якщо загорнути сардельку в трубочку і розділити тісто на кільця, розрізаючи ножем майже до кінця. Потім трубочку розкручують і обережно розміщують на деку.
- Можна зробити «цукерку». Для цього тісто ріжуть на смуги, які повинні бути трохи ширше половини сосиски. Сосиски ділять на половинки, ховають їх у тісто, а краї зав’язують на бантики стрічками з фольги.
- Ще один цікавий варіант – плетінка. Щоб її отримати, візьмемо великий пласт листкового тіста і разрежем на чотири шматки. У середину кожного квадрата помістимо по сосисці, по краях поріжемо у вигляді ялинки. Потім змастимо тісто зсередини яєчним білком і загорніть смужки кіскою.