Сосиски в листковому тісті – рецепт в духовці

У тесті на дріжджах

Дріжджове тісто зробить блюдо схожим на булочки, тільки замість начинки в ньому будуть сосиски. Це варіант дуже хороший для сім’ї з дітьми-школярами. Таку їжу зручно брати з собою і їсти, не забруднивши руки і одяг.

Для здійснення «дитячого» рецепту сосисок в листковому тесті в духовці потрібно наступне:

  • півкіло листкового тіста з дріжджами);
  • сосиски (штук дев’ять);
  • свіже яєчко;
  • сир твердий (сорт на ваш розсуд, 0,2 кг).

Можна приступати до готування.

  • Розморожене тісто ділимо на дві частини (або на три-чотири). Злегка розгортаємо.
  • Звільняємо сосиски від плівки. Ріжемо навпіл (уздовж по довжині).
  • Сир перетворюємо в однакові брусочки розміром, як у сосисок. Вкладаємо їм в середину.
  • Сосиски з сиром всередині «одягаємо» у стрічки з порізаного тесту.
  • Збиваємо яєчко виделкою, їм змащуємо сосиски, не пропустивши жодної.
  • Укладаємо їх на пергамент на дні дека.
  • В прогрітій (180 – 200С) духовці тримаємо близько двадцяти хвилин. Коли поверхня наших «булочок» позолотится, виймемо їх з печі.
  • Дивіться також:  Тісто для хінкалі – 7 покрокових рецептів приготування
    Прокрутка до верху